Web Analytics Made Easy - Statcounter

کریم امیری در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه هر سال با گرم شدن هوا شاهد طغیان جمعیت کنه‌ها و شیوع بیماری تب کریمه کنگو در کشور هستیم، گفت: البته گاهی نیز ممکن است عکس این اتفاق رخ دهد به عنوان مثال هوا آنقدر گرم شود که جمعیت خود کنه‌ها را نیز از بین ببرد و باعث نابودی آنها شود ولی در گرمای هوا معمولاً با افزایش جمعیت کنه‌ها مواجه هستیم، به ویژه در تیر و مردادماه این اتفاق زیاد رخ می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اینکه هر سال بیشترین موارد بیماری را در این ماه‌ها داریم، ادامه داد: به همین دلیل به مردم و به ویژه دامداران توصیه می‌کنیم در تیر و مرداد نسبت به این مساله هوشیار باشند و به خصوص دامداران به سمپاشی دام‌ها و جایگاه آنها اقدام کنند.

این مقام مسئول با تاکید بر اینکه مردم از کشتار و ذبح دام خارج از کشتارگاه جدا خودداری کنند، تصریح کرد: درست است که این بیماری توسط کنه از دام به دام و از دام به انسان منتقل می‌شود اما یک راه مستقیم انتقال نیز وجود دارد و آن این است که افرادی که دام مبتلا را سر می بُرند اگر هنگام کشتار، بدن این افراد کوچک‌ترین زخمی داشته باشد یا اینکه خون دام مبتلا به گوشه چشم آنها بپاشد احتمال اینکه این فرد هم مبتلا شود بسیار زیاد خواهد بود.

امیری ادامه داد: همچنین مصرف گوشت دام آلوده به صورت ناپخته و یا مصرف جگر آن به صورت خام یا نیم پز احتمال آلودگی به بیماری را افزایش می‌دهد.

وی با بیان اینکه براساس آمار وزارت بهداشت تاکنون حدود ۶۱ نفر در کشور به این بیماری مبتلا شده اند، اضافه کرد: تعداد افراد مبتلا نسبت به مدت مشابه سال گذشته حدود ۲۰ نفر کمتر است. سال گذشته در همین زمان تعداد افراد مبتلا بیش از ۸۰ نفر بوده و تا آخر سال تعداد مبتلایان به ۱۵۸ نفر رسید. امسال امیدواریم تعداد مبتلایان به ۱۰۰ نفر هم نرسد.

چگونه خطر ابتلاء به تب کریمه را از بین ببریم؟

امیری درباره دلایل کاهش ابتلاء به این بیماری در سالجاری توضیح داد: افزایش آگاهی مردم از جمله دلایل این امر است، چون بهترین راه پیشگیری از این بیماری آموزش عنوان شده و هرچقدر مردم آگاه‌تر باشند تعداد مبتلایان نیز کاهش می‌یابد. آموزش اولین حرف را در کنترل این بیماری می‌زند. مردم اگر گوشت‌های بهداشتی مصرف کنند و از ذبح غیربهداشتی خودداری کنند از بیماری پیشگیری خواهد شد. به کسانی هم که با دام سر و کار دارند توصیه می‌کنیم سمپاشی دام و جایگاه آن را به موقع انجام دهند که عمل به این توصیه‌ها کنترل را آسان می‌کند.

وی افزود: سازمان دامپزشکی نیز به محض اینکه یک مورد را وزارت بهداشت گزارش می‌کند، در منطقه حضور می‌یابد، تمام آن منطقه را تا شعاع سه کیلومتر سمپاشی می‌کند و تمام عواملی را که می‌تواند باعث انتقال بیماری شود از بین می‌برد.

این مقام مسئول با بیان اینکه اگر مردادماه را پشت سر بگذاریم با فروکش بیماری مواجه خواهیم بود، ادامه داد: تاکنون ۵ نفر در کشور بر اثر ابتلاء به این بیماری فوت کرده اند.

امیری اظهارداشت: کسانی که فوت کرده اند در استان‌های سیستان و بلوچستان، گیلان و اردبیل بوده اند برخی از این افراد نیز یا مبتلا به سرطان خون بوده اند یا سن آنها زیاد بوده است.

کد خبر 4667389 زهرا مهدوی

منبع: مهر

کلیدواژه: کریم امیری دامپزشکی سازمان دامپزشکی کشور تب کریمه کنگو حشره کنه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۲۱۱۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!

اخیرا محققان هلندی خبر فوت مردی که ۶۱۳ روز به بیماری کرونا مبتلا بود گزارش کردند. این مرد به‌دلیل ابتلا به نقص ایمنی نتوانست بیماری کرونا را شکست دهد.

این مرد ۷۲ ساله هلندی، که نام او فاش نشده است، به نقص ایمنی شدیدی مبتلا بود و سال ۲۰۲۲ گرفتار یکی از گونه‌های ویروس کرونای اُ-میکرون شد. او پیش از ابتلا چند بار واکسن کوید۱۹ هم زده بود. از همان زمان او هر بار که آزمایش کرونا می‌داد، مثبت می‌شد و این بیماری آنقدر ادامه یافت تا سرانجام مرد نگون‌بخت اکتبر سال گذشته فوت کرد.

بیماری کرونای این مرد ۲۰ ماه طول کشید که طولانی‌ترین مورد در نوع خود بوده است. پزشکان برای کمک به او درمان‌های گوناگونی را پیشنهاد داده بودند که متاسفانه هیچ‌کدام فایده نداشت.

سیستم ایمنی بدن او آنقدر قوی نبود تا بتواند با ویروس کرونا مبارزه کند. حتی داروهای پادتن هم به‌کارش نیامدند.

بیماران مبتلا به کرونا معمولا پس از گذشت چند روز یا نهایت چند هفته درمان می‌شوند اما این مرد ۷۲ ساله، ۶۱۳ روز گرفتار این بیماری بود.

محققان در بررسی‌های این بیمار متوجه وجود حدود ۵۰ جهش ویروس کرونا در بدن شده بودند. این جهش‌ها توانسته بودند در سیستم ایمنی بدن این مرد اختلال ایجاد کنند که در نهایت جان او را گرفتند.

دیگر خبرها

  • رازگشایی از ۷ علت ابتلا به سرطان
  • این افراد در خطر ابتلا به ام اس قرار دارند
  • چند باوراشتباه درباره بیماری ام اس
  • پیشتازی ایران در تشخیص مالاریا / مورد بومی ابتلا در کشور گزارش نشده است
  • آیا بهبود یافتگان سرطان سینه بار دیگر به سرطان مبتلا می شوند؟
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • تاکید رئیس شبکه دامپزشکی طرقبه شاندیز بر ممنوعیت کشتار غیر مجاز دام در منازل و معابر
  • کاهش ابتلا به بیماری‌های مشترک بین انسان و دام در یزد
  • خطر افزایش ابتلا به تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در فصل گرم سال
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد