Web Analytics Made Easy - Statcounter

کتاب «النور المبین فی قصص الأنبیاء و المرسلین» اثر سیدنعمت‌الله جزائری از علمای قرآنی قرن یازدهم و دوازدهم استان خوزستان است. ترجمه‌‌های مختلفی از این کتاب تاکنون عرضه شده است، یکی از ترجمه‌‌های آن توسط لطیف راشدی با نام «قصه‌های قرآن و انبیا» نشر یافته است که چندی پیش چاپ چهارم آن توسط نشر جمکران روانه بازار کتاب شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

متن زیر گفت‌وگو با مترجم این کتاب، درباره ویژگی‌های «قصه‌های قرآن و انبیا» و نیز آثار منتشر شده در حوزه داستان‌های پیامبران است. 

لطیف راشدی، مترجم کتاب «قصه‌های انبیاء و قرآن» در گفت‌وگو با ایکنا از خوزستان، گفت: اثر «قصه‌های قرآن و انبیاء» ترجمه کتاب «النور المبین فی قصص الأنبیاء و المرسلین» از منابع ادبیات قرآنی است و اثر سید نعمت‌الله جزائری است که به عنوان یک اثر معتبر و قابل استناد توجه خاصی به آن داشتم. ترجمه «قصه‌های انبیاء و قرآن» حدود هشت سال است که به چاپ رسیده است. 

وی اظهار کرد: نویسنده این کتاب از مشاهیر و علمای بزرگ شیعه هستند و کتاب ایشان در جوامع اسلامی مورد توجه و عنایت خاص علمای شیعه است. بنابراین کتاب «النور المبین فی قصص الأنبیاء و المرسلین» علاوه بر اینکه یک کتاب ساده و موضوع آن تقریباً ادبیات داستانی و قصه‌های قرآنی و انبیاء است، کتابی ارزشمند است که می‌تواند مرجع باشد و خیلی‌ها از این کتاب به عنوان الگو و سند اول استفاده کرده و برای تدوین کتاب‌های خود از آن الهام گرفته‌اند.

به گفته راشدی، کتاب علامه مرحوم جزایری جامع تمام روایات و احادیث مرتبط با انبیاء است؛ اما تنها یک نقص دارد و آن این است که در مورد زندگی پیامبر خاتم(ص) صحبتی در آن به میان نیامده است؛ غیر از این نقص به عنوان کامل‌ترین و جامع‌ترین اثری است که در میان کتاب‌های قصص‌الانبیاء وجود دارد. شخصیت مبرزی مثل مرحوم جزائری که جامع معارف و علوم اسلامی است، می‌تواند نقش برجسته‌ای در اثرگذاری و خلق چنین اثری ایفا کند.

جامعیت اثر و مؤلف

این پژوهشگر دینی گفت: جامعیت اثر و مؤلف توانسته در خلق اثری جامع، اثرگذار باشد، به گونه‌ای که اثری خلق شده که منهای خلأ مربوط به حضرت خاتم‌الرسل(ص) اثری جامع و مانع است.

وی در ادامه سخنان خود با بیان اینکه بهره‌گیری از هنر داستان‌گویی در انتقال آموزه‌ها، الگوبرداری از قرآن است، درباره بازنویسی قصه‌های قرآنی توضیح داد: در حوزه بازنویسی قصه‌های قرآن، گروهی هستند که تنها جنبه تکنیکی این هنر را مدنظر دارند و بر این جنبه گرایش پیدا کرده و از آن جانبداری کرده‌اند. این گروه متأسفانه یک مقدار از محتوا و مضمون قصه‌های قرآنی فاصله گرفتند.

راشدی افزود: قرآن کریم چون کتاب هدایت است و هدف آن هدایت انسان‌ها است، روی مضمون تکیه فراوانی دارد و به قالب خیلی تکیه نمی‌کند، گرچه امروزه کتاب‌هایی درباره هنر قالبی و ساختاری قصه‌نویسی از دیدگاه قرآن نوشته شده که خود بنده نیز ترجمه کرده ام و ممکن است به این زودی‌ها چاپ شود. در این آثار به زیبایی‌های قصه‌نویسی قرآن توجه شده است. ولی هدف اصلی قرآن از بیان قصه‌ها، مضمون و محتوای آن است. امروزه دوستانی که در این حوزه کار می‌کنند دو گروه شده‌اند؛ یک گروه توجه خاصی به محتوا دارند و از هنر و تکنیک قصه‌نویسی غافل شدند و یک گروه هم توجه خاصی به قالب و تکنیک داشته و محتوا را در نظر نمی‌گیرند. اگر به تلفیق محتوا و قالب توجه شود؛ کار موفقی خواهد شد. مطلوب قرآن توجه همزمان به قالب و محتوا است. 

رویکرد متأخرین به قصص قرآن

این مترجم درباره رویکرد متأخرین به قصص قرآن ادمه داد: متأخیرین آثار جدید با رویکرد تازه‌ای به قصه‌های قرآنی نوشته‌اند و در همین زمینه کتابی در دست ترجمه دارم. این آثار رویکرد واقع گرایانه و مثبت‌تری از قدما به قصه‌های قرآنی دارند. به نظر می‌آید جامعیت این آثار بیشتر از آثار متقدم است. یکی از مشکلات کار در زمینه قصه‌های پیامبران افسانه‌هایی است که ریشه در اسرائلیات دارد. در آثار جدید این موضوع بازنگری شده تا این نقیصه و انحراف تصحیح شود. کتابی که در حال ترجمه آن هستم، تقریبا گام اول در این زمینه است. این اثر «قصه‌های قرآن در سبک جدید» نام دارد که مؤلف آن علی الشیخ منصور المرهون القطیفی از عربستان است.

راشدی در پایان گفت: توصیه می کنم، این کتاