Web Analytics Made Easy - Statcounter

اداره امور روستاها و توجه به نیازهای مختلف رفاهی روستاییان مستلزم همت و تلاش پیگیری و صادقانه متصدیان امور روستاهاست و رشد و توسعه هماهنگ شهر و روستا همراه با فضاسازی مناسب از نکاتی است که باید با یک رویکرد علمی صورت پذیرد.

به گزارش ایسنا، در این راستا تأسیس نهاد عمومی و غیردولتی دهیاری‌ها در سال‌های اخیر را می‌توان به عنوان اقدام مهمی در تکمیل حلقه مدیریت روستایی درفرآیند توسعه متوازن و پایدار دانست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جهش و رونق عمران و آبادانی در روستای ینگی کند

روستای «ینگی کند» دارای ۲ هزار و۶۶۰ نفر جمعیت و شامل ۷۸۰ خانوار بوده و در ۲۵ کیلومتری شهر جوکار و ۴۸ کیلومتری شهر ملایر قرار دارد. این روستا مرکز دهستان ترک شرقی بوده و بیشتر امورات روستا مربوط به کار ساختمانی و کشاورزری است.

وجه تسمیه روستا به علت این است که این روستا نسبت به روستاهای اطراف دارای خدمت کمتری است و از روستاهای تازه تأسیس شهرستان بوده و در ابتدا دهنو به او «اسداله خان» می‌گفتند. این روستا در ابتدا توسط اسداله خان لطفعلیان بنا شد و سپس به معادل ترکیبی آن یعنی روستای ینگی کند تغییر نام داد. این روستا دارای محصولات متنوع کشاورزی چون گندم، جو، نخود، لوبیا و دارای محصولات باغی مختلف چون انگور، سیب، بادام، گردو … است.

بافت و شکل روستا ینگی کند به صورت شطرنجی بوده و دارای شورای اسلامی، دهیاری، روحانی و بسیج فعال است که در مناسبت‌های ملی و مذهبی با همکاری اهالی روستا به اجرای برنامه‌های فرهنگی، اجتماعی و ورزشی می‌پردازند.

علیرضا شعبانلو متولد ۱۳۶۰ است و از سال ۱۳۸۵ به عنوان دهیار در روستا ینگی کند (دهنو اسد اله خان) از توابع بخش جوکار، مشغول بکار می‌باشد و چند سال به عنوان دهیار نمونه شناخته شده و مورد تجلیل قرار گرفته و در المپیاد علمی دهیاران کشور در یک دوره به عنوان نفر دوم کشوری معرفی شده و رتبه آورده است.

دهیار روستای ینگی کند در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به اهمیت و جایگاه دهیاری‌ها در پیشرفت و رونق اقتصادی و افزایش توانایی‌های اقتصادی روستاها، اظهار کرد: دهیاران باید با مطالعه و شناخت دقیق پتانسیل‌های موجود در جهت شکوفایی اقتصادی و ایجاد اشتغال پایدار درسطح روستاها گام بردارند.

وی تصریح کرد: دهیاران باید با همکاری اعضای شورا، در راستای توسعه اقتصادی، افزایش درآمد دهیاری‌ها با توجه به اساسنامه، کمک‌های دولت و خودیاری اهالی، هرچه بیشتر در زمینه عمران و آبادانی روستاها تلاش کنند.

شعبانلو در رابطه با عملکرد دهیاری از ابتدای تأسیس تاکنون توضیح داد: جدولگذاری معابر سطح روستا، زیرسازی، شن ریزی و آسفالت ریزی معابر روستا، تعریض معابر بافت قدیمی، ساماندهی گلزار شهدا، کاشت نهال و نگهداری فضای سبز، تعمیر روشنایی معابر روستا، جابجایی پایه‌های برق که در معابر قرارگرفته بودند، جمع آوری زباله‌ها، تسطیح زمین فوتبال و مشارکت در ساخت خانه عالم صورت گرفته است.

وی به نصب تابلو در معابر روستا، نصب کدپستی درب منازل، برفروبی معابر در فصل زمستان، برگزاری همایش بزرگ پیاده وری خانوادگی، برگزاری مسابقات متنوع ورزشی با همکاری ورزشکاران، برگزاری مراسم فرهنگی، مذهبی و ملی با مساعدت روحانی روستا و هیئت امنای مسجد، برگزاری اردوهای جهادی در سطح روستا با همکاری بسیج برادران، برپایی کلاس‌های مشاوره و کارآموزی با همکاری بسیج خواهران و سازمان فنی و حرفه ای ملایر و برگزاری جشن و جنگ شادی با حضور "عمو حمید"، مجری شبکه کودک و نوجوان استات همدان اشاره کرد.

دهیار روستای ینگی کند در رابطه با برنامه‌های در دست اقدام در سالجاری گفت: احداث کتابخانه در روستا با همکاری بانک پاسارگاد به منظور ارتقا سطح علمی و فرهنگی اهالی، تکمیل و بهره برداری از سالن ورزشی روستا توسط اداره کل ورزش و جوانان استان همدان، در اولویت کاری دهیاری قرار دارد.

وی خاطرنشان کرد: با رایزنی‌های انجام شده با امور آب ملایر و همدان، طرح مطالعاتی احداث سازه تغذیه مصنوعی برای ذخیره سازی آب کشاورزی در روستای ینگی کند رو به پایان است و هزینه اجرای این طرح توسط یکی از اهالی خیّر روستا که ساکن تهران است، پرداخت خواهد شد.

شعبانلو یادآورشد: مقرر شد بحث توسعه و ایجاد اشتغال پایدار در این روستا با همکاری جامعه نیکوکار ابرار و یکی از خیرین روستا که ساکن تهران است، پیگیری شود و مشکل بیکاری اهالی روستا رفع شود.

مدیریت جهادی دهیاری مهدویه برای عمران و پیشرفت روستا

دهیار روستای «مهدویه» نیز به خبرنگار ایسنا گفت: توسعه، پیشرفت و رفع مشکلات در اداره امور روستا با دقت نظر به ابعاد مدیریت پایدار شامل مدیریت اقتصادی، مدیریت محیطی و مدیریت اجتماعی، درباره روستای مهدویه از اهدافی بوده که همواره دهیاری در برنامه ریزی مدیریتی خود داشته و با تلاش و پیگیری‌های مستمر و با مساعدت و همفکری بخشداری، شورای و با نظرخواهی و مشارکت روستاییان اقدامات قابل توجه‌ای انجام شده است.

محمد روستابی مهدی خانی که امسال به عنوان دهیار نمونه در سطح شهرستان معرفی شده و ۱۴ سال سابقه دهیاری را در کارنامه کاری خود دارد، افزود: از آنجایی که جوامع روستایی برای توسعه پایدار خود نیازمند مشارکت همه جانبه روستاییان هستند، دهیاری مهدویه نیز در بحث مدیریت روستا موضوع تعاون ومشارکت را مورد توجه قرار داده و در بحث مدیریت روستا این خود کمک مؤثری را به همراه داشته است.

وی اظهار کرد: جامعه روستایی در بخش تولید نقش بسزایی دارد و از نظر ویژگی‌های اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی، بوم شناختی و کالبدی تفاوت‌های عمده ای با جوامع شهری دارند و الگوی زندگی آنها متفاوت است که این موضوعات سبب شده تحقیق، تجزیه و تحلیل مسائل و مشکلات روستا امری ضروری و حائز اهمیت تلقی شود.

روستایی مهدی خانی ادامه داد: در زمینه زیست محیطی و بهداشت محیط و نظافت سطح روستا و جمع آوری زباله، دهیاری مسئولیت مهم و دشواری را برعهده دارد که باید در مدیریت پسماندها از توجه ویژه ای برخوردار باشد بنابراین برنامه و اهدافی که دهیاری در طول سال مالی دنبال کرده در سه بخش پروژه‌های عمرانی، خدمات و پیگیری هاست و اگر هم موفقیتی ایجاد شده حاصل حمایت دولت از روستاها و همکاری و مساعدت روستاییان است.

