Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اردبیل، نادر فلاحی، مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل با اشاره به اقدامات ثبت مواریث ناملموس عشایر اردبیل گفت: با توجه به ثبت کوچ عشایر شاهسون مغان، داستان سارای و مراسم عزاداری ایل شاهسون و با توجه به ثبت ملی سبلان به عنوان ییلاق عشایر برنامه بعدی اداره کل ثبت جهانی کوه سبلان و معرفی عشایر به عنوان بخشی از میراث ناملموس این اثر بزرگ طبیعی و فرهنگی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اضافه کرد: استان اردبیل به واسطه اقلیم منحصر به فرد سه سبک زندگی شهری، روستایی و عشایر را در گستره خود گنجانده و عشایر استان اردبیل با ۱۵ هزار و ۱۹۲ خانوار و ۸۰ هزار نفر جمعیت در ۱۰ شهرستان استان پرانده اند.

به گفته فلاحی به منظور معرفی توانمندی عشایر تعریف جشنواره‌ها و برنامه‌های رویداد محور مورد تاکید بوده و سالانه کوچ عشایر بیله سوار در سطح ملی برگزار می‌شود که برگزاری در سطح بین المللی نیز در دست برنامه ریزی است. علاوه بر این امسال نخستین دوره جشنواره کوچ عشایر در مشکین‌شهر برگزار شد تا توانمندی عشایر شهر‌های مختلف استان معرفی شود.

وی تاکید کرد:با توجه به برخورداری از فرهنگ و رسوم غنی، آداب منحصر به فرد، البسه و غذا‌های آمیخته با سبک زندگی و همچنین با توجه به برخورداری عشایر از شیوه خاص معیشت که موجب شده از ساخت آلاچیق تا بافته‌های داری بخشی از زندگی آن‌ها را شامل شود، عشایر به عنوان میراث معنوی بوده و معرفی آن نیز با هدف معرفی گوشه‌ای از میراث فرهنگی استان مورد تاکید است.

مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل ادامه داد: در سال‌های اخیر علاوه بر معرفی جاذبه‌های زندگی عشایر در استان اقداماتی حمایتی جهت رونق تولیدات صنایع دستی انجام شده که به ویژه در سال جاری با شعار رونق تولید، مشارکت عشایر در نمایشگاه ها، حضور در بازارچه‌های محلی فروش صنایع دستی و حمایت از هنرمندان زبده مورد تاکید است.

فلاحی افزود: در راستای معرفی گسترده، احیا و باززنده سازی صنایع دستی عشایر آثار متعددی در فهرست میراث ناملموس به ثبت رسیده که شامل مهارت زین سازی، مهارت مفرش بافی، مهارت نمکدانبافی، مهارت نواربافی، مهارت شال بافی، مهارت خورجین بافی، مهارت چیغ بافی، مهارت نمدمالی، مهارت دوخت لباس سنتی تومان کوینک، مهارت جاجیم بافی، مهارت بافت ورنی مغان که توانست نشان جغرافیایی بین المللی را نیز کسب کند و همچنین مهارت رنگ رزی سنتی یا بویاق، مهارت ساخت و برپایی آلاچیق شاهسون مغان و مهارت بافت سوپاند است.

وی اضافه کرد: همچنین مهارت دو غذای بومی عشایر شامل مهارت پخت حدیک آشی و مهارت پخت نان محلی کته به ثبت رسیده است.

انتهای پیام/ح

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: میراث فرهنگی عشایر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۹۲۶۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انعقاد تفاهم‌نامه مشترک حوزه گردشگری با ۶ استان در نمایشگاه ایران اکسپو

محمد ثابت اقلیدی در حاشیه امضا تفاهم‌نامه همکاری مشترک اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی فارس با یک سرمایه‌گذار درزمینهٔ گردشگری و میراث فرهنگی در نمایشگاه ایران اکسپو گفت: فرصت‌های سرمایه‌گذاری ارائه‌شده در این نمایشگاه شامل ایجاد مراکز اقامتی، تفریحات آبی، زیستگاه‌های عشایری، تفرجگاه‌های بومی و بهره‌برداری از عناصر بافت تاریخی شیراز به‌عنوان تأسیسات گردشگری و فرهنگی است که توسط اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی فارس ارائه‌شده است.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی فارس با اشاره به رونمایی چند کمپین گردشگری ازجمله خلیج‌فارس، مثلت کرامت نور و مثلت طلایی و همچنین امضای شش تفاهم‌نامه بین استانداران استان‌های مدنظر این کمپین‌ها و مدیران کل میراث فرهنگی افزود: در این نمایشگاه مذاکرات متنوعی با سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی انجام‌شده است.

ثابت اقلیدی بابیان اینکه اجرای کمپین‌های گردشگری نقش به سزایی در تکمیل زنجیره‌های ارزش دارد گفت: کمپین مثلت طلایی، خلیج‌فارس و کرامت نور همچنین برنامه‌های حوزه صنایع‌دستی به رشد و توسعه اقتصادی هر بخش نیز کمک خواهد کرد.

او در ادامه بابیان اینکه برای نمونه هم تفاهم‌نامه اداره کل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی استان فارس با یک سرمایه‌گذار پروژه هتل گردشگری در شهرستان فیروزآباد در این نمایشگاه منعقد شد، گفت: ساخت، تجهیز، راه‌اندازی هتل و همکاری سرمایه‌گذار در پروژه‌های میراث فرهنگی فارس ازجمله مفاد این تفاهم‌نامه است.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی فارس به همکاری متقابل سرمایه‌گذار در ایجاد برخی از زیرساخت‌های گردشگری به‌عنوان دیگر موضوعات مطرح‌شده در این تفاهم‌نامه اشاره کرد و افزود: این پروژه سرمایه‌گذاری یک هتل در شهرستان فیروزآباد است که در حال حاضر نزدیک به ۳۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

او همچنین به یک توافق نامه دیگر هم در زمینه زیر ساخت تاسیات گردشگری در استان فارس هم اشاره کرد که در نمایشگاه ایران اکسپو به امضا رسید

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

دیگر خبرها

  • تعطیلی بنا‌های تاریخی استان اصفهان فردا
  • ثبت روز گل محمدی و گلاب
  • معرفی ریسباف محور طرح های سرمایه گذاری گردشگری اصفهان
  • نمایش ۵۹ شیء تاریخی به زودی در موزه‌های استان همدان
  • برگزاری آزمون مهارت سنجی گلیم بافی در البرز
  • افتتاح هتل و آغاز اجرای تله کابین خوشاکو در ارومیه
  • اقامتگاه سنتی گل‌سنگ دربند افتتاح شد
  • وجود بیش از یکهزار و 800 اثر تاریخی ثبت ملی شده در آذربایجا‌ن‌غربی
  • انعقاد تفاهم‌نامه مشترک حوزه گردشگری با ۶ استان در نمایشگاه ایران اکسپو
  • معرفی ۴۲ فرصت سرمایه‌گذاری همدان در نمایشگاه اکسپو