Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: طبق اعلام سازمان فائو چهارمین ریزش گسترده دسته‌های ملخ صحرایی مهاجر در حال عبور از شبه جزیره عربستان هستند که پیش بینی می‌شود تا پایان همین هفته همه شهرستان‌های این استان به خصوص مناطق ساحلی را تحت الشعاع قرار دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حمید دولتی ضمن اعلام آماده باش به مردم هرمزگان به ویژه بهره برداران بخش کشاورزی از باغداران خواست برای مقابله با این آفت تجهیزات سم پاشی خود را آماده عملیات در دسترس داشته باشند.

وی تاکید کرد: مردم عادی، کشاورزان، دهیاران و شوراهای اسلامی روستاها و دیگردستگاه های دولتی، خصوصی و انتظامی نیز در صورت مشاهده دسته‌های ملخ، محل ریزش آنها را از طریق سامانه ۳۳۱۵ و یا بطور حضوری به نزدیک ترین مرکز و یا مدیریت جهاد کشاورزی، تیم‌های ردیابی و مبارزه گزارش کنند.

به گفته مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان گزارش به موقع از موقعیت ملخ‌ها می‌تواند از بروز خسارت‌های این آفت به باغ‌ها، مزارع و حتی مراتع و جنگل‌ها جلوگیری کند.

دولتی با بیان اینکه استان‌های همجوار از جمله جنوب استان کرمان، بوشهر، فارس و سیستان و بلوچستان نیز در آمادگی کامل قرار دارند یادآورشد: از آنجایی که احتمال آلودگی همه نقاط این استان وجود دارد، کلیه ارکان استان باید در حالت آماده باش کامل باشند.

ستاد مدیریت بحران هرمزگان نیز با گزارشی از اقدامات انجام شده در زمینه مقابله به ریزش‌های میلیونی ملخ‌های صحرایی گفته است: همه امکانات برای مبارزه با چهارمین ریزش این آفت در سطح این استان فراهم شده است.

این منبع با تاکید بر مشارکت و همکاری هرچه گسترده‌تر مردم هرمزگان برای مقابله با موج چهارم ملخ‌های صحرایی اعلام کرده است: از آنجایی که بدون همکاری مردم قادر به انجام کامل کارها نمی‌شویم خواستار حضور همه جانبه آنان برای مقابله با این آفت در روزهای آینده شده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان نیز عنوان کرد: شرایط استان با این درجه حرارت برای ماندن موج چهارم ملخ‌های مهاجر مثبت نیست اما آمادگی برای مبارزه با آنها وجود دارد.

علی باقرزاده اظهار کرد: هم اکنون دو فروند هواپیما، ۲۵۰ نفر نیروی آموزش دیده با تجربه، افزون بر ۱۳۰ دستگاه سم‌پاش آماده مقابله با موج جدید این آفت هستند.

به گزارش ایرنا؛ هر دسته ملخ بالدار صحرایی متشکل از ۴۰ تا ۳۰۰ میلیون عدد می‌تواند روزانه بین ۲۰۰ تا ۴۰۰ کیلومتر تا ارتفاع کمتر از ۱۷۰۰ متری پرواز کند که در صورت مبارزه نکردن به موقع، رسیدن آنها به استان‌های یاد شده دوراز انتظار نخواهد بود.

هر ملخ قادر به گذاشتن حداقل سه کپسول حاوی بین ۸۰ تا ۱۲۰ تخم است (درمجموع ۳۰۰ تا ۴۰۰ تخم) که تبدیل به پوره می‌شود که اگر نتوانیم جلوی تخم ریزی ملخ‌های بالدار صحرایی را بگیریم افزایش آنها غیر قابل تصور خواهد بود زیرا هر عدد کپسول در دمای ۱۰ درجه‌ای داخل خاک ۳۰ روز و در دمای ۳۲ درجه نیز مدت ۱۴ روز طول می‌کشد تا به پوره و سپس ملخ بالغ تبدیل شود.

سازمان جهانی فائو نظارت مستقیم روی آفت ملخ صحرایی در سطح جهان دارد و مناطق پراکنش این آفت غرب و شمال آفریقا، کشورهای حاشیه دریای سرخ و خلیج فارس، شبه جزیره عربستان، پاکستان، هند و جنوب شرق ایران است.
در ایران نیز استان‌های سیستان و بلوچستان، هرمزگان و جنوب کرمان کانون دائمی و همیشگی تولید مثل ملخ صحرایی هستند.
با توجه به اینکه این نوع ملخ قدرت پرواز بسیار زیادی دارد و در یک شبانه‎روز می‌تواند تا ۱۵۰ کیلومتر پرواز کند، موجب مهاجرت از کشوری به کشور دیگر و از استانی به استان دیگر می‌شود.

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۲۹۳۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چهارمین جشنواره پژواک بین المللی می‌شود

علی بخشی زاده معاون صدای رسانه ملی در مراسم افتتاحیه سومین دوره جشنواره ملی مستند رادیویی پژواک اعلام کرد که چهارمین دوره از این جشنواره بین المللی می‌شود و قرار است در تمام قالب‌ها برگزار شود.

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، مراسم افتتاحیه سومین جشنواره ملی مستند رادیویی پژواک با حضورعلی بخشی زاده معاون صدای رسانه ملی، جمعی از پیشکسوتان و هنرمندان رادیو، برنامه سازان، اهالی رادیو و اصحاب رسانه در استودیو شماره یک ساختمان شهدای معاونت صدا با معرفی برگزیدگان در بخش‌های برنامه‌های مستمر، مستند‌های مستمر، مشاغل عصر سه شنبه چهارم اردیبهشت، همزمان با سالروز رادیو برگزار شد.


علی بخشی زاده، معاون صدای رسانه ملی ضمن قدردانی از اهالی رادیو در سالروز ۸۴ سالگی این رسانه گفت: بالندگی رادیو مدیون زحمات همکاران ما در رادیو است. امروز سالی پرشکوه برای رادیو بود. طبق نظرسنجی مرکز تحقیقات سازمان صدا و سیما، رادیو در مقایسه با سال گذشته افزایش مخاطب داشته است.


معاون صدا با اشاره به دلایل برگزاری جشنواره مستند رادیو افزود: مستند رادیویی یکی از قالب‌های برنامه سازی است که نیاز به احیا داشت. این قالب فراموش شده بود و ما با برپایی جشنواره پژواک تلاش کردیم تا این قالب جذاب برنامه سازی را زنده کنیم. حیف بود این قالب تاثیرگذار که بهترین ساختار برنامه سازی برای تبیین پیشرفت‌های کشور است، مغفول واقع شود.


وی ضمن قدردانی از ریاست سازمان صدا و سیما از بین المللی شدن چهارمین دوره از جشنواره پژواک خبر داد و عنوان کرد: سال آینده چهارمین دوره، بین المللی برگزارخواهد شد و قرار است تمام قالب‌های برنامه سازی در رادیو را پوشش دهد.


بخشی زاده یادآور شد: جا دارد یاد و خاطره مرحومه صدیقه اعتماد سعید، مدیر فقید شبکه رادیویی سلامت را گرامی داشته باشیم که سال‌ها برای خانواده رادیو زحمت کشید.


معاون صدا با اشاره به سند تحول در رسانه ملی گفت: رادیو در جهت تحول گام‌های بسیاری برداشته است و قرار است این مسیر با قدرت بیشتری ادامه پیدا کند.
بخشی زاده در ادامه به بحث ذائقه شناسی مخاطب اشاره کرد و افزود: ما باید به فکر سلیقه و ذائقه مخاطبان باشیم.


معاون صدای رسانه ملی با تاکید بر اینکه ما باید برای پاسداشت زبان فارسی تلاش کنیم، خاطرنشان کرد: یکی از متولیان زبان فارسی، رسانه ملی است و ما سعی می‌کنیم مساله آموزش در این حوزه را با جدیت پیگیری کنیم.


بخشی زاده در پایان گفت: رویکرد اصلی ما در رادیو، امیدآفرینی و نشاط آفرینی خواهد بود.


حمیدرضا افتخاری، دبیر جشنواره با یادی از شهید تهرانی مقدم گفت: این شهید افتخار و سربلندی ما در اجرای عملیات تنبیهی وعده صادق بود.


وی افزود: به عنوان کسی که ۲۸ سال از زندگیش را در رادیو گذرانده این روز را به اهالی رادیو تبریک می‌گویم. ما صدای لحظه‌ها هستیم. رادیو این توان را دارد که به روز و در لحظه صدایش را به گوش مخاطب برساند.


افتخاری در ادامه از افزوده شدن بخش جدیدی به جشنواره خبر داد و افزود: در یک ماه باقیمانده یک بخش ویژه به اختتامیه جشنواره اضافه کردیم و قرار است مستند‌هایی که با محوریت عملیات تنبیهی وعده صادق پخش شده، اختصاص بدهیم.


دبیر جشنواره پژواک در پایان صحبت هایش یاد هنرمندان و پیشکسوتان رادیو را که امروز در میان ما نیستند، گرامی داشت و بیان کرد: یاد عزیزان درگذشته گرامی و آرزوی سلامتی برای استاد مسعود اسکویی داریم که در بستر بیماری هستند.


در بخشی از این مراسم از محمد قربانی پیشکسوت رادیو تجلیل شد.

همچنین برگزیدگان در بخش‌های برنامه‌های مستمر، مستند‌های مستمر و مشاغل معرفی شدند که به شرح ذیل است:


برگزیدگان بخش مشاغل
فهرست برندگان گویندگی مرد
برگزیده: مهبد قناعت پیشه / نام برنامه: شما و صبا/ شبکه: رادیو صبا
برگزیده: پیمان طالبی / نام برنامه: جوان ایرانی سلام / شبکه: رادیو جوان

فهرست برندگان گویندگی زن
برگزیده: آرزو جعفرپور / نام برنامه: جوونی مجاز / شبکه: رادیو جوان

فهرست برندگان گزارشگری
برگزیده: گیتی محمدی / نام برنامه: سلام صبح به خیر / شبکه: رادیو ایران
دیپلم افتخار: زهرا متقیان / نام برنامه: روزی نو گروه ۱ / شبکه: رادیو اقتصاد

فهرست برندگان برگزیدگان بازیگری
برگزیده: مهدی مجنونی / نام برنامه: تهران من / شبکه: رادیو تهران

فهرست برندگان نویسندگی
برگزیده: محمدرضا حاج حیدری / نام برنامه: سرزمین من / شبکه: رادیو فرهنگ
دیپلم افتخار: فاطمه شهبازی / نام برنامه: زیست رو / شبکه: رادیو سلامت

فهرست برندگان صدابرداری
برگزیده: مجید آینه / نام برنامه: یک دو صدا / شبکه: رادیو قرآن
دیپلم افتخار: محمد خاتونی / نام برنامه: بوستان تلاوت / شبکه: رادیو قرآن

فهرست بخش برنامه‌های مستمر صبحگاهی
برگزیده: امیرحسین ثقفی/ نام برنامه: شهر آفتاب/شبکه: رادیو تهران
دیپلم افتخار: امیر اکبری/نام برنامه: صبح صبا/ شبکه: رادیو صبا
دیپلم افتخار: مجتبی حسنی/ نام برنامه: جوان ایرانی سلام/شبکه: رادیو جوان

فهرست بخش برنامه‌های مستمر ترکیبی
برگزیده: مینا نیکانیک/نام برنامه: تهران من/شبکه: رادیو تهران

فهرست بخش برنامه‌های مستمر مسابقه
برگزیده: منصوره توحیدلو/ نام برنامه: چوبخط/شبکه: رادیو جوان

فهرست بخش برنامه‌های مستمر تولید محتوای مردمی
برگزیده: الهه سلحشور/ نام برنامه: شما و صبا/ شبکه: رادیو صبا

فهرست برندگان بخش مستندنگاری
برگزیده: حسن حیدرزاده/ نام برنامه: کوچک، بزرگ، بزرگتر/ شبکه: رادیو معارف
منتخب: جمیله توکلی شاندیز/ نام برنامه: زخمه‌های عاشقی/ شبکه: مرکز خراسان رضوی
دیپلم افتخار: سمیرا شرافتی نژاد/نام برنامه: طنین کوهساران/ شبکه: مرکز خراسان شمالی
دیپلم افتخار: مریم هدیه لو/نام برنامه: باور‌های اصیل یک کودک کش/ شبکه: رادیو ایران
دیپلم افتخار: طلیعه السادات کمالی/ نام برنامه: بازنمایی خانوار در شبکه‌های اجتماعی/رادیو: ایرانصدا
دیپلم افتخار: هاجر کوشکی/ نام برنامه: تکیه گاه/ شبکه: مرکز فارس

فهرست برندگان مستند‌های مستمر با موضوع انقلاب اسلامی و دفاع مقدس
برگزیده: مجتبی محمدی/نام برنامه: خط مقدم/ شبکه: رادیو معارف

فهرست برندگان مستند‌های مستمر با موضوع حجاب و عفاف
برگزیده: مهدی میرزایی/ نام برنامه: مثل مریم/ شبکه: رادیو معارف

فهرست برندگان مستند‌های مستمر با موضوع قهرمان ایرانی
برگزیده: فرانک سعیدی آریا/ نام برنامه: فرزند ایران/ شبکه: رادیو معارف

فهرست برندگان مستند‌های مستمر با موضوع محیط زیست
دیپلم افتخار: سیما پاتیمار/ نام برنامه: آوای زمین/شبکه: رادیو ایران

فهرست برندگان مستند‌های مستمر با موضوع هنر و ادبیات ایرانی - اسلامی
برگزیده: انسیه شمس اللهی/ نام برنامه: موسیقی کبیر/ شبکه: رادیو صبا

فهرست برندگان مستند‌های مستمر با موضوع آزاد
برگزیده: مهدی حجت پناه/ نام برنامه: سرزمین امام باره ها/شبکه: رادیو معارف
دیپلم افتخار: محسن شاهمرادی/نام برنامه: آسیا در جام/شبکه: رادیو ورزش

دیگر خبرها

  • چهارمین شلیک جلال به قلب دروازه پیکان
  • یادواره شهید گمنام در جهاددانشگاهی یزد
  • راه اندازی چهارمین دستگاه دیالیز بیمارستان بین‌المللی دارالشفاء میرجاوه
  • چهارمین جشنواره تحقیقات برتر برگزار می‌شود
  • فراهم شدن مقدمات احداث چهارمین هنرستان انرژی اتمی کشور در هرمزگان
  • ازبکستان 2 - 1 ویتنام، چهارمین سهمیه جام جهانی
  • دعوت مربی کردستانی به اردوی تیم ملی
  • سطح مبارزه علیه ملخ های بومی به ۲۷ هزارهکتار رسید
  • چهارمین جشنواره پژواک بین المللی می‌شود
  • چهارمین قطار مسافربری قم به مشهد راه‌اندازی شد