Web Analytics Made Easy - Statcounter

 امروز روز تأمین اجتماعی است؛ موضوعی مهم و راهبردی که آینده و زندگی بسیاری از ما، به آن وابسته است. تأمین اجتماعی، در واقع همان حفاظت از افراد فعال در یک جامعه محسوب می‌شود؛ کسانی که با ارائه خدمات خود، چرخ امور اجتماع را به چرخش در می‌آورند و باعث رشد مادی و معنوی آن می‌شوند.   به گزارش صدای ایران از خراسان، تأمین آتیه و حمایت از چنین افرادی، وظیفه هر جامعه ای است که در قالب خدمات تأمین اجتماعی، به آن ها عرضه می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ماده سه قانون تأمین اجتماعی، موارد این تأمین را در شش عرصه، دسته‌بندی کرده است: حوادث و بیماری‌ها، غرامت دستمزد، بارداری، از کارافتادگی، بازنشستگی و مرگ. ممکن است این رده‌بندی برای کسانی که در زمینه مطالعات مربوط به حقوق تأمین اجتماعی و روابط کار مطالعه می‌کنند، مفید باشد، اما جوابگوی پرسش‌های متعدد بیمه‌شدگان درباره حق و حقوقشان و همچنین، وظایفی که سازمان تأمین اجتماعی در قبال آن ها دارد، نیست. به همین دلیل، در نوشتار پیش رو، هشت وظیفه تأمین اجتماعی را در قبال بیمه شدگان، با توضیحات مختصری، برای شما خوانندگان عزیز و ارجمند، ذکر می‌کنیم؛ امید آن‌که مقبول افتد و کارایی داشته باشد.

1- حمایت از بیمه شدن کارگران
طبق ماده 4 قانون تأمین اجتماعی، «افرادی که به هر عنوان در مقابل دریافت مزد یا حقوق کار می‌کنند»، باید توسط کارفرما، نزد سازمان تأمین اجتماعی بیمه شوند و حق بیمه 30 درصدی فرد مشمول که هفت درصد آن را خود وی پرداخت می‌کند، به صورت ماهانه و در قالب فهرست‌های بیمه تعریف شده، به حساب سازمان واریز شود. سازمان تأمین اجتماعی موظف است از طریق بازرسی مداوم و بررسی فهرست‌های بیمه ارائه شده، بر صحت اقدام کارفرما نظارت و از بیمه شدن افرادی که استحقاق آن را دارند، حمایت کند.

2- ارائه خدمات پزشکی به بیمه شدگان
ارائه خدمات پزشکی، یکی از آشکارترین وظایف سازمان تأمین اجتماعی و انتظاراتی است که بیمه شدگان از این سازمان دارند؛ تا حدی که برخی از بیمه شدگان، دارا بودن دفترچه بیمه را مصداق بیمه شدن می‌دانند؛ موضوعی که البته صحت ندارد. افزون بر دفترچه خدمات درمانی، سازمان تأمین اجتماعی با احداث مراکز درمانی، خدمات رایگان پزشکی را در اختیار بیمه شدگان اجباری قرار می‌دهد. همچنین، ارائه خدمات مربوط به پروتزها، کمک هزینه خرید عینک، سمعک و عصا، از جمله تعهداتی است که سازمان تأمین اجتماعی در قبال بیمه‌شدگان پذیرفته است.

3- پرداخت غرامت دستمزد
پرداخت غرامت دستمزد از سوی سازمان تأمین اجتماعی، در مواردی انجام می‌شود که بیمه شده، به دلایلی نتواند درآمد خود را در حدی که کارفرما در فهرست بیمه ثبت کرده‌است، حفظ کند. این حالت، معمولاً به دلیل اتفاقات پیش‌بینی نشده‌ای مانند بیماری پیش می‌آید. معمولاً در چنین حالتی، کارگر از مرخصی استعلاجی استفاده می‌کند و در عوض، سازمان تأمین اجتماعی حقوق ایام بیماری بیمه شده را پرداخت و آن را جزو سوابق بیمه وی منظور می‌کند. در این حالت، کارفرما در قبال ایام مرخصی استعلاجی بیمه شده، تعهدی نخواهد داشت. در حیطه پرداخت غرامت دستمزد، می‌توان وظیفه پرداخت مستمری به بیمه شدگان بیکار را هم در نظر گرفت.

4- حمایت از بانوان بیمه شده
تأمین اجتماعی در قبال بانوان بیمه شده، وظایف ویژه‌ای برعهده دارد؛ آن ها حق دارند از مرخصی زایمان شش ماهه استفاده کنند و حقوق این ایام را از تأمین اجتماعی بگیرند. مطابق قانون، تأمین اجتماعی مکلف است به تقاضای بانوانی که بیش از 20 سال سابقه کار و افزون بر 42 سال سن دارند، برای برقراری مستمری بازنشستگی، پاسخ مثبت دهد.(تبصره 4 ماده 76 قانون تأمین اجتماعی)

5- حمایت از بیمه شده از کارافتاده
مطابق قانون، از کارافتادگی انواع مختلفی دارد؛ اما فرقی نمی‌کند، چه این از کارافتادگی، از نوع بند «الف» ماده 70 قانون تأمین اجتماعی باشد و به دلیل 66 درصد و بیشتر بودن از کارافتادگی، کلی حساب شود و چه طبق بند «ج» همین ماده، بین 10 تا 33 درصد ازکارافتادگی بر اثر حوادث و عوارض ناشی از کار به وجود آید و بیمه شده دارای نقص عضو جزئی شناخته شود، سازمان مکلف است از چنین فردی، مطابق قوانین و مقررات، حمایت کند. این حمایت‌ها، از برقراری مستمری از کار افتادگی تا پرداخت «غرامت نقص مقطوع» را در بر می‌گیرد.

