Web Analytics Made Easy - Statcounter

پس از کش و قوس‌های فراوان و اعتراضات کارگران کارخانه قند فسا حقوق فروردین ماه آنان پرداخت شد و مابقی به ۳۱ تیرماه حواله شده است. ۲۴ تير ۱۳۹۸ - ۱۲:۵۸ استانها فارس نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، کارخانه قند فسا و عدم پرداخت حقوق کارگران آن در چند روز اخیر یکی از خبرهای داغ رسانه‌های استان فارس بود که خبرگزاری تسنیم نیز در چند گزارش به این موضوع پرداخت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

پس از 4 ماه؛ حقوق فروردین ماه پرداخت شد 

امروز خبر رسیده که با وساطت معاون فرماندار این شهرستان یک ماه از حقوق کارگران پرداخت شده است. یکی از کارگران این کارخانه در گفت‌وگو با تسنیم اظهار داشت: حقوق ماه فروردین به کارگران پرداخت شده و قول دادند که 31 تیرماه نیز حقوق اریبهشت و خردادماه واریز شود. 

در شرایط اقتصادی کنونی که هر روز بر قیمت اجناس افزوده می‌شود، قشر کارگر به دلیل پایین بودن میزان دستمزدشان با سختی روزگار می‌گذرانند. در این میان کارگران و کارکنان کارخانه‌ها و شرکت‌هایی که حقوق کارکنان خود را با تاخیر چند ماهه پرداخت می‌کند، سختی دوچندانی را تحمل می‌کنند. 

کارخانه قند فسا یکی از کارخانجات استان فارس است که از سال 95-96 به بخش خصوصی واگذار شده و از آن زمان مشکلات کارگران نیز آغاز شده است، علاوه بر آن حرف و حدیث‌های بسیاری درباره نحوه فروش و واگذاری این کارخانه به بخش خصوصی وجود دارد. 

بنا بر اظهارات افراد مطلع این کارخانه با قیمتی بسیار ارزانتر از قیمت واقعی به بخش خصوصی واگذار شده است و از آن زمان نیز تولید چندانی در کارخانه انجام نشده است. 

عدم پرداخت حقوق کارگران در 4 ماه گذشته سبب شده که کارگران برای احقاق حق خود بارها مقابل فرمانداری شهرستان فسا تجمع کنند. کارگران در تاریخ‌های 28 فروردین، 9 تیر، 20 و 21 تیرماه تجمع کرده و خواستار پرداخت حقوق معوقه خود بودند. 

ادعای عدم تولید در کارخانه 

به گفته کارگران تا پیش از واگذاری به بخش خصوصی حمایت بیشتری از کارگران می‌شده و امنیت شغلی برای کارگران فراهم بود اما از دی ماه 95 که به بخش خصوصی واگذار شده، کارگران هر روز یک مشکل دارند. 

علاوه بر حقوق معوقه کارگران موضوع دیگری نیز از سوی آنان مطرح می‌شود که سبب نگرانی کارگران شده و آن این است که کارخانه تولیدی ندارد. کارگران بیم دارند که با ادامه این روند کارخانه تعطیل شود. 

این کارگران که اغلب بیش از 50 سال سن دارند، خواهان تعیین و تکلیف کارخانه هستند چراکه براساس ادعای آنان کارخانه با ظرفیت اسمی خود کار نمی‌کند. کارگران می‌گویند: «‌از ابتدای سال تاکنون 5 بار کارخانه تعطیل شده و کارگران به خانه فرستاده شدند». 

براساس اظهارات کارگران در یک سال گذشته کارخانه با همه ظرفیت خود کار نکرده است. آنان می‌گویند: از سال 97 تولید نداشته‌ایم و یک ماه کامل کار نکردیم، شکری در این کارخانه تولید نمی‌شود و دستگاه‌های کارخانه بدون اینکه تولیدی داشته باشد، روشن می‌شود. 

با وجود تماس‌های مکرر با مسئولان شهرستان فسا اعم از فرماندار، معاون فرماندار و رئیس صنعت و معدن این شهرستان هیچ یک پاسخگو نبودند، به ناچار این ادعای کارگران را از صنعت و معدن استان پیگیر شدیم. 

وقفه در تولید به علت کمبود شکر سرخ 

حمیدرضا اخلاصی معاون امور صنایع سازمان صنعت، معدن و تجارت استان فارس در گفت‌وگو با تسنیم ضمن تائید وقفه در تولید این کارخانه اظهار داشت: کارخانه قند فسا برای تولید نیاز به 2 ماده اولیه چغندر و شکر سرخ دارد از آنجا که فصل برداشت چغندر تمام شده و شکر سرخ نیز به دلیل کمبود در بازار نبود؛ وقفه‌ای در امر تولید این کارخانه پیش آمد. 

به گفته وی در حال حاضر با برطرف شدن مشکلات واردات شکر سرخ توسط دولت این کارخانه نباید مشکلی در تولید داشته باشد. اخلاصی همچنین بر نظارت مداوم صنعت و معدن استان بر واحدهای تولیدی تاکید کرد. 

براساس گفته‌های اخلاصی تلاش شده با برگزاری جلسات مختلف مشکلات تولید این کارخانه برطرف شود اما بخشی از کار از جمله تامین چغندر به جهاد کشاورزی مربوط می‌شود که برنامه‌ریزی‌های برای این موضوع شده است. 

امید است با رفع موانع تولید این کارخانه، چرخ قند فسا دوباره بچرخد تا تنها در تولید قند استان فارس مشکلی ایجاد نشود بلکه حقوق کارگران نیز براثر رونق کارخانه به موقع پرداخت شود. 

