Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون شرکت بازرگانی دولتی ایران از تسویه پول خرید تضمینی گندم کشاورزان به صورت نقدی در سال جاری خبر داد و گفت: قاچاق گندم به خارج از کشور شایعه است و مسئولین ذیربط تا به امروز حتی یک مورد از قاچاق گندم را گزارش نداده‌اند. ۲۱ تير ۱۳۹۸ - ۱۰:۰۸ اقتصادی کشاورزی نظرات - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، حسن حنان معاون بازرگانی داخلی شرکت بازرگانی دولتی ایران در حاشیه بازدید خبرنگاران از یک مزرعه گندم و کلزا  در لرستان درباره میزان خرید تضمینی گندم در سال جاری اظهار کرد: با توجه به اینکه هنوز 50 درصد از کل خرید تضمینی گندم صورت نگرفته است نمی‌توانیم برآورد دقیقی از میزان خرید تضمینی در سالجاری داشته باشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: اوج خرید تضمینی گندم از 20 تیرماه تا 15 مرداد انجام می‌شود و در صورتی که در این مدت میزان خرید مناسب نباشد باید فکری برای جایگزینی آن داشته باشیم.

* هنوز درباره واردات گندم تصمیم گرفته نشده است

حنان در پاسخ به اینکه آیا در سالجاری واردات گندم خواهیم داشت گفت: هنوز درباره واردات گندم تصمیمی گرفته نشده است زیرا میزان خرید داخلی و مصرف گندم در کشورمان هنوز به طور دقیق مشخص نیست و اگر لازم باشد برای واردات نیز اقدام  می‌شود.

پیش‌بینی خرید 400 هزار تن گندم در استان لرستان/ سیل میلیونها تن خاک حاصلخیز را با خود بردافزایش قیمت گندم تکذیب شد/ کشاورزان گندم‌ها را انبار نکنند

وی درباره برآورد خرید تضمینی صورت گرفته گفت: پیش‌بینی شده بود که در سالجاری 11.5 میلیون تن خرید تضمینی گندم صورت گیرد که این رقم در سال گذشته 9.5 میلیون تن بود.

معاون بازرگانی داخلی شرکت بازرگانی دولتی ایران گفت: مصرف گندم سالانه در کشور 11.5 میلیون تن است و 3 تا 5 میلیون تن نیز ذخایر استراتژیک گندم داریم.

* میزان خرید تضمینی گندم 7 درصد کاهش یافت

حنان  افزود: میزان خرید تضمینی گندم در مقایسه با سال گذشته 7 درصد تا به امروز کاهش داشته است، اما امیدواریم با توجه به اینکه تغییر فصل صورت گرفته است در آینده میزان خرید تضمینی گندم افزایش یابد و این کسری صورت گرفته جبران شود در غیر این صورت برای جایگزین آن فکری می‌شود.

وی گفت: عمده دلیل کاهش خرید تضمینی گندم در سالجاری در مقایسه با سال گذشته، کاهش باران‌های مؤثر در اردیبهشت‌ ماه است به طور مثال در شمال غرب کشور (اردبیل) کاهش بارندگی داشته‌ایم.

معاون بازرگانی داخلی شرکت بازرگانی دولتی ایران درباره عدم تحویل گندم کشاورزان به دولت به صورت خرید تضمینی گفت: هیچ کشاورزی نیست که بخواهد گندم خود را نگهداری کند زیرا این امر هیچ توجیه اقتصادی برای آنها ندارد. گندم کالایی فسادپذیر است و کشاورزان خود نمی‌توانند آن ر ا نگهداری کنند.

حنان گفت: در صورتی که سلف‌خرها نیز گندم را بخرند فضایی ندارند که بتوانند آن را نگهداری کنند و در نهایت باید آن را به دولت تحویل دهند.

* پول خرید تضمینی گندم امسال به صورت نقدی پرداخت می‌شود

وی در ارتباط با زمان پرداخت پول گندم خریداری شده کشاورزان گفت: سال گذشته 50 درصد پول کشاورزان به صورت نقدی پرداخت و مابقی آن طی 45 تا 50 روز تسویه شد اما در سالجاری پول کشاورزان به صورت نقدی پرداخت می‌شود به طوری که تا 12 تیرماه پول کشاورزان به طول کامل تسویه شده است.

حنان گفت: تا به امروز 4 میلیون و 600 هزار تن گندم از کشاورزان خریداری شده است که کل مبلغ خرید تضمینی آن 7 هزار و 600 میلیارد تومان است که تا به امروز 6 هزار و 500 میلیارد تومان آن پرداخت شده است.

*قاچاق گندم به خارج کشور شایعه است

معاون بازرگانی داخلی شرکت بازرگانی دولتی ایران همچنین درباره قاچاق گندم به خارج از کشور گفت: قاچاق گندم به خارج از کشور شایعه است و مسئولین ذیربط تا به امروز حتی یک مورد از قاچاق گندم را گزارش نداده‌اند.

حنان همچنین درباره ورود گندم به جیره غذایی دام گفت: تنها 10 درصد از جیره غذایی دام می‌تواند گندم باشد که رقم بالایی به حساب نمی‌آید و همیشه این اتفاق (ورود گندم به جیره غذایی دام) روال بوده است.

