Web Analytics Made Easy - Statcounter

نویسنده کتاب «نفس» گفت: تلاش من بر این بوده است تا نشان دهم که گناه کردن می‌تواند بسیار لذت‌بخش باشد چرا که با نشان دادن لذت بخش بودن گناه می‌توان ارزش حقیقی کسی که از گناه دوری می‌کند را دریافت و به فلسفه تقوای الهی پی برد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از شیرازه، یکی از کارکردهای ادبیات ادستانی این است که مخاطب خود را با تجربه‌ای بشری مواجه می‌کند که لزوما در دنیای واقعی به تحقق نپیوسته است و هر چه بوده از مخیله مؤلف نشأت گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با این حال گونه‌ای دیگر از ادبیات داستانی نیز وجود دارد که قدرت تخیل خالق اثر را در راستای یک خوانش مجدد از واقعیت به کار می‌گیرد.
 
این ژانر ادبی که گاه «مستند- داستان» و گاه «رمان مستند» خوانده می‌شود، نویسنده را بر آن می‌دارد تا ضمن رعایت اصول تکنیکی داستان‌نویسی و رعایت اصول دراماتیک، یک برش از زمان‌های گذشته را انتخاب کرده و تجربه‌ها، احساسات و بیم‌وامیدهای آدم‌های پیرامون خود را به گونه‌ای به رشته تحریر دربیاورد که خواننده آن اثر ادبی را در یک ماشین زمان قرار دهد و او را وادار به تجربه‌ی یک موقعیت خاص کند که ممکن است در زندگی واقعیش هیچ‌گاه مجالی برای تکرار آن نباشد.
 
هنرمندان این حوزه از ادبیات داستانی در هنگام آفرینش آثار خود در تقاطع «اندیشه»، «خیال» و «وفاداری به واقعیت» زندگی می‌کنند. این ادعا را می‌توان با مطالعه یک نمونه شاخص از این ژانر ادبی محک زد و به اثبات رساند، هر چند که «نفس» اثر درخشان « بهزاد دانشگر» مهر اثباتی بر این داعیه زده است.
 
بهزاد دانشگر؛ نویسنده اصفهانی که پیش از این نیز با آثاری چون «پادشاهان پیاده»، «ادواردو»، « تولد در لس آنجلس» استعداد کم‌نظیر خود را به علاقه‌مندان ادبیات معناگرا نشان داده بود، عصر امروز 24 تیر در کافه «پاتوق کتاب» شیراز حضور یافت و در آیین جشن امضای کتاب «نفس»؛ در میان مخاطبین این اثر؛ از تجربیات و انگیزه‌های خود برای خلق این اثر ادبی سخن گفت.
 
وی در ابتدای این نشست و با استناد به آیه 257 سوره بقره که خداوند در این آیه بشر را به دو دسته انسان‌های هدایت‌شده به سمت نور و انسان‌های مانده در تاریکی تقسیم می‌کند، گفت: اگر که ما در این آیه شریفه   تدبر کنیم و چکیده فهم خود را با آنچه در دنیای ادبیات و سینما می‌گذرد مقایسه کنیم درخواهیم یافت که در سال‌ها اخیر بیشتر آثار هنری که تولید می‌شوند حدیث نفس آن دسته دومی است که هیچ‌گاه تمایلی به خروج از ظلمت نداشته‌اند و همچنان مایل هستند در دایره غفلت و تاریکی بمانند، این در حالی است که سوژه‌های ادبی نابی را نیز می‌توان از دسته اول یافت. در حقیقت می‌توان کاراکترهای آثار ادبی را انسان‌هایی پنداشت که با هر دین و مسلک و اعتقادی که داشته‌اند به سمت نور حقیقت متمایل شده‌اند.
 
این نویسنده با اشاره به این نکته که یکی از راهکارهای تغییر نگرش و رفتار آدم‌های پیرامونمان تغییر احساسات آن‌ها است، گفت: داستان «نفس» که برگرفته از یک داستان کاملا واقعی است می‌خواهد نشان دهد که نگاه سیاه و سفید به آدم‌های پیرامون خودمان درست نیست، چرا که این نوع نگرش که بر اساس پیش‌داوری‌هایمان، همدیگر را ارزشگذاری کنیم موجب نفرت‌افکنی‌ از یکدیگر می‌شود.
 
دانشگر در همین رابطه افزود: دغدغه و انگیزه فلسفی من در کتاب «نفس» و دیگر آثارم این بوده است که روایت زندگی انسان‌هایی را به مخاطبم عرضه کنم که تحت شرایطی خاص «ولی» بودن خدا را در تمام امور می‌پذیرند و احساس و بنیاد فکریشان آنچنان تغییر می‌کند که آینده خود را دگرگون می‌کنند. این افراد در دنیای واقعی زندگی می‌کنند، در هر جایی از دنیا و در هر برهه تاریخی. تلاش من در همه آثارم به ویژه در کتاب نفس، نشان دادن استحاله فکری این افراد بوده است.
 
وی با اشاره به این که یکی از درونمایه‌های اجتماعی کتاب «نفس» موجب انتقادات فراوانی از سوی قشر مذهبی جامعه به این اثر شده است گفت: چشیدن طعم لذت‌بخش گناه توسط شخصیت اصلی این رمان یک حقیقت اجتماعی است که باید آن را در نظر گرفت و من نیز این نکته را در نگارش این اثر رعایت کردم و به واقعیت وفادار بودم. تلاش من بر این بود که نشان دهم یک گناه می‌تواند بسیار لذت‌بخش باشد چرا که با نشان دادن لذت بخش بودن گناه می‌توان ارزش حقیقی کسی که از گناه دوری می‌کند را دریافت. البته فقط در دو صفحه از این رمان به روایت شیرین بودن گناه پرداخته شده است و تا آخر کتاب نقد و قضاوت آن موقعیت است. 


انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۲۲۰۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فعال کارگری: دولت با احیای کارخانه‌های تعطیل یا نیمه‌تعطیل، تولید داخل را زنده کرد

به گزارش قدس آنلاین سمیه گلپور فعال کارگری درباره بیانات روز گذشته رهبر انقلاب در جمع کارگران و ضرورت توجه به این قشر اظهار داشت: مواردی که رهبر انقلاب درباره مردمی‌سازی اقتصاد، رکن جهش تولید، توجه به معیشت کارگران و ضرورت تداوم روند احیای واحدهای تولیدی بیان کردند بارها در نشست های مختلف از سوی ایشان مطالبه شده است.

وی با اشاره به اینکه با نگاه هوشمندانه‌ای که معظم‌له دارند حق مطلب را ادا کردند، افزود: نکات مهمی که رهبر انقلاب درباره مطالبات کارگری به ویژه مساله تامین امنیت شغلی کارگران عنوان کردند، بسیار مهم بود و ایشان را مطالبه گر و فعال کارگری دیدیم.

عضو شورای عالی اشتغال‌ به ضرورت تداوم روند احیای واحدی تولیدی که رهبر انقلاب بر آن تاکید داشتند هم اشاره کرد و به اقدامات دولت در این زمینه پرداخت و گفت: دولت سیزدهم به سهم خود توانست چراغ بسیاری از کارخانه‌هایی که بنا به هر دلیلی نیمه تعطیل یا تعطیل بود را با تدبیر و درایت، روشن کند که هم کارگران توانستند به محیط کار بازگردند و هم کارفرماها دلگرم شدند و در حقیقت با احیای این واحدها، تولیداتی که به نفع مردم بود و بخشی از نیازهای جامعه با تولید محصولات داخلی تامین می‌شد با این اقدام زنده شد.

گلپور افزود: اتفاق خوب دیگر این بود که کشورمان با وجود تحریم ها و مشکلات دشمنان، توانست شماری از محصولات را در داخل تولید کند و به عبارتی با این اقدام خیال خام کشورهای غربی را نقش بر آب کند، اما این اقدامات موثر کافی نیست و باید با همکاری سایر دستگاه ها واحدهای تولیدی تعطیل و نیمه تعطیل دیگری احیا شوند تا شاهد امید و نشاط در میان جامعه کارگران باشیم. بر این اساس می طلبد که حوزه نظارت از طریق وزارت تعاون و سایر دستگاه های نظارتی فعال تر شود.

نامزد انتخابات مجلس دوازدهم به راهکارهای مجلس و دولت برای انجام مطالبات رهبر انقلاب در بهبود معیشت کارگران اشاره کرد و گفت: افزایش دستمزد متناسب با تورم مطابق با قانون کار، معافیت مالیات مستقیم بر اساس سبد معیشت، تسهیل فراهم سازی مسکن از طریق اعطای زمین، تخصیص یارانه به اشخاص به جای کالاها و فراهم سازی جهش تولید از طریق تسهیل مشاغل خانگی به خصوص برای بانوان می تواند در بهبود این وضعیت نقش آفرینی کند.

وی درباره تسهیل فراهم سازی مسکن توضیح داد: دولت مطابق با اصل ۳۱ قانون اساسی مکلف به تامین مسکن برای همه اقشار به ویژه کارگران است و ارزانترین نهاده ای که دولت می تواند به این کار تخصیص دهد زمین است که دولت سیزدهم و مجلس فعلی مصوبات خوبی را در این راستا داشته اند.

