Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴  ندا جعفری: چهارم خرداد امسال هیأت واگذاری مصوبه‌ای داد که به موجب آن مصوبه باید سهام باقیمانده دولت در ۱۸ شرکت واگذار می‌شد. مهمترین سهامی ذکرشده در این مصوبه، سهام دولتی دو شرکت ایران خودرو و سایپا بود.

طی روزهای گذشته زهره عالی‌پور معاون سازمان خصوصی‌سازی خبر داد که «وزارت اقتصاد مجوز واگذاری باقی‌مانده سهام دولت در دو شرکت خودرو‌سازی ایران خودرو و سایپا را از سران سه قوه دریافت کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

» ساعاتی از اعلام خبر معاون سازمان نگذشته بود که رئیس سازمان اعلام کرد سهام دولتی ایران خودرو و سایپا در وثیقه است و فعلاً امکان واگذاری وجود ندارد. پوری حسینی گفته نمی‌داند که این سهام در وثیقه چه کسی است!

جملات رئیس سازمان خصوصی در آستانه واگذاری دو شرکت خودروساز، از عجایب وضعیت صنایع در ایران بود. سهام سایپا و ایران خودرو در رهن گذاشته شده و کسی نمی‌داند این سهام برای چه کاری و در رهن چه نهاد یا بانکی است.

جعفر سبحانی مشاور رییس سازمان خصوصی سازی به رویداد۲۴ می‌گوید: زمان اعلام مصوبه واگذاری سهام باقیمانده دولت در ۱۸ شرکت تاکید شد که شرکت‌هایی که دارای مشکل هستند باید موانع و مشکلاتشان ابتدا حل شود؛ در مورد شرکت‌های خودروسازی هم وضعیت به همین شکل است و نمی‌دانیم این دو خودروساز در وثیقه کجا هستند.

برای پیگیری اینکه سهام دو شرکت بزرگ خودروسازی ایران وثیقه کجاست، با مهدی مقدسی عضو کمیسیون صنایع مجلس تماس گرفتیم. او می‌گوید: اینکه برای گرفتن وام سند شرکتی در رهن بانک قرار گیرد طبیعی است اما از جزئیات این وثیقه و اینکه سهام ایران خودرو و سایپا در رهن کدام بانک است اطلاعی ندارم و وزارت صمت در جریان این مسائل است. این سوال را از سید شریف حسینی معاون پارلمانی وزارت صمت پرسیدیم، او می‌گوید: اطلاعی ندارم. 

محمدرضا منصوری عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس به خبرنگار اقتصادی رویداد۲۴ می‌گوید: این دو شرکت برای پرداخت بدهی‌های خود وام گرفته‌اند و احتمالا وثیقه گذاشته‌اند. با این حال اینکه سهام این دو شرکت خودروساز در وثیقه است بهانه‌ای است تا نتوان آنها را واگذار کرد.

این نماینده مجلس می‌گوید: مدیران دولتی وابسته به این دو کشور تمایلی به فروش سهام دولتی این دو خودروساز ندارند این در حالی است که خریدار این دو شرکت را با کلیه بدهی‌ها و دارایی‌های آن می‌خرد و طرح این موضوع تنها بهانه ای است برای اجرا نشدن آن.

به گزارش رویداد۲۴ در حال حاضر سهام ایران خودرو متعلق به «شرکت سرمایه گذاری سمند»، «شرکت تدبیر سرمایه آراد»، «صندوق بازنشستگی کشوری»، «سازمان گسترش ونوسازی صنایع ایران»، «شرکت بازرگانی سپهر ایرانیان کیش»، «شرکت سرمایه گذاری ملی ایرانیان» و «شرکت نگار نصر سهم» است.

عمده سهام شرکت سایپا در مالکیت خود سایپا و شرکت‌های زیرمجموعه‌اش یعنی گروه صنعتی رنا، شرکت سرمایه‌گذاری سایپا است.