انتهای پیام/

R1342/P/S7,83/CT11 واژه های کاربردی مرتبط وزارت جهاد کشاورزی

منبع: تسنیم

کلیدواژه: وزارت جهاد کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۷۱۸۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت هر کیلوگرم کلزا ۳۵ هزار تومان / ۵۰ درصد مطالبات پرداخت شد

به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز، کیوان فرهنگ آسا، یکی از کارشناسان حوزه کشاورزی درباره قیمت خرید تضمینی کلزا گفت: معمولاً نرخ خرید تضمینی کلزا دو برابر قیمت خرید تضمینی گندم بوده که از سوی دولت اعلام می‌شود. امسال هر کیلو گرم کلزا ۳۵ هزار تومان تعیین قیمت شده است.

بیشتر بخوانید: چرا کشاورزان به جای کاشت گندم، کلزا نمی‌کارند؟

وی افزود: پیش بینی می‌شود در سال زراعی ۱۴۰۲-۱۴۰۳ حدود ۳۲۰ هزار تن کلزا از سطح استان‌های کشور برداشت شود.

وی در ادامه سخنان خود با بیان اینکه برداشت دانه‌های روغنی در استان‌های گرمسیر آغاز شده است، تصریح کرد: برداشت محصول در استان‌های گرمسیر از جمله ایلام، خوزستان، جنوب کرمان، هرمزگان و بوشهر از ۱۴ فروردین آغاز شده و همچنین برداشت کلزا استان‌های کرمانشاه و مازندران از هفته جاری آغاز می‌شود.

وی یادآور شد: تا کنون ۷۶ هزار تن کلزا برداشت شده که ۵۵ هزار تن آن مربوط به استان خوزستان، ۲۰ هزار تن ایلام و باقی مربوط به سایر استان‌ها است. پیش بینی‌ها حاکی از آن است بیشترین برداشت کلزا با رقم ۱۲۰ هزار تن مربوط به استان گلستان باشد. این عدد برای استان خوزستان نیز ۶۰ هزار تن برآورد شده است.

۵۰ درصد مطالبات کلزاکاران پرداخت شد

فرهنگ آسا درباره پرداخت مطالبات کلزاکاران هم گفت: بر اساس الزام وزارت جهاد کشاورزی پرداخت مطالبات باید یک ماهه باشد و تا کنون ۱,۱۰۰ میلیارد تومان معادل ۵۰ درصد مطالبات پرداخت شده است.

وی با اشاره به سیاست‌های حمایتی امسال وزارت جهاد کشاورزی از دانه‌های روغنی اظهار کرد: امسال ابلاغیه‌ای در راستای حمایت از تولید داخل این محصول از سوی وزارت جهاد کشاورزی صادر شده که واردکنندگان دانه‌های روغنی، روغن خوراکی و کنجاله را موظف کرده به میزان خرید از داخل، می‌توانند واردات داشته باشند. به همین دلیل شرکت‌های فعال در حوزه دانه‌های روغنی و روغن خوراکی نخست باید با کشاورزان قرارداد بسته و خرید تضمینی دانه‌های روغنی تولید داخل را انجام داده و در ادامه محموله‌های وارداتی آنها ترخیص می‌شود. دولت هم بر حسن انجام فعالیت‌ها نظارت خواهد داشت.

این کارشناس بخش کشاورزی درباره میزان نیاز کشور به دانه‌های روغنی گفت: نیازمندی کشور به دانه‌های روغنی بین ۳ تا ۳.۵ میلیون تن است که سویا به دلیل مصرف کنجاله و خوراک دام بیشترین درصد را به خود اختصاص داده است.

وی اضافه کرد: با توجه به پیش بینی وزارت جهاد کشاورزی در سال جاری، ۳۲۰ هزار تن کلزا، ۵۰ هزار تن سویا، ۲۰ هزار تن آفتابگردان، ۱۰ هزار تن گلرنگ و ۷ هزار تن کاملینا تولید خواهد شد.

فرهنگ آسا با بیان اینکه برداشت کلزا در مناطق سردسیر مانند کردستان، همدان و لرستان تا مرداد ادامه دارد، تاکید کرد: استمرار سیاست گذاری دولت در حمایت از دانه‌های روغنی سبب می‌شود تا میزان تولید داخل افزایش پیدا کرده و دغدغه کشاورزان نسبت به اینکه چه کسی محصولات آنها را خریداری کرده و چه زمانی پول پرداخت می‌شود، کاهش پیدا کند.

منبع: مهر

انتهای پیام/

کد خبر: 1229859 برچسب‌ها قیمت کالا

دیگر خبرها

  • پیش‌بینی رشد بالغ بر ۱۰ درصد خرید تضمینی گندم در خراسان رضوی
  • گلایه برخی گندم کاران کرمانی از تاخیر در پرداخت پول گندم
  • بیش از ۱.۳ میلیون تن گندم خریداری شد، اما ریالی پرداخت نشد
  • قیمت هر کیلوگرم کلزا ۳۵ هزار تومان / ۵۰ درصد مطالبات پرداخت شد
  • بیش از ۱.۳ میلیون تن گندم خریداری شد اما ریالی پرداخت نشد
  • خرید گندم از کشاورزان
  • آغاز خرید گندم با نرخ هر کیلو ۱۷ هزار و ۵۰۰ تومان از هفته آینده
  • قیمت گندم مشخص شد
  • خبر جدید برای گندمکاران/ قیمت گندم مشخص شد
  • پیش‌بینی تولید ۱۶۰ هزار تن گندم در بیله‌سوار