Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-04-27@23:53:35 GMT

درختان بندر گناوه آب شرب مصرف می‌کنند

تاریخ انتشار: ۲۳ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۳۹۶۷۰۷

درختان بندر گناوه آب شرب مصرف می‌کنند

بوشهر- استان بوشهر در منطقه گرم و خشک کشور واقع‌شده و از طرفی با کمبود شدید منابع آب روبرو است به‌طوری‌که ۹۵ درصد آب شرب شهرها و روستاهای آن از استان‌های هم‌جوار تأمین می‌شود.

قدس آنلاین-گروه استان ها: یکی از منابع تأمین‌کننده آب استان بوشهر سد کوثر در استان کهگیلویه و بویراحمد است و بخش دیگری از چشمه ساسان و شاپور در کازرون استان فارس تأمین می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


آب شهرستان گناوه نیز با ۱۰۳ هزار نفر جمعیت در شمال استان بوشهر از خط انتقال سد کوثر تأمین می‌شود.

حال اگر با این اوصاف بشنوید که بخشی از این آب شرب  که با مشکلات و هزینه فراوان به دست ما می‌رسد اما برای آبیاری فضای سبز خیابان‌ها صرف می‌شود و از طرفی دیگر حتی یک قطره از حجم آب پساب فاضلاب گناوه به میزان ۲ میلیون مترمکعب در سال به کار فضای سبز نمی‌آید چه خواهید گفت؟

باوجوداینکه هر قطره آب در حال حاضر حکم کیمیا را دارد اما روزانه افزون بر ۱۰۰ هزار مترمکعب آب برای فضای سبز این شهر مصرف می‌شود.

در شرایطی که همواره مردم را به‌صرفه جویی هر چه بیشتر در مصرف آب تشویق و ترغیب می‌کنیم، آبیاری فضای سبز با آب شرب به‌هیچ‌عنوان قابل‌قبول نیست و اگرچه که مسئولان شهرستان همواره بر این مسئله تأکیددارند، اما هنوز فضای سبز با آب شرب آبیاری می‌شود.

هرچند که تنها این شهرداری نیست که آب شرب مردم را به‌پای فضای سبز می‌ریزد بلکه بسیاری از دامداری‌ها و حتی واحدهای صنعتی و کارگاهی از آب شرب استفاده می‌کنند و این موضوع موجب کمبود آب و اعتراض شهروندان شده است.

این در حالی است که شهرداری‌ها به‌عنوان متولیان فضای سبز شهری موظف شدند برنامه عملیاتی خود را در زمینه کاهش ۳۰ درصدی آب مصرفی در این فضا اجرا کنند و نشست‌های متعددی در این زمینه برگزارشده اما تاکنون قدم‌های برداشته‌شده عملیاتی نشده است.

طرح جایگزینی زمان‌بر است

رئیس شورای اسلامی شهر گناوه بابیان اینکه استفاده از پساب به‌جای آب شرب به‌عنوان یکی از دغدغه‌های مدیران پیگیری می‌شود بیان می‌کند: مصرف روزانه آب فضای سبز حدود ۱۰۰ هزار مترمکعب است که البته این میزان را کاهش داده و در حال حاضر با توجه به وضعیت کم‌آبی به چهار هزار مترمکعب رساندیم.

زهرا عرب زاده  بابیان اینکه به‌منظور طرح جداسازی آب آشامیدنی از فضای سبز در تلاش هستیم و مطالعات آن توسط یکی از شرکت‌های وابسته به پارک علم و فناوری انجام خواهد شد بیان کرد: با توجه به مصوبه شورای شهر پیگیری‌های لازم به‌عمل‌آمده و این طرح بااعتبار ۸۹۰ میلیون ریال در دستور کار قرارگرفته است.

وی عنوان کرد: در همین راستا با اجرای این طرح پساب فاضلاب و کانال‌های دفع آب‌های درون‌شهری پس از آزمایش‌های لازم تأمین و تصفیه و در فضای سبز مورداستفاده قرار می‌گیرد.