دهیار مهدویه درباره تشریح عملکرد و فعالیت دهیاری مهدویه در سال ۹۷ و ۹۸، اظهار کرد: به منظور رفع مشکلات و محرومیت‌های موجود و برای توسعه و پیشرفت روستا اقدامات مختلفی صورت گرفته و از سال‌های گذشته تاکنون توانسته تحولی چشمگیر و مهم در روستای مهدویه ایجاد کند.

وی خاطرنشان کرد: در سال ۹۷ و۹۸ دهیاری با مساعدت و همفکری بخشداری زند، شورای اسلامی، توانسته عملکرد خوبی در بخش‌های مختلف داشته باشد و با مشارکت اهالی و پیگیرهای دهیاری در زمینه تعریض و عقب نشینی ها، مقدمه شروع اجرای فاز یک اجرای طرح هادی فراهم شده است.

روستایی مهدی خانی ادامه داد: از آنجایی که اهداف بنیاد مسکن و دهیاری در یک راستاست، سعی و تلاش دهیاری این بود که با هماهنگی در اجرای پروژه‌ها، در آینده دچار مشکلات نشویم همچنین موضوع زیست محیطی و بهداشت محیط، نظافت و جمع آوری زباله، در سطح روستا مورد توجه قرار گرفته است.

وی با اشاره به اقدامات انجام شده در بخش فرهنگی، گفت: اهدافی که دهیاری در سال‌های ۹۷ و۹۸ دنبال کرده در سه بخش پروژه‌های عمرانی، فرهنگی، ورزشی، خدمات و پیگیری‌ها است، اظهار کرد: موضوع زیست محیطی، بهداشت محیط و نظافت سطح روستا و جمع آوری زباله، همواره موضوعی است که باید در مدیریت پسماندها مورد توجه قرار گیرد و با استناد به اساسنامه دهیاری‌ها و قانون مدیریت پسماندها، دهیاری‌ها به عنوان مدیریت‌های اجرایی در زمینه مدیریت پسماندهای روستایی موظف به جمع آوری و دفع پسماندهای جامد در محدوده روستاهاست.

روستایی مهدی خانی با بیان اینکه دهیاری مهدویه موضوع پسماند را در اولویت کاری قرار داده و در جلسات مکرری با شورای اسلامی و اهالی روستا این مهم مورد بررسی قرار گرفت، افزود: یک برنامه ریزی منظم و کارشناسی شده برای پسماند روستاها نیاز است چرا که پسماند ۵ نوع است و شامل پسماندهای عادی، پسماندهای کشاورزی، پسماندهای پزشکی، پسماندهای صنعتی و پسماندهای ویژه است.

وی یادآورشد: بر خلاف همه مشکلاتی که دهیاری در بحث پسماند داشته و دارد، فرآیند آن بدین گونه است که پسماندهای عادی روزهای یکشنبه و چهارشنبه هرهفته جمع آوری زباله از درب منازل انجام می‌شود و توسط تراکتور دهیاری به محلی خارج از روستا منتقل و دفن و بهای خدمات آن از هر خانوار مبلغ سه هزار تومان دریافت می‌شود.

دهیار مهدویه افزود: در پسماند کشاورزی با پیگیری دهیاری و همکاری شورای اسلامی و خانه بهداش نیز تعدادی از اهالی محل فضولات حیوانی خود را به خارج از روستا انتقال داده و تعدادی در سطح روستا مستقر هستند که آن افراد نیز با اخطاریه خانه بهداشت هر هفته اقدام به جمع آوری می‌کنند.

وی به برگزاری جام فوتبال نوروز بخش زند در سال‌های ۹۵- ۹۶ -۹۷ اشاره کرد و گفت: دهیاری مهدویه با همکاری هیئت ورزش روستایی شهرستان و به منظور توسعه ورزش در سطح روستاهای دهستان و ایجاد نشاط و فراغت جوانان روستاها اقدام به برگزاری جام فوتبال کرده است.

دهیار مهدویه درباره پروژه‌های عمرانی اظهار کرد: جدولگذارای معابر با هدف رفع مشکل فاضلاب وروی روستا و زیباسازی روستا به طول ۳۵۰ متر جدولگذاری نهری و ریلی، لوله گذاری و احداث پل درب منازل ۶ دهنه و احداث یک دهنه ۱۰ متری پل بتنی معبر اصلی با اعتبار ۳۰ میلیون تومان توسط دهیاری انجام شد.

وی به احداث کانال آب‌های سطحی و کشاورزی در ورودی روستا دیوارچینی کنار معبر اصلی، احداث ۳ دهنه پل ۱۰ متری معابر اصلی و ۴ دهنه پل ۳ متری درب منازل با هدف رفع مشکل آب‌های سطحی خیابان ورودی، زیباسازی معابر، جلوگیری از ریزش خاک به داخل کانال و رفع اختلاف ارتفاع معبر اشاره کرد.

روستایی مهدی خانی درباره حجم عملیات پروژه گفت: احداث کانال بتنی به طول ۲۰۰ متر، احداث ۱۴۰ مترمکعب سنگ چینی، احداث پل بتنی معابر اصلی ۲ دهنه ۱۰ متری، احداث پل بتنی درب منازل ۴ دهنه، با اعتبار تخصیصی ۴۰ میلیون تومان توسط دهیاری مهدویه صورت پذیرفت.

وی به خاکبرداری، تسطیح و تعریض زمین ورزشی روستا با هدف کمک به بخش ورزشی و سلامت جوانان روستا و مبارزه با اعتیاد به حجم هزار و۲۵۰ مترمکعب حفاری با اعتبار تخصیصی ۵ میلیون تومان توسط دهیاری مهدویه اشاره و خاطرنشان کرد: اصلاح شبکه و جابجای تیرهای برق فاز یک طرح هادی روستا با مشارکت اداره برق، به منظور رفع مشکل عبور مرور، رفع خطر برخورد ماشین آلات با تیرهای برق وسط معبر با جابجای ۱۰ عدد تیر برق داخل معبر، با اعتبار ۴ میلیون تومان انجام شد.

دهیار مهدویه درباره اقدامات صورت گرفته توسط خدمات دهیاری مهدویه یادآورشد: استعلام و معرفی نامه که به منظور اشتراکات آب، برق، گاز، تلفن و سند ثبتی املاک، صدور پروانه ساخت برای واحدهای مسکونی صدور پروانه ساخت برای متقاضیان روستاهای مهدویه، کارشناسی برای پایان کار و عقب نشینی، تعریض معبر برای املاک روستایی و حمل مصالح با تراکتور دهیاری و درآمدزای، توسط دهیاری انجام می‌شود.

وی افزود: جمع آوری و دفن زباله منازل، برفروبی جاده در زمان بحران فروردین ماه ۹۸ به طول ۲۰ کیلومتر توسط دهیاری، برف روبی معابر سطح روستاهای مهدویه و دره میانه علیا، سرکشی و بازدید میدانی از سطح روستاهای مهدویه، دره میانه علیا، دره میانه سفلی و صدور اخطاریه برای ساختمان‌های ناایمن در زمان بحران فروردین ماه، پیگیری‌های دهیاری به منظور رفع مشکلات و کمبودها، با موفقیت صورت گرفت.

وی به پیگیری مشکل روشنایی معابر روستا در چندین نوبت، ساخت و سازهای غیرمجاز، پیگیری پروژه بهسازی روستای مهدویه از بنیاد مسکن و مشکلات بهداشت محیط، قطعی و خرابی تلفن منازل روستا و اینترنت اشاره کرد و گفت: پیگیری رفع مشکلات آب شرب، تشکیل جلسات متعدد با شورای اسلامی، درخواست علمک گاز برای تعدادی از ساختمان‌های مسکونی، همکاری و کمک به پاسگاه انتظامی مهدویه تشویق مردم در بحث مقاوم سازی ساختمان، شرکت در جلسات بخش، شهرستان، استان و پیگیری مشکلات افراد تحت پوشش از کمیته امداد از جمله خدمات و اقدامات ارائه شده است.

دهیار مهدویه شرکت اهالی روستای مهدویه در راهپیمای ها، پیگیری توسط دهیاری، همکاری با بنیاد مسکن درباره پروژه بهسازی، همکاری با ادارات خدمات رسان، پیگیری نصب دکل اینترنت زمان در روستای مهدویه، پیگیری مشکلات کشاورزان از طریق ادارات مربوطه، همکاری و پیگیری اینترنت‌های وب و پیگری نصب دستگاه دیجیتال در روستای مهدویه را اهم عملکرد دهیاری عنوان کرد.

وی خاطرنشان کرد: از فعالیت‌های دیگر دهیاری می‌توان به کارگزاری صندوق بیمه اجتماعی روستاییان وعشایر را نام برد که توانسته ایم تا به امروز ۹۰۰ خانوار از روستاهای دهستان مربوط به کارگزاری مهدویه را تحت پوشش قرار دهیم.

پیشرفت عمرانی و گردشگری مانیزان و بابلقانی؛ اولویت دهیاری

در ادامه دهیار روستای «بابلقانی» و روستای هدف گردشگری «مانیزان» به خبرنگار ایسنا گفت: دهیاری یکی از نهادهای جدید در توسعه روستایی است که در دهه اخیر برای اداره و مدیریت توسعه روستایی ایجاد شده است.

سیدوهاب حائری که مدت ۱۶ سال است تجربه دهیاری دارد و هم تاکنون نماینده دهیاران بخش مرکزی و نماینده دهیاران شهرستان ملایر است، افزود: اگر توسعه بر مبنای نیاز مردم انجام شود، مناسب‌تر و صحیح‌تر است که این کار در سطح محلی توسط دهیاری‌ها انجام می‌گیرد.

وی با بیان اینکه دهیاران نقش بسیار مهمی در توسعه روستاها برعهده دارند و اهمیت آن را نمی‌توان نادیده گرفت، اظهار کرد: از این رو دهیاری به عنوان نماینده دولت در روستاها نقش بسزایی در حل و فصل مشکلات و مسائل روستاییان به دولت برعهده دارد.

حائری با بیان اینکه دهیاران در برخی از وظایف سازمان‌های متولی توسعه روستایی، می‌توانند به عنوان نهاد میانجیگری بین روستاییان و دولت به کار روند، عنوان کرد: بخش مرکزی ملایر با داشتن ۶۲ روستا دارای سکنه، ۴۷ دهیاری و ۳۷ دهیار، بزرگترین بخش شهرستان و حتی استان همدان به شمار می‌رود.

نماینده دهیاران بخش مرکزی ملایر بیان کرد: دهیاران زحمتکش و پر توان بخش مرکزی تحت مدیریت جهادی و اخلاق مدار محمدرضا بشری، بخشدار مرکزی منشأ بسیاری از خدمات و از قبیل عمرانی، فرهنگی، اجتماعی و ورزشی بوده و هستند.

حائری خاطرنشان کرد: در بخش مرکزی ملایر همدلی، وفاق و همکاری خوبی بین دهیاران وجود دارد و با برنامه ریزی، تشکیل اتاق فکر، مدریت جهادی، حرکت در راستای سیاست‌های دولت تدبیر و امید، استفاده از عومال اثرگذای و بهره گیری از توانمندی‌های خیرین و نشست کاری ماهیانه با فرماندار، معاونان وی، بخشدار و شورای های بخش و روستا خدمات خوبی به روستاییان ارائه داده می‌شود.

وی با اشاره به اینکه در سال گذشته به همت دهیاران بخش مرکزی ملایر ۲۵ هزار مترمربع جدولگذاری صورت گرفته است، ادامه داد: جابجایی ۱۰۰ پایه تیر برق، ۱۳۰ هزار مترمربع آسفالت معابر، برگزاری یادواره شهدا و جمع آوری کمک‌های مردمی به سیل زدگان و زلزله زدگان از دیگر اقدامات انجام شده است.

نماینده دهیاران بخش مرکزی ملایر ارزش خودیاری مردمی را ۲ میلیارد تومان اعلام کرد و افزود: نصب دوربین‌های مداربسته، ایجاد فضای سبز مفرح و نشاط آور، برگزاری جشنواره‌های متنوع نوروزی و بازی‌های بومی و محلی، برگزاری جشنواره شیره پزی مانیزان با حضور مقامات استانی و شهرستانی، ساخت و تجهیز خانه ورزش، کسب مقلام اول در بحث زکات، خرید خانه بوم گردی و جذب گردشگر و عرضه محصولات تولیدی روستاییان در جشنواره‌ها به مسارفرن و گردشگران و صدها خدمات عمرانی، فرهنگی و ورزشی، اهم اقدامات انجام شده به شمار می‌رود.

دهیار روستای بابلقانی و روستای هدف گردشگری مانیزان درباره خدمات ارئه شده به این اهالی این دو روستا، اظهار کرد: برگزاری یادواره شهدا، ۴ هزار مترمربع جدولگذاری در سطح معابر روستا، آسفالت معابر به متراژ ۱۵ هزار مترمربع، احداث پارک جنگلی به مساحت یک هکتار و لایه روبی قنوات، طی مدت حضورم به عنوان دهیار صورت گرفته است.

حائری با اشاره به جدولگذاری بین مزارع به متراژ ۳ هزار مترمربع، انجام ۱۵ هزار مترمربع زیرسازی و تسطیح، اجرای جشنواره شیره پزی و میزبانی از ۱۵ هزار نفر در این مراسم ملی، گفت: کاشت ۵ هزار غرس داشته ایم و جابجایی تیرهای برق موجود در مسیرهای روستاها با موفقیت انجام شده است.

گزارش از: مهناز روزبهانی، خبرنگار ایسنا، منطقه همدان


انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: ایسنا دهیاری ها همدان قانون مدیریت پسماندها المپیاد علمی دهیاران کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۰۱۸۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیگیری ،مشکلات تردد اهالی روستای رباط قره بیل

به‌گزارش خبرگزاری صدا وسیما خراسان شمالی؛ مردم روستای رباط قره بیل درشهرستان گرمه در گفتگو با خبرنگار صداوسیما به مشکل رفت و آمد دراین روستا اشاره کردند و عنوان کردند پل زیرگذری که برای رفت و آمد به داخل روستا احداث شده استاندارد نیست و موجب مشکلات زیادی از جمله بی رونق شدن کسب کار شده است.

{$sepehr_media_11040962_600_350 }

دیگر خبرها

  • اختصاص پنل‌های خورشیدی برای تأمین درآمد پایدار دهیاری‌ها ضرورت دارد
  • ضرورت اختصاص پنل‌های خورشیدی برای تأمین درآمد پایدار دهیاری‌ها
  • آب شرب ۹۰ درصد روستاهای سیل‌زده سیستان و بلوچستان وصل شد
  • حل مشکل آب‌شرب روستاهای سیل‌زده در منطقه بلوچستان
  • آب شرب ۹۰ درصد روستاهای مناطق سیل‌زده سیستان و بلوچستان وصل شد
  • از همه منابع برای تامین آب پایدار در روستاها استفاده شود
  • اسکان مردم روستای سیل زده نوده در روستای آبیز / تکلیف داوطلبین کنکور روستای نوده چه می‌شود؟
  • خراسان جنوبی در محاصره سیل ؛ بعضی روستاها تخلیه شدند | انسداد برخی محورهای مواصلاتی + تصاویر
  • طرح «زنان کارآمد؛ روستای سرآمد» طرحی برای کمک به اقتصاد روستا
  • پیگیری ،مشکلات تردد اهالی روستای رباط قره بیل