Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-04@06:32:06 GMT

نویدی خوش برای آبرسانی به روستاهای هرمزگان

تاریخ انتشار: ۲۵ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۴۱۹۰۴۴

نویدی خوش برای آبرسانی به روستاهای هرمزگان

سرزمینی که خشکسالی بیلان تمام دشت های آن را به پاینتر از صفر یعنی منفی رسانده و ۳۸ دشت از ۷۴ دشت آن را ممنوعه کرده و مابقی دشت ها را نیز از لحاظ پتانسیل آب زیرزمینی ضعیف و از نظر شوری نیز فاقد استفاده ساخته است.

دستکم نیاز آبی روزانه استان هرمزگان چهار هزار و ۱۰۰ لیتر و میزان تولید کنونی سه هزار و ۲۰۰ لیتر بر ثانیه است که ۹۰۰ لیتر بر ثانیه کمبود آب دارد و بیش از ۱۸ سال خشکسالی در این استان سبب شده تا سطح آب ۹۰ درصد از دشت های آن با افت معادل نیم متر و حداکثر ۲۸ متر مواجه باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیش از ۸۰ درصد از منابع آبی در روستاهای هرمزگان کاهش یافته است

استان هرمزگان دارای یک هزار و ۷۱۳ روستا با جمعیتی بیش از ۷۵۰ هزار نفر است.

براساس آمارهای موجود بیش از ۸۰ درصد از منابع آبی در روستاهای هرمزگان در اثر خشکسالی و برداشت های بی رویه کاهش یافته است.

همه منابع تامین آب در روستاها مانند چشمه ها، قنات و چاه ها خشک شده و یا افت کیفیت پیدا کرده اند.

اکنون در هرمزگان بیش از ۲۰۰ روستا با بحران بی آبی و کم آبی روبه رو هستند.

روستاهای شهرستان های بندرعباس، سیریک، بشاگرد، قشم و بندرخمیر بیشتر با مشکل کم آبی مواجه اند.

متوسط نرخ روستانشین استان هرمزگان ۵۰ درصد بوده که ۲۱ درصد بالاتر از رقم متناطر ملی ۲۹ درصد می باشد.

بنابراین با توجه به شاخص بالای جمعیت ساکن در روستاهای استان هرمزگان جهت حفظ و ماندگاری این جمعیت و جلوگیری از مهاجرت آنها به شهرها، توجه به زیر ساخت های اساسی از جمله موضوع با اهمیت تأمین آب آشامیدنی امری ضروری و اجتناب ناپذیر می باشد.

در حال حاضر وضعیت منابع آبی روستاهای استان هرمزگان توسط ۵۱ دهنه چشمه و ۳۶۱ حلقه چاه و ۱۶ دستگاه آبشیرینکن تأمین می شود.

نیاز آبی روستاهای هرمزگان ۲۲۰۰ لیتر بر ثانیه است

سرپرست شرکت آب و فاضلاب روستایی هرمزگان گفت: نیاز آبی روستاهای هرمزگان ۲۲۰۰ لیتر برثانیه است که اکنون هزار و ۳۶۰ لیتر برثانیه تامین می‌شود.

خلیل یکتاپرست تصریح کرد: ۸۴۰ لیتر برثانیه کمبود آب در روستاها وجود دارد که با بهره برداری از طرح‌های جدید این میزان کاهش می‌یابد.

وی بیان داشت: در اثر خشکسالیهای اخیر سطح آب ۹۰ درصد از دشتهای استان هرمزگان با افت معادل نیم متر و حداکثر ۲۸ متر روبرو شده اند که باعث خشک شدن ۲۲ حلقه چاه، ۱۶ دهنه چشمه، کاهش آبدهی ۱۳۵ حلقه چاه و تضمین کیفیت ۱۸۳ حلقه چاه آبشرب شده است.

این مقام مسوول تصریح کرد: با توجه به محدودیت های منابع آبشیرین در استان هرمزگان، شرکت آب و فاضلاب روستایی با احداث بیش از ۲۸ مجتمع، آبرسانی به روستاها از منابع آبی مطمئن و همچنین استفاده از فنآوری و تکنولوژی شیرین سازی آبهای شور از جمله دریا را از طریق احداث دستگاههای آبشیرینکن در دست اقدام دارد.

