Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون اول رئیس‌جمهور گفت: زمان صدور مجوز‌ها و استعلام برای کارآفرینان و مجریان طرح‌های اشتغالزا باید کاهش یابد. ۲۴ تير ۱۳۹۸ - ۱۶:۱۷ سیاسی مجلس و دولت ایران نظرات - اخبار سیاسی -

به گزارش حوزه دولت خبرگزاری تسنیم، اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس‌جمهور در شصت و ششمین جلسه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی ظهر امروز (دوشنبه) به ریاست وی برگزار شد، با اشاره به گزارش ارائه شده در خصوص عملکرد اجرای قانون حمایت از توسعه و ایجاد اشتغال پایدار در مناطق روستایی و عشایری، اقدامات انجام شده را مثبت ارزیابی و بر ضرورت تلاش هر چه بیشتر در جهت تداوم و استمرار اجرای این قانون تأکید کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جهانگیری: برخی می‌گویند دولت ناکارآمد است/انتخابات در ایران دشمنان را مأیوس می‌کندروحانی: ‌استراتژی صبر راهبردی ایران از 18 اردیبهشت به «اقدام متقابل» تغییر کرد / با پیروزی از این شرایط عبور می‌کنیمروحانی: کاخ سفید بداند ملت ایران از مسیر پیشرفت عقب نمی‌ماند/ علی‌رغم فشار تحریم‌ها "بدهی‌ خارجی" کاهش یافت

وی با اشاره به موافقت مقام معظم رهبری برای برداشت یک و نیم میلیارد دلاری از منابع صندوق توسعه ملی برای استفاده در طرح‌های اشتغال روستایی و عشایری گفت: هدف ایشان از موافقت با این برداشت اشتغالزایی در روستاها و ماندگاری مردم در مناطق روستایی بود تا به دنبال آن شاهد کاهش مهاجرت روستائیان به شهرها، کاهش حاشیه‌نشینی در اطراف شهرها و بازگشت روستاییان از حاشیه شهرها به روستاها و نیز کاهش آسیب‌های اجتماعی باشیم.

معاون اول رئیس‌جمهور با بیان اینکه از زمان آغاز اجرای این طرح این دغدغه وجود داشت که ممکن است این منابع با ایجاد رانتی بزرگ، زمینه‌ای برای سوءاستفاده فراهم کند، افزود: خوشبختانه با سیستم نظارتی و سامانه‌های نظارتی و کنترلی که برای این برنامه طراحی شد، زمینه ایجاد رانت و سوءاستفاده از این تسهیلات به حداقل ممکن کاهش یافت و این منابع به شکل صحیح در طرح‌های اشتغالزا در مناطق روستایی و عشایری مورد استفاده قرار گرفته است.

جهانگیری از سازمان برنامه و بودجه و معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم خواست گزارشی جامع از اقدامات انجام شده و عملکرد دستگاه‌ها در قالب برنامه ایجاد اشتغال در مناطق روستایی و عشایری تدوین کنند تا بر اساس آن بتوان بازپرداخت این تسهیلات را نیز مجدداً به چرخه اشتغالزایی در مناطق روستایی و عشایری اختصاص داد.

وی همچنین با اشاره به وجود برخی موانع و مشکلات پیش روی اجرای طرح‌های اشتغالزا نظیر زمان طولانی صدور مجوزها و استعلام‌های مختلف، بر لزوم ایجاد پنجره واحد و تفویض اختیارات به کارگروهی مشخص در هر استان تأکید کرد و گفت: باید مدت زمان انتظار برای دریافت مجوزها و استعلام‌های مختلف برای کارآفرینان و مجریان طرح‌های اشتغالزا کاهش پیدا کند.

معاون اول رئیس‌جمهور تصریح کرد: با توجه به اینکه به همت جوانان تحصیل‌کرده روستایی فعالیت استارتاپ‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان به روستاها نیز تسری پیدا کرده، لازم است تدابیری اندیشیده شود تا اینگونه فعالیت‌ها که با اشتغالزایی فراوانی نیز در روستاها همراه است بتوانند از منابع و تسهیلات اشتغالزایی پایدار در مناطق روستاهایی و عشایری برخوردار شوند.

