Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-29@04:10:29 GMT

تشریح سه راهکار برای اصلاح ساختار بودجه

تاریخ انتشار: ۲۳ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۳۹۶۰۹۸

اصلاح ساختار بودجه قرار است بر اساس سه راهکار کوتاه‌مدت، میان‌مدت و بلندمدت انجام شود و آغاز آن از شهریورماه امسال خواهد بود.

به گزارش تسنیم، جلسه غیرعلنی مجلس شورای اسلامی برای بررسی اصلاح ساختار بودجه صبح امروز با حضور عادل آذر رئیس دیوان محاسبات، کاظم جلالی رئیس مرکز پژوهشها، محمدباقر نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه و با موضوع کاهش وابستگی بودجه کشور به نفت و اصلاح ساختار بودجه برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



محور اصلی صحبت‌ها بررسی کاهش وابستگی بودجه کشور به نفت بود که در این راستا راهکار‌هایی از سوی سازمان برنامه و بودجه در قالب راهکار‌های کوتاه‌مدت، میان‌مدت و بلندمدت تنظیم و به مجلس ارائه شده است.

به گفته نمایندگان حاضر در جلسه غیرعلنی توافقات در مورد اصلاح ساختار بودجه در سطح سران قوا مطرح شده و قرار است دولت پیشنهادات خود را در قالب لایحه‌ای به مجلس ارائه کند تا هر چه زودتر تصویب و اجرایی شود.

همچنین اسدالله عباسی سخنگوی هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی در حاشیه این جلسه غیرعلنی اظهار داشت: آغاز اصلاح ساختار بودجه از شهریور امسال با ارائه لایحه دولت به مجلس و بررسی آن اتفاق می‌افتد و بودجه سال ۹۹ نیز براساس قالب جدید بودجه خواهد بود.

وی ادامه داد: اصلاح ساختار بودجه در ابتدا قرار است در یک فرصت زمانی دو ساله در بودجه‌های ۹۸ و ۹۹ اجرایی شود.

سخنگوی هیئت رئیسه مجلس همچنین گفت: اگر روند کنونی در بودجه ادامه می‌یافت، اداره اقتصادی کشور با مشکلاتی مواجه می‌شد؛ بنابراین تبدیل تهدید به فرصت در زمان تحریم و قطع وابستگی به نفت از جمله مباحث مطرح شده در جلسه غیرعلنی بود.

عباسی درباره راهکار بلندمدت اصلاح ساختار بودجه نیز تصریح کرد: کاهش تدریجی و در نهایت قطع وابستگی مستقیم بودجه جاری کشور به درآمد‌های نفتی، حذف تدریجی کسری بودجه ساختاری، ایجاد ثبات اقتصاد کلان، مهار تورم، تأمین معیشت عمومی، ارتقای سطح کارآمدی، کاهش نابرابری و مبارزه با فساد از اهداف اصلاح ساختار بودجه کشور است که در بلندمدت به آن خواهیم رسید.

وی در پایان افزود: درآمدزایی پایدار به‌معنای اصلاح نظام یارانه پنهان انرژی، اصلاح و یکپارچه‌سازی نظام مالیاتی و تأمین اجتماعی، مولدزایی نظام دارایی‌های دولت در راستای درآمدزایی پایدار، هزینه‌کرد کار به معنای اصلاح ساختار دستگاه‌های دولتی، اصلاح نظام مالیه نفت و گاز و ارتقای ثبات توسعه و عدالت و اصلاحات نهاد‌های نظام بودجه‌ریزی از دیگر اهداف اصلاح ساختار بودجه است.

منبع: تابناک

کلیدواژه: تابناک برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی عادل آذر واقعه مسجد گوهرشاد لیگ ملت های والیبال پاتوسی محاکمه نجفی محمد علی نجفی میترا استاد خراسان شمالی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۹۶۰۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد ۳۰ درصدی بودجه محرومیت زدایی سیستان و بلوچستان نسبت به ۱۴۰۲

به گزارش قدس آنلاین، بابک نگاهداری با بیان اینکه اقدامات محرومیت زدایی در ۱۵ سال گذشته به‌ویژه در مناطق جنوب شرقی کشور افزایش‌یافته، اظهار کرد: بررسی وضعیت محرومیت مناطق مختلف کشور نشان از آن دارد که محرومیت در مناطق مختلف کاهش یافته و این امر از سوی مردم هم محسوس بوده است. 

