Web Analytics Made Easy - Statcounter

یکی از مهمترین شاخص­های توسعه یافتگی، وجود شبکه حمل و نقل و جاده‌های ایمن و مناسب برای دسترسی و ارتباط با سایر مراکز مهم کشور است، تأثیر این عامل بر رشد و گسترش سایر عوامل توسعه انکارناپذیر است و یقیناً به طور مستقیم بر روی توسعه از جهات مختلف موثر واقع می‌شود که موضوع توسعه گردشگری یکی از محور‌های کلیدی آن است که در شرایط اقتصادی امروز می‌تواند به عنوان یک منبع مهم در ارزآوری بسیار موثر باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یقیناً جاده ایمن باعث سفر ایمن می‌شود و اگر جاده‌ها از ایمنی و استاندارد لازم برخوردار نباشند باعث کاهش ورود گردشگر به یک منطقه نیز خواهند شد.

این در حالی است که همواره کشورمان به دلیل موقعیت استراتژیکی که داراست یکی از راه‌های مهم مواصلاتی بین قاره‌ها به حساب می‌آید که جاده مشهور ابریشم گواهی بر این مدعاست و وجود و وفور منابع انرژی، موقعیت طبیعی و وجود فلات ایران همگی باعث شده ایران از موقعیت کم نظیری در حمل و نقل برخوردار باشد.

در طول برنامه‌های توسعه همواره توسعه راه‌ها و آزادراه‌ها و ایمن سازی راه‌های مواصلاتی کشور در دستور کار دولت‌ها قرار داشته و در سنوات مختلف بودجه‌ها و اعتبارات لازم به این موضوع تخصیص یافته است، اما متاسفانه به تاخیر افتادن پروژه‌های ملی معضلی است که تحمیل هزینه‌های سنگینی را به همراه داشته و از طرفی با گذشت زمان پروژه را از کارایی لازم خارج می‌کند و کار را به آنجا می‌رساند که یک پروژه راهبردی به طرحی غیراقتصادی تبدیل می‌شود و از سوی مخاطرات این تأخیر‌ها صرفاً به موضوعات مالی و اقتصادی خلاصه نمی‌شود بلکه متأسفانه همواره شاهد تلفات جانی و تصادفات بسیاری در راه‌های ناایمن هستیم که آلام بسیاری را بر دل‌ها می‌گذارد و این موضوع به خصوص در هنگام تعطیلات و سفر‌های نوروزی و آخر هفته‌ها نیز شدت بیشتری می‌گیرد به طوری که جاده تهران شمال یکی از محور‌های مرگ برای مسافران خود شناخته شده و در بعضی مناطق نیز نبود گارد ریل‌ها و علائم هشداردهنده و عدم ایمن سازی راه‌ها ورود حیواناتی همچون شتر در محور‌های جنوبی کشور هم باعث خسران به محیط زیست و حیوانات و هم خسارات‌های مالی و جانی بسیار در کشور گردد.

در این میان تعویق بسیار طولانی در پروژه آزاد راه تهران – شمال که از سال ۷۶ شروع به کار آن صورت گرفته و با گذشت بیش از ۲۰ سال هنوز صحبت‌ها محدود به افتتاح یک فاز است این سئوال را در ذهن ایجاد می‌کند که آیا اهتمامی بر این موضوع هست یا خیر؟ در تذکرات مکرر و جلسات متعدد از وزیر محترم راه و شهرسازی برای راه اندازی این پروژه سئوال شد و پاسخ‌های داده شد که اقناع کننده مخاطبان و شهروندان به عنوان ذینفعان این پروژه‌ها نمی‌باشد.  

کسری منابع بودجه‌ای و اعتبارات و ضعف مدیریتی در بحث جاده‌ها و آزاد راه‌ها موضوعی پذیرفته شده است، اما بسیاری از اقدامات را می‌توان با مدیریت شایسته و با هزینه‌های بسیار کمتر آنگونه به پیش برد که خسارات و تلفات جانی و مالی را به حداقل رساند. در این رابطه استاندارد‌های شامل تابلو‌های اطلاع رسانی، وضعیت آسفالت راه‌ها، وضعیت، مدیریت و جمع اوری آب، نیوجرسی، گاردریل‌ها، لوپ‌ها، رمپ‌ها و حتی نوع و اندازه پروفیل آسفالت و جاده می‌تواند بسیار کارآمد باشد.

از سوی دیگر وضعیت دید راننده در محور، روشنایی جاده‌ها در شب، وضعیت تونل ها، زیر گذر‌ها و رو گذرها، نصب علایم ایمنی راه و ایمن کردن جاده‌های کوهستانی در محور‌های برف گیر استانی مبحث رانش کوه، ریزش سنگ و بهمن از موارد اصلی است که باید مورد توجه باشد که انتظار داریم در بحث ایمنی راه‌ها و جاده‌ها و استانداردسازی مسیر‌ها وزارت راه و شهرسازی با اهتمام هرچه بیشتر عمل کند.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: فاطمه ذوالقدر روزنامه صبح

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۹۶۰۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم ایمن سازی نقاط حادثه خیز جاده‌های خوزستان

 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، علی اکبر حسینی محراب در شورای اداری دزفول که دیشب در سالن همایش‌های فرمانداری ویژه این شهرستان برگزار شد، گفت: حتی یک کشته ناشی از تصادفات جاده‌ای به دلیل ناایمن و یا غیراستاندارد بودن جاده در خوزستان پذیرفتنی نیست و باتوجه به اینکه برخی جاده‌های استان به جاده مرگ شهرت یافته است، باید ایمن سازی این مسیر‌ها به عنوان اولویت در دستور کار قرار گیرد.