6- بازنشسته کردن بیمه شده
ارائه خدمات بازنشستگی، مانند ارائه خدمات پزشکی، یکی از مهم ترین و آشکارترین مسئولیت‌های سازمان تأمین اجتماعی، در قبال بیمه شدگان است. بیمه شده‌ای که حداقل 10 سال سابقه پرداخت حق بیمه دارد و دست کم 55 سال در خانم‌ها و 60 سال در آقایان، از عمر وی گذشته باشد، می‌تواند تقاضای برقراری مستمری بازنشستگی کند. حالت‌های دیگری هم برای برقراری مستمری بازنشستگی وجود دارد؛ از جمله بازنشستگی در مشاغل سخت و زیان آور، با 20 سال سابقه پرداخت حق بیمه مستمر در این مشاغل یا بازنشستگی با 35 سال سابقه پرداخت حق بیمه، بدون در نظر گرفتن حداقل سن.

7- مستمری بازماندگان بیمه شده
حیطه مسئولیت سازمان تأمین اجتماعی در قبال بیمه شدگان، تنها دوران حیات آن ها را در بر نمی‌گیرد؛ سازمان موظف است بازماندگان بیمه شده متوفی را تحت پوشش قرار دهد و خدمات خود را به آن ها عرضه کند. همسر، فرزندان و پدر و مادر بیمه شده بازنشسته و از کار افتاده یا بازماندگان بیمه شده‌ای که «در 10 سال آخر حیات خود حداقل حق بیمه یک سال کار، مشروط بر این‌که ظرف آخرین سال حیات، حق بیمه 90 روز کار را پرداخت کرده باشد»، می‌توانند به انحای مختلف و برابر مقررات قانونی، از امتیاز دریافت مستمری بازماندگان یا پرداخت مبلغ مقطوع بابت سنوات پرداخت حق بیمه، برخوردار شوند.

8- پرداخت کمک هزینه به بیمه شده
مطابق قانون، سازمان تأمین اجتماعی مکلف به پرداخت برخی کمک هزینه‌ها به افراد بیمه شده نیز هست؛ یکی از مشهورترین انواع این کمک‌ هزینه‌ها، کمک هزینه ازدواج است. بیمه شده‌ای که ظرف پنج سالِ پیش از ثبت عقد ازدواج دایمی خود در محضر، حداقل معادل 720 روز سابقه پرداخت حق بیمه داشته و هنگام ازدواج نیز، همچنان مشغول به کار باشد، استحقاق دریافت کمک هزینه ازدواج از سازمان تأمین اجتماعی را دارد.(ماده 85 قانون تأمین اجتماعی) از دیگر کمک هزینه‌هایی که سازمان مکلف به پرداخت آن هاست، می‌توان به کمک هزینه حمایت از مادرانی اشاره کرد که در یک سال پیش از زایمان، سابقه پرداخت حداقل 60 روز حق بیمه دارند، ولی هنگام تولد فرزندشان، شاغل نیستند.(ماده 67 و 68 قانون تأمین اجتماعی)


منبع: صدای ایران

کلیدواژه: تامین اجتماعی بیمه حقوق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۲۰۷۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تفاوت چشمگیر میزان دریافتی بازنشستگان تامین اجتماعی با پرداختی سایر بازنشستگان

به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز، در شرایطی که هنوز وضعیت افزایش حقوق بازنشستگان سازمان تأمین اجتماعی مشخص نیست، یک مقام مسئول در کانون عالی بازنشستگان از مذاکرات این کانون با مسئولان تأمین اجتماعی درخصوص ضرورت افزایش منطقی حقوق بازنشستگان ومستمری بگیران خبر داده است.نصرالله دریابیگی در این باره می‌گوید: در جلساتی که با مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی و معاونین داشته‌ایم سه پیشنهاد مهم را درباره افزایش حقوق کارگران بازنشسته تحت پوشش کانون عالی بازنشستگان طرح کرده‌ایم؛ اول این که افزایش حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی تورم ۴۳. ۶ درصدی موجود را پوشش دهد دوم آن که دراجرای ماده ۴۱ قانون کار۳۵ درصد افزایش سطوح مزدی را لحاظ نمایند و افزایش مزایا هماهنگ با دریافتی کارگران و کارکنان دولت باشد.

بیشتر بخوانید: جزییات جدید میزان حقوق بازنشستگان در ۱۴۰۳ + جدول

نایب رئیس کانون عالی بازنشستگان تأمین اجتماعی با اشاره به این موضوع که مذاکرات مزدی این کانون همچنان ادامه دارد، مبنای افزایش حقوق سالانه بازنشستگان را مصوبه شورای عالی کارعنوان کرده و می‌گوید: ماده ۴۱ قانون کارجمهوری اسلامی ایران و ماده ۹۶ قانون تأمین اجتماعی تکلیف این مهم را روشن کرده است.نصرالله دریابیگی گفت: مطالبات کانون عالی بازنشستگان تأمین اجتماعی مطالبات برحق حداقل ۵ میلیون نفربازنشسته تأمین اجتماعی وخانواده‌های آنان افزایش حداقل ۳۵ درصدی حقوق این قشرشریف ونجیب است و اگرهیأت مدیره تأمین اجتماعی؛ هیأت امناء ومدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی تصمیم دیگری درخصوص میزان افزایش حقوق بازنشستگان بگیرند؛ بازنشستگان را درشرایط بسیار وخیمی قرار خواهند داد.

این مقام مسئول در کانون عالی بازنشستگان تأمین اجتماعی با تبیین نقش وجایگاه بازنشستگان امروز دراعتلای صنعت کشور طی سال‌های گذشته گفت: آنانی که درطول ۴۵ سال گذشته برای پیروزی انقلاب وسربلندی کشورمان در۸ سال دفاع مقدس وسال‌های حساس سازندگی از جان ومال خود گذشتند امروز شایسته نیست که شاهد بی‌تفاوتی برخی مسئولان ومدیران باشند و با مشکلات معیشتی دست وپنجه نرم کنند.دریابیگی با اشاره به این که ۶۰ تا ۷۰ درصد کارگران بازنشسته تأمین اجتماعی دریافتی ماهانه‌اشان کمتراز۱۰ میلیون تومان است؛ گفت: دریافتی بازنشستگان عضو کانون‌های بازنشستگی تأمین اجتماعی فقط کفاف هزینه‌های ۱۵ روز را می‌دهد و این درحالی است که اختلاف فاحشی با پرداختی سایربازنشستگان دارند.وی با تأکید براین مطلب که ذخایر صندوق تأمین اجتماعی حاصل تلاش میلیون‌ها کارگرزحمتکش ایرانی است، گفت: مسئولان سازمان تأمین اجتماعی در برابر صاحبان صندوق تأمین اجتماعی یعنی کارگران وبازنشستگان مسئول هستند و نباید بابت تعهدات مالی خویش دربرابرکارگران بازنشسته آدرس غلط بدهند و به انحاء مختلف ازانجام رسالت خویش طفره بروند.

وی بار دیگر افزایش منطقی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی مطابق تورم اعلامی مراجع مسئول را خواستارشد وگفت: مفهوم عدالت اجتماعی تقسیم عادلانه ثروت درجامعه است وازمسئولان تامین اجتماعی توقع داریم دراین شرایط سخت همراه جامعه شریف بازنشستگان باشند.پیشتر، چهارم اردیبهشت ماه سال جاری، مدیرعامل سازمان تأمین‌اجتماعی گفت: اعمال افزایش حقوق بازنشستگان از اردیبهشت‌ و پرداخت معوقه فروردین نیز در خرداد انجام می‌شود.میرهاشم موسوی افزود: حقوق فروردین بازنشستگان و مستمری‌بگیران این سازمان مطابق روال هر ماه از ۲۰ فروردین آغاز شده و پیش‌بینی این است که با برنامه‌ریزی انجام شده، افزایش حقوق بازنشستگان از اردیبهشت‌ اعمال شود همچنین تلاش می‌کنیم معوقه فروردین را نیز در خرداد به حساب بازنشستگان واریز کنیم.

انتهای پیام/

کد خبر: 1228418 برچسب‌ها بازنشستگان

دیگر خبرها

  • تفاوت چشمگیر میزان دریافتی بازنشستگان تامین اجتماعی با پرداختی سایر بازنشستگان
  • پرداخت ۲۲۰۰ میلیارد تومان از مطالبات مراکز دانشگاهی طرف قرارداد تامین‌اجتماعی
  • پرداخت ۲۲۰۰ میلیارد تومان از مطالبات مراکز دانشگاهی طرف قرارداد
  • بهره مندی ۱۳۸ هزار کارگر در لرستان از پوشش بیمه تأمین اجتماعی
  • پرداخت حق بیمه تامین اجتماعی برای ۲۰۱۰ مددجوی گلستانی
  • مشکل بیمه کارگران شهرداری سنندج با وعده حل نخواهد شد
  • بهره‌مندی بیماران خاص از حمایت‌های دارویی ویژه
  • کنایه رئیس سازمان تأمین اجتماعی به مشاغل سخت! / جدّیت قالیباف به روایت یک عضو جبهه پایداری
  • پرداخت ۲۲۵۰ میلیارد تومان از مطالبات پزشکان و مراکز درمانی طرف قرارداد
  • ارایه رایگان یک میلیون و ۴۶۰ هزار خدمت آزمایشگاهی در مرکزی