وی بیان کرد: بررسی‌های مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی نشان‌می‌دهد روند محرومیت‌زدایی در سیستان و بلوچستان شدت پیدا کرده و در بازه زمانی ۱۵ ساله، محرومیت زدایی در این استان از ۲۱ استان دیگر بیشتر بوده است. 

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس گفت: با این اقدامات ۲۱ درصد از خانوارهای سیستان و بلوچستان، یعنی بیش از ۵۸۰ هزار نفر، از محرومیت خارج‌ شده‌اند. 

وی توضیح داد: بررسی‌ها نشان‌می‌دهد این اقدامات تنها در مناطق شهری استان متمرکز نبوده و روستاها نیز در کانون توجه برنامه‌های محرومیت‌زدایی قرار داشته است.

نگاهداری اظهار کرد: بر همین اساس در سال ۱۴۰۰، بیش از ۲۳ درصد از ساکنان مناطق روستایی و ۱۷ درصد از ساکنان مناطق شهری این استان، از محرومیت خارج شدند. 

وی با بیان اینکه محرومیت مناطق کشور یکی از اصلی‌ترین دغدغه‌های سیاست‌گذاران و برنامه ریزان کشور محسوب‌می‌شود، گفت: این مهم هر ساله در قوانین بودجه سنواتی نیز مورد توجه قرار گیرد. 

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس استان سیستان و بلوچستان را می‌توان کانون توجه اعتبارات محرومیت‌زدایی در قوانین بودجه دانست، گفت: هرساله اعتبارات قابل توجهی به‌منظور رفع محرومیت مناطق کشور در نظر گرفته‌می‌شود که بررسی‌های مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی نشان‌می‌دهد سیستان و بلوچستان رتبه نخست این اعتبارات را در میان استان‌های کشور در دهه اخیر داشته است.

وی توضیح می‌دهد: به‌طور متوسط سهم اعتبارات این استان از بودجه محرومیت‌زدایی نسبت به سهم استان‌های تهران، اصفهان و آذربایجان شرقی از این اعتبارات به‌ترتیب حدود ۴، ۳ و ۲.۵ برابر است.

نگاهداری خاطرنشان کرد: اعتبارات مصوب برای پروژه‌های محرومیت‌زدایی سیستان و بلوچستان در سال ۱۴۰۲ بیش از ۵.۲ هزار میلیارد تومان درنظر گرفته شده است که می‌توان گفت با رشد ۷۳ درصدی نسبت به سال ۱۴۰۱ مواجه بوده است. 

وی تصریح‌کرد: این میزان در لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ به ۶.۸ هزار میلیارد تومان افزایش‌یافته که نسبت به سال گذشته رشد ۳۰ درصدی داشته است.

انتهای پیام

پایان پیام

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • رشد ۳۰ درصدی بودجه محرومیت زدایی سیستان و بلوچستان نسبت به ۱۴۰۲
  • فرمول تعیین دستمزد کارگران تغییر می‌کند؟
  • پرس در اندیشه تغییر ساختار مالکیت باشگاه رئال مادرید
  • بودجه گروگان بورسی‌ها/زنگنه:کاهش معافیت‌های مالیاتی بدعت است
  • روایت عضو شورای عالی کار درباره دستمزد کارگران/ فرمول تعیین حقوق کارگران تغییر می‌کند؟
  • قیمت خرید تضمینی گندم را اصلاح کنید
  • مجلس بخش دوم لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ را بررسی می‌کند
  • وابستگی به واردات نهاده‌های دامی با جایگزینی علوفه کم آب کاهش می‌یابد
  • تمرکز بر افزایش جذابیت تولید با کاهش مالیات در لایحه اصلاح قانون مالیات های مستقیم
  • راهکار اصلاح رابطه با خدا چیست؟