Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس اداره هواشناسی دریایی چابهار روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: مونسون یک پدیده آب و هوایی بزرگ مقیاس است که محدوده وسیعی از مناطق حاره و جنب حاره را در فصل گرم سال تحت تاثیر قرار می‌دهد.
محمدرضا سالاری فنودی ادامه داد: هم اینک با وزش بادهای مرطوب موسمی جنوب و افزایش تزریق رطوبت به نیمه جنوبی سیستان و بلوچستان می‌توان گفت که به طور قطع فصل فعالیت سامانه آب و هوایی مونسون هند در این استان آغاز شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با بیان اینکه مونسون تابستانی هند مناطق وسیعی از غرب و مرکز هند را می‌پوشاند، گفت: این مناطق بیش از ۹۰% بارندگی سالانه خود را در این دوره زمانی دریافت می‌کنند.
رئیس اداره هواشناسی دریایی چابهار افزود: اگرچه این سامانه آب و هوایی عمده تأثیر خود را بر کشورهای هند و پاکستان می‌گذارد، اما بخشی از جنوب و جنوب شرق ایران نیز متاثر از این پدیده هستند به طوریکه حدود ۱۴ درصد بارش‌های سالانه حوزه آبریز بلوچستان در جنوب شرق کشور در زمان فعالیت این سامانه دریافت می‌شود.
وی خاطرنشان کرد: بررسی‌ها نشان می‌دهد که دوره فعالیت مونسون ۱۰۰ روزه در هندوستان از اول ژوئن تا اواسط سپتامبر است که با تأخیر زمانی چند هفته آثار فعالیت آن در سیستان و بلوچستان نیز مشاهده می شود.
سالاری فنودی با بیان اینکه در زمان فعالیت مونسون یک اتمسفر خشک تبدیل به اتمسفر مرطوب می‌شود، گفت: این تغییر عمده سبب وقوع بارش‌های رگباری در سراسر شبه قاره هند می‌شود که در صورت قوی بودن موج‌های ناشی از آن، بارش‌های قابل توجهی نیز در جنوب شرق ایران رخ می‌دهد.

وی بیان کرد: مونسون در زمان فعالیت خود به ۲ دوره «بارندگی سنگین» و «کم باران و یا خشک» دسته بندی می‌شود که دوره کم باران به توقف مونسون شهرت دارد و حدود یک هفته و گاهی بیشتر از یک هفته به طول می‌انجامد.
رئیس اداره هواشناسی چابهار تصریح کرد: این شرایط همان وقفه‌ای است که بین موج‌های وارده از مونسون در جنوب شرق روی می‌دهد.
وی خاطرنشان کرد: بادهای مونسونی که به طور معمول و تقریباً بی وقفه، چابهار و نواحی جنوب سیستان و بلوچستان را در بر می‌گیرد نقش مهمی در تعدیل دمای هوای نوار ساحلی استان در فصل تابستان دارد.
سالاری فنودی ادامه داد: در سه روز گذشته بارش‌های مونسونی شهرستان‌های خاش، سراوان، سیب و سوران، سرباز و مهرستان را فرا گرفت و از حدود ۲۳ ایستگاه هواشناسی و بارانسجی این نواحی بارندگی گزارش شد.
۹۹۰۸**۳۲۱۳

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سیستان و بلوچستان گرما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۹۲۰۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازگشت اولین کاروان حج عمره به سیستان و بلوچستان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز سیستان و بلوچستان، خسروی بنجار مدیر کل فرودگاه بین المللی استان گفت: پرواز کاروان حاج استان با ۲۵۶ سرنشین در ساعت ۱۳:۳۰ دقیقه روز جمعه به زمین می‌نشیند.
وی ازخانواده خواست به دلیل همزمانی با پرواز داخلی از اجتماع در فرودگاه خودداری کنند.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

 

دیگر خبرها

  • فیلم/بارش شدید باران در زابل شمال سیستان و بلوچستان
  • کنایه معنادار نماینده زاهدان به مولانا عبدالحمید /مردم نگران هستند/علت حملات تروریستی چندماه اخیر چیست؟
  • تولید برق در اوج گرمای تابستان
  • ساخت شهرک ساحلی خراسان جنوبی در جنوب سیستان و بلوچستان
  • لزوم تقویت فرهنگ کار تیمی در سیستان و بلوچستان
  • بازگشت اولین کاروان حج عمره به سیستان و بلوچستان
  • ادامه ارسال کمک‌های امدادی سپاه‌ به مناطق سیل زده جنوب سیستان وبلوچستان
  • امدادرسانی به سیستان و بلوچستان پایان یافت
  • معلم نمونه سیستان و بلوچستان از رمز موفقیت خود می‌گوید
  • سیستان و بلوچستان بعد از سیل (عکس)