Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-28@21:34:26 GMT

بهشت گمشده خوزستان در حسرت یک مرکز بهداشت

تاریخ انتشار: ۲۱ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۳۷۴۷۳۹

بهشت گمشده خوزستان در حسرت یک مرکز بهداشت

به گزارش ایرنا، روستای گردشگری شیوند در بخش دهدز شهرستان ایذه، یکی از مناطق گردشگر پذیر است که سالانه چندین هزار نفر از علاقمندان به طبیعت را جذب می‌کند، این روستا بعد از آبگیری سد کارون سه در آن سوی دریاچه حبس شده و اکنون ساکنان آن در فقر امکانات به سر می برد.

مردم این منطقه که در کنار دریاچه عظیم سد کارون سه قرار دارند، با مشکلات عدیده‌ای روبرو هستند که یکی از مهمترین آنها، بحث فقدان مراکز بهداشتی و درمانی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برای درمان یک سرماخوردگی ساده باید عازم ایذه شویم

علی کیانی دهیار روستای پشت آسیاب شیوند در خصوص مشکلات این روستا به خبرنگار ایرنا گفت: روستای شیوند حدود سه هزار نفر جمعیت دارد که در بهار و تابستان یعنی زمان برداشت محصولات باغات و مزارع به چهار هزار نفر نیز می‌رسد ولی در حسرت افتتاح یک مرکز بهداشت یا درمانگاه مانده است.

وی افزود: شیوند از نقاطی است که به واسطه طبیعت زیبای خود در تمام فصول سال گردشگران زیادی از استان و کشور به خود جذب می‌کند و خواسته اصلی مردم آن، احداث یک مرکز بهداشتی و درمانی است.

کیانی با انتقاد از وضعیت موجود گفت: سالها قبل مردم روستا یک زمین ۲ هزار متری را برای احداث خانه بهداشت اهدا کردند اما هنوز هیچ اتفاقی در آن نیفتاده است و مردم همچنان برای درمان یک سرماخوردگی ساده باید با صرف زمان و هزینه بالا، خود را به مراکز درمانی ایذه یا دهدز برسانند.

وی با بیان اینکه شیوند از سه روستا تشکیل شده است اذعان کرد: یک قایق اورژانس برای ما در نظر گرفته بودند که قرار بود مسیر اسکله رکعت تا شیوند را در عرض ۱۵ دقیقه طی کند اما اکنون رفت و برگشت این قایق حدود ۲ ساعت به طول می‌انجامد.

دهیار روستای پشت آسیاب شیوند افزود: مردم شیوند درصورت سکته، مارگزیدگی و سایر بیماری‌هایی که زمان رسیدن به مرکز درمانی در آنها بسیار مهم است، دچار مشکل می شوند.

کودکی که به دلیل کمبود امکانات فوت شد

کیانی با اشاره به مرگ تلخ یک کودک روستای شیوند اظهار داشت: چند هفته پیش یک کودک سه ساله این روستا به دلیل تشنج نیاز به درمان فوری داشت که به دلیل دیر رسیدن بارچ (کشتی مخصوص حمل مسافر و خودرو) که روزانه فقط سه بار برای جابجایی ساکنان منطقه اقدام می کند انتقال کودک یاد شده با مشکل مواجه شد که متاسفانه در وسط آب این کودک فوت نمود.

وی اضافه کرد: اگر بارچ یاد شده فقط یک ساعت زودتر به روستا می رسید قطعاً این حادثه تلخ برای کودک یاد شده به وجود نمی آمد و خانواده وی عزادار نمی‌شدند.

دهیار روستای شیوند گفت: مسئولان سازمان آب و برق که مسبب اصلی فقر و کمبود امکانات در این منطقه هستند هیچ گونه توجهی به جان و مال مردم ندارند و به رغم دادن وعده های فراوان ولی مردم منطقه از داشتن راه و بهداشت و درمان که ابتدائی ترین زیرساخت های رفاهی است محروم شده‌اند.

وی گفت زمانی که سد کارون سه احداث نشده بود مردم این منطقه با ۲۰ دقیقه به مراکز درمانی و شهر می‌رسیدند ولی اکنون این امکان برای آنان سلب شده است.

مردم روستا خود درمانی می‌کنند

وی گفت به دلیل نبود خانه بهداشت و مرکز درمانی در این روستا، مردم در مواقع اضطراری از داروهایی که قبلاً از داروخانه‌های داخل شهر ایذه خریداری کرده استفاده می‌کنند که در بسیاری از موارد ممکن است مصرف این داروها اشتباه باشد.

وی اضافه کرد: مردم منطقه که از محرومیت زیاد رنج می‌برند برای رهایی از بیماری‌ها اغلب از قرص‌های مسکن استفاده می‌کنند که این موضوع برای آنها بسیار خطرناک است زیرا هم به داروها عادت می‌کنند و هم اینکه از بیماری‌های اصلی غافل می‌مانند.

دهیار روستای شیوند اضافه کرد: بسیاری از مردم به دلیل صعب العبور بودن منطقه ترجیح می دهند که درد و بیماری را تحمل کنند اما به مراکز درمانی شهر ایذه که به دلیل سخت گذر بودن برایشان بسیار طاقت فرسا شده است مراجعه نکنند.

وی گفت: دولت باید برای جان سه هزار نفر این روستا ارزش قائل شود و در اولین فرصت ممکن یک مرکز درمانی به همراه پزشک در آن ایجاد کند زیرا داشتن یک مرکز بهداشتی درمانی حق مردمی است که در اقتصاد منطقه نقش اثر گذاری دارند.

مرکز بهداشت شیوند نیاز و مطالبه ای مردمی است

محسن البرزی بخشدار دهدز نیز به خبرنگار ایرنا گفت: شیوند یکی از نقاط مهم بخش دهدز و شهرستان ایذه است که توانایی بسیار بالایی در جذب گردشگر دارد.

وی افزود: با توجه به جمعیت ثابت و متغیر این روستا که بین ۲ تا چهار هزار نفر است، نیاز به احداث یک مرکز بهداشت با پزشکان مستقر در آن به شدت در این منطقه احساس می‌شود.

بخشدار دهدز از پیشنهاد شیوند به عنوان دهستان در طرح شهرستان شدن دهدز سخن گفت و تصریح کرد: کارهای مهمی در این راستا صورت گرفته است و با تأیید این طرح در هیأت دولت، بسیاری از مشکلات دهدز مرتفع خواهند شد.

منطقه شیوند از سه روستای نو شیوند، پشت آسیاب و بزرگ شیوند تشکیل و در دهستان دنباله رود دهدز واقع شده است.

باغات انار، گردو و انار، شالیزارهای برنج، طبیعت بکر و آبشار معروف شیوند از جمله جاذبه‌های گردشگری این روستاها هستند، شیوند به واسطه این جاذبه‌ها به بهشت گمشده خوزستان معروف شده است.
۹۴۳۴/۳٠۲۲

منبع: ایرنا

کلیدواژه: گردشگری ایرنا دهدز ایذه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۷۴۷۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روز ملی ایمنی در حمل و نقل و حسرت فرصت هایی که از دست می روند....

تین نیوز فروغ فاریابی :

تصادفات جاده ای در کشور، سالانه جان هزاران نفر از هموطنانمان را می گیرد و بسیاری را برای همیشه با معلولیت درگیر می کند.

هزینه های تصادفات علاوه بر اندوه و سوگ سنگین در غم جان های عزیزی که برای همیشه از دست می روند، خسارت های مادی سنگینی بر خانواده ها، جامعه، سیستم امداد و درمان، سیستم توانبخشی، و ....تحمیل می کند.

مطالعات بسیاری برای محاسبه همه جانبه  هزینه تصادفات انجام گرفته. در یک مطالعه حتی رنج و اندوه و فشارهای روانی حاصله از تصادف را ، تقویم به پول کرده و به هزینه های کمّی و ملموس افزوده اند. 

برآورد هزینه ها، یکی از راه هایی است که ابعاد هولناک سوانح را آشکار و کمک می کند تصمیمات بازدارنده و پیشگیرانه بهتری اتخاذ شود.  

در شرایط اقتصادی سختِ متاثر از تحریم های ظالمانه، و تورم کمر شکن، عزم مدیران و سیاستگذاران کشور باید هر چه بیشتر به سمت عقلانیت و دوراندیشی و دلسوزی برای مصرف درست ریال به ریال منابع کشور میل کند و سازمان برنامه بایستی با خساست و سختگیری منطقی نسبت به توزیع منابع و تخصیص بودجه اقدام کند و دستاورد اعتبارات را بازخواست کند. 

با انتشار بودجه سال ۱۴۰۳ ، باز هم ردیف های بودجه ای خاصی ذهن را آزار می دهد. 

۶۷۰ هزار میلیارد تومان بودجه نهادهای فرهنگی و دینی با عملکرد منفی یا نامعلوم!!!

در کنار آنها ۶۸ هزار و پانصد میلیارد تومان بودجه وزارت راه با این مقدار کاستی و نیاز و حوادث جاده ای و ریلی و زیرساخت های ناکافی و ....

پول هدر دادن نیست؟!

نهادهایی که چنین پولی را از جیب مردم جذب می کنند و شاید بیشتر از آن هم طلب می کنند آیا با توجه به عملکرد خود، در قبال مردم  احساس دین نمی کنند؟ 

حتی اگر سهم تقصیر  خطای انسانی در تصادفات بزرگ باشد، خود دلیل بی ثمری این نهادها در تربیت انسان های قانونمند و دیگرخواه و مسئول است. 

ای کاش برای یک سال بطور آزمایشی، همه این نهادهای تبلیغی و فرهنگی و مذهبی تعطیل شوند و بودجه آنها به بهبود ایمنی راه های کشور و نوسازی ناوگان عمومی درون شهری و برون شهری و بهبود سیستم های امداد و فوریت های پزشکی  اختصاص یابد.

اقلا آنها که می توانند خدمت ملموسی ارائه کنند ، در ارائه خدمات خود تقویت خواهند شد.

 

فروغ فاریابی وبلاگ‌نویس آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • اعضای شورای شهر و روستا در تحقق شعار امسال همت مضاعف داشته باشند   
  • روز ملی ایمنی در حمل و نقل و حسرت فرصت هایی که از دست می روند....
  • ۱۰ پروژه درمانی امروز در خراسان شمالی به بهره‌برداری رسید
  • افزایش مراکز دندانپزشکی دولتی
  • وزیر بهداشت: مراکز دندانپزشکی دولتی افزایش می‌یابد
  • مراکز دندانپزشکی دولتی در کشور افزایش می‌یابد
  • تبدیل منطقه حفاظت شده به گردشگری/ واگذاری بهشت گمشده در فارس
  • ایجاد ۶۷ مرکز جدید دندانپزشکی در دولت سیزدهم
  • وزیر بهداشت خبر داد؛ افزایش مراکز دندانپزشکی دولتی
  • وضعیت دسترسی به داروهای خاص/ افزایش مراکز دندانپزشکی دولتی