وی بر توسعه زیرساخت‌های خوزستان تاکید کرد و افزود: طرح‌هایی باید در خوزستان تعریف و اجرایی شود که گرهی از مشکل مردم باز کند و دستگاه‌های استان باید از هر اقدام نمایشی و بی ثمر پرهیز کنند.

حسینی محراب با بیان اینکه همه زیرساخت‌های طرح مسکن ملی باید پیش از بهره برداری و سکونت مردم تکمیل شود، ادامه داد: همه دستگاه‌های متولی در استان مکلف هستند پیش از واگذاری به مردم، زیرساخت‌های آب، برق، گاز، فاضلاب و آسفالت طرح‌های مسکن ملی را تکمیل کنند.

لزوم پرهیز دستگاه‌های خوزستان از کار‌های تشریفاتی

استاندار خوزستان با بیان اینکه خوزستان نیاز به مدیران قوی و با انگیزه دارد، گفت: هزینه تشریفات در دستگاه‌ها و برنامه‌های استان باید به حداقل ممکن کاهش یابد.

وی با توصیه دستگاه‌های دولتی به ارتباط با مردم، اضافه کرد: مسئولان دولتی و دستگاه‌های اجرایی باید بیش از پیش ارتباط مردمی خود را تقویت کنند.

حسینی محراب می‌گوید: دستگاه‌های خوزستان باید از کار تشریفاتی خودداری کنند و تمام همت خود را صرف خدمت شبانه روزی به مردم و گره گشایی از مسایل مبتلا به استان کنند.

وی مراقبت از بیت المال را ماموریت همیشگی دستگاه‌ها دانست و گفت: مدیران و دستگاه‌های استان از هدیه دادن به مدیران بالادستی که به استان و یا شهرستان‌ها سفر می‌کنند به طور جد پرهیز کنند.

ساماندهی باغ ویلا‌های اجاره‌ای در خوزستان

استاندار خوزستان با تاکید بر حراست از اراضی کشاورزی کلاس یک و ۲ استان، گفت: همه دستگاه‌ها نسبت به حراست از زمین‌های خوب و با کیفیت استان مسوولیت دارند.

وی بر لزوم ساماندهی باغ ویلا‌های اجاره‌ای در خوزستان تاکید کرد و افزود: ضابطه‌مند بودن و ساماندهی فعالیت این باغ ویلا‌ها باید در دستور کار قرار گیرد.

حسینی محراب ادامه داد: خوزستان استانی فرهنگی است به همین دلیل جهت گیری گردشگری در این استان نیز باید رنگ و بوی فرهنگی و متناسب با فرهنگ اصل و هویت بومی داسته باشد.

حل مشکل اشتغال با تقویت مهارت آموزی و خوداشتغالی

حسینی محراب با انتقاد از نگاه اداری جوانان استان به اشتغال و خلاصه شدن به کار دولتی و اداری گفت: فرهنگ کار، مهارت آموزی و خوداشتغالی در خوزستان باید تقویت شود تا مشکل اشتغال در این استان حل شود.

وی استانداردسازی محصولات تولید را ضروری دانست و ادامه داد: اولویت اتاق‌های بازرگانی در خوزستان باید بازاریابی برای فروش و بسترسازی صادرات تولیدات و محصولات کشاورزی باشد.

افزایش ۷۳ درصدی اعتبار امسال خوزستان


علی اکبر حسینی محراب با اشاره به نگاه ویژه دولت به توسعه خوزستان و گره گشایی از مسایل این استان گفت: در حالی که میانگین افزایش اعتبار امسال استان‌ها در کشور نسبت به سال گذشته ۵۵ درصد است، اعتبارات خوزستان رشد ۷۳ درصدی داشته است که این نشان از توجه ویژه دولت به خوزستان است.

وی با بیان اینکه اکثر شهر‌های خوزستان دارای پیست‌های موتورسواری شده‌اند گفت: احداث پیست موتورسواری و تعیین مکان برای فعالیت حرکات نمایشی موتوری و خودرویی در دزفول نیز باید اجرایی شود.

حسینی محراب، دزفول را شهر عالم پرور و نخبگانی دانست و ادامه داد: شهرستان دزفول در ۲ سفر استانی رییس جمهور دارای مصوبه‌های خوبی است که اجرایی کردن این مصوبه‌ها به طور مستمر پیگیری می‌شود.

دیگر خبرها

  • توسعه و بهسازی بزرگ‌راه‌های استان زنجان با اجرای ۷ پروژه
  • لزوم ایمن سازی نقاط حادثه خیز جاده‌های خوزستان
  • از تولید مسکن تا آخرین وضعیت ابر پروژه باغ راه حضرت فاطمه
  • اقدامات لازم جهت حفظ اموال فرهنگی در بروجرد ضروری است
  • بررسی طرحهای اجرایی بهره برداری و توسعه آب شرب شهر های تکاب و سلماس
  • از همه منابع برای تامین آب پایدار در روستاها استفاده شود
  • اتصال اروپا به خلیج فارس از طریق ترکیه و عراق | مسیر ترانزیت جدید بدون ایران
  • اجرای طرح ایمن سازی مدارس در شهر جورقان
  • ۷۰ نقطه حادثه در مسیرهای اربعینی ایمن سازی شدند
  • بیش از 22 هزار خانوار یزدی تا شهریور ماه به فیبرنوری متصل می شوند