فعالیت کارخانه قند فسا از سال 92 متوقف شد و 150 کارگر بیکار شدند اما این کارخانه در سال 96 به بخش خصوصی واگذار شد و با سرمایه‌گذاری 42 میلیارد تومانی فعالیت خود را مجددا از سر گرفت. 

خبرگزاری تسنیم بنا دارد در سلسله‌ گزارش‌هایی به بیان مشکلات و توانمندی‌های شهرستان‌ها و روستاهای استان فارس بپردازد. ‌مردم مناطق مختلف استان می‌توانند مشکلات و توانمندی‌های شهرستان و روستای خود را از ساعت 8 الی 16  از طریق واتساپ یا پیامک با شماره 09176756618 با دفتر خبرگزاری تسنیم استان فارس در جریان بگذارند.

گزارش از حلیمه زارع 

انتهای پیام/  ز

R41382/P/S6,61/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۱۰۳۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معلمان و کارگران، افسران جنگ فرهنگی و اقتصادی هستند

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز فارس، نماینده ولی فقیه در فارس و امام جمعه شیراز در خطبه‌های امروز نماز با اشاره به در پیش رو بودن هفته بزرگداشت مقام معلم و روز جهانی کارگر گفت: ما باید با استفاده از معلمان که افسران جنگ فرهنگی و جامعه کارگری که افسران جنگ اقتصادی هستند با دشمنان مقابله کنیم.
آیت الله دژکام تصریح کرد: یکی از مهم‌ترین موضوعاتی که در برش استانی سند مهندسی فرهنگی و سند تعلیم و تربیت در نظر گرفته شده مسئله آموزش است
وی اضافه کرد: علاوه بر معلمان، کارگران هم مشکلات صنفی دارند که دولت و مسوولان باید در این حوزه بیش از گذشته تلاش کنند تا مشکلات این بخش نیز برطرف شود.
خطیب نماز جمعه امروز شیراز افزود: دشمن جنگ ترکیبی در ابعاد مختلف اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و نظامی را به ملت ایران تحمیل کرده است و فکر می‌کنند که هیچ قدرتی در مقابل آنها نمی‌تواند بایستد ، این در حالی است که ما با مقاومت و ایستادگی خودمان در مقابل جبهه استکبار می‌ایستیم.
نماینده ولی فقیه در استان فارس اظهار کرد: دشمنان نظام و انقلاب همزمان با جنگ اقتصادی، جنگ فرهنگی علیه ما به راه انداخته اند تا بتوانند از این طریق به اهداف خود برسد، اما ما باید به لطف الهی و بهره گیری از امکانات و ظرفیت‌های داخلی، جوانان و نخبگان، جایگاه خود را در جهان به گونه‌ای تثبیت کنیم هیچ فرد یا گروهی نتواند جرات نگاه کردن به ایران را داشته باشد.
آیت الله دژکام گفت: رهبر معظم انقلاب هشت راهکار را برای برون رفت از مشکلات اقتصادی و توسعه اقتصاد مقاومتی در نظر گرفته اند که شامل حمایت مسوولان از تولیدات داخل، افزایش بهره‌وری، جذب سرمایه گذاران در تولید، حمایت مردم از تولیدات داخلی، اصلاح الگوی مصرف، توسعه فرهنگ کار، ایجاد اشتغال و مبارزه با فساد اقتصادی است.
وی افزود: مسئولان، مدیران و مردم با فعالسازی چرخه تولید و اشتغال در زمینه خرید کالای داخلی، حساسیت ویژه‌ای به خرج دهند و مردم برای تحقق شعار سال باید تصور بهتر بودن کالای خارجی را کنار بگذارند و جهت‌گیری آنان به سمت و سوی مصرف اجناس باکیفیت ایرانی باشد.
نماینده ولی فقیه در فارس و امام جمعه شیراز گفت: نقش تولید کنندگان در تحقق شعار سال بسیار پر رنگ است، چرا که با اعتماد افزایی، تولید کالا با کیفیت برتر و قیمت مناسب می‌توانند نظر مصرف کنندگان را به سمت کالا‌های ساخت داخل جلب کنند.
امام جمعه شیراز با اشاره به تاکید رهبری بر اجرای مبارزه با فساد گفت: اداره کشور در مبارزه همه‌ جانبه با فساد است، بنابراین باید در درجه‌ی اول مراقب باشیم که به هیچ وجه به فساد آلوده نشویم.

دیگر خبرها

  • حقوق و مزایای کارگران مورد توجه قرار گیرد
  • کارگران؛ صف اولی‌های جبهه تولید
  • معلمان و کارگران، افسران جنگ فرهنگی و اقتصادی هستند
  • حقوق کارگران ۵۷ درصد بیشتر شده است
  • چرا کسی پاسخگوی عدم پرداخت حقوق کارگران شهرداری نیست
  • نباید اجازه دهیم کارگران دچار رنج شوند/ لزوم پرداخت به موقع حقوق
  • فعال کارگری: دولت با احیای کارخانه‌های تعطیل یا نیمه‌تعطیل، تولید داخل را زنده کرد
  • عضو کمیسیون کشاورزی مجلس: حال کارگران در دولت سیزدهم خوب شد
  • فرآیند تولید دیگ و ماهیتابه با قوطی فلزی نوشابه توسط کارگران پاکستانی (فیلم)
  • پرداخت مالیات بر ارث، الکترونیکی شد