Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمدرضا رضوان‌طلب در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، درباره نامه وزیر علوم به رؤسای دانشگاه‌ها و تأکید بر تسهیل فرایند جذب نخبگان متقاضی عضویت در هیئت علمی اظهار کرد: برای جذب اعضای هیئت علمی، بازه‌های زمانی خاصی وجود دارد و دو بار در سال، افراد متقاضی امکان ثبت اعلام آمادگی خود را در سامانه پیدا کرده و فراخوان‌ها در شهریورماه و بهمن‌ماه هر سال صادر می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: محدوده زمانی، دردسرهایی برای نخبگان ایجاد می‌کرد؛ به طور مثال نخبه‌ای که در مهرماه فارغ‌التحصیل می‌شد، باید 5 ماه صبر می‌کرد تا برای اعلام آمادگی مجدد، فرصت پیدا کند. بنیاد نخبگان از ما درخواست کرد محدوده زمانی فراخوان را برای نخبگان توسعه دهیم. پس از مشورت، پیشنهاد بنیاد نخبگان پذیرفته شد و وزیر علوم نیز ابلاغ کرد نخبگان در زمان‌های دیگر نیز بتوانند وارد رقابت شوند.

رئیس مرکز جذب اعضای هیئت علمی وزارت علوم در مورد شرایط نخبگان فارغ‌التحصیل داخل کشور تصریح کرد: همان‌طور که گفتم ورود نخبگان به رقابت، تسهیل شده است؛ نه این‌که آن‌ها خود به خود عضو هیئت علمی شوند. از طرفی هر فردی کاغذ نخبگی داشته باشد، از دید ما نخبه محسوب نمی‌شود. وقتی فراخوان صادر می‌کنیم، صف رقابتی تشکیل می‌شود و نخبگان نیز در این صف قرار می‌گیرند.

رضوان‌طلب خاطرنشان کرد: دوستان به من گفتند فقط یک صندلی در دانشگاه فناوری‌های آمل، 320 متقاضی داشت. افراد باید در رقابت سنجیده شوند و فردی که توانست خود را اثبات کند، جذب شود. نخبگی، کیفیتی است که در جدول ما تبدیل به کمیت می‌شود، امتیازات نیز به تفکیک شاخص‌ها مشخص شده است. به طور مثال اگر سقف امتیازات 160 باشد، فردی 159 و دیگری 140 امتیاز کسب می‌کند، صف رقابت به ردیف‌های پلکانی تبدیل می‌شود و فردی در اولویت قرار می‌گیرد که بالاترین امتیاز را کسب کند.

وی افزود: مثلا ورزشکاری، مدال قهرمانی دارد؛ اما از او می‌خواهند در میدان ثابت کند، طبیعتا او یک قهرمان است و اگر بتواند زودتر به خط پایان برسد، پذیرفته می‌شود؛ اما درصورتی که از رقبا جا بماند، فرصت را از دست می‌دهد. مرکز جذب اعضای هیئت علمی وزارت علوم تمام توان خود را به کار گرفته‌ است که صف رقابت را عادلانه تنظیم کند. سعی می‌کنیم نظارت دقیقی داشته باشیم تا فردی، رقابت را دستکاری نکند و بدون اثبات به صف نپیوندد. ابلاغ وزیر هم در همین راستاست؛ در شرایط جدید نخبگان می‌توانند حتی در زمان منقضی فراخوان به بنیاد نخبگان مراجعه کنند. بنیاد نخبگان در سامانه مرکز جذب اعضای هیئت علمی وزارت علوم، کد ملی افراد را وارد می‌کند و نخبگان هم می‌توانند سایر اطلاعات خود را وارد کرده و به صف رقابت بپیوندند.

رئیس مرکز جذب اعضای هیئت علمی وزارت علوم تأکید کرد: سایر شاخص‌های نخبگان بازگشته از خارج با سایرین در شرایط مساوی سنجیده می‌شود و اگر دیگری در جدول امتیازات سبقت بگیرد، امتیاز ویژه‌ای برای نخبه‌ای که از خارج بازگشته، در نظر گرفته نمی‌شود. در چنین شرایطی به فرد اعلام می‌شود موفق به کسب امتیاز لازم نشده و می‌تواند شانس خود را در دانشگاه دیگری امتحان کند.

رضوان‌طلب با اشاره به امکان انتخاب سه اولویت برای نخبگان گفت: هر فرد امکان انتخاب سه اولویت در سامانه را دارد. اولویت‌ها یک به یک بررسی می‌شوند و در هر کدام احراز صلاحیت شد، نتیجه پذیرش به فرد اعلام می‌شود. اگر فرد معرفی شده از سوی بنیاد نخبگان در هر سه انتخاب، نتوانست امتیاز لازم را کسب کند، باید انتظار بکشد تا صفوف رقابت‌های دیگر تشکیل شود و باز هم از درِ فراخوان یا بنیاد نخبگان اقدام کند؛ اما قطعا خارج از ریل رقابت، شانسی نخواهد داشت.

