Web Analytics Made Easy - Statcounter

امید است در سالجاری، این هزینه از تولیدکننده اصلی یعنی چینی ها گرفته شود و مونتاژ کننده ایرانی که همان پارس خودرو باشد، از جیب خود این رقم را نداده باشد.

به گزارش مشرق، در شرایط فعلی که هزینه های خودروسازان به علت بالارفتن ناگهانی قیمت ارز، افزایش چشمگیری داشته و طبیعتا فروش آنها نیز به دلیل کاهش تولید، روند نزولی دارد، مدیریت هزینه ها چه از نظر سودرسانی به سهامداران و چه از نظر باز بودن دست تولیدکننده برای توسعه فعالیت ها اهمیت زیادی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیشتر بخوانید: کسری قطعات برلیانس، ال 90 و ساندرو در بازار خریداران خودروهای چینی به دردسر افتادند

اما در همین ایام که خودروسازان به بهانه بالارفتن هزینه‌ های تولید، ‌قیمت محصولات خود را در بازار افزایش داده‌ اند، ‌انتشار صورت‌های مالی یکی از خودروسازان مشهور یعنی "پارس خودرو" در سال گذشته خبر از زیان نزدیک به 4 میلیارد تومانی این خودروساز از لاستیک‌ های بی‌ کیفیتی می دهد که شریک چینی روی خودروهایی که به کشور وارد کرده‌ اند، نصب کرده بود.


براساس این گزارش مالی که توسط صبحانه مورد بررسی قرار گرفته مشخص شده مبلغ 3 میلیارد و 751 میلیون تومان برای آنچه که "کِلِیم تایرهای نامنطبق" توصیف شده هزینه شده که مشخص نیست اگر این مشکل تقصیر تولیدکننده چینی بوده، چرا هزینه آنرا ایرانی ها باید بدهند؟
 

کِلِیم تایر به چه معناست؟
 

بر اساس قانونی که روزنامه دنیای خودرو آنرا بیان کرده تمام خودروسازان برای تامین تایرهای موردنیاز خودروهایشان باید از تایرهای ایرانی استفاده کنند. حال وقتی تایرسازان،‌ لاستیک را به خودروسازی‌ ها ارسال می‌کنند، ‌اگر تایرها مشکلات فنی داشته باشند، هنگام رینگ کردن یا قبل از آن، تایر به عنوان محصول معیوب شناخته می‌شود و در اصطلاح « کِلِیم » می‌شود.

این تایرها به تولیدکننده عودت داده شده و به جای آن تایر جدید و باکیفیت راهی خط تولید خودروساز می‌شود. اگر چنین رویه‌ ای در خطوط تولید خودروساز رعایت شود، ‌خودروساز هیچ‌ گاه هزینه‌ ای بابت کلیم پرداخت نخواهد کرد اما اگر خودرویی که به‌ صورت CBU وارد کشور شده یا تایر نیز همراه قطعات CKD از سوی شریک خارجی به خودروساز داخلی تحویل شود،‌ هزینه‌ های ناشی‌ از کیفیت پایین تایر برعهده خودروساز خواهد بود!

بررسی صورت‌ های مالی این خودروساز در سال گذشته و مقایسه آن با صورت‌ های مالی سال 96 می دهد ظاهرا کلاه بزرگی توسط چینی‌ ها در یک مورد کوچک بر سر صنعت خودرو کشور  گذاشته‌ شده است.

این خودروها از نوع H200 بوده و با مشکل عجیبی مواجه شدند. لاستیک‌های چینی نصب‌ شده روی چند هزار دستگاه از این خودروها با مشکل مواجه شدند و به نظر می رسد طبق معمول، مسئولان این شرکت خودروساز سراغ نمونه‌ های خوب ایرانی رفتند.

نکته حائزاهمیت، هزینه سنگینی است که حالا سر از صورت‌های مالی خودروساز مذکور درآورده، اگرچه این اتفاق را می‌توان به سهل‌ انگاری مدیران داخلی و حتی شیطنت چینی‌ ها نسبت داد اما آنچه عجیب است و جای بررسی دارد، تمایل خودروسازان برای خریدهای خارجی تایر و واردات آن از چین است درحالی‌ که تجربه‌های اینچنینی را نیز دیده‌اند.

البته امید است در سالجاری، این هزینه از تولیدکننده اصلی یعنی چینی ها گرفته شود و مونتاژ کننده ایرانی که همان پارس خودرو باشد، از جیب خود این رقم را نداده باشد اما در دورانی که زیان انباشته پارس خودرو با جهش قابل توجهی همراه شده، خرج میلیاردی برای این موضوع جای تامل و پیگیری دارد.

منبع: صبحانه

منبع: مشرق

کلیدواژه: وعده های روحانی بازار سکه و ارز اخبار خودرو پارس خودرو تایرسازان خودرو چینی لاستیک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۰۱۸۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

(عکس) ال۹۰ هم بومی‌سازی شد!

به تازگی کاتالوگ سدان P ۹۰ توسط پارس خودرو منتشر شده است و این نشان می‌دهد که ال ۹۰ ایرانی به زودی به عرضه خواهد رسید.