جهانگیری همچنین بر ضرورت حضور مستمر اعضای دولت که به‌عنوان معین استان‌ها در حوزه اقتصاد مقاومتی تعیین شدند در استان‌های ذی‌ربط تأکید کرد.

در این جلسه که وزرای راه و شهرسازی، امور اقتصادی و دارایی، نیرو، تعاون کار و رفاه اجتماعی، فرهنگ و ارشاد اسلامی، رئیس سازمان برنامه و بودجه، معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور، رئیس سازمان امور اداری و استخدامی، معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده، رئیس کل بانک مرکزی، فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا(ص) و رئیس اتاق بازرگانی نیز حضور داشتند، نماینده دبیرخانه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی گزارشی از عملکرد اجرای قانون حمایت از توسعه و ایجاد اشتغال پایدار در مناطق روستایی و عشایری با استفاده از منابع صندوق توسعه ملی ارائه کرد.

وی در این گزارش با اشاره به روند تحول جمعیت کشور و مناطق روستایی، گزارشی از نرخ بیکاری جمعیت روستایی کشور به تفکیک استان‌های مختلف ارائه کرد و به تشریح اقدامات صورت گرفته برای ایجاد اشتغال در مناطق روستایی و عشایری پرداخت.

بر اساس این گزارش 45 درصد از تسهیلات ایجاد اشتغال پایدار در مناطق روستایی و عشایری به بخش کشاورزی و منابع طبیعی، 20 درصد به بخش صنعت، 25 درصد به بخش خدمات و 10 درصد به سرمایه در گردش واحدهای تولیدی مستقر در نواحی صنعتی روستایی و شهرهای زیر 10 هزار نفر اختصاص یافته است.

نماینده دبیرخانه ستاد همچنین با اشاره به توزیع استانی تسهیلات ایجاد اشتغال پایدار روستایی و عشایری، گفت: استان سیستان و بلوچستان با 5.46 درصد بیشترین سهم و استان قم با 1.69 درصد کمترین سهم را داشته‌اند.

وی در ادامه گزارشی از عملکرد نهادهای اصلی مسئول در روند اجرای قانون حمایت از توسعه و ایجاد اشتغال پایدار در مناطق روستایی و عشایری شامل صندوق توسعه ملی، بانک مرکزی، موسسات عامل، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، دستگاه‌های اجرایی، نهادهای حمایتی و کارگروه‌های اشتغال ملی و استانی تا تاریخ 22 تیرماه ارائه کرد و گفت: از 13380 میلیارد تومان تسهیلات مصوب تا کنون 8021 هزار میلیارد تومان به متقاضیان و مجریان طرح‌های اشتغالزا پرداخت شده که منجر به ایجاد 144 هزار شغل گردیده است.

در ادامه این جلسه گزارشی نیز از بازنگری در کارگروه‌های برنامه‌های ملی اقتصاد مقاومتی مصوب پنجمین جلسه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی ارائه شد و نماینده دبیرخانه ستاد در این خصوص گفت: پس از بازنگری در چارچوب و فعالسازی کارگروه‌های برنامه‌های ملی، از 12 کارگروه موجود 8 کارگروه با تغییر در عنوان، چیدمان اعضا و یا چارچوب فعالیت متناسب با مقتضیات کنونی اقتصاد کشور مواجه شد و کارگروه جدید سازگاری با تحولات زیست‌محیطی نیز به کارگروه‌های 12گانه اضافه شد.

بر اساس این گزارش 8 کارگروه ملی که متناسب با شرایط اقتصادی کشور با تغییراتی همراه بودند عبارتند از: پیشبرد برون‌گرایی اقتصاد، تقویت درون‌زایی و رونق تولید، بهبود معیشت و رفاه اجتماعی، اصلاحات ساختاری بودجه و برقراری انضباط مالی در بخش عمومی، توسعه فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان، گفتمان‌سازی و فرهنگ‌سازی اقتصاد مقاومتی، مردمی‌کردن اقتصاد و تقویت نظام تامین مالی.

تغییر چیدمان و بازنگری در جانشینان رئیس ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی از دیگر موضوعات مطرح شده در این جلسه بود که پس از بحث و تبادل نظر، جانشینان رئیس ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی در استان‌های مختلف تعیین شدند.

در این جلسه همچنین مسئولیت کارگروه گفتمان‌سازی و فرهنگ‌سازی اقتصاد مقاومتی به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی محول گردید.

انتهای پیام/

R1531/P/S1,15/CT12 واژه های کاربردی مرتبط دولت دوازدهم اسحاق جهانگیری

منبع: تسنیم

کلیدواژه: دولت دوازدهم اسحاق جهانگیری دولت دوازدهم اسحاق جهانگیری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۱۳۷۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیمه رایگان مادران غیر شاغل روستایی و عشایری لرستان

فریبا ولی‌پور گفت: در ادامه اجرای ماده ۲۱ قانون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده، مادران غیر شاغل روستایی و عشایری که دارای سه فرزند و بیشتر هستند، به صورت رایگان در صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر زیر پوشش بیمه اجتماعی قرار می‌گیرند.

وی افزود: مرحله نخست پیش ثبت‌نام بیمه رایگان مادران غیر شاغل روستایی و عشایری دارای سه فرزند و بیشتر تا ۳۰ فروردین امسال بود.

مدیرکل امور زنان و خانواده استانداری لرستان در ادامه اظهارداشت: با توجه به اینکه متقاضیان بیشتری خواهان استفاده از این طرح بودند، به وسیله مکاتباتی که با صندوق بیمه روستایی کشور در خصوص تمدید زمان ثبت‌نام انجام شد، خوشبختانه موافقت این مجموعه را به دست آوردیم.

ولی پور با اشاره به اینکه این زمان تا پایان اردیبهشت تمدید شده است، یادآورشد: مشمولان می‌توانند با مراجعه به دفاتر کارگزاری یا مراجعه به سایت www.roostaa.ir برای ثبت اطلاعات خود اقدام کنند.

وی گفت: با توجه به اولویت‌بندی ثبت‌نام مشمولان از سوی ستاد ملی جمعیت، مرحله پیش ثبت‌نام نخست مربوط به مادرانی است که تاریخ تولد فرزند سوم و بالاتر آنها از تاریخ اول فروردین سال ۹۶ به بعد باشد.

فریبا ولی پور افزود: مادران می‌توانند با ثبت‌نام در این طرح از مزایای صندوق بیمه کشاورزان از جمله بازنشستگی، از کار افتادگی کلی، بازماندگان و نقل و انتقال سوابق بهره‌مند شوند.

باشگاه خبرنگاران جوان لرستان خرم آباد

دیگر خبرها

  • کتابخانه‌های سیار نیاز کتابخوانی عشایر را برطرف می‌کند
  • اعتقاد عملی به اقتصاد مقاومتی لازمه تحقق حماسه اقتصادی است
  • وزیر کشور: مناطق آزاد و ویژه از ارکان اقتصاد مقاومتی کشور هستند
  • مناطق آزاد و ویژه از ارکان اقتصاد مقاومتی کشور است
  • لرستان |توانمندسازی تسهیلگران اقتصاد مقاومتی در لرستان
  • ۱۵۸ واحد تولیدی در زنجان تعطیل یا راکد است
  • توانمندسازی تسهیل‌گران اقتصاد مقاومتی در لرستان + فیلم
  • بهره‌برداری از گلخانه ۳ هزار متری دهکده اقتصاد مقاومتی بسیج سازندگی ظرف ۶ ماه آینده
  • اجرای طرح «وارگه دانایی» در مناطق عشایری چهارمحال و بختیاری
  • بیمه رایگان مادران غیر شاغل روستایی و عشایری لرستان