Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-05-07@06:11:23 GMT

کی-۲۷۸؛ چرنوبیل دوم یا چرنوبیل زیرِ آب شوروی

تاریخ انتشار: ۲۴ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۴۰۴۷۷۶

کی-۲۷۸؛ چرنوبیل دوم یا چرنوبیل زیرِ آب شوروی

نشت مواد رادیو اکتیو از زیردریایی کی-۲۷۸ کامسومولت شوروی پس از ۳۰ سال ادامه دارد. این زیردریایی در عمق ۱۶۵۹ متری آب به همراه یک راکتور و دو اژدر هسته‌ای حامل پلوتونیوم قرار گرفته است.
به گزارش تابناک به نقل از عصرایران، کامسومولت یکی از پرحاشیه‌ترین تجهیزات نظامی شوروی سابق است که حدود ۳۰ سال قبل دچار حادثه شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این زیردریایی هسته‌ای یک نمونه آزمایشی با ۱۱۷.۵ متر طول بود که در سال ۱۹۸۳ تولید و ۶ سال بعد در ۷ اوریل سال ۱۹۸۹ غرق شد.



نشت تشعشع مواد رادیواکتیو از راکتور هسته‌ای آن عاملی بود که به سرعت رسانه‌های مطرح جهان را به خود مشغول سازد، زیرا براساس اندازه گیری‌ها میزان نشت تشعشع مواد رادیواکتیو از زیردریایی ۸۰۰ هزار بار بیشتر از حد مجاز است.

این زیردریایی در حال ماموریت و انجام گشت زنی در آب‌های شمالی نروژ بود که بر اثر نقص فنی دچار حریق داخلی شده و ۴۲ نفر از ۶۲ خدمه آن از بین می‌روند. برخی از ملوانانی که موفق به خروج از زیردریایی شدند بر اثر هیپوترمی جان خود را از دست دادند.



زیردریایی در عمق ۱۶۵۹ متری آب به همراه یک راکتور هسته‌ای و دو اژدر هسته‌ای حامل پلوتونیوم قرار گرفته است.  
سوگواری خانواده ملوانان کشته شده در حادثه زیردریایی- مورمانسک/روسیه


کامسومولت در واقع یک نمونه اولیه از زیردریایی‌هایی بود که با هدف حمل همزمان اژدر و موشک کروز طراحی شد. استانداردی که امروز زیردریایی‌های روسیه از آن پشتیبانی می‌کنند. در این زیردریایی همچنین ساختار جدیدی در بدنه با استفاده از تیتانیوم آزمایش شد که قابلیت نفوذ به عمق زیردریایی را تا ۹۱۵ متری دریا ممکن می‌ساخت که در آن زمان به مراتب بیشتر از نمونه‌های مشابه آمریکایی بود.



هم اکنون با آنکه زیردریایی در عمق ۱۶۵۹ متری آب قرار داد که بیشتر از مقاومت لایه تیتانیومی آن است، اما همچنان بصورت یک تکه باقی مانده و متلاشی نشده است. همانطور که عنوان شد زیردریایی همچنان در حال نشت تشعشع مواد رادیواکتیو است که درتحقیقات مشترک نروژ و روسیه و بررسی نمونه‌های آب بدان اشاره شده است. اما با توجه به عمق زیادی که زیردریایی در آن قرار دارد، متخصصان براین باورند که تشعشع مذکور و اثرات آن آسیبی را متوجه حیات دریایی منطقه نخواهد کرد. اما به رغم این توضیحات، وضعیت مذکور همواره عاملی برای اعتراض گروه‌های حامی محیط زیست در نروژ بوده است.

منبع: تابناک

کلیدواژه: شوروی سابق زیردریایی اتمی مواد رادیو اکتیو پلوتونیوم هیپوترمی راکتور هسته ای سید محمد بطحایی سد لتیان لیگ ملت های والیبال پاتوسی شورای نگهبان مریم میرزاخانی عملیات رمضان افزایش قیمت نان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۰۴۷۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زیردریایی هدایت‌پذیر از راه دور با قابلیت بازرسی ساخته شد

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، سید میلاد فیاضی، مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان سازنده «زیردریایی هدایت‌پذیر از راه دور»، با اشاره به این‌که درحال‌حاضر ربات‌های زهپاد پرکاربردترین ربات‌های زیردریایی در دنیا به‌حساب می‌آیند، درباره ویژگی‌های ظاهری این دستگاه‌ها گفت: ظاهر عمومی بیشتر زیردریایی‌های هدایت‌پذیر از راه دور، تخم‌مرغی‌شکل است. ربات‌های تخم‌مرغی‌شکل، معمولا برای فعالیت‌های نظامی یا پیمایش‌های اقیانوسی استفاده می‌شود.

فیاضی ادامه داد: اما حوزه کاری ما، دستگاه‌های صنعتی و از نوع ساختار آزاد است که باتوجه به نوع پروژه طراحی می‌شود و معمولا تخم‌مرغی‌شکل نیست، بلکه به‌صورت ربات‌های استراکچری‌اند و از مزایای‌شان امکان تولید در ابعاد مختلف است‌. این‌مسأله باعث کم‌کردن هزینه‌ها می‌شود و امکان انجام عملیات در محیط‌هایی که فضای کمتری دارد را فراهم می‌کند.

مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان ادامه داد: این‌دست‌ ربات‌ها علاوه‌ بر اجرای فرآیندهای صنعتی، قابلیت انجام فعالیت‌های نظامی هم دارند که از آن‌جمله می‌توان به قابلیت خنثی‌کردن مین‌های دریایی یا مین‌گذاری‌های دریایی اشاره کرد اما رویکرد ما توسعه ربات‌های صنعتی است و بازرسی از اولویت‌هایی است که برای این ربات‌ها، درنظر گرفته می‌شود.

فیاضی افزود: بازرسی‌های زیرسطحی در حوزه‌های مختلف اتفاق می‌افتد‌ برای‌مثال، نصب تجهیزات در کف اقیانوس‌ها و کابل‌گذاری‌ها و لوله‌گذاری‌هایی که زیر دریا برای شرکت‌های فعال در عرصه‌های نفت و حفاری انجام می‌شود.

وی درباره ویژگی‌های فنی این زیردریایی تصریح کرد: ربات‌های مدل‌ بازرس به‌کمک حسگرها و دوربین‌هایی که روی آن‌ها نصب شده‌اند، عملیات بازرسی از این کابل‌ها و لوله‌ها را برای بررسی خرابی‌ها و مواردی شبیه به این انجام می‌دهند اما ربات‌های مدل کلاس‌های کاری، علاوه‌ بر بازرسی‌، یک سری عملیات را هم می‌توانند پوشش بدهند. باتوجه به‌ این‌که درجه آزادی از ویژگی‌های بارز این ربات‌هاست و به آن‌ها اجازه می‌دهد در حد غواص زیر آب قدرت عمل داشته باشند.

این فناور حوزه صنعت دریایی، در این آر. ا. وی‌ها مقدار آن بسیار بالاست و باعث شده که بتوان از آن‌ها در فرآیندهایی مثل جوشکاری، برشکاری، جابه‌جاکردن اجسام و حتی باز و بسته‌کردن شیرهایی که زیر آب وجود دارند، استفاده کرد. رباتی که ما در کلاس کاری داریم از قابلیت نصب دو بازوی رباتیک برخوردار است.

فیاضی در خصوص عمق کاربری این ربات‌ها توضیح داد: ربات بازرس محصول ما قابلیت نفوذ تا عمق ۱۵۰ متری را دارد و ربات کلاس کاری ما برای پایین‌رفتن تا عمق ۴۰۰ متر طراحی شده اما این طراحی اسمی است، زیرا ما این عمق را در خلیج‌فارس نداریم. از آنجا که به‌دنبال رسیدن به بازارهای بین‌المللی هستیم تولید ربات کلاس کاری با طراحی عمق ۴۰۰ متر مد نظر ماست.

 فیاضی در این‌ خصوص گفت: یک سری از محصولات ما برای علامت‌گذاری خطوط زیرسطحی استفاده می‌شود. در نظر بگیرید زیر دریا کیلومترها خطوط انتقال وجود دارد که کابل‌ها و لوله‌های انتقال نفت و آب به اضافه کانال‌های زیرسطحی که حفاری می‌شوند را شامل می‌شود. با گذر زمان و با توجه به عارضه‌های طبیعی که در کف دریا رخ می‌دهد، تشخیص این خطوط انتقال بسیار دشوار می‌شود.

این فناور حوزه صنعت دریایی با ارائه مثالی گفت: تصور کنید در نقطه‌ای از این خطوط زمانی تعمیراتی انجام شده و سال‌ها از آن گذشته است‌. برای بازرسی آن محل یا همان شخصی که تعمیرات را انجام داده باید بیاید و آن نقطه را به‌ سختی پیدا کند یا باید از فناوری‌های جدید بهره گرفت.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • روح جاسوسان شوروی بازگشته؛ افزایش عملیات خرابکارانه روسیه در اروپا
  • تلاش سیا برای سرقت زیردریایی هسته‌ای!
  • ارزیابی گوشی‌های وارداتی و تولید داخل از نظر میزان تشعشع
  • زیردریایی هدایت‌پذیر از راه دور با قابلیت بازرسی ساخته شد
  • تولید زیردریایی هدایت‌پذیر از راه دور توسط دانش‌بنیان‌ها
  • بررسی دقیق گوشی‌های وارداتی و تولید داخل از نظر میزان تشعشع
  • کشف اتفاقی شهاب‌سنگ در ایران؛ قطعه‌ای زیبا از هسته یک سیاره را ببینید | تصویر
  • پروژه آزوریان؛ تلاش سیا برای سرقت زیردریایی هسته ای شوروی(+تصاویر)
  • آبشناس: آمریکا به دنبال آشوب در کشورهای حوزه نفوذ روسیه است
  • شناسایی یک شهاب سنگ از هسته سیارک توسط محققان کشور