Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-04-26@14:57:34 GMT

ماده‌ای که مریخ را قابل سکونت می‌کند! +عکس

تاریخ انتشار: ۲۵ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۴۲۶۷۸۴

ماده‌ای که مریخ را قابل سکونت می‌کند! +عکس

به گزارش جام جم آنلاین از ساینس دیلی، سطح مریخ تا آنجا که می‌دانیم آن‌قدر سرد است که برای انسان قابل سکونت نیست. اما انسان‌ها در نهایت قصد دارند پایگاهی در این سیاره بسازند به همین دلیل سطح مریخ باید گرم‌تر شود اما چگونه؟

محققان اکنون پیشنهاد می‌دهند که با استفاده از یک ماده عایق به نام «سیلیکا آئروژل» (silica aerogel) بخش‌هایی از مریخ را برای زندگی فتوسنتزی سازگار سازند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این پیشنهاد اصلاً به معنی ارائه طرحی برای زمینی کردن مریخ نیست اما احتمالاً وجود یک پوشش آئروژل راحت تر می‌تواند کلاهک‌های یخی مریخ را ذوب کند و بخش کوچکی از این سیاره را برای سفرهای طولانی مدت انسان‌ها قابل سکونت سازد.

انسان‌ها پیش از این نشان داده‌اند که به لطف اثر گلخانه‌ای مهارت زیادی در گرم کردن سیارات دارند؛ اثر گلخانه‌ای زمانی بروز می‌کند که ماده‌ای (برای مثال دی اکسید کربن) نور خورشید را جذب می‌کند و سپس آن را دوباره ساطع می‌سازد که باعث می‌شود منطقه زیر این ماده گرم‌تر از منطقه بالایی آن شود اما گرم کردن کل سیاره با این روش عملی نیست؛ نتایج قبلی نشان داده‌اند که دی‌اکسید کربن کافی برای زمینی ساختن مریخ با فناوری امروز وجود ندارد بنابراین محققان در عوض محور توجه خود را بر گرم کردن قسمت‌های کوچکی از سطح مریخ با حداقل تلاش ممکن متمرکز کرده‌اند. سیلیکا آئروژل باعث ایجاد اثر گلخانه‌ای می‌شود.

سیلیکا آئروژل ماده‌ای است که بیشتر حجم آن از هوا است و در شبکه‌ای از دی‌اکسید سیلیکون محصور شده است.

لایه‌ای به ضخامت چند سانتی‌متر از این ماده می‌تواند نور مرئی را که گیاه برای فتوسنتز از آن استفاده می‌کند، منتقل، پرتوهای مضر ماورای بنفش را مسدود و منطقه زیر آن را گرم سازد.

محققان برای آزمایش این ماده، نوری تقریباً معادل نور در سطح مریخ را بر روی این ژل تاباندند و متوجه شدند که منطقه بالا و پایین این ماده یک اختلاف دمای بیش از ۵۰ درجه سانتیگراد (۹۰ درجه فارنهایت) پیدا می‌کند.

انها پس از انجام این آزمایش اعلام کردند که استفاده از این ماده برای افزایش دمای زمین مریخ در منطقه‌ای در نزدیکی قطب‌های مریخ مفید است. به پیشنهاد محققان می‌توان کاشی‌هایی از جنس این ماده ساخت و آنها را در ساختاری مانند گلخانه مونتاژ کرد.

این ماده فعلاً در حد یک تحقیق اثبات مفهومی قرار دارد و ساخت یک شهرک برای انسان‌ها در سطح مریخ هنوز ایده‌ای دور از انتظار است؛ اما محققان امیدوارند که ماده ابداعی خود را در محیط‌های خشنی مانند قطب جنوب زمین یا شیلی آزمایش کنند.

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: مریخ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۲۶۷۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ادعای ناسا ؛ ردپای حیات بیگانگان را در مریخ کشف کردیم!

به گزارش همشهری آنلاین،ناسا گازی را در مریخ شناسایی کرده که توسط موجودات زنده روی زمین تولید می‌شود و با این کشف، دانشمندان را درباره ذخایر پنهانی سیاره گیج کرده است.

به نقل از دیلی میل، مریخ‌نورد «کنجکاوی»(Curiosity) یک جریان ثابت را از متان شناسایی کرد که از «دهانه گیل»(Gale Crater) در زمان‌های متفاوتی از روز ظاهر می‌شد و به صورت فصلی در نوسان بود. این جریان گاهی اوقات به ۴۰ برابر بیشتر از حد معمول می‌رسید.

اگرچه ناسا هنوز حیات را در مریخ پیدا نکرده است اما دانشمندان این آژانس فضایی معتقدند منبع آن از اعماق سیاره می‌آید.

نظر دانشمندان این است که متان می‌تواند زیر نمک جامد قرار بگیرد و تنها زمانی از آن خارج شود که دما در مریخ افزایش یابد یا این که کنجکاوی روی پوسته مریخ بچرخد و آن را بشکافد. این مولکول ساده که از یک اتم کربن و چهار اتم هیدروژن تشکیل شده است، روی زمین معمولا نشانه حیات است. حیوانات هنگام هضم غذا گاز متان تولید می‌کنند.

مریخ‌نورد کنجکاوی ناسا از سال ۲۰۱۲ روی سطح مریخ پرسه می‌زند و در همه این مدت، گیج‌کننده‌ترین چیزی که پیدا کرده، جریان ثابت متان بوده است که از دهانه گیل می‌آید.

یک قسمت از دهانه گیل که از آن متان بیرون می‌آمد، تنها نقطه از این سیاره بود که کنجکاوی در آن گاز را شناسایی کرده است اما کنجکاوی هیچ نشانه مشخصی را از وجود حیات در مریخ ندیده است؛ برای مثال، یک گاو یا افرادی که فقط مقدار زیادی کلم بخورند.

دانشمندان طی بررسی‌های آزمایشگاهی در شرایط مشابه خاک مریخ توانستند آنچه را که ممکن است اتفاق بیفتد، شبیه‌سازی کنند. طی این مدت طولانی، نمک‌ها از اعماق زیر سطح سنگی و غبارآلود سیاره بیرون می‌آیند.

این نمک‌ها که پرکلرات نام دارند، در مریخ به وفور یافت می‌شوند. پرکلرات‌ها سمی هستند و در یخی که زیر سطح سیاره به دام افتاده است، به صورت فراوان وجود دارند.

یخ به تدریج تبخیر می‌شود و با عبور بخار نمک از میان رگولیت، مقداری از آن را به جا می‌گذارد. وقتی مقدار کافی از این نمک‌ها در رگولیت جمع می‌شوند، نوعی پوسته را تشکیل می‌دهند که به شن و ماسه یا دانه‌های قهوه شباهت دارد.

دانشمندان این پژوهش جدید نوشتند: روی مریخ، چنین فرآیندی می‌تواند به طور طبیعی طی یک دوره زمانی طولانی در مناطق کم‌عمق همیشه منجمد اتفاق بیفتد و ممکن است نمک در لایه بالایی جمع شود.

در همان زمان که بخار نمک بیرون می‌آید، متان نیز منتشر می‌شود. منبع این انتشار هنوز ناشناخته است. این منبع می‌تواند ناشی از موجودات زنده یا ناشی از فرآیندهای زمین‌شناسی زیر سطح سیاره باشد که هنوز برای دانشمندان نامرئی هستند.

در هر حال، این متان از هر کجا که بیاید، زیر پوسته نمک به دام می‌افتد.

دانشمندان با پمپاژ غلظت‌های متفاوتی از پرکلرات به رگولیت شبیه‌سازی‌شده مریخ دریافتند که سه تا ۱۳ روز زمان برای تشکیل شدن این پوسته نفوذناپذیر کافی است. برای ایجاد یک پوسته نمک جامد نیز به غلظت پنج تا ۱۰ درصد پرکلرات نیاز بود.

دانشمندان گاز نئون را به عنوان جایگزین متان به زیر پوسته پمپاژ کردند و دریافتند این لایه آن قدر قوی است که گاز زیر آن به دام بیفتد اما هنگامی که دمای سیاره در زمان‌های خاصی از روز یا فصول خاصی افزایش می‌یابد، این پوسته می‌شکند و متان را بیرون می‌فرستد.

آن زمان بود که مریخ‌نورد کنجکاوی، متان را در هوا تشخیص داد.

فقط دما نیست که می‌تواند پوسته را بشکند. پژوهشگران نوشتند: پوسته احتمالا حدود دو سانتی‌متر ضخامت دارد که کمی کمتر از یک اینچ است و کنجکاوی به اندازه‌ای سنگین است که بتواند هنگام حرکت کردن آن را بشکند.

این پژوهش در مجله «JGR Planets» به چاپ رسید.

کد خبر 847040 منبع: ایسنا برچسب‌ها مریخ ناسا خبر مهم نجوم - سیاره - ستاره

دیگر خبرها

  • نانوحباب‌های مغناطیسی در کامپیوترها قابل استفاده می‌شوند
  • کاوشگر سایکی ناسا با لیزر داده فرستاد!
  • واکنش رئیس سازمان سیما و منظر شهرداری قم به پلمب چاه‌های آبیاری فضای سبز/ بخش قابل‌توجهی از فضای سبز قم نابود می‌شود
  • ادعای ناسا ؛ ردپای حیات بیگانگان را در مریخ کشف کردیم!
  • ناسا ردپای حیات بیگانه را در مریخ کشف کرد
  • ناسا به کشف حیات بیگانه یک گام نزدیک‌تر شد
  • بیانیه مهم ۲۸ ماده‌ای جمهوری اسلامی ایران و پاکستان
  • کشف گاز متان در سیاره مریخ
  • وزارت راه : ۴٩ درصد از جمعیت ایران بر روی فرونشست و مجاور آن سکونت دارد
  • وضعیت آلودگی هوای تهران در خنک ترین روز بهاری | نقشه میزان آلاینده ها در هر منطقه را ببینید