Web Analytics Made Easy - Statcounter

در حد فاصل کمتر از سه هفته تا زمانی که پیشتر اعلام شده بود قرار است لیگ برتر نوزدهم آغاز شود هنوز خبری از قرعه کشی و اتفاقات دیگر در همین چارچوب نیست!

سرویس ورزش مشرق – سالها پیش که کنفدراسیون فوتبال آسیا تصمیم گرفت برای عقب نماندن از چرخه فوتبال دنیا همه اعضای خود را وادار به حرفه ای شدن و برگزاری لیگ با شرایط پیشرفته کند لیگ آزادگان فوتبال کشورمان نیز شامل این تصمیم شد!

ابتدا سختگیری ها خیلی شدید نبود و فرصتی سه ساله به فدراسیون ها داده شد تا باشگاه های فوتبالی برپایه اصول حرفه ای خود و استادیوم های محل برگزاری مسابقات شان را به سطح استانداردهای مدنظر AFC نزدیک کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اتفاقی که برای فوتبال ما در سالهای اول تنها با تغییر شماره پیراهن بازیکنان از اعداد فارسی به لاتین رخ داد وگرنه استادیوم ها همان ورزشگاه ها و چمن ها همان زمینهای ناهموار و بعضا خراب بودند! رختکن تیم ها فاقد امکانات و نحوه فروش بلیت به شکل قرون وسطی! شرایطی که بارها تصاویرش را در برنامه های ورزشی دیده ایم. جایی که علی پروین یا منصور پورحیدری در رختکن ورزشگاه آزادی در حالی که بازیکنان به کمدهای فلزی تکیه داده و روی زمین نشسته بودند به آنها دستورات فنی می دادند!

بیشتر بخوانید: وقتی ایران خود را بالاتر از فیفا می‌داند!/ یک فرایند زیبا در مسیری نادرست

این رویه با سختگیری های بیشتر کنفدراسیون فوتبال آسیا و اعزام ناظران AFC ادامه یافت که البته ورود و خروج شان به تهران و دیگر استانها آنقدرها هم تأثیری بر شکل و شمایل استادیوم های ما نداشت تا در فصل هفتم اسکوربوردها تا حدی شکل استادیوم های کشورمان را بهبود بخشید ولی در دیگر موارد یاد شده حرکتهایمان تنها بر روی تردمیل و درجا بود!

این سهل انگاری ها امروز کاری دست مسئولان سازمان لیگ داده که در برگزاری لیگ نوزدهم تردیدهایی تا حد لغو برگزاری مسابقات ایجاد شده است. در صحبت های مدیران و مسئولان این سازمان و فدراسیون به وضوح می توان حس کرد نه به لحاظ زیرساختی و نه برقراری امنیت هیچ اقدامی در راستای بهبود وضعیت صورت نگرفته و کسی هم چندان تلاشی برای رفع این مشکلات نمی کند.

همچنان نحوه فروش بلیت به شکل ابتدایی و دستی صورت می گیرد و بارها در گزارشهای برنامه های مختلف ورزشی دیده شده که بسیاری از آنهایی که بلیت اینترنتی خریداری کرده اند از نشستن روی صندلی که متعلق به شماره بلیت شان بوده محروم مانده و یا حتی در مواردی اصلا آنها را به ورزشگاه راه نداده اند! و هنوز پس از برگزاری ۱۸ دوره لیگ حرفه ای شاهد چادر زدن و اتراق در اطراف استادیوم پیش از یک مسابقه هستیم!

این نقایص که کم هم نیستند و نمونه دم دستی اش را در شب برگزاری مسابقه فینال جام حذفی دیدیم باعث شدند تا صدا و تصویر همه این ندانم کاری ها بالاخره به شکلی بدون پارازیت به دست AFC نشینان برسد! شبی که فینال جام حذفی یکی از مهمترین مسابقات فوتبال کشورمان به جای ساعت ۲۱ حدود ۲۳:۲۲ دقیقه سوت خورد! شبی که به شکلی بسیار مبتدی، مسئولان برگزاری فینال لب زمین با فریاد کشیدن از هواداران پرسپولیسی خواهش می کردند کمی آنطرف تر بنشینند تا داماشی ها هم جا بشوند! موضوعی که خیلی از ما مشابه اش را در دورهمی های دوستانه یا مجالس شادی و ترحیم تجربه کرده ایم که "جا باز کنید بقیه هم جا بشوند"!

در دوره ای که فدراسیون فوتبال آلمان از امروز تا پایان فصل ۲۰-۲۰۱۹ تمام بلیت های دیدارهای تیم های بایرن مونیخ و بروسیا دورتموند را با تاریخ، روز و ساعت پیش فروش کرده است ما از زبان مدیران سازمان لیگ می شنویم که حتی اگر بلیت فروشی و شماره گذاری صندلی ها هم تمام شود نه ما امنیت ورزشگاه ها را تأمین و تضمین می کنیم نه نیروی انتظامی این موضوع را می پذیرد!

در این بین هستند باشگاه هایی که در شهر خود استادیوم هایی با استانداردهای حداقلی دارند ولی اصرار بر این است که لیگ باید با ۱۶ تیم برگزار شود! دلیل این اصرار چیست را قطعا مدیران فدراسیون فوتبال کشورمان باید پاسخ بدهند! اگر دلیلش جمعیت ۸۰ میلیونی کشورمان است که کشور چین با جمعیتی بالغ بر یک میلیارد و ۳۹۶ میلیون نفر، لابد باید لیگی ۱۰۰ تیمی داشته باشد! در حالی که چین هم لیگی ۱۶ تیم دارند!

پیش از این هم در گزارشی به این موضوع پرداخته ایم که برگزاری لیگ در کشورمان با زیرساختهای ناکافی و تجهیز نشده با تعداد تیم های کمتر مثل ۱۰ یا حداکثر ۱۲ تیم می تواند دست مسئولان برای رسیدگی به این موارد را بازتر کرده و در نهایت باشگاه ها نیز فرصت بیشتری برای تکمیل نواقص موجود در استادیوم های اختصاصی یا شهرهای شان در اختیار داشته باشند. چرا که برگزاری لیگ با این امکانات ناقص و امنیت پایین برای هواداران، حتی با ۱۲ تیم هم از سر این لیگ زیاد است.

در همین زمینه بخوانید: فوتبال شبه حرفه‌ای ایران در سراشیبی سقوط/لیگ برترِ ورشکسته ایران را ۱۰ تیمی کنید!

انتقال ۶ یا ۴ تیم به دسته یک ساده ترین راهکار برای اجرای خواسته های AFC در جهت رسیدن به کف وضعیت مطلوب برای برپایی یک لیگ نسبتا بی دغدغه است. کما اینکه به مرور زمان و با احداث یا بهبود شرایط استادیوم ها می توان هر چند سال یکبار بر تعداد تیم ها اضافه کرد و حتی مانند جی لیگ ژاپن که با ۱۰ تیم شروع کرد، به تدریج مسابقات را با ۱۸ تیم برگزار کرد.

شاید اگر از همان ابتدا با خودمان روراست بودیم و به جای نظارت دقیق و اجرای خواسته های AFC برای برگزاری یک لیگ حرفه ای و داشتن یک باشگاه در شان این لیگ، با سَمبل کردن و نادیده گرفتن اشکالات کارها را پیش نمی بردیم الان شاهد این سردرگمی و درخواست نشدنی برای تجهیز استادیوم در کوتاه مدت نبودیم.

البته تجربه نشان داده که اگر AFC یا فیفا ضرب الاجلی برای برگزاری مسابقات در ایران تعیین کنند همه ارگان ها و سازمان های ذیربط دست به کار شده و در کمتر از یک هفته از چوب، طلا می سازند. نمونه بارز این طلاسازی ترمیم ورزشگاه پیر آزادی برای فینال لیگ قهرمانان آسیا بود که دهه‌ها گفته می شد نه بودجه ای برای بازسازی آن وجود دارد و نه توان مهندسی!

منبع: مشرق

کلیدواژه: وعده های روحانی بازار سکه و ارز اینستکس استقلال پرسپولیس استادیوم آزادی کنفدراسیون فوتبال آسیا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۹۶۸۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فاجعه در بازی پیشکسوتان استقلال - تهرانجوان ؛بازیکن پیشکسوت ایران جوان وسط بازی با استقلال فوت کرد

در یکی از محلات تهران مسابقات پیشکسوتان فوتبال زیر نظر شهرداری آن منطقه برگزار می‌شود. اما با توجه به عدم نظارت هیات فوتبال تهران در این مسابقات خبری از حضور آمبولانس نیست و این درحالی است که باید هیات فوتبال استان تهران به این مسابقات هم نظارت کند.

در یکی از مسابقه‌های فوتبال بین دو تیم پیشکسوتان استقلال و تهرانجوان پس از پایان نیمه اول و بین دو نیمه، محمد اشرفی بازیکن حدودا 64 ساله تیم تهرانجوان دچار حمله و ایست قلبی شد. پس از این اتفاق ناگوار به علت عدم حضور به موقع آمبولانس در محل مسابقه یک پزشکیار برای رسیدگی به وضعیت این بازیکن بالای سر او رفت اما متاسفانه تا هنگام رسیدن آمبولانس و رساندنش به بیمارستان، متاسفانه به دلیل وخامت حال بازیکن 60 ساله تیم تهرانجوان وی در آمبولانس از دنیا رفت.

نکته قابل تامل در این اتفاق ناگوار که منجر به مرگ یکی از بازیکنان و ورزشکاران پیشکسوت شد می‌تواند عدم وجود آمبولانس با دستگاه شوک در محل انجام مسابقات با پزشکان و دستیاران متخصص باشد. رسانه‌ها بارها در این باره بارها به مسئولان برگزاری مسابقات هشدار داده‌اند که خروجی رعایت نکردن برخی تمهیدات برگزاری مسابقه می‌تواند اتفاقات تلخی را به همراه داشته باشد. این درحالی است که مسئول کمیته پزشکی هیات فوتبال استان تهران، به عنوان پزشک تیم ملی فوتسال ایران در رقابتهای قهرمانی آسیا حضور دارد. سال گذشته هم در یکی از رقابتهای رده پایه استان هم به دلیل همین ماجرا جان خود را از دست داد.

اما سوال این است که چرا داور بازی، بدون حضور آمبولانس و دستگاه شوک بازی را شروع کرده است؟ آیا پیشکسوتان پیش از شروع مسابقات معاینه و آزمایش قلبی می‌دهند؟ با توجه به سن و سال بالای بازیکنان این تیم‌‌ها، حضور آمبولانس و تیم پزشکی در این مسابقات ضرورت بیشتری دارد.

با توجه به اینکه برخی از تیم‌های مطرح و پیشکسوتان فوتبال ایران در این مسابقات حاضر می‌شوند چرا هیات فوتبال تهران نظارتی در برگزاری این مسابقات ندارد؟ چرا قوانینی از سوی فدراسیون فوتبال و هیات فوتبال تهران برای برگزاری چنین مسابقاتی وضع نمی‌شود تا در کنار جریان این مسابقات شاهد این اتفاقات تلخ نباشیم؟ قطعا اگر این موارد رعایت می‌شد چه بسا که الان یک انسان زنده بود. امیدواریم مسئولان مربوطه برای تخلفات صورت گرفته دلایل قانع کننده‌ای برای افکار عمومی داشته باشند.

دیگر خبرها

  • تناقض سازمان‌ لیگ و سردرگمی تیم‌ها/حرف قنبرزاده حرف آخر است؟
  • تمرینات روماریو برای بازگشت به فوتبال در 58 سالگی؛ هم تیمی شدن اسطوره برزیلی با پسرش! / فیلم
  • چالش‌های میزبانی جام‌جهانی ۲۰۳۴ / دلار‌های نفتی عربستان قرار است چگونه هزینه شوند؟
  • کریستیانو رونالدوی کوچک؛ انتقاد ماریو گومز از بدنسازی و تغییرات عضلات مسوت اوزیل!
  • واحدهای سیار برای پخش HD لیگ برتر!
  • انتشار کارنامه اولیه کنکور ۱۴۰۳ در مرداد
  • چرا ساخت استادیوم‌های فوتبال این قدر گران تمام می‌شود؟ (زیرنویس فارسی)
  • بازیکن پیشکسوت ایران جوان وسط بازی با استقلال فوت کرد
  • فاجعه در بازی پیشکسوتان استقلال - تهرانجوان ؛بازیکن پیشکسوت ایران جوان وسط بازی با استقلال فوت کرد
  • دیگر هیچ مسابقه‌ای رایگان نیست