وی با اشاره به این موضوع که اجرای این طرح زمان‌بر بوده و به‌طور حتم اجرای آن برای امسال امکان‌پذیر نیست تصریح کرد: در همین راستا در اجرای کاهش ۳۰ درصدی آب شرب از آب فضای سبز حدود ۱۰ انشعاب توسط شهرداری از مدار خارج‌شده است.

خط‌ونشان فرماندار

درحالی‌که مسئولان شهرداری گناوه مدعی کاهش ۳۰ درصدی آب مصرفی در فضای سبز هستند اما کرامت جوکار رئیس اداره منابع آب شهرستان گناوه می‌گوید: در جلسه پارسال شورای حفاظت از منابع آب این شهرستان مصوب شد که شهرداری‌های گناوه و ریگ باید ۳۰ درصد از آبیاری فضای سبز از آب شرب مردم را کاهش دهد این در حالی است که به‌رغم مصوبه شورا حرکتی توسط شهرداری‌ها صورت نگرفته است.

در همین حال فرماندار گناوه نیز با انتقاد از کم‌کاری برخی مسئولان اظهار کرد: برای آبیاری در فضای سبز گناوه به‌صورت غرق آبی استفاده می‌شود که این‌یک روش غلط است و باید از سیستم‌های نوین استفاده شود.

سید علی پاک‌نژاد افزود: آب مراکز تولیدی و صنعتی و دامداری‌های این شهرستان نیز با توجه به وضعیت کنونی باید از آب شرب مردم جدا شود.

فرماندار گناوه گفت: تاکنون سهمیه اختصاصی برای این مراکز در نظر گرفته نشده و از آب شرب مردم استفاده می‌کنند که با جداسازی به‌موقع و سریع‌تر به مشترکان آب می‌رسد.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: فضای سبز بوشهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۹۶۷۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵ اتفاقی که شهرداری تهران پای درختان ایستاد | توسعه فضای سبز با عوارض قطع درختان

به گزارش همشهری آنلاین، با وجود تلاش‌های مدیریت شهری در دوره فعلی در راستای صیانت از درختان و فضای سبز تهران، هجمه‌هایی درخصوص قطع درختان به شهرداری تهران وارد شد. مرور کارنامه فضای سبز مدیریت شهری ششم نشان می‌دهد که نه‌تنها عزمی برای قطع درختان و نابودی فضای سبز تهران وجود ندارد، بلکه اقدامات خوبی هم در حوزه فضای سبز صورت گرفته است. همچنین شهرداری تهران برخوردهای جدی با متخلفان حقیقی و حتی حقوقی داشته است که در ادامه به اهم اقدامات این حوزه اشاره می‌کنیم.

مقابله با تخریب بوستان اقاقیا

بهمن سال گذشته بود که قطع درختان بوستان اقاقیا جنجال به پا کرد. ماجرا این بود که مدیران یکی از مجموعه‌های وابسته به ستاد اجرایی فرمان امام، بخشی از بوستان اقاقیا را در محله داوودیه فنس‌کشی و ۶۰ درخت را قطع کردند. شهرداری بلافاصله وارد عمل شد و فنس‌ها را نصب کردند و درختان دوباره کاشته شدند.

جوان‌سازی‌ خیابان ولیعصر

درختان خیابان ولیعصر(عج) همواره در معرض تخریب برج‌سازها و متخلفان ساختمانی قرار داشته و دارند. قطع درختان این خیابان به بهانه‌های مختلف همواره از موضوعات رسانه‌ها بوده و هست. اواسط سال ۱۴۰۱قطع ۱۰ اصله درخت مقابل یک ملک خبرساز شد و باز هم شهرداری تهران را به اهمال‌کاری متهم کردند. درحالی‌که شهرداری پس از پیگیری موضوع از مالک به مراجع قضایی شکایت کرد و مقرر شد مالک ۱۱۷میلیارد تومان جریمه بپردازد و بیش از ۱۰۰اصله درخت هم در این خیابان غرس کند. همچنین در این دوره به جای درختان خشک‌شده و آفت‌زده خیابان ولیعصر(عج) چند هزار اصله درخت جوان کاشته شد.

حفظ درختان مؤسسه ژئوفیزیک‌دانشگاه تهران

موضوع قطع ۵۰درخت و جابه‌جایی ۲۰۰نهال مؤسسه ژئوفیزیک‌ دانشگاه تهران فروردین ۱۴۰۱مطرح شد که درنهایت با پیگیری‌ و پافشاری شهرداری تهران، مسئولان دانشگاه تهران از اقدامات خود عقب‌نشینی و ادعا کردند، اقدام این مؤسسه در جابه‌جایی درختان با مجوز قانونی و در راستای توسعه فعالیت‌های علمی و آموزشی دانشگاه بوده است اما با تلاش شهرداری این کار متوقف شد.

شکایت از کاخ سعدآباد به‌ خاطر قطع درخت

آخرین روزهای آبان ۱۴۰۲تصاویری از درختان قطع‌شده کاخ سعدآباد منتشر شد. گرچه روابط‌عمومی مجموعه سعدآباد در واکنش به این موضوع اعلام کرد تنها ۳اصله درخت خشکیده و آفت‌زده قطع شده‌اند اما شهرداری تهران بازهم پیگیر ماجرا شد و از مجموعه کاخ سعدآباد بابت این کار شکایت کرد.

تابلوی درخت در متروی بهارشیراز

حفاظت از درختان شهر تنها به نظارت و پیگیری قانونی محدود نمی‌شود؛ گاهی با یک ابتکار کوچک نیز می‌توان در مسیر حفظ محیط‌زیست شهر قدم برداشت؛ اقدامی که در زمان افتتاح متروی بهار شیراز از سوی شهرداری تهران مورد توجه قرار گرفت. در این ایستگاه ۲اصله درخت قدیمی وجود دارد که اطراف آنها با محفظه شیشه‌ای پوشانده‌ و به یک تابلوی زیبا و خیره‌کننده تبدیل شده است.

ممانعت از خشک‌شدن درختان مجموعه انقلاب

تعدادی از درختان مجموعه انقلاب در ادوار گذشته خشکانده و قطع شدند و گویا مدیریت شهری هم این موضوع را پیگیری نکرده است. در این دوره اعضای شورای شهر تهران از شهرداری تهران خواستند تا این موضوع را پیگیری کند و مانع از تکرار این اقدام در مجموعه انقلاب شود. شهرداری تهران هم موضوع را به‌صورت حقوقی و قانونی پیگیری کرد و شکایت از این مجموعه همچنان در چرخه پیگیری است.

کد خبر 847214 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها فضای سبز شهردارى تهران گیاهان و درختان

دیگر خبرها

  • توضیحات شهرداری منطقه ۷ تهران درباره قطع درختان کنار باغ موزه قصر
  • توضیحات شهرداری درباره قطع درختان کنار باغ موزه قصر
  • قطع درختان در محدوده باغ موزه قصر
  • ماجرای قطع درختان در بوستان قصر چیست؟
  • چرا برخی درختان در محدوده باغ‌موزه قصر قطع شده‌اند؟
  • توضیحات شهرداری درباره قطع درختان کنار باغ موزه قصر | آفت چوب خوار درختان را پوک کرده بود
  • واکنش شهرداری نسبت به قطع درختان کنار باغ موزه قصر | آفت چوب خوار درختان را پوک کرده بود
  • ۵ اتفاقی که شهرداری تهران پای درختان ایستاد | دیه قطع درختان شهر کجا هزینه شد؟
  • ۵ اتفاقی که شهرداری تهران پای درختان ایستاد | توسعه فضای سبز با عوارض قطع درختان
  • ۵ اتفاقی که شهرداری تهران پای درختان ایستاد