به گزارش آخرین خودرو، فروردین ۱۴۰۲ بود که سایپا از سدان P ۹۰ پرده برداشت. این خودرو در ابتدا با نام کادیلا رونمایی شد، اما بعد‌ها با نام پروژه P ۹۰ توسعه پیدا کرد. حالا پس از گذشت بیش از یکسال کاتالوگ سدان P ۹۰ منتشر شده است و مشخصات رسمی و نهایی این محصول به صورت رسمی به تایید رسیده است.

این خودرو قرار است در خط تولید پارس خودرو به تولید برسد و به عنوان یکی از محصولات اختصاصی این زیر مجموعه سایپا در کنار سهند عرضه خواهد شد. تولید رنو تندر ۹۰ یا همان ال ۹۰ بعد از اعمال تحریم‌های شدید در ایران متوقف شد، اما به دلیل کیفیت و دوام بالای این خودرو، همچنان بازار خوبی برای آن شاهد هستیم. همین نکته باعث شد تا سایپا تولید نسخه ایرانیزه شده از ال ۹۰ یا همان داچیا (Dacia) لوگان را پیش ببرد. البته باید دید کیفیت و عملکرد فنی سدان P ۹۰ پارس خودرو نسبت به ال ۹۰ چگونه خواهد بود.

کاتالوگ سدان P ۹۰ مشخصات فنی سدان P ۹۰

بر اساس کاتالوگ منتشر شده، سدان P ۹۰ به پیشرانه ME ۱۶ مجهز است. این پیشرانه همان پیشرانه EC ۵ گروه PSA است که از زمان قبل از برجام به سایپا رسیده و حالا تولید آن در مگاموتور انجام می‌شود. علاوه بر سدان P ۹۰ قرار است در سایپا شاهین پلاس هم این پیشرانه را داشته باشیم. این پیشرانه کلیتی برابر با پیشرانه TU ۵ پلاس دارد، اما در برخی جزئیات نظیر بلوک سیلندر با آن موتور متفاوت است.

پیشرانه ۱.۶ لیتری تنفس طبیعی در ال ۹۰ ایرانی توان تولید نهایت قدرت ۱۱۳ اسب بخار و نهایت گشتاور ۱۴۴ نیوتن متر را دارد. قدرت از طریق جعبه دنده ۵ سرعته دستی به چرخ‌های جلو می‌رسد. البته احتمالا در آینده نسخه اتوماتی این خودرو با گیربکس ۶ سرعته اتوماتیک DAE را هم خواهیم داشت. سیستم تعلیق در جلو از نوع مک فرسون و در عقب از نوع نیمه مستقل پیچشی است. نکته جالب ترمز‌های این خودرو است که در جلو دیسکی و در عقب از نوع کاسه‌ای است!

کابین و امکانات

طراحی کابین سدان P ۹۰ الگو‌های مشابه با همان تندر ۹۰ را دارد که البته تغییراتی را در برخی جزئیات می‌بینیم. این سدان در نسخه دنده‌ای به امکاناتی نظیر فرمان D کات، کنترل صوتی از روی فرمان، سیستم پایش فشار باد تایر‌ها (TPMS)، رینگ ۱۵ اینچی آلومینیومی، سیستم تهویه الکتریکی دستی، دو کیسه هوای جلو، شیشه دودی عقب، تریم داخلی دو رنگ، تنظیم برقی آینه ها، سنسور و دوربین دنده عقب، سنسور نور، سنسور باران و صفحه نمایش ۷ اینچی مالتی مدیا مجهز است.

شباهت فنی P ۹۰ با شاهین پلاس سایپا

قرار است تا شاهین پلاس سایپا و P ۹۰ پارس خودرو از یک قوای محرکه و مجموعه انتقال قدرت استفاده کنند. در حال حاضر نمونه نهایی شاهین پلاس اتوماتیک به بازار کشور معرفی شده و قرار است تا پایان تابستان ۱۴۰۳ این سدان سایپایی به بازار بیاید.

دیگر خبرها

  • کمک بیش از ۳۱ میلیارد تومانی به نیازمندان پارسیانی
  • کشف کالا‌های قاچاق در کهگیلویه به ارزش ۲ میلیارد ریال
  • شرایط جدید خرید پژوپارس برای ثبت نامی‌های سامانه یکپارچه
  • L90 ایرانی؛ رونمایی از رقیب جدید تارا و دنا
  • دلیل کوبش زیاد 405 در دست انداز
  • محکومیت هزار و ۲۳۹ میلیارد ریالی برای عرضه خارج از شبکه لاستیک خودرو
  • ادعای جنجالی علیه شهردار تهران؛ پرداخت ۲۵/۵ میلیارد تومانی کمک هزینه مسکن؟ +تصویر
  • راه حل مشکل لاستیک/واردات یا توجه به تولید؟
  • (عکس) ال۹۰ هم بومی‌سازی شد!
  • دلیل کوبش زیاد 405 در دست‌انداز