Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-05-02@18:53:49 GMT

تشیع دوازده امامی، خط مستقیم اسلام ناب است

تاریخ انتشار: ۲۵ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۴۲۰۸۴۶

تشیع دوازده امامی، خط مستقیم اسلام ناب است

به گزارش ایکنا از قم، حجت‌الاسلام والمسلمین عباس اسکندری مدیرکل اوقاف و امور خیریه قم، دیشب 24 تیرماه در مراسم غبارروبی آستان مقدس امامزاده موسی مبرقع(ع) که به مناسبت دهه کرامت برگزار شد، اظهار کرد: برگزاری این مراسم وسیله‌ای است برای ابراز ارادت به خاندان عصمت و طهارت و فرزندان آن‌ها و امیدواریم خداوند به همه ما توفیق محبت هر چه بیشتر و پیروی هر چه بهتر از این ذوات مقدسه را عنایت فرماید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: حرم مطهر امام رضا(ع) یکی از بقاع مشهور جهان تشیع به شمار می‌رود و و به فرموده امام راحل، پایتخت ایران اسلامی محسوب می‌شود و قطعه‌ای از بهشت در شهر مقدس مشهد است.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قم با بیان اینکه ائمه اطهار(ع) بیشتر در مدینه ساکن بودند، گفت: خلفای بنی امیه و بنی عباس، هر یک از این بزرگواران را به طریقی از موطن خود دور کردند تا آن‌ها نتوانند رسالت خود را نسبت به امت اسلامی به درستی انجام دهند و نور ولایت و امامت آن‌ها به دیگران برسد.

وی ادامه داد: نفوذ معنوی ائمه اطهار(ع) در قلوب مردم، خلافت بنی عباس و بنی امیه را به خطر می‌انداخت و همین امر، دلیل ظلم و جور خلفا نسبت به فرزندان پیامبر(ص) بود.

اسکندری با اشاره به مسئله امامت امام رضا(ع) و تفاوت آن با دیگر ائمه یادآوری کرد: به عبارتی می‌توان گفت امامت ایشان در فرآیند سلسله ولایت ائمه هدی نقطه عطفی مهم محسوب می‌شود و از اهمیت فوق‌العاده‌ای برخوردار است و شاید اراده الهی بر این قرار گرفته که به وسیله مأمون، شرایطی فراهم شود تا ایشان به ایران مهاجرت کنند و همین امر سبب جلب توجه انسان‌های بیشتری هم در آن دوران و هم در طول تاریخ شود.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قم افزود: حدیث مشهوری در کتب اهل سنت و منابع شیعی وجود دارد که بسیار قابل تأمل است؛ حضرت محمد(ص) در روایتی فرموده‌اند «خداوند دین اسلام را به وسیله مردی فاسق تایید می‌کند» .

وی ادامه داد: امام خمینی(ره) هم در مجلسی به مناسبت شهادت شهید مطهری همین روایت را خواندند و فرمودند انقلاب ما به واسطه این حرکت منافقانه، تایید شد.

اسکندری با بیان اینکه شیعه، تا پیش از امام رضا(ع) دستخوش فرقه‌گرایی بود، یادآور شد: کسانی که به امامت علی بن موسی الرضا(ع) معتقد شدند شیعه ۱۲ امامی هستند زیرا هر کس ولایت ایشان را پذیرفت، امامت ائمه بعد از ایشان را هم پذیرفته است.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قم افزود: به همین خاطر است که زیارت مضجع شریف امام رضا(ع) نسبت به بقیه اهل بیت(ع) فضیلت بیشتری دارد؛ دو امام هستند که زیارت آن‌ها در روایات بسیاری مورد تاکید قرار گرفته یعنی حرم مطهر امام حسین(ع) و دیگری قبر نورانی امام هشتم و برخی بزرگان گفته‌اند زیارت علی بن موسی الرضا(ع) چه بسا از زیارت حضرت سیدالشهداء(ع) افضل باشد.

وی گفت: تشیع دوازده امامی، خط مستقیم اسلام ناب است و این مذهب، به وسیله رجل فاسق و فاسدی مانند مأمون از طریق زحماتی که برای امام رضا(ع) به وجود آورد و در نهایت ایشان را به شهادت رساند، مورد تایید قرار گرفت.

