Web Analytics Made Easy - Statcounter

گزارش رسانه‌های آسیایی حاکی است: آمریکا پس از آنکه نتایج انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۹ در اندونزی مشخص شد و جوکو ویدودو دور دوم ریاست جمهوری اش را در اندونزی آغاز کرده، درصدد است تا با به کارگیری یک سفیر فعال‌تر، بیش از گذشته روابط خود را با بزرگترین کشور جنوب شرق آسیا را گسترش دهد.

بر اساس این گزارش‌ها قرار است "سونگ یونگ کیم" سفیر کنونی آمریکا در فیلیپین به عنوان سفیر جدید آمریکا در اندونزی مشغول به کار شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی پیشتر سفیر آمریکا در کره جنوبی، مالزی و ژاپن نیز بوده است.

این رسانه‌ها در گزارش خود تاکید دارند با توجه به اینکه سونگ یونگ کیم نقش مهمی در برگزاری نخستین دیدار تاریخی میان دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا و کیم جونگ اون رهبر کره شمالی در سنگاپور داشت.

سونگ با حکم دونالد ترامپ بزودی جایگزین "ژوزف داناوان" سفیر منتخب باراک اوباما رئیس جمهوری پیشین آمریکا در اندونزی می‌شود. البته وی پیش از عزیمت به جاکارتا نیاز به تأیید کنگره برای شروع به کار خود دارد. داناوان در سال ۲۰۱۶ چهار روز قبل از پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا به عنوان سفیر واشنگتن در جاکارتا مشغول به کار شد.

کاخ سفید روز چهارشنبه گذشته نیز با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد که سونگ به دستور ترامپ بزودی سفیر جدید آمریکا در اندونزی خواهد بود.

یونهاپ خبرگزاری کره جنوبی نیز در این زمینه نوشت: سونگ یکی از دیپلمات‌های کلیدی دولت ترامپ در جنوب شرق آسیاست. وی هدایت کننده تیم آمریکا در مذاکرات واشنگتن- پیونگ یانگ در مورد برنامه تسلیحات هسته‌ای کره شمالی بوده و سال گذشته نیز برای برگزاری نخستین دور از گفت وگوهای ترامپ- کیم در سنگاپور، نقش بسیار مؤثری را ایفا کرده است.

آمریکا و اندونزی در ۷۰ سال گذشته روابط دیپلماتیک و اقتصادی داشته‌اند. این دو کشور در سال‌های اخیر همکاری‌های مشترکی در زمینه‌های مقابله با تروریسم، امنیت دریایی، برگزاری رزمایش‌های نظامی مختلف و همچنین حضور ناوگان رزمی آمریکا در دریای جنوبی چین داشته‌اند.

رسانه‌های آسیایی همواره در گزارش‌های متعدد تاکید دارند که جاکارتا فارغ از سطح مناسبات اقتصادی، اعلام کرده که درعرصه بین الملل مجبور جانب یکی از دو طرف آمریکا و چین را نخواهد گرفت و تمایل دارد یک دوست خوب برای واشنگتن و پکن باشد.

بر اساس آمارهای اعلام شده، حجم روابط تجاری اندونزی با چین در سال ۲۰۱۷ بالغ بر ۵۸.۸۵ میلیارد دلار بوده که این رقم در مورد آمریکا افزون بر ۲۷ میلیارد دلار ثبت شده است. چین در حال حاضر نخستین سرمایه گذار خارجی در اندونزی نیز محسوب می‌شود.

یونهاپ پیشتر گزارش داد که سونگ به عنوان سفیر آمریکا در کره جنوبی و نماینده واشنگتن در مذاکرات برنامه تسلیحات هسته‌ای کره شمالی بخوبی توانست مذاکرات را با ۶ طرف این گفت وگوها به پیش برد.

ناظران منطقه‌ای می‌گویند آمریکا که همواره از میزان روابط تجاری واشنگتن- جاکارتا گلایه مند بوده احتمالاً درصدد است تا با استفاده از سفیر جدیدش که دیپلماتی کهنه کار در منطقه است، بتواند فاصله خود با چین را در روابط تجاری با جاکارتا بازسازی کند.

علاوه بر این ترامپ احتمالاً با انتخاب این دیپلمات ۵۹ ساله متولد کره جنوبی، قصد دارد معادلات سیاسی – اقتصادی این منطقه را بیش از گذشته به نفع واشنگتن تغییر دهد.

