Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری برنا؛ آموزش و پرورش در کشور ما با انواع و اقسام کمبودها دست و پنجه نرم می‌کند، هر جایش را که می‌تکانی مشکل تازه‌ای از دلش بیرون می‌آید. در این بین آموزش و پرورش باید مسئولیت دانش آموزهایی را به عهده بگیرد که وضعیت متفاوتی دارند؛ دانش آموزانی که با معلولیت های مختلف مواجه هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طبق آمارهای منتشر شده، 150 هزار دانش آموز در مدارس استثنایی کشور تحصیل می‌کنند. از این تعداد حدود 65 هزار نفر به روش تلفیقی در کلاس‌ها حضور می‌یابند و مابقی در مدارس خاص در 7 گروه نابینا، ناشنوا، کم توان ذهنی، اختلالات عاطفی- رفتاری، جسمی- حرکتی، چند معلولیتی و اختلالات یادگیری مشغول به تحصیل هستند.

در مورد وضعیت دانش آموزان معلول گفت‌وگویی با یک کارشناس آموزش و پرورش داشتیم که در ادامه می‌خوانید:

محمدرضا نیک‌نژاد، کارشناس آموزش و پرورش، برخورد متفاوت کشورها با آموزش دانش آموزان معلول را اینگونه شرح داد: «از نظر نوع آموزشی که به افراد معلول داده می شود برخوردهای متفاوتی در دنیا وجود دارند. در بعضی از کشورها مانند کشور ما افراد معلول را از دانش آموزان عادی جدا می‌کنند و آنها را به مدارس ویژه خودشان می‌فرستند. شکل دیگری از آموزش که در دو دهه اخیر در کشورهای پیشرفته مثل فنلاند در زمینه آموزش دانش آموزان معلول رواج پیدا کرده این است که این نوع از بچه ها را در کنار بچه‌های عادی قرار می‌دهند. برای این دانش آموزان دو شیوه تدریس در نظر گرفته می‌شود؛ در کنار آموزش‌های مشترک و یکسانی که با سایر بچه‌های عادی به آنها داده می‌شود، آموزش‌های ویژه‌ای هم برای این کودکان معلول با توجه به وضعیت‌شان وجود دارند. در مدارس پیشرفته دنیا تیم‌هایی در مدارس وجود دارند که افراد معلول را شناسایی می‌کنند، آنها را تحت نظر قرار می‌دهند و وضعیت‌شان را پیگیری می‌کنند تا از رشدی که در مدرسه باید صورت بگیرد عقب نمانند.»

وی وضعیت کشور ما را در آموزش به کودکان معلول اینگونه بیان کرد: «تا چند سال قبل کودکان معلول در مدارس ویژه خودشان درس می‌خواندند اما در سال‌های اخیر با تلاش‌های برخی از خانواده‌ها و همکاری مسئولان بعضی از این کودکان که شرایط حادی ندارند به مدارس عادی رفته‌اند.»

نیک‌نژاد در مورد کمبود امکانات در آموزش کودکان معلول گفت: «دانش آموزان معلول، چه آنهایی که به مدارس عادی می‌روند و چه آنهایی که به مدارس خاص می‌روند با کمبود امکانات آموزشی مواجه هستند. بسیاری از بچه‌های معلولی که به مدارس عادی می‌روند، علاوه بر کمبود امکاناتی که برای‌شان وجود دارد، نمی‌توانند از آموزه‌های معلم‌ها به‌خوبی استفاده کنند زیرا معلم‌ها آموزش‌های لازم برای برخورد با دانش‌آموزان معلول را ندیده‌اند، بنابراین نمی‌توانند به این کودکان با توجه به شرایط‌شان آموزش دهند.»

وی در پایان تأکید کرد: «آموزش و پرورش در کشور ما کلا آموزش و پرورش ضعیفی است، چه برسد به اینکه فرد مشکلی هم داشته باشد که شرایط چندین برابر سخت‌تر می‌شود. آموزش و پرورش در کشور ما دچار کمبودهای ریشه‌ای است. مدارس خاص در کشور ما مشکلاتی دارند که حتی حادتر از مدارس عادی هستند.»

خبرنگار: سندوس محمدی

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: دانش آموزان کودکان مدرسه مشکلات معلولان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۷۸۵۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم ارتباط گیری مستمر با جامعه دانش آموزی

به گزارش خبرنگار مهر، کیا عاشوری ظهر دوشنبه در نشست شورای آموزش و پرورش شهرستان رشت اظهار کرد: شورای آموزش و پرورش از مهم‌ترین جلسات بوده و حضور افراد الزامی است.

وی با تاکید بر لزوم تشکیل جلسات شورای آموزش و پرورش افزود: استمرار جلسات شورای آموزش و پرورش منجر به عارضه یابی نقاط ضعف و قوت می‌شود.

فرماندار رشت با گرامیداشت هفته معلم و روز بزرگداشت شهادت استاد مطهری بیان کرد: معلمان یکی از مهم‌ترین و مؤثرترین ارکان آموزش و پرورش به شمار می‌روند.

عاشوری با بیان اینکه معلمان معمار آینده نظام هستند، گفت: نسل امروز محصول تعلیم و تربیت معلمان و جامعه فرهنگیان هستند.

فرماندار رشت با اشاره به محرومیت‌های گیلان زیر پوستین سبز بیان کرد: گیلان در زیر پوشش سبز و طراوت دارای محرومیت در بخش‌های مختلف است.

عاشوری با بیان اینکه دانش آموزان آینده سازان جامعه هستند، گفت: حل مشکلات کشور از مسیر آموزش و پرورش می‌گذرد.

وی با تاکید بر لزوم ارتباط گیری مستمر با جامعه دانش آموزی افزود: رفع نیازهای جامعه دانش آموزی سبب ارتقای سواد آموزشی می‌شود.

فرماندار رشت با اشاره به فاصله چند فرسنگی نسل امروز و دیروز بیان کرد: فاصله بین نسلی زیادی از لحاظ اندیشه‌ها، تفکرات و باورهای اعتقادی وجود دارد که خلاء ها باید آموزش پر شود.

عاشوری با تاکید بر به روز رسانی آموزشی معلمان و جامعه فرهنگیان اضافه کرد: آموزش ّباید محور کار معلمان و فرهنگیان جهت ارتقای سطح آموزشی و پرورشی قرار گیرد.

وی با بیان اینکه پیوند بین نسلی در آموزش و پرورش پر می‌شود، افزود: معلمان خلاء ها و شکاف‌های بین نسل‌ها را پر کنند.

فرماندار رشت با اشاره به جنگ رسانه‌ای و فضای مجازی و ایجاد شبهات در بین دانش آموزان بیان کرد: فرهنگیان با علم روز و دانش به شبهات دانش آموزان پاسخ منطقی و مستدل دهند.

عاشوری با ارائه آماری از تعداد دانش آموزان در شهرستان رشت بیان کرد: بیش از ۲۰ هزار دانش آموز رشتی در مقاطع دهم، یازدهم و دوازدهم برای انجام آزمون نهایی آماده می‌شوند.

کد خبر 6092090

دیگر خبرها

  • تکریم شان معلم در این هفته بسیار مهم است/انتخاب۷معلم نمونه استانی
  • ۱۵۰۰ نفر جذب آموزش و پرورش استان کرمانشاه شدند
  • وزیر آموزش و پرورش: جذب ۲۰ درصد معلمان کشور در دولت سیزدهم
  • جذب ۲۰ درصد معلمان کشور در دولت سیزدهم
  • آمار ۷۵۰۰ ترک تحصیل کرده در کرمان را قبول نداریم
  • آمار ۷۵۰۰ ترک تحصیل کرده در استان را قبول نداریم
  • لزوم ارتباط گیری مستمر با جامعه دانش آموزی
  • ۲ هزار مشاور در آموزش و پرورش جذب می شوند
  • تقویت هنرستان‌های فنی و حرفه‌ای از اولویت‌های جدی ما است
  • آموزش ۳۰۰ ساعت مهارت‌آموزی به دانش‌آموزان متوسطه نظری