یکتاپرست خاطرنشان کرد: با توسعه و بازسازی شبکه‌های آبرسانی، حفر و تجهیز چاه‌ها تاکنون به بیش از یک هزار و ۳۰۰ روستای هرمزگان آبرسانی شده است.

تامین آب مورد نیاز روستاها از اهمیت ویژه ای برخوردار است

تامین آب مورد نیاز روستاها از اهمیت ویژه ای برخوردار است و باید پیگیری های ویژه ای برای این موضوع مهم صورت گیرد.

آخرین وضعیت طرح های آبرسانی به روستاهای هرمزگان، شامگاه شنبه طی نشستی با حضور استاندار مورد بررسی قرار گرفت.

استاندار هرمزگان در این نشست خواستار جدیت ویژه تمامی دستگاه های مرتبط در زمینه آبرسانی به روستاها شد.

فریدون همتی ادامه داد: استان هرمزگان سالیان طولانی است که با پدیده خشکسالی مواجه می باشد و با وجود بارندگی های قابل قبولی که در ابتدای سال جاری داشتیم اما تمامی سفره های آب زیرزمینی در استان از این بارندگی ها بهره مند نشدند و حتی برخی از چاه هایی که جهت آبرسانی به روستاها مورد استفاده قرار می‌گرفتند، در حال حاضر خشک شده اند.

۲۸ مجتمع آبرسانی به روستاهای هرمزگان در حال احداث است

استاندار هرمزگان تصریح کرد: در راستای رفع مشکل تامین آب روستاهای استان در حال حاضر ۲۸ مجتمع آبرسانی به روستاهای هرمزگان در حال احداث است که برخی از آنها به تدریج وارد مدار شده و در حال آبرسانی به روستاها می باشند.

همتی خاطرنشان کرد: برای تامین آب شرب روستاهای جزیره قشم نیز با پیگیری‌هایی که صورت گرفت، قرارداد خرید تضمینی آب از بخش خصوصی توسط وزارت نیرو منعقد می شود تا آب روستاهای جزیره قشم تامین شود.

وی تاکید کرد: تکمیل مجتمع های آبرسانی روستایی در حال احداث در هرمزگان یکی از اولویت‌های مهم است و با این نگاه اعتبارات نیز به صورت ویژه به آنها تخصیص پیدا می‌کند.

به شرایط پایداری در زمینه تامین آب روستاهای هرمزگان خواهیم رسید

استاندار هرمزگان اظهار داشت: در حال حاضر به بخشی از روستاهای استان از طریق تانکر آبرسانی می‌شود که در این راستا باید تجهیزات و امکانات تمامی دستگاه‌های اجرایی و بخش خصوصی به کار گرفته شود تا این کار به شکل مناسبی صورت گیرد.

همتی اظهار داشت: با توجه به آب شیرین کن های بزرگی که در هرمزگان در حال احداث است و همچنین احداث مجتمع‌های آبرسانی روستایی، در زمینه تأمین آب روستاها طی سال جاری و سال آینده به شرایط پایداری خواهیم رسید.

۷۱۹۸/۶۰۴۸

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۱۹۰۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شوراها رابط بین نظام، مردم و حاکمیت هستند

ایسنا/گیلان فرماندار رشت گفت: شوراها مورد اعتماد مردم و رابط بین نظام، مردم و حاکمیت هستند و در کمک به دولت نقش آفرینی می‌کنند.

کیا عاشوری امروز ۱۳ اردیبهشت‌ماه در همایش روی ملی شوراهای استان که در سالن اجتماعات دانشگاه آزاد رشت با حضور استاندار گیلان برگزار شد، اظهار کرد: یکی از مصادیق مردم سالاری دینی با انتخاب اعضای شورا توسط مردم رقم خورد. قبل از انقلاب به سبب حضور مستشاران غربی، مردم در امور کشور و تصمیم‌سازی‌ها نقشی نداشتند و بخاطر سکونت در کشور ما هزینه هم دریافت می‌کردند زیرا در حوزه‌های مختلف تصمیم‌گیری‌ها نقش داشتند.

