Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش فارس، «به صورت آرام، غافلگیر‌کننده، بدون اظهارات سیاسی و به دور از هیاهوی رسانه‌ای، ارتش ترکیه، به صورت شتابزده، از سه روز پیش در حال ارسال تجهیزات نظامی زیادی به مناطق مختلفی از مرزهای ترکیه و سوریه به ویژه مناطق مقابل مناطق تحت کنترل «یگان‌های مدافع خلق کُرد" در شرق رود فرات است».

روزنامه «القدس العربی» با مقدمه فوق، به بررسی ابعاد تازه اختلافات سعودی و امارات عربی متحده با ترکیه و مداخله این کشورها در سوریه پرداخت و نوشت، پس از اخبار مربوط به افزایش تحرکات سعودی و امارات در مناطق تحت کنترل یگان‌های کُرد در شرق رود فرات در سوریه، و حمایت مالی و نظامی این دو کشور از شبه‌نظامیان کُرد، این اقدامات ناگهانی توسط ترکیه صورت گرفت؛ شبه‌نظامیانی که ترکیه آنان را تروریستی می‌داند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یگان‌های مدافع خلق کُرد، هسته اصلی شبه‌نظامیان موسوم به «نیروهای دموکراتیک سوریه» هستند که تحت حمایت ایالات متحده آمریکا قرار دارند و اقداماتی را علیه دولت قانونی سوریه انجام داده و بعضا تهدید به عملیات نظامی علیه دمشق نیز کرده‌اند.

به گزارش این روزنامه فرامنطقه‌ای، این تحرکات ترکیه با مواضع برخی از کشورهای اروپایی مبنی بر درخواست واشنگتن از آنان برای اعزام نیروی زمینی به شمال سوریه همزمان شده است. آمریکا قصد دارد، این نیروها را جایگزین نظامیان تروریست خود کند؛ اقدامی که «فیصل مقداد» معاون وزیر امور خارجه سوریه، درباره عواقب آن هشدار داد.

منابع ترکیه‌ای هم اعلام کردند که یک هیأت بلندپایه سعودی به همراه مسئولان اماراتی، نشست‌هایی با فرماندهان نیروهای دموکراتیک سوریه برگزار کردند و به آنان وعده دادند که حمایت مالی از آنان را افزایش خواهند داد.

این منابع تصریح کردند که ترکیه نیز شماری از فرماندهان گروه‌های تروریستی مانند «ارتش آزاد سوریه» و «ارتش ملی سوریه» را به آنکارا دعوت کرد تا با آنان نشستی برگزار کند. هم‌زمان با این مسئله، سطح آمادگی این گروه‌ها در «الباب» و «جرابلس» در استان حلب سوریه واقع در غرب رود فرات افزایش یافته و نشست‌هایی نیز با رهبران عشایر برگزار شده است.

القدس العربی ادامه داد، با وجود اینکه طی ماه‌های گذشته، روند ارسال تجهیزات توسط ارتش ترکیه به مرزهای سوریه قطع نشده، ولی این روند در روزهای اخیر شتاب زیادی به خود گرفته و شامل تانک، خمپاره‌انداز، نفربر، خودروی زرهی و شماری از نیروهای ارتش و رنجر ترکیه است.

به گزارش این روزنامه، بیشتر این تجهیزات به مناطق مرزی استان شانلی‌اورفه ترکیه فرستاده شده است؛ منطقه‌ای که در طرف سوری آن، شبه‌نظامیان کُردی حضور دارد که رئیس جمهور ترکیه بارها تهدید کرده است که این منطقه را از حضور آن پاکسازی خواهد کرد.

مهم‌ترین، این مناطق، منطقه «عین العرب» (کوبانی) است که مستقیما در طرف شرقی رود فرات و در مجاورت مناطقی قرار دارد که تحت کنترل تروریست‌های معارض سوری است که وابسته به ترکیه هستند؛ به ویژه منطقه جرابلس. تجهیزات ارسالی ترکیه همچنین در مناطق مقابل منطقه «تل ابیض» قرار دارد که ترکیه تهدید به پاکسازی آن کرده است.

بنا بر این گزارش، با وجود اینکه ترکیه بارها طی سالهای گذشته هشدار داده که عملیاتی را علیه شبه‌نظامیان کُرد در شرق فرات سوریه آغاز خواهد کرد، ولی تا کنون چنین اقدامی انجام نداده است. لذا مشخص نیست که این ارسال تجهیزات و نیرو، با توافق ترکیه و آمریکا مرتبط است، یا به منزله اعلام شکست مذاکرات بین واشنگتن و آنکار و اشاره ضمنی ترکیه برای حمله به شرق فرات است.

چندی پیش اعلام شد که مذاکراتی بین ترکیه و آمریکا صورت گرفت تا به زعم خود بتوانند در شمال سوریه «منطقه امن» ایجاد کنند و یگان‌های کُرد نیز 15 کیلومتر از مرزهای ترکیه دور شوند؛ هر چند تا کنونی هیچ توافق نهایی در این خصوص صورت نگرفته است.

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۸۳۷۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عربستان و اسرائیل سازش می‌کنند؟

آفتاب‌‌نیوز :

شبکه ۱۲ در گزارشی اعلام کرد، همه نگاه‌ها متوجه ریاض است و امیدواری محتاطانه‌ای را در مورد شکل گیری پیشرفت جدیدی در این روند می‌توان ملاحظه کرد.

سابیر لیبکین نویسنده این گزارش در مقدمه آن آورده است: آیا سازشی در پیش است؟ محمد بن سلمان ولیعهد عربستان به شکل جداگانه‌ای با بلینکن و ابو مازن به گفتگو پرداخته است، در سایه مذاکرات انجام گرفته در رابطه با توافق مبادله اسرا، دولت بایدن فشار‌هایی را برای برقراری روابط بین اسرائیل و عربستان سعودی وارد می‌کند، یک منبع نزدیک به دربار عربستان در گفتگویی با شبکه ۱۲ اعلام کرد نیازمند تضمین‌هایی برای فراهم شدن زمینه تشکیل دولت فلسطینی هستیم.

شبکه ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی به نقل از منبع آگاه در دربار عربستان که در گفتگویی اختصاصی با این شبکه تلویزیونی شرکت کرده افزود: امیدواری محتاطانه‌ای در رابطه با پیشرفت مذاکرات سازش وجود دارد، در این رابطه شاهد پیشرفت جدیدی هستیم. امروز ما نیازمند تضمین‌هایی از اسرائیل هستیم که راه برای شکل گیری دولت فلسطینی فراهم شود، این دولت باید در مرز‌های ۱۹۶۷ تشکیل و شهرک‌های این منطقه تخلیه گردند، این یک پیش شرط ضروری است. ما در حال حاضر برای امضای توافقنامه پیمان دفاعی مشترک بین واشنگتن و ریاض تلاش می‌کنیم. ما تمام تلاش خود را به کار بستیم، همان طور که خوبی یهودیان را می‌خواهیم برای فلسطینیان هم خوبی می‌خواهیم، عدالت پایه و اساس حل منازعات بین همسایگان نزدیک است.

در بخش دیگری از این گزارش خبرنگار شبکه ۱۲ تاکید کرد: در سایه جنگ دایر در غزه و مذاکرات مربوط به آزادی اسرا، طرف‌های مختلف تلاش می‌کنند تا از فرصت به دست آمده استفاده کرده و زمینه دستیابی به توافق فراگیری را فراهم کنند، توافقی که می‌تواند منجر به آتش بس در غزه شده، اما در عین حال در برگیرنده توافقی برای تحقق صلح باشد که نه تنها پیشرفتی در مسئله فلسطینی به وجود آورد بلکه زمینه افزایش نفوذ عربستان را در روز بعد از پایان جنگ در این منطقه فراهم سازد.

با این حال سمدار بری خبرنگار و تحلیل‌گر روزنامه یدیعوت آحرانوت معتقد است که در حال حاضر توپ در زمین عربستان است.

او در گزارش خود در این رسانه عبری زبان نوشت: تماس‌های مربوط به سازش بین اسرائیل و عربستان که بعد از ۷ اکتبر متوقف شد، با کمک و تلاش وزیر خارجه آمریکا که دیروز به ریاض سفر کرده بود، از سر گرفته شده است، این بار توافق دایره‌ای شکل است، واشنگتن چتر امنیتی برای ریاض فراهم می‌کند، در مقابل عربستان سعودی روند سازش را از سر می‌گیرد، و در همین حال فشار بلینکن بر حماس برای پذیرش توافق پیشنهاد مصر برای مبادله اسرا نیز افزایش پیدا می‌کند.

به اعتراف این رسانه عبری زبان، عملیات ۷ اکتبر حماس، باعث شد تا تمامی تلاش‌های صورت گرفته برای سازش بین عربستان سعودی و اسرائیل متوقف شود.

به زعم خبرنگار این رسانه، عربستان سعودی هم همانند اسرائیل، مصر و اردن از حماس و گروه اخوان المسلمین متنفر است.

او همچنین فاش کرد، طی هفت ماه گذشته از جنگ، ارتباط بین ریاض و تل‌آویو به شکل به شدت محدودی حفظ شد، این کار از طریق نمایندگان عربستان در ایالات متحده و اروپا انجام گرفته است و در عین حال ریاض به دقت و وسواس شانس بنیامین نتانیاهو برای بقا در قدرت را سبک و سنگین می‌کند، تا اینکه در هفته گذشته بود که سخنگویان سعودی اعلام کردند که حتی با وجود نتانیاهو هم روند برقراری روابط را به پیش خواهند برد.

یدیعوت آحارانوت از پشت پرده نشست بلینکن با ولیعهد عربستان خبر داد: این بار توافق به شکل دایره وار خواهد بود، واشنگتن چتر امنیتی برای ریاض فراهم خواهد کرد و تسلیحات مورد نیاز این کشور را تامین می‌کند، همچنین توافقنامه همکاری اطلاعاتی علیه ایران نیز بین دو کشور به امضا خواهد رسید و در مقابل نیز عربستان سعودی برنامه سازش با اسرائیل را که در حال حاضر متوقف شده است را از سر خواهد گرفت.

منبع: خبرگزاری تسنیم

دیگر خبرها

  • واکنش کریستیانو رونالدو به رویارویی النصر و الهلال در فینال جام پادشاهی
  • وقوع سیلاب سهمگین در شمال مکه مکرمه
  • بارش شدید باران در عربستان+فیلم/ هشدار قرمز صادر شد
  • سیل شدید در شمال مکه مکرمه
  • عربستان و اسرائیل سازش می‌کنند؟
  • (ویدئو) سیل وحشتناک در عربستان سعودی همه را ترساند
  • لحظه عملیات گردشگر ترکیه‌ای علیه نظامی صهیونیست+ فیلم
  • ببینید | لحظه دردناک مرگ گردشگر ترکیه‌ای توسط نظامیان اسرائیلی
  • فیلمی از هوای طوفانی شهر مدینه در عربستان سعودی
  • تأکید بن سلمان بر مخالفت عربستان با کوچ اجباری مردم فلسطین