Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش حوزه سایر رسانه ها خبرگزاری تقریب، خبرگزاری تسنیم نوشت: اخیراً فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا که به دلیل نقش‌آفرینی در توافق هسته‌ای موسوم به برجام چهره شناخته‌شده‌ای در بین مردم ایران و خاورمیانه محسوب می‌شود، یک تصویر جنجالی را در سربرگ (هِدِر) حساب رسمی خود در توئیتر قرار داده است؛ تصویر نقشه‌ای رنگارنگ که از قضا بخش خاورمیانه آن شباهت عجیبی به نقشه مجعول «خاورمیانه جدید» دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



در این نقشه مشکوک که سخنگوی فدریکا موگرینی مدعی شده تنها یک «اثر هنری!» است و ارتباطی با سیاست ندارد، اگرچه برخی مناطق دیگر جهان نیز به‌صورت نسبتاً مخدوشی به تصویر کشیده شده‌اند اما در مورد منطقه خاورمیانه آنچه جلب توجه می‌کند این است که حتی در همین تصویر مخدوش نیز می‌توان شباهت‌هایی با نقشه آمریکایی-انگلیسی «خاورمیانه جدید» مشاهده کرد.
 
در این نقشه یا اثر هنری (طبق ادعای سخنگوی موگرینی) بخش‌هایی از غرب و شمال غرب ایران جدا شده و بخش‌هایی از کشور افغانستان به ایران ضمیمه شده است. مناطق کردنشین شرق ترکیه و شمال عراق نیز با رنگی متفاوت از کشورهای اصلی (عراق و ترکیه) در تصویر قابل مشاهده است. مناطقی از عربستان نیز در این نقشه به کشورهای دیگر ضمیمه شده است. جالب اینجاست که همه این موارد در طرح خاورمیانه جدید نیز پیش‌بینی شده است.

همان‌طور که گفته شد در نقشه مذکور، سایر کشورهای جهان نیز تا حدی مخدوش به تصویر کشیده شده‌اند؛ اما اینکه تصویر چندین کشور در کنار هم (منطقه خاورمیانه) تا این حد شبیه به یک نقشه توطئه‌آمیز باشد را نمی‌توان صرفاً به اتفاقات ربط داد و به راحتی از کنار آن عبور کرد.

قرار گرفتن این تصویر در سربرگ حساب رسمی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا -که در واقع رئیس دستگاه دیپلماسی اتحادیه‌ اروپا محسوب می‌شود- واکنش‌های گسترده‌ای را در بین کاربران فضای مجازی به دنبال داشته است و بسیاری از کاربرانی که پیام این تصویر مشکوک را درک کرده‌اند، با انتشار پیام‌هایی ذیل آخرین پست‌های منتشر شده در حساب توئیتری موگرینی مراتب اعتراض خود را نسبت به این اقدام وی ابراز داشته و به وی یادآوری کرده‌اند که نقشه‌های غرب برای تجزیه خاورمیانه و ایران راه به جایی نخواهد برد.

طرح خاورمیانه جدید چیست؟

در اوایل قرن بیست و یکم آمریکا، انگلیس و متحد اصلی آنها در خاورمیانه یعنی رژیم صهیونیستی در راستای تکمیل برنامه‌های گذشته خود برای در اختیار گرفتن زمام امور در منطقه استراتژیک خاورمیانه از طرحی به نام «خاورمیانه بزرگ» رونمایی کردند. این طرح بر مبنای طرح ارائه‌شده از سوی «شیمون پرز» نخست‌وزیر اسبق رژیم صهیونیستی در کتاب «خاورمیانه جدید» چاپ 1993 شکل گرفته بود.

در سال 2006 «کاندولیزا رایس» وزیر امور خارجه وقت آمریکا در سخنرانی خود در تل‌آویو از واژه «خاورمیانه جدید» به جای «خاورمیانه بزرگ» استفاده کرد و از آن پس خاورمیانه جدید در ادبیات سیاسی جهان جای خود را باز کرد.

بر اساس این طرح که برنامه‌ریزی‌های مربوط به آن از چندین سال قبل انجام شده بود، آمریکا و متحدانش می‌بایست موجی از ناآرامی و بی‌نظمی را در لبنان، فلسطین و سوریه آغاز کنند و سپس دامنه این خشونت‌ها را به عراق،‌منطقه خلیج فارس، ایران و افغانستان گسترش دهند. با گسترش ناآرامی و خشونت در کشورهای هدف طرح، این فرصت برای آمریکا، انگلیس و رژیم صهیونیستی فراهم می‌شود تا به هدف اصلی یعنی ترسیم خاورمیانه جدید بر اساس منافع خود یابند.