اسکندری با اشاره به سخن امام راحل مبنی بر تعریف کردن آمریکا از گروه یا اشخاصی تصریح کرد: ایشان فرمودند در این صورت در ادامه راه خود در مسیر اسلام و انقلاب شک کنید؛ عین این کلام امام را می‌توان نسبت به تشیع دوازده امامی هم تعمیم داد به عبارتی اگر خلفای بنی عباس و بنی امیه تماما با شیعه اثنی عشری مخالفت می‌کنند، این دلیلی بر حقانیت مذهب ماست.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قم بیان کرد: مأمون تابع مذهب معتزله بود و همین امر نشان‌دهنده تفکر انحرافی اوست، هیچ یک از بزرگان افکار و عقاید او را نپذیرفتند همچنین عنادی که نسبت به امامان معصوم شیعه داشت دلیل دیگری بر حقانیت تشیع است.

وی ادامه داد: این یک اصل کلی است که اگر بخواهیم حق و باطل بودن یک عقیده را تشخیص دهیم، باید ببینیم خلفای بنی امیه و بنی عباس بیشترین مخالفت خود را با چه کسانی و چه اندیشه‌ای داشته‌اند.

اسکندری با بیان اینکه آن‌ها ائمه اطهار(ع) را موطن خود آواره کردند، گفت: مهاجرت ناخواسته و اجباری علی بن موسی الرضا(ع) به ایران نمونه‌ بارز این مسئله است همچنین فرزندان و نوادگان امامان معصوم هم مجبور شدند در طول تاریخ به سرزمین‌های دیگر کوچ کنند.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قم افزود: بسیاری از فرزندان اهل بیت(ع) برای دیدار با امام رضا(ع) به ایران مهاجرت کردند، افرادی که عموما تحت تعقیب بودند و هر یک در گوشه‌ای از ایران به خصوص در شهرهای مختلف استان‌های گیلان، مازندران، فارس و قم، غریبانه به شهادت رسیدند.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: ایکنا قم اوقاف و امور خیریه قم شیعه دهه کرامت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۲۰۸۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نگاهی به وظایف نظارت فنی در سازمان اوقاف

رضا عظیمی، مدیر کل نظارت فنی سازمان اوقاف و امور خیریه بیان کرد: سازمان اوقاف و امور خیریه بر اساس وظایفی که قانون برای آن مشخص کرده است در حوزه موقوفات و بقاع متبرکه و اماکن مذهبی مسئولیت دارد و هدف ما در اداره کل نظارت فنی سازمان اوقاف و امور خیریه این است که بتوانیم خدمتگزار موقوفات و اماکن مذهبی باشیم. 

مدیر کل نظارت فنی سازمان اوقاف و امور خیریه گفت: در اداره کل نظارت فنی سازمان اوقاف و امور خیریه در زمینه ساخت و ساز و تعمیر و مرمت بقاع متبرکه فعالیت‌های زیادی انجام داده‌ایم؛ به‌طوری که بیش از ۸هزار و ۵۰۰ بقعه متبرکه داریم و آنها به فراخور مراجعه‌کنندگانی که دارند نیازمند امکانات رفاهی هستند که باید برای آنها فراهم کنیم. 

او مطرح کرد: لازم است درمورد بهسازی، مقاوم‌سازی و بازسازی بقاع متبرکه فعالیت‌هایی انجام دهیم که بخش عمده‌ای از این فعالیت‌ها توسط خود مردم صورت می‌گیرند و درواقع، ما وظیفه نظارت فنی بر این امور را برعهده داریم تا عملکرد کاربری‌هایی که ایجاد می‌شوند را بررسی کنیم تا مناسب باشند و سازه و ساختمان‌هایی که ساخته می‌شوند از سازه‌های ایمنی برخوردار باشند. زیرا این ساختمان‌ها بنا‌هایی هستند که باید برای سالیان متمادی مقاوم باشند و کیفیت اجرای آنها در مقایسه با ساختمان‌های مسکونی بسیار بالاتر باشد. بنابراین، بواسطه این موضوع، کنترل‌ها و نظارت فنی داریم که روی اجرا‌ها انجام می‌شوند.

عظیمی اظهار کرد: با توجه به ظرفیت‌ها و نیرو‌های فنی که داریم از برون‌سپاری هم، استفاده می‌کنیم و این کار از طریق مهندسانی صورت می‌گیرد که دارای صلاحیت هستند و درواقع، این کار نظارت را انجام می‌دهیم و تقریباً می‌توان گفت در سالی که گذشت ما روی بیش از ۸۰۰ بقعه متبرکه کار عمرانی کرده و بیش از ۶۰۰هرارمتر مربع فعالیت اجرایی انجام دادیم که این فعالیت در بخش‌های مختلف مثل تکمیل طرح، بهسازی و مقاوم‌سازی و تعمیر و نگهداری این پروژه‌ها صورت گرفت و بیش از ۵۰۰ میلیارد تومان هزینه مستقیم داشتیم. ضمن این که بخش عمده‌ای از فعالیت‌های اجرایی توسط خیرین صورت می‌گیرند و این فعالیت‌ها را تحت نظارت ما انجام می‌دهند.

مدیر کل نظارت فنی سازمان اوقاف و امور خیریه ادامه داد: با توجه به کاربری‌های مختلفی که تعریف شده است ما در حوزه موقوفات در بخش بهداشتی، درمانی، تجاری، مسکونی و سایر کاربری‌ها پروژه داریم و بواسطه همین، حوزه کاری متنوعی است و خوشبختانه، با توجه به این‌که برای اغلب طرح‌ها پروانه ساختمانی صادر می‌شود ما از ظرفیت نظام مهندسی استفاده می‌کنیم و همه این پروژه‌ها دارای مهندس ناظر در حوزه‌های مختلف سازه و معماری و تأسیسات برقی و مکانیکی هستند و عملاً ساختمان‌های با کیفیتی در این حوزه پیاده سازی می‌شوند و این فعالیت بسیار مناسبی است تا جایی که بیش از ۲۵۰ طرح فعال در سطح موقوفات داریم. البته طرح‌های کلان ما هستند و بیش از ۱۲ هزار میلیارد تومان هزینه فعالیت اجرایی در این حوزه صرف شده است.

عظیمی گفت: یکی از فعالیت‌های بسیار خوبی که در این حوزه انجام می‌شود موضوع مسکن است و با توجه به شعار مقام معظم رهبری و سیاست‌های دولت جمهوری اسلامی ایران در ۴ سال اخیر مبنی بر افزایش سرانه‌های مسکونی و کمک به خانه‌دار شدن مردم فعالیت‌های بسیار مهمی در این حوزه انجام داده‌ایم.

مدیر کل نظارت فنی سازمان اوقاف و امور خیریه افزود: سازمان اوقاف با توجه به ظرفیت‌هایی که در حوزه زمین دارد و این زمین‌ها با کاربری‌های مختلف در میان شهر‌ها به صورت پراکنده وجود دارند و ما با هماهنگی و همکاری که با وزارت راه و شهرسازی و بنیاد مسکن انقلاب اسلامی داشته‌ایم، توانسته‌ایم از این ظرفیت‌ها در استان‌های مختلف استفاده کنیم. 

او گفت: طرح بسیار بزرگی را در استان مرکزی انجام داده‌ایم و ۸ هزار واحد مسکونی در آن‌جا در حال ساخت است و خوشبختانه عملیات ساختمانی در مرحله اتمام اسکلت است و در استان زنجان فعالیت بسیار خوبی انجام شد و بیش از ۲۰۰ هکتار زمین برای این طرح تغییر کاربری داده شده و قطعه بندی شده و کار اجرایی‌اش انجام شده است.

عظیمی افزود: در استان‌های چهارمحال و بختیاری، خراسان رضوی، مازندران، گلستان و کردستان در حال انجام طرح‌های بسیار خوبی با عنوان نهضت ملی مسکن هستیم که سایر سازمان‌ها نیز، همکاری می. کنند تا مسکن محرومان و افراد کم‌برخوردار در این طرح تأمین شود.

بحث عمده‌ای از فعالیت‌های ما در زمینه شناسایی موقوفات است و با توجه به بررسی‌هایی که انجام می‌دهیم و هماهنگی‌هایی که با شرکت پست و ثبت داریم موقوفات را برای شناسنامه‌دار شدن، شناسایی می‌کنیم که در آینده، تعدی به این اراضی نشود.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری قرآن و عترت

دیگر خبرها

  • تجلیل از ۸۰ خادم قرآنی در امام زاده نرمی اصفهان
  • سرمایه‌گذاری اوقاف در پرورش ماهی
  • وظیفه جدید وقف کمک به حل مسائل جامعه است
  • شناسایی بیش از ۸۰۰ نوع نیت برای وقف
  • تلاش برای پیوند منزل، محله، مدرسه و مسجد در سالروز شهادت رئیس مذهب تشیع
  • یکی از عملکردهای مثبت سازمان اوقاف در نهضت ملی مسکن است
  • شهید مطهری مهذب در اخلاق، مبتکر در روش و فرقان انقلاب بود
  • نگاهی به وظایف نظارت فنی در سازمان اوقاف
  • توسعه و ارتقا مراکز درمانی موقوفه از اولویتهای سازمان اوقاف است
  • ۱۸۵ هزار نفر در کردستان عضو تعاونی‌ها هستند