فرماندار شهرستان رشت افزود: با دریات امام راحل در قانون اساسی تشکیل شورا ابلاغ شد و شما اعضای شورا منشا خیر در شهر و روستاها شدید که تلاش و کار را سرلوحه قرار می‌دهید و تنها هدفتان هم خشنودی و رضایت مردم و توسعه و آبادانی منطقه خودتان است، باید با تجمیع افکار و شناسایی ظرفیت‌ها اقتصاد مقاومتی را عملا اجرایی کنید.

وی با بیان اینکه ظرفیت‌ها و فرصت‌هایی در شهر و روستاها وجود دارد که بر کسی پوشیده نیست، گفت: همواره از ظرفیت شوراها بهره‌مند می‌شویم و در کمک به دولت نقش آفرینی می‌کنید؛ در انتخابات اسفند ۱۴۰۲ افزایش مشارکت با ارتباطات و تعاملات شما محقق شد چراکه مورد اعتماد مردم و رابط بین نظام، مردم و حاکمیت هستید.

عاشوری با اشاره به شکل گیری مجمع مشورتی شوراهای استان بیان کرد: تشکیل مجمع مشورتی شوراها قطعا در بحث جهش تولید و اقتصاد مقاومتی هر شهر و روستا بنابر ظرفیت‌های موجود می‌تواند نقش آفرین باشد.

مهدی جعفری، مدیرکل امور روستایی و عشایری گیلان هم در این مراسم اظهار کرد: آنچه انقلاب را متمایز می‌کند این است که اهداف و آرمانها و پیام‌های انقلاب همواره مهم بوده و پابرجاست و مردمی بودن و مردم محوری از ویژگی‌های این انقلاب بوده و افتخار جمهوری اسلامی از اول تا امروز این است که متکی به آرای مردم است.

وی با بیان این که توسعه متوازن با توسعه روستاها اتفاق می‌افتد، افزود: اگر توسعه در روستاها اتفاق نیفتد منجربه مهارجت و افزایش حاشیه نشینی می‌شود اما آنچه که امروز در جمهوری اسلامی ایران مشهود است این بوده که حکمرانی باید بر پایه مردمی باشد لذا مردم محوری اصول اساسی نظام است.

جعفری تاکید کرد: بهترین مدل برای حکمرانی روستایی و شهری ترکیبی و توسعه مردم پایه است.

فرید اسماعیل‌زاده در ادامه این مراسم گفت: در حال حاضر ۷۰۰۰ نفر از اعضای شوراهای شهر و روستا در استان مشغول به فعالیت هستند که توسط مردم انتخاب شدند.

رئیس شوراهای اسلامی شهر و روستای استان گیلان بیان کرد: تشکیل شوراها نقطه عطفی در توسعه نظام بوده و اعضای شوراها توانسته‌اند تمام وقت و بدون چشمداشت در منطقه خود فعالیت کنند. انتخابات شوراها گام اساسی در راستای حل مشکل کشور بوده است که تحقق این هم تعامل و همکاری است.

وی بیان کرد: مردم انتظار حل مشکلات دارند لذا از دستگاه‌های اجرایی می‌خواهیم که تعامل قوی با نمایندگان مردم در شوراها داشته باشند، شوراها با معرفی استعدادها و موهبت‌های طبیعی، تشکیل تعاونی‌ها و کمک به رونق اشتغال می‌توانند نقش مهمی در توسعه استان ایفا کنند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • انتقال آذوقه به عشایر روستاهای آبدانان
  • آب‌گرفتگی شدید در روستاها و جاده‌های پلدختر
  • وحشت مردم روستاهای شهرستان بدره از ورود سیلاب
  • اجرای هزار میلیارد طرح عمرانی در روستاهای استان یزد
  • به برنامه تحولی در شهر و روستاها نیاز داریم
  • پیگیر رفع مشکل اینترنت در روستاها هستیم
  • پیگیری مشکل اینترنت در روستاها
  • مسدود شدن مسیر روستاهای دشتی بر اثر سیل
  • شوراها رابط بین نظام، مردم و حاکمیت هستند
  • نخلستان‌های کهن در روستاهای خوزستان + فیلم