وی درباره این‌که به نظر می‌رسد وزارت علوم و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری هیچ گزینه‌ای غیر از استاد و محقق برای اشتغال نخبگان بازگشتی ندارند، خاطرنشان کرد: در هر فراخوان جذب هیئت علمی، حدود 12 تا 13 هزار نفر ثبت نام می‌کنند؛ یعنی در جمع حدود 25 هزار نفر متقاضی جذب در هیئت علمی هستند. اگر 10 هزار نفر از این تعداد را ثبت‌نام کننده تکراری در نظر بگیریم، باز هم 15 هزار متقاضی جدید در سال داریم؛ اما سالانه توان جذب حداکثر هزار نفر در هیئت‌های علمی وجود دارد.

رئیس مرکز جذب اعضای هیئت علمی وزارت علوم در ادامه گفت: 14 هزار نفر با وجود این‌که صلاحیت دارند؛ اولویت جذب نداشته‌اند. مرکز جذب اعضای هیئت علمی وزارت علوم یک بار در سال خروجی می‌گیرد و گزارش آن را برای ریاست جمهوری ارسال می‌کند. در واقع اطلاع می‌دهیم 14 هزار نخبه با تحصیلات بالا و امتیازات علمی وجود دارند که باید در سایر بخش‌های کشور جذب شوند؛ اما دیگر در اختیار ما نیست که چه تصمیمی برای آن‌ها گرفته می‌شود.

رضوان‌طلب در پایان تصریح کرد: مرکز جذب اعضای هیئت علمی وزارت علوم اعلام کرد امکان ارائه خروجی آنلاین را دارد تا هر زمان ظرفیتی به طور مثال در پتروشیمی ایجاد شد، به راحتی امکان جست‌وجوی اطلاعات متخصصان در رشته‌های مربوط به صورت طبقه‌بندی شده وجود داشته باشد و متقاضیان بتوانند گزینه‌های مورد نظر خود را از بانک اطلاعاتی سالم، آسان و ارزان به رایگان انتخاب کنند.

انتهای پیام/

168 / 320 رضوان طلب وزارت علوم جذب هیئت علمی وزارت علوم محمدرضا رضوان طلب جذب هیئت علمی دانشگاه جذب نخبگان بازگشت نخبگان جذب هیئت علمی

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: رضوان طلب وزارت علوم جذب هیئت علمی وزارت علوم جذب هیئت علمی دانشگاه جذب نخبگان بازگشت نخبگان جذب هیئت علمی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۸۰۶۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حداقل حقوق بازنشستگان 35 درصد افزایش یافت

به گزارش صدای ایران از تسنیم، علی بهادری جهرمی سخنگوی دولت در حاشیه نشست هفتگی هیئت دولت در جمع خبرنگاران گفت: به پیشنهاد وزارت کار، افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی امروز در هیئت دولت تصویب شد و حقوق حداقل‌بگیران ۳۵ درصد افزایش می‌یابد.

وی افزود: به عنوان مثال یک فرد بازنشسته دارای همسر که یک فرزند داشته باشد، بالای ۱۰ میلیون تومان دریافتی خواهد داشت و البته سایر سطوح هم افزایش ۲۲ درصد و یک مبلغ ثابت دارند.

سخنگوی دولت در ادامه بیان کرد: شش‌ماه از ابلاغ سیاست‌های اقتصاد دریا می‌گذرد و قرار شده بود دولت برنامه‌ی اجرایی آن را تدوین کند. این برنامه تفصیلی و زمان‌بندی‌شده در دولت به تصویب رسیده است. سازوکار اجرا و وظایف هر دستگاه مشخص شده و ۴۰ حکم دارد و مبتنی بر یک سند است.

بهادری‌جهرمی اظهار داشت: آیین‌نامه‌ای با پیشنهاد وزارت کار در راستای اجرایی‌سازی یکی از سیاست‌های کلی تأمین اجتماعی برای ایجاد پنجره واحد خدمات حمایتی ایرانیان به تصویب رسید. با این مصوبه هماهنگی، کارآمدی و انسجام در خدمت‌رسانی‌های حمایتی جوامع تحت پوشش نهاد‌های حمایتی را خواهیم داشت.

وی درباره برنامه دولت برای کمک به سیل‌زدگان استان سیستان و بلوچستان نیز بیان کرد: با تصویب هیئت دولت، فعلاً مبلغ ۱۵۰۰ میلیارد تومان به‌صورت تنخواه در اختیار استاندار و وزارت کشور قرار خواهد گرفت تا در سطح استان هزینه شود؛ البته خسارات بیشتری رخ داده و پس از برآورد نهایی، کمک‌ها مشخص خواهد شد.


دیگر خبرها

  • دانشگاه تهران رتبه اول همکاری‌های بین‌المللی را دارد
  • میزان بن کتاب دانشجویان اعلام شد
  • مبلغ یارانه اعضای هیئت علمی، دانشجویان و طلاب برای نمایشگاه کتاب اعلام شد + نحوه ثبت نام
  • بیشترین اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها در این دولت حضور دارند 
  • حداقل حقوق بازنشستگان 35 درصد افزایش یافت
  • ۱۷۰ دانشجوی نخبه امروز به حج عمره اعزام می‌شوند
  • بیش از ۱۰۰ مذاکره هیئت‌های تجاری داخلی و خارجی در غرفه فارس
  • کورس مذاکرات هیئت‌های تجاری داخلی و خارجی در غرفه فارس
  • استاد دانشگاه کهگیلویه و بویراحمدی نمونه کشوری
  • وزیر صمت: تراکتورهای وارداتی توان رقابت با تولیدات داخلی را ندارند