Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-04@13:41:55 GMT

غزال فضایی را ببینید+تصاویر

تاریخ انتشار: ۲۴ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۴۰۶۰۲۹

غزال فضایی را ببینید+تصاویر

"اسپیس‌بوک" نام رباتی است که به سفارش آژانس فضایی اروپا و توسط محققان موسسه فناوری فدرال زوریخ و موسسه "ژاو" زوریخ برای جست و خیز در فضاهای کم گرانش طراحی شده است.

به گزارش ایسنا و به نقل از گیزمگ، تاکنون ربات‌هایی را دیده‌ایم که می‌توانند راه بروند، بدوند و حتی معلق بزنند، اما در حال حاضر یک تیم دانشجویی بر روی یک نمونه اولیه ربات کار می‌کند که می‌تواند جست و خیز کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این ربات با نام "اسپیس‌بوک"(SpaceBok) به معنی "غزال فضایی" توسط دانشجویان مؤسسه فناوری فدرال زوریخ و مؤسسه "ژاو"(ZHAW) زوریخ طراحی و ساخته شده است و در مرکز فنی آژانس فضایی اروپا(ESA) در هلند مورد آزمایش قرار گرفته است و طوری ساخته شده که بتواند در محیطی با گرانش کمتر نسبت به زمین مانند ماه، به گونه‌ای جست و خیزهای کنترل شده داشته باشد که هر چهار پایش از زمین جدا شوند.

هنگامی که مأموریت "آپولو ۱۱" بر روی ماه فرود آمد، یکی از وظایفی که به نیل آرمسترانگ و باز آلدرین محول شد، تمرین نحوه حرکت با پای پیاده در ماه بود که یک ششم زمین گرانش دارد. همانطور که هر دو فضانورد از قبل تحت گرانش شبیه‌سازی شده تمرین کرده بودند، هنگام حضور در ماه نیز جایگزینی برای حرکت کانگورو وار در سطح ماه نیافتند و اولین پیاده‌روی بشر روی ماه را که دو ساعت و نیم طول کشید به همین صورت حرکت کردند.

فضانوردان دریافتند که پیاده‌روی معمولی در فشار لباس فضانوردی و در گرانش ماه چندان کاربردی نیست، در حالی که می‌توانستند به راحتی با یک پرش، ۱ متر از سطح ماه جدا شوند و پیش بروند. در نتیجه آنها متوجه شدند که می‌توانند با جست و خیزهای منظم و کنترل شده مانند یک کانگورو، به خوبی روی ماه حرکت کنند.

به گفته تیم سوئیسی سازنده "اسپیس‌بوک" که نام آن را از غزال آفریقایی(Springbok) الهام گرفته‌اند، این ربات می‌تواند تا ۲ متر به صورت عمودی بر روی ماه بالا بپرد که این بدان معنی است که می‌تواند با سرعت شگفت انگیزی حرکت کند.

با این حال، با توجه به اینکه این ربات در فواصل بین پرش‌ها هیچ تکیه‌گاهی ندارد و هر چهار پایش از سطح جدا می‌شوند، ثبات و پایداری ربات و توانایی آن در حفظ تعادل در هنگام فرود یک چالش واقعی است.

"هنریک کولنباخ" سرپرست این پروژه می‌گوید: به جای پیاده‌روی معمولی که در آن حداقل سه پا همیشه با زمین تماس دارند، جست و خیز به ربات ما اجازه می‌دهد تا به راحتی در محیط کم گرانش حرکت کند. جست و خیز و پرش در محیط‌هایی با جاذبه پایین مانند ماه، مریخ یا سیارک‌ها یک راه بسیار کارآمد برای حرکت در آنها است.

وی افزود: حیواناتی مانند غزال آفریقایی و کانگورو از این روش برای افزایش کارایی حرکت خود استفاده می‌کنند، اما تا همین اواخر، قدرت محاسباتی و الگوریتم‌های مورد نیاز برای توسعه ربات‌هایی که بتوانند تعادل خود را بعد از هر بار پرش حفظ کنند وجود نداشت.

"اسپیس‌بوک" از پاهای خود به عنوان واحدهای ذخیره انرژی استفاده می‌کند و پس از هر بار پرش، انرژی حاصل از برخورد با سطح را جذب می‌کند و سپس این نیرو را برای پرش بعدی استفاده می‌کند.