خبر های مرتبط

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 سهام دو خودروساز ایران خودرو سایپا سهام ایران خودرو سهام سایپا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۳۲۱۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵.۲۲ میلیارد سهام ترجیحی به نام کارگران شد/ واگذاری سهام به ۳۰۰۸ کارگر در دولت سیزدهم

سرپرست سازمان خصوصی سازی از آزادسازی وثیقه و به نام شدن بیش از ۵.۲۲ میلیارد سهام ترجیحی متعلق به ۶۴ هزار و ۱۶۱ نفر از کارگران خبر داد.

به گزارش مشرق، با اعلام سازمان خصوصی سازی، ابراهیم بازیان با تبریک روز جهانی کار و کارگر و هفته کار و کارگر اعلام کرد: تعداد ۵ میلیارد و ۲۲۱ میلیون و ۶۲۷ هزار و ۷۱۰ سهم متعلق به ۶۴ هزار و ۱۶۱ نفر در ۱۵۴ شرکت که در سال‌های قبل واگذار شده بود، از وثیقه آزاد و سهام به نام کارگران منتقل شده است.

وی ادامه داد: با توجه به سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی مبنی بر گسترش مالکیت در سطح عموم مردم به منظور تامین عدالت اجتماعی، تشویق اقشار مردم به پس‌انداز و سرمایه‌گذاری و بهبود درآمد خانوار و در اجرای تبصره (۳) ماده «۲۰» قانون اجرای سیاست‌های کلی اصل ۴۴، از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون تعداد ۳۰۵ میلیون و ۸۹۳ هزار و ۵۶۲ سهم دولت در ۱۰ شرکت مشمول واگذاری به ۳۰۰۸ نفر از کارکنان و کارگران شاغل و بازنشسته به عنوان سهام ترجیحی واگذار شده است.

سرپرست سازمان خصوصی سازی افزود: مطابق مقررات، واگذاری سهام ترجیحی به صورت صد درصد اقساط با مدت ۱۰ سال صورت می‌گیرد و بهای سهام واگذار شده از محل سود سهام مورد واگذاری پرداخت می‌شود.

ارائه تخفیف قیمتی در واگذاری سهام ترجیحی به کارگران

بازیان در بخش دیگری از سخنان خود، از برنامه دولت برای حمایت از کارگران خبر داد و گفت: دولت در نظر دارد با هدف حمایت از کارگران؛ قیمت سهام ترجیحی شرکت‌های قابل واگذاری را با اعمال تخفیف به آنها واگذار کنند.

وی اضافه کرد: کلیات این پیشنهاد به تصویب هیات واگذاری رسیده و پس از تصویب جزئیات و طی مراحل قانونی، در واگذاری سهام ترجیحی مبنای عمل قرار خواهد گرفت.

سرپرست سازمان خصوصی سازی از یک تصمیم دیگر هیات واگذاری خبر داد و گفت: به موجب تصمیم دیگر هیات واگذاری، سهام ترجیحی مستقل از سهام بلوکی به کارکنان واگذار خواهد شد و بر این اساس کارکنان شرکت مشمول واگذاری، صرف‌نظر از فروش یا عدم فروش سهام بلوکی؛ قبل از خرید سهام توسط بخش خصوصی، سهامدار شرکت محل اشتغال خود خواهند شد.

دیگر خبرها

  • استقبال مردم بلاروس از محصولات گروه سایپا
  • ضرب الاجل وزارت صمت به ایران خودرو و سایپا
  • جزییات و زمان دقیق واریز مرحله سوم سود سهام‌ عدالت
  • رییس سازمان خصوصی سازی: ۵ میلیارد سهام ترجیحی به نام کارگران شد
  • خط و نشان برای شرکت‌هایی که سود سهام عدالت را نمی‌دهند | سود مرحله سوم چه زمانی واریز می شود؟
  • ۵.۲۲ میلیارد سهام ترجیحی به نام کارگران شد/ واگذاری سهام به ۳۰۰۸ کارگر در دولت سیزدهم
  • (عکس) مقایسه ال۹۰ با نمونه بومی‌سازی شده!
  • شرکت‌هایی که سود سهام عدالت را واریز نکنند منتظر برخورد سازمان بورس باشند
  • سهام ترجیحی ۶۴ هزار نفر از کارگران به نامشان شد
  • سهام ترجیحی ۶۴ هزار نفر از کارگران به نامشان شد+ فیلم