استادیار و مدرس دانشگاه در رابطه با فراهم سازی جهش تولید از طریق تسهیل مشاغل خانگی به خصوص برای بانوان تصریح کرد: دولت می تواند با سازماندهی سکویی و حمایت از شکل گیری زنجیره ارزش از طریق سکوهای مجازی امکان اشتغال زنان خانه دار به مشاغلی از صنایع دستی، خیاطی، آشپزی تا برنامه نویسی رایانه ای را با سرمایه گذاری اندک فراهم سازد. این کار هم برای بانوان امنیت اقتصادی و اجتماعی بیشتری فراهم می کند، هم سبب جهش تولید از طریق مشارکتت مردمی می شود و در نهایت منجر به رشد اقتصادی کشور خواهد شد.

گلپور معتقد است: مشارکت اقتصادی زنان می‌تواند به صورت اشتغال در قالب کارمندی و کارگری و بنگاه داری یا در قالب اشتغال خانگی باشد. البته خانه داری که طبق برآوردها ارزشی معادل ۷ درصد تولید ناخالص داخلی (GDP) دارد، در آمار اشتغال لحاظ نمی شود. موضوع بسیار مهم، توانایی زنان در تولید اشتغال خانگی است که طبق آمار وزارت کار ۸۰ درصد اشتغال خانگی را به خود اختصاص داده و در ماده ششم برنامه هفتم توسعه نیز حکمی قوی برای حمایت از آن مصوب شده است.

وی اضافه کرد: اگر بخواهیم در سال جهش تولید با مشارکت مردم گامی اساسی برداریم، یکی از بهترین نقاط اثر زودبازده توسعه اشتغال خانگی بانوان در حدی است که بتوان طی چند سال از نرخ ۱۵ درصد کنونی به ۳۰ درصد رسید. این امر هم باعث جهش تولید می‌شود و هم برای بانوان امنیت اجتماعی و اقتصادی فراهم می سازد و هم معیشت خانوار را رونق می‌بخشد، به ویژه در شهری مثل تهران که دارای یک بازار مصرف بزرگ است، تولیدات خانگی می تواند بسیار جذاب باشد.

این فعال کارگری راهبرد مشارکت اقتصادی زنان برای جهش تولید و ارتقای امنیت اجتماعی را با تمرکز بر فراهم سازی مهارت های شغلی نظیر صنایع دستی و تولید کالاهای مصرفی، ایجاد و توسعه سکوهای تجمیع، عرضه و بازاریابی محصولات خانگی، فراهم سازی اعتبارات و امکانات مورد نیاز اشتغال خانگی و نیز ارایه معافیت ها و تسهیلات مرتبط با این موضوع دانست و گفت: اکنون در این حوزه اغلب قوانین لازم وجود دارد و آنچه مورد نیاز است ارتقای سازماندهی و حمایت موثر از این حوزه با حمایت بیشتر وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و با بهره گیری از ظرفیت سکوهای آموزشی و بازارسازی مجازی است.

گلپور در تعبیر خود از جهش تولید گفت: جنس جهش از جنس پرواز است و برای رسیدن به این جهش، دولت با فراهم کردن فضای سرمایه گذاری می تواند نقش تسهیل گیری را افزایش دهد و از مردم مشارکت بخواهد.

وی درباره راهکار هدایت اعتبارات بانکی به سمت تولید نیز توضیح داد: باید شرایط آن را برای فردی که قصد اشتغالزایی دارد تبیین کرد و آموزش داد و دولت به سهم خود در حوزه تسهیل گری می‌تواند نقش‌آفرینی کند.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی روز گذشته به مناسبت هفته کار و کارگر در دیدار هزاران نفر از کارگران سراسر کشور در حسینیه امام خمینی(ره) به نکات مهمی از جمله مساله کارگران، امنیت شغلی، تولید و موانع بر سر راه آن اشاره کردند.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • فعال کارگری: دولت با احیای کارخانه‌های تعطیل یا نیمه‌تعطیل، تولید داخل را زنده کرد
  • نزدیکی نگاه به حجاب در اسلام و مسیحیت
  • اکران فیلم مستند از اراک تا تل‌آویو
  • فیلم مستند از اراک تا تل‌آویو اکران شد
  • نگاه تمدن آفرین در عرصه معماری و شهرسازی و بازآفرینی لازم است
  • نمایشگاه کتاب و ظرفیت «گردشگری ادبی»
  • نمایشگاه کتاب تهران «گردشگری ادبی» را ترویج می‌کند/ تهران می‌تواند «شهر خلاق ادبی» شود
  • گام اساسی دولت سیزدهم برای اجرای طرح‌های کیفی‌سازی سوخت در پالایشگاه‌ها
  • روایتی حقوقی و هنری از کارگران کارخانه چیت‌سازی بهشهر 
  • معرفی سرگذشت رباعیات خیام و 4 کتاب دیگر