حمله به عراق و افغانستان که به ترتیب در سال‌های 2001 و 2006 صورت گرفت، نشان می‌دهد که اجرای طرح خاورمیانه جدید حتی پیش از مشخص شدن نامش از سوی وزیر خارجه وقت آمریکا، آغاز شده است. آمریکا، انگلیس و رژیم صهیونیستی پس از ساقط کردن دولت‌های حاکم بر عراق و افغانستان، به مناقشات قومی و مذهبی در این کشورها به‌شدت دامن زدند تا از این طریق مقدمات لازم را برای تجزیه این کشورها فراهم کنند.
 
آمریکا در سال 2010 نیروهای خود را از عراق خارج کرد و ظاهراً به اشغال عراق پایان داد اما گروههای تروریستی متعددی را در عراق بر جای گذاشت و به آنها کمک کرد هسته یک گروه تروریستی بزرگتر به نام «داعش» را شکل دهند؛ گروهی که پس از ایجاد بحران در سوریه با دخالت آمریکا و دیگر کشورهای غربی وارد عمل شد و با سوء‌استفاده از اختلافات مذهبی، ابتدا کنترل بخش‌هایی از سوریه و سپس بخش‌هایی از عراق را به دست گرفت.

پس از قدرت گرفتن داعش در مناطق وسیعی از عراق و سوریه، آمریکا و متحدانش در قالب ائتلافی با هدف ظاهری مبارزه با تروریسم وارد کارزار عراق و سوریه شدند تا برنامه‌های گذشته خود را طبق طرح خاورمیانه جدید پیش ببرند. در حالی که اکنون دیگر اثری از حکومت خودخوانده داعش در عراق و سوریه نیست، هنوز بخش‌هایی از خاک سوریه در اختیار گروههای کُرد تحت حمایت آمریکاست و از طرفی در منطقه کردستان عراق نیز سال گذشته گروههایی به تحریک آمریکا و کشورهای غربی خواستار استقلال کامل از دولت مرکزی عراق شدند.

اگرچه نقشه فعلی خاورمیانه نشان می‌دهد که آمریکا، انگلیس و رژیم صهیونیستی هنوز فاصله بسیار زیادی تا دست یافتن به آرزوهای شوم خود برای این منطقه دارند، اما این بدان معنا نیست که آنها طرح «خاورمیانه جدید» را بایگانی کرده‌اند.

تصویری که به عنوان سربرگ حساب توئیتری بالاترین دیپلمات اتحادیه اروپا -به‌عنوان یکی از متحدان اصلی آمریکا و حامی بزرگ رژیم صهیونیستی- نقش بسته، حرف‌های زیادی برای گفتن دارد؛ البته به شرطی که آن را صرفاً یک «اثر هنری» تلقی نکنیم!

انتهای پیام/

منبع: تقریب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.taghribnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تقریب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۳۰۴۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درخواست پنتاگون از دولت عراق درباره نیروهای آمریکایی

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از الجزیره، کاخ سفید اعلام کرده است که ما نسبت به هرگونه تهدید علیه نیروهای خود به ویژه در عراق و سوریه آگاه هستیم.

وزارت دفاع آمریکا موسوم به پنتاگون نیز اعلام کرده است که گروه‌‎های متحد با ایران روز گذشته برای اولین بار از ۴ فوریه دو حمله به نیروهای ما در عراق و سوریه انجام دادند. پنتاگون ادعا کرده که این حملات نافرجام بوده است.

پنتاگون همچنین افزود: ما از دولت عراق می‌خواهیم تمام اقدامات را برای تضمین امنیت نیروهای آمریکایی در برابر حملات گروه‌های مسلح انجام دهد.

ادعاهای پنتاگون در حالی مطرح شده است که دو روز پیش، نیروهای مقاومت عراق اعلام کردند که عملیات‌های خود علیه نیروهای آمریکایی را باردیگر آغاز می‌کنند.

در همین ارتباط نیز گردان‌های حزب‌الله عراق در بیانیه‌ای اعلام کردند که گروه‌های مسلح عراق به دلیل عدم پیشرفت در زمینه خروج آمریکا، عملیات خود را علیه نیروهای آمریکایی از سر خواهند گرفت.

به گفته گردان‌های حزب الله عراق، از سرگیری عملیات علیه آمریکایی‌ها در نتیجه عدم پیشرفت مذاکرات در زمینه خروج نیروهای آمریکایی از عراق در سفر «شیاع السودانی»، نخست وزیر به واشنگتن صورت می‌گیرد.

هفته گذشته محمد شیاع السودانی، نخست‌وزیر عراق در جریان سفر خود به ایالات متحده با «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا در کاخ سفید دیدار کرده بود. در این دیدار السودانی با اشاره به مساله خروج نیروهای آمریکایی از عراق گفته بود: ما پیرامون مشارکت پایدار بر اساس توافق چارچوب راهبردی رایزنی خواهیم کرد. ما به مصوبات کمیته عالی هماهنگی میان عراق و آمریکا پایبند خواهیم بود. دولت من در اجرای این توافق جدیت دارد.

چند ماه پیش نیز، یک رسانه شاخص آمریکایی در تحلیلی با اشاره به حملات فزاینده گروه‌های مقاومت عراقی به پایگاه نظامیان آمریکایی در پی تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به غزه نوشت: افزایش تلفات نظامی و شمار بالای مجروحان آمریکایی در عراق، واشنگتن را بر آن داشته که درباره چالش پرمخاطره حضور نظامی نیروهایش در خاک عراق وارد مذاکرات اولیه با مقامات عراقی شود.

روزنامه واشنگتن تایمز با اشاره به زمزمه آغاز مذاکرات میان مقامات بغداد و واشنگتن درباره خروج احتمالی دست‌کم ۲۵۰۰ نظامی آمریکایی از خاک عراق افزود: با شدت گرفتن جنگ در غزه و حملات پی‌درپی گروه‌های مقاومت عراقی به پایگاه‌های نظامی آمریکا در منطقه طی ۳ ماه گذشته، اکنون در پارلمان عراق نیز مطالبات برای خروج آمریکا از خاک این کشور افزایش یافته است.

این گزارش افزوده بود: «طبق اظهارات مقامات وزارت خارجه آمریکا، مذاکرات برای کاهش تدریجی و حساب شده مستشاران نظامی آمریکا و هم‌پیمانانش در عراق با هدف پایان دادن به مأموریت نظامی نیروهای ائتلاف بین المللی در عراق به زودی آغاز خواهد شد.»

به نوشته واشنگتن تایمز، مقامات آمریکایی با اذعان به ده‌ها مجروح و آسیب مغزی نیروهای نظامی تحت امر خود به دنبال حملات گروه‌های مقاومت عراقی به محل استقرار نظامیانش فاش ساختند که از زمان آغاز حملات از سه ماه گذشته تاکنون، برخی از نیروها نیز دارای جراحت عمیق و وضعیت وخیمی دارند.

از سوی دیگر، «سابرینا سینگ»، سخنگوی وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) در بهمن ماه گذشته در سخنانی با اذعان به شدت یافتن دامنه حملات به نیروهای آمریکایی مستقر در عراق طی ماه‌های جاری در مقایسه با ۱۰ سال گذشته با فرافکنی آشکار درباره موضوع کاهش حضور نیروهای این کشور در عراق مدعی شده بود که مسئله خروج آمریکا به میزان آمادگی نیروهای نظامی عراق در دفاع از حاکمیت ملی و سرزمینی در برابر تهدیدها بستگی دارد.

این روزنامه مطرح آمریکایی در بخش دیگری از گزارش خود درباره چالش آینده حضور نظامی آمریکا در عراق با استناد به ادعاهای دولتمردان آمریکایی که تاکنون درخواست رسمی از سوی بغداد برای ترک این کشور دریافت نکرده‌اند؛ افزود: «اما نیروهای آمریکایی احتمالاً در اقلیم نیمه خودمختار شمال کردستان که دولت آن روابط نزدیک‌تری با واشنگتن دارد، باقی خواهند ماند.»

کد خبر 6087135

دیگر خبرها

  • بلینکن: چین می‌تواند نقش میانجی‌گر را در خاورمیانه ایفا کند
  • کاخ سفید: برنامه‌ای برای سفر اردوغان به آمریکا وجود ندارد
  • مشارکت ۲۴۰ اثر در جشنواره شعر «طوفان القوافی»/ اختتامیه در بصره برگزار می‌شود
  • شهرداری کلنگ به دست؛ این بار نوبت یکی از قدیمی‌ترین بناهای هنری تهران است
  • انتصاب فرستاده جدید آمریکا در خاورمیانه؛ نمایش جدید بایدن در غزه
  • یک قرن سنندج در قاب تصویر
  • دومین نمایشگاه عکس‌های قدیمی شهر سنندج برپا می‌شود
  • تجزیه و تحلیل نظام برنامه‌ریزی کشور و تبیین نقشه‌راه برنامه هفتم توسعه
  • توطئه‌های دشمن علیه جمهوری اسلامی شکست خورد/ آمریکا به زودی از منطقه خارج می‌شود
  • درخواست پنتاگون از دولت عراق درباره نیروهای آمریکایی