گزارش: مریم شفیعی

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۱۹۸۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغازی برپایان سلطه واشنگتن درنیجر/پیروزی راهبردی مسکودرمصاف باغرب

به گزارش خبرگزاری مهر، با اعلام شورای نظامی حاکم بر نیجر در ماه گذشته میلادی درباره پایان توافقنامه همکاری نظامی با آمریکا، وزارت دفاع آمریکا روز دوشنبه گذشته اعلام کرد که در حال خارج کردن بیش از یک هزار نیروی نظامی باقیمانده خود از این کشور آفریقایی است.

در همین ارتباط، نشریه انگلیسی فایننشال تایمز در پی اقدام پنتاگون از عقب نشینی نظامی از این کشور استقلال یافته از استعمار خارجی در تحلیلی اعلام کرد که خروج نیروهای نظامی آمریکا از نیجر به مثابه پیروزی راهبردی دیگری برای روسیه در مقابل غرب است.

پایگاه خبری روسیا الیوم چهارشنبه شب گزارش داد که نشریه فایننشال تایمز در تحلیلی از تبعات عقب نشینی نیروهای نظامی آمریکا از خاک نیجر پس از آغاز حاکمیت سیاسی جدید در این کشور آفریقای نوشت: ترک ارتش آمریکا از این کشور به مثابه پیروزی راهبردی دیگری برای مسکو در منطقه ساحل آفریقا است.

همچنین، این نشریه انگلیسی در ادامه افزود: کشورهای آفریقایی دیگری نیز به شکل چشمگیری با چرخش سیاست خارجی خود در حال قطع تماس‌های دیپلماتیک خود با شرکای غربی سنتی خود و اقبال به سمت افزایش همکاری‌های نظامی و سیاسی با روسیه هستند.

در همین ارتباط پیشتر، وزیر کشور نیجر اعلام کرد که این کشور در تلاش برای بیرون کردن نیروهای آمریکاست و قصد خرید سلاح از روسیه را دارد.

گفته می‌شود هم‌اکنون کمی بیش از هزار نظامی آمریکا در دو پایگاه در مناطق مرکزی نیجر مستقر هستند.

در پی تظاهرات مردمی در نیجر، شورای نظامی جدید حاکم بر این کشور توافق‌نامه امنیتی ۱۲ ساله با آمریکا را لغو کرد و خواستار خروج نیروهای آمریکا از این کشور شد.

اواخر اسفند پارسال سخنگوی شورای نظامی حاکم در نیجر از اقدام این شورا در لغو فوری توافقنامه همکاری نظامی با آمریکا پس از گذشت نزدیک به ۱۲ سال از امضای آن میان دو کشور خبر می‌دهد.

بر پایه این گزارش، شورای حاکم در نیجر یک روز پس از سفر سه روزه مقامات ارشد آمریکایی به نیامی، پایتخت این کشور توافقنامه همکاری نظامی (۲۰۱۲) خود با واشنگتن را «به طور یک جانبه» لغو کرد.

همچنین، پایگاه خبری روسیا الیوم پیشتر گزارش داده بود که شورای حاکم در نیجر موسوم به «شورای ملی حفاظت از میهن»، توافقنامه همکاری نظامی با واشنگتن را لغو کرده و حضور نیروهای آمریکایی در خاک نیجر را غیر قانونی و مغایر با منافع این کشور برشمرده است.

در همین ارتباط، آمادو عبدالرحمان، سخنگوی شورای موسوم به شورای محافظت از وطن در بیانیه‌ای که در تلویزیون ملی این کشور قرائت شد، گفت: «دولت نیجر با تمسک به آرمان‌ها و منافع ملی این کشور، با مسئولیت کامل خود تصمیم گرفته است به شکل فوری و یکجانبه توافق نظامی خود را درباره حضور نظامی نیروها و پرسنل اداری وابسته به وزارت دفاع آمریکا در خاک این کشور را لغو کند.»

کد خبر 6088237

دیگر خبرها

  • سفیر روسیه کمک تسلیحاتی آمریکا به اوکراین را مضحک خواند
  • آغازی برپایان سلطه واشنگتن درنیجر/پیروزی راهبردی مسکودرمصاف باغرب
  • پایان ماجراجویی آمریکا در آفریقا
  • واکنش سفیر روسیه در آمریکا به کمک‌های جدید به اوکراین
  • سناریوی زندانی شدن ترامپ روی میز سرویس مخفی آمریکا
  • سناریو زندانی شدن ترامپ روی میز سرویس مخفی آمریکا
  • بایدن حین کنایه به ترامپ گاف داد!
  • حمله موشکی ایران معادلات آمریکا و غرب را تغییر داد
  • وال استریت ژورنال: آمریکا طرح تحریم برخی بانک‌های چینی را در دستور کار قرار داد
  • آمریکا: درباره به‌رسمیت شناختن طالبان تصمیم نگرفته‌ایم