Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایکنا از قم، عابد اکبری، تحلیل‎گر مسائل سیاسی امروز 23 تیرماه در نشست تخصصی حج، انسجام اسلامی و آینده همگرایی در جهان اسلام که در دفتر بعثه رهبری در قم برگزارشد گفت: امروزه به واسطه عدم وجود یک نظم امنیتی، حوادث و بحران‎های گسترده‎ای در منطقه شاهد هستیم.
وی افزود: نظم امنیتی منطقه، ناشی از راهبردها و توافقات قدرت‏‌های غربی است که با محوریت ایالات متحده در جهان اسلام شکل گرفته یا در آینده شکل خواهد گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


این تحلیلگر مسائل سیاسی بیان کرد: این نظم امنیتی اصول سه‌گانه‎ای را دنبال می‎کند که اولین هدف آن، تامین منافع اقتصادی قدرت‎های بزرگ و تعیق گفتمان غربی در مقابل جایگزینی گفتمان اسلامی وسومین موضوع مستخرج از نظم امنیتی، مشروعیت‌بخشی به امنیت رژیم صهیونیستی است.
وی گفت: این نظم امنیتی وارداتی، پیامدهایی برای جهان اسلام به بار داشته است که در راس همه این پیامدها رد پای رژیم صیهونیستی را شاهد هستیم.
اکبری یادآورشد: اسلام‌هراسی و بازتولید مفاهیمی که منجر به اسلام هراسی می‌شود از پیامدهای این نظم امنیتی است؛ افزایش شکاف فرهنگی و نژادی در منطقه؛ تشدید تمایل به تجزیه‌طلبی از دیگر پیامدهای این نظم امنیتی است.
وی گفت: گروه‎های شکاف‌زا و گروه‎هایی که در شکاف‎های این نظم شکل می‌گیرند مانع بزرگی برای امنیت منطقه هستند.
وی افزود: این پیامدها، دو دسته کارکردی دارند؛ نخستین دسته معطوف به این گزاره هستند که بازیگران منطقه که در جهان فعالیت دارند از این پیامدها آسیب می بینند، به جز رژیم صهیونیستی؛ لذا این بازی، بازی همه سر باخت برای جهان اسلام است.
این پژوهشگر سیاسی بیان کرد: نظم امنیتی جدیدی که می تواند به همگرایی بازیگران منجر شود، پاسخی به شرایط بی ثباتی فعلی است؛ در این نظم کلیدواژه‎هایی وجود دارد که اولین آن، مردم‌محور کردن امنیت است.
وی گفت: عدالت از جمله واژه‎هایی است که اسلام همیشه آن را در گفتمان خود تکرار کرده است همچنین مقابله با نظم امنیتی تزریقی رایج، از دیگر کلیدواژه‎های گفتمان نظم اسلامی است.
انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: ایکنا قم قرآن حج

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۹۹۹۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مسئله فلسطین، چالش مشترک جهان اسلام است

آلفا محمد اوری اندیشمند و محقق مسلمان گینه ای در گفتگو با خبرگزاری تقریب حوادث جنگ غزه را مهم ترین دلیل اثبات این گزاره دانست که وحدت و همبستگی عملی از جهان اسلام رخت بسته است. آلفا محمد اوری اتحاد و همدلی را یک مفهوم بنیادین در دین اسلام دانست و افزود: تقریب و اتحاد یک رویه فکری با تکیه بر دفاع از ارزش های متعالی دین اسلام است  و هدف آن حفظ منافع ملت های مسلمان است.

آلفا محمد اوری با بیان اینکه روند رو به افول قدرت ملت های مسلمان در برابر کشورهای غیر مسلمان، ذیل بی توجهی به اهداف و اصول اسلامی و تمرکز بر گزاره های ساختگی کشورهای غیر اسلامی رخ داده است، افزود: پروردگار در کتاب مقدس قرآن می‌فرماید: «اگر از بیگانگان پیروی کردید، این رمز عقب‌گرد شماست و زیان‌کار هستید». همبستگی و وحدت با تکیه بر اعتقاد به خدا و رسول و پیروی از توصیه های کتاب الهی صورت می گیرد و این امر، دلیل مهم موفقیت مسلمانان در طول تاریخ بوده است.

او در توضیح بیشتر افزود: در کانون توجه نشاندن مفاهیم و فرهنگ بیگانگان، مسلمانان را از درون دچار زوال کرده و از موقعیت و اعتبار واقعی خود دور می کند. از این رو دشمنان به خوبی می دانند برای تحقق اهداف تفرقه اکنانه خود باید وحدت و همبستگی مسلمانان را نشانه بگیرند. این در حالی است که مسلمانان در اصل به خدا، پیامبر و معاد معتقد هستند و باید گرد هم جمع شوند و هدف واحدی داشته باشند.

آلفا محمد اوری در همین راستا گسترش اتحاد میان همه آحاد اسلامی را ضروری دانست و افزود: تعداد مسلمانان جهان از یک میلیارد مسلمان فراتر رفته است و منابع مادی و ثروت خوبی در اختیار دارند و می توانند در کنار یکدیگر بر چالش های مشترک پیروز شوند. در همین راستا همه ملت ها و دول اسلامی باید مسئله فلسطین را به‌ عنوان چالش اصلی در نظر بگیرند و از طریق وحدت مناقشه بر سر  فلسطین را حل کنند؛ زیرا مسئلۀ جنگ میان فلسطین و اسرائیل تنها از طریق هماهنگی مواضع و همگرایی ملت های مسلمان حل می شود.

این پژوهشگر مسلمان همچنین تصریح کرد: در حال حاضر آزادی قدس و فلسطین فوری ترین موضوعی است که باید در صدر فهرست چالش های ملت های مسلمان بنشیند و توجه به مهم ‌ترین مسئله اسلام باید همین امر باشد. در همین زمینه کشورهای مسلمان باید در یک رویکرد همدلانه از دشمن دوری کنند و در یک جبهه قرار گیرند که لازمه دستیابی به این هدف عبور از اختلافات درونی است.
 

دیگر خبرها

  • ظرفیت اقتصادی جهان اسلام برای پایان اشغالگری در فلسطین
  • حسینی: اقدامات دولت سیزدهم تعامل با کشورهای جهان را فراهم کرده است
  • وزیر خارجه: قطع روابط با اسرائیل در توقف نسل کشی مهم است
  • مسئله فلسطین، چالش مشترک جهان اسلام است
  • مالزی میزبان کنفرانس بین‌المللی «آموزش معاصر در جهان اسلام» است
  • مالزی، میزبان کنفرانس بین‌المللی «آموزش معاصر در جهان اسلام»
  • امیرعبداللهیان: باید رژیم اشغالگر آپارتاید اسرائیل را متوقف کنیم/ نحوه برخورد دولت‌های مسلمان با بحران غزه در تاریخ ثبت و ضبط خواهد شد
  • سکوت مسلمین در قبال جنایات صهیونیست‌ها زبانه‌های آتش را به جهان اسلام خواهد کشید
  • متن سخنرانی امیرعبداللهیان در اجلاس گامبیا
  • روایت رسانه عبری از پیامدهای منفی اعتراضات دانشجویی