Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون اول قوه قضائیه گفت: امروز شوراهای حل اختلاف قدری از صلح و سازش فاصله گرفته‌اند اگر با همین وضعیت فعلی جلو برویم خلاف فلسفه اولیه ایجاد شورای حل اختلاف یعنی صلح و سازش است. ۲۳ تير ۱۳۹۸ - ۱۶:۳۲ اجتماعی حقوقی و قضایی نظرات - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار قضایی خبرگزاری تسنیم، حجت‌الاسلام والمسلیمن غلامحسین محسنی اژه‌ای در مراسم تودیع و معارفه روسای قدیم و جدید مرکز امور حل اختلاف کشور اظهار کرد: آقای میانجی یکی از افراد دلسوز، وقت‌شناس، منظم، خیرخواه دارای ایده بود و در طول 10 سال گذشته زحمات زیادی را متحمل شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون اول قوه قضائیه ساماندهی و انضباط را از جمله اقدامات مثبت میانجی در شورای حل اختلاف خواند و گفت: همچنین در 10 سال گذشته مسئله آموزش در شوراهای حل اختلاف به طور جدی پیگیری شد و این امر در افزایش کارایی‌های شورای حل اختلاف بسیار موثر بود.

وی همچنین نظارت و سرکشی را از دیگر نکات مثبت رئیس سابق شوراهای حل اختلاف خواند و افزود: آقای میانجی حضور فعالی در شوراها داشت و جایی نبود که از نظر او مغفول مانده باشد و در طول 10 سال گذشته جایگاه شوراهای حل اختلاف ارتقاء یافت و برخی آیتم‌ها در شوراها ثابت و پایدار ماند.

محسنی اژه‌ای همچنین با اشراه به ویژه‌‌گیهای شخصیتی رئیس جدید شورای حل اختلاف کشور اضافه کرد: آقای مظفری در مدت زمانی که به عنوان رئیس کل دادگستری استان آذربایجان شرقی فعالیت داشت اقدامات بسیار مؤثر و مفیدی در این استان انجام داد که از جمله این موارد می‌توان به اهمیت اصلاح و تربیت در عین برخورد با مجرمین و خلافکاران اشاره کرد.

معاون اول قوه قضائیه گفت: بدون شک امروز در شرایط جنگ اقتصادی به سر می‌بریم و دشمن تمام تلاش خود را می‌کند تا به زعم خودش بتواند با ایجاد تنگناهای اقتصادی صبر انقلابی مردم را به سر آورد و در این شرایط ما بشدت به تولید و رونق آن و حمایت از فعالان اقتصادی نیازمند هستیم.

وی افزود: امروز مدیریت‌های ما باید به گونه‌ای باشد که فعالان اقتصادی سالم تقویت و با مفسدان برخورد شود و مدیران از این برخوردها نهراسند و یکی از استانهایی که نسبت به این موضوع توفیقات خوبی داشت استان آذربایجان شرقی بود که البته این امر مرهون تلاشهای تمام دست‌اندرکاران این استان ازجمله مدیریت دادگستری و دادستانی آن است.

محسنی اژه‌ای در ادامه به نقش و جایگاه شوراهای حل اختلاف اشاره کرد و گفت: شوراهای حل اختلاف برای چند منظور ایجاد شدند که یکی از این اهداف کاهش پرونده‌های وارده به دادگستری از طریق استفاده از ظرفیت‌های مردمی است.

معاون اول قوه قضائیه با بیان اینکه حتما باید در آینده نقاط قوت شوراهای حل اختلاف تقویت و نقاط ضعف آن برطرف شود گفت: شوراهای حل اختلاف در آینده باید بیش از پیش بر روز صلح و سازش با استفاده از همه ظرفیتهای مردمی متمرکز شوند.

وی گفت: فلسفه اولیه تشکیل شوراهای حل اختلاف این نبود که یک سازمان و تشکیلاتی در کنار قوه قضائیه ایجاد شود تا از بودجه عمومی استفاده کند، بلکه این تشکیلات به وجود آمد تا پرونده‌ها را به سمت صلح و سازش سوق دهد.

محسنی اژه‌ای با بیان اینکه امروز شوراهای حل اختلاف قدری از صلح و سازش فاصله گرفته‌اند، گفت: اگر با همین وضعیت فعلی جلو برویم خلاف فلسفه اولیه ایجاد شورای حل اختلاف یعنی صلح و سازش است و بتدریج هم شاهد یک مجموعه حقوق‌بگیر از بودجه عمومی کشور خواهیم بود و این موضوع خلاف سیاستهای کلی ابلاغی مبنی بر کوچک‌سازی دستگاه‌های اجرایی است.

معاون اول قوه قضائیه با بیان اینکه امروز دعواهای منجر به ضرب و شتم و توهین از جمله بیشترین پرونده‌های مطروحه در محاکم هستند، افزود: در بسیاری از این پرونده‌ها می‌توان با استفاده از ظرفیت مردم در شوراهای حل اختلاف صلح و سازش را جاری ساخت و هنوز آنطور که باید و شاید از ظرفیت‌های مردمی در شوراهای حل اختلاف استفاده نکرده‌ایم.

وی به پایان مهلت قانون آزمایشی شوراهای حل اختلاف اشاره کرد و گفت: مجلس شورای اسلامی مهلت محدودی برای ارائه لایحه جدید قائل شده و همکاران ما برای تدوین این لایحه در معاونت حقوقی قوه قضائیه مشغول هستند و باید یک بازنگری و مطالعه  مجددی در ارتباط با شوراهای حل اختلاف صورت گیرد و معتقدم در ایجاد صلح و سازش درپرونده‌ها نباید محدودیت قائل شویم.

احمدی‌میانجی از شوراهای حل اختلاف رفتنی شد؛ مظفری رئیس جدید می‌شود

انتهای پیام/

 

R1332/P/S2,20/CT11 واژه های کاربردی مرتبط محسنی اژه‌ای شورای حل اختلاف

منبع: تسنیم

کلیدواژه: محسنی اژه ای شورای حل اختلاف محسنی اژه ای شورای حل اختلاف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۰۰۴۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شورای روستا یک نهاد مردم سالاری است

  احمد آرامی  بیان کرد: شوراهای اسلامی در نهم اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۵۸ در تقویم جمهوری اسلامی ایران نام‌گرفته است که بر اساس فرمان حضرت امام خمینی (ره) مبنی بر تشکیل شوراهای شهر و روستا به‌عنوان روز شوراها نام‌گذاری شده است.

آرامی تأکید کرد: نقش شورا در آبادانی روستا و شهر نقش بسزایی ایفا می‌کند که کلیه کارهای عمرانی در شهر و روستا زیر نظر شورا انجام می‌شود. در روستاها کار عمرانی بر اساس درخواست و مصوبه شورای اسلامی آن روستا به دهیاری روستا ابلاغ می‌گردد و دهیار را موظف به اجرای مصوبه شورا پس از اخذ مجوز کمیته تلفیق که در بخشداری محل انجام می‌شود را می‌نماید .

وی افزود: شوراهای اسلامی شهر و روستا هر چهار سال یکبار بر اساس قانون جمهوری اسلامی ایران با رأی اکثریت مردم که توسط وزارت کشور در ایران و فرمانداری‌ها در شهرها و بخش‌ها انجام می‌گیرد که مردم هر شهر و یا روستا به محل برگزاری و مقر صندوق رأی‌گیری مراجعه و رأی خود را به صندوق می‌اندازند و طبق قانون با نظارت شورای نگهبان و هیئت اجرایی و دیگر بازرسین حاضر صندوق انتخابات انجام و در پایان نامزدهای شورا هر کدام که اکثریت آرا را داشته باشند به‌عنوان شورای شهر یا روستا انتخاب می‌شوند .

آرامی افزود: شورای اسلامی در روستاهایی که جمعیت آن ۲۰۰۰ نفر باشند تعداد اعضای شورا ۵ نفر و روستاهای کمتر از ۲۰۰۰ نفر سه نفر به‌عنوان شورا انتخاب می‌شوند که اعضای شورا از بین خودشان یک نفر رئیس شورا، نائب رئیس و منشی انتخاب می‌کنند و مدت چهار سال به کار شورا ادامه می‌دهند .

وی در خصوص وظیفهٔ شورا افزود: وظیفه شورای اسلامی رسیدگی به مشکلات روستا و تعیین یک نفر با مدرک تحصیلی دیپلم به‌عنوان دهیار روستا انتخاب می‌کند تا دهیار کلیه مصوبات شورای اسلامی را که هدف آن پیشبرد و برطرف‌کردن مشکلات روستا مثل انجام روشنایی معابر روستا جمع‌آوری زباله‌ها،،،،،و غیره و آنچه کار عمرانی که در روستا انجام می‌گیرد .

وی افزود: طبق مصوبات شورا باید انجام شود عملکرد شوراها زیر نظر بخشداری محل انجام می‌گیرد که با کمک شورای اسلامی بخش انجام می‌گیرد و تمام مشکلات شوراها توسط بخشدار انجام می‌شود در قانون اساسی کشور برای شوراهای اسلامی روستا هزینه‌ای در نظر گرفته نشده است؛ چون شورای اسلامی روستا یک نهاد مردمی که به دلیل اختیاراتی که در حوزه‌های نظارتی و مدیریتی برعهده دارد.

آرامی در ادامه خاطرنشان کرد: یکی از ارکان مهم و برجسته مردم‌سالاری دینی در کشور محسوب می‌شود که هیچ‌گونه دستمزدی از هیچ نهاد دولتی و مردمی دریافت نمی‌کند و برای رضای خداوند و رضایت و آبادانی مردم روستا خدمت می‌کند.

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • راه اندازی دادگاه های صلح در کرمان
  • دادگاه‌های صلح در کرمان راه‌اندازی می‌شوند
  • شورای روستا یک نهاد مردم سالاری است
  • بیش از ۲۱ هزار پرونده در جنوب کرمان با صلح و سازش مختومه شد
  • سازش ۲۱۲۳۲ فقره پرونده در جنوب کرمان
  • غدیر، اصل و اصول مهندسی دین خداست
  • صلح و سازش در پرونده نزاع دو برادر اهوازی پس از سه سال
  • سازش در ۶۰ هزار پرونده شعب حل اختلاف جنوب کرمان
  • مردم کردستان برای حل اختلاف به صلح‌یاران مراجعه می‌کنند
  • صلح و سازش در پرونده قتل با رضایت اولیاء دم در کوهرنگ