این ربات علاوه بر این ویژگی، چیزی دارد که غزال آفریقایی ندارد. این ربات به سه چرخ واکنشی مجهز است که به آن اجازه می‌دهد در لحظه به دور خود بچرخد و تغییر مسیر دهد.

تیم سازنده تاکنون توانسته است "غزال فضایی" را تا ارتفاع ۱.۳ متر تحت گرانش شبیه سازی ماه بپراند. آنها همچنین امکانات آزمایشی را ایجاد کرده‌اند که تقریباً گرانش بسیار کم سیارک‌ها را شبیه‌سازی می‌کند، جایی که ربات زمان بیشتری را در هوا معلق می‌ماند.

محققان برای انجام این کار از فناوری یکپارچه رباتیک مداری آژانس فضایی اروپا موسوم به "ORBIT" در آزمایشگاه رباتیک و هدایت رباتیک این آژانس استفاده کردند.

کولنباخ می‌گوید: این آزمایش به اندازه کافی خوب پیش رفت و ما حتی از "اسپیس‌بوک" برای انجام یک بازی اکشن زنده استفاده کردیم.

آزمایش‌های بعدی این ربات در محیط‌هایی انجام خواهد شد که شامل موانع، زمین‌های پر از تپه و خاک واقع گرایانه باشد و سپس با آزمایشات در فضای باز دنبال می‌شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: ربات آژانس فضایی اروپا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۰۶۰۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سال پر پرتاب فضایی ایران با ماهواره‌های طلوع ۳، ظفر ۲ و کوثر

رییس سازمان فضایی ایران گفت: به احتمال بسیار زیاد ماهواره‌های طلوع ۳، ظفر ۲، ماهواره کوثر و چندین ماهواره تحقیقاتی دیگر را در طول ۱۴۰۳ پرتاب خواهیم کرد. - اخبار ویژه نامه‌ها -

به گزارش خبرنگار فضا و نجوم خبرگزاری تسنیم، حسن سالاریه رئیس سازمان فضایی ایران با اشاره به برنامه‌های فضایی ایران در سال 1403 اظهار کرد: در سال 1403 تعداد زیادی از ماهواره‌های مخابراتی و تحقیقاتی در مقایسه با سال گذشته به فضا پرتاب خواهد شد.

سالاریه تصریح کرد: به احتمال بسیار زیاد ماهواره‌های طلوع 3، ظفر 2، ماهواره کوثر و چندین ماهواره تحقیقاتی دیگر را در طول 1403 پرتاب خواهیم کرد.

رئیس سازمان فضایی ایران از برنامه ایران برای پرتاب بلوک انتقال مداری در سال جاری خبر داد.

وی با اشاره به قرار گرفتن نمونه دوم ماهواره پارس 1 در مسیر پرتاب گفت: نمونه اول ماهواره پارس 1 در مدار قرار گرفته و امروز تست‌های آن در حال انجام است.

ایران در آستانه پرتاب ماهواره از پایگاه فضایی چابهار

سالاریه گفت: اصلاحاتی برای ماهواره پارس 1 نیاز است که این اصلاحات را به نمونه دوم پارس 1 اعمال خواهیم کرد و این ماهواره در مسیر پرتاب قرار می‌گیرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • نخستین فضاپیمای سرنشین‌دار بوئینگ به مدار می‌رود
  • پاکسازی زباله‌های فضایی با کمک فناوری ژاپنی
  • اولین پوست الکترونیکی قابل کشش در جهان
  • تجهیز صنایع کشور با ربات‌های مجهز به هوش مصنوعی
  • کاوشگر سمت دور ماه به قمر می‌رود
  • تلسکوپ فضایی هابل به زندگی برگشت
  • سال پر پرتاب فضایی ایران با ماهواره‌های طلوع ۳، ظفر ۲ و کوثر
  • دانشمندان یک «خطای فنی» در لبه کیهان کشف کردند
  • طراحی نیمکت مواج برای اتاق‌های انتظار (فیلم)
  • دستیار هوشمند خانگی/ هوش مصنوعی چگونه به خانه‌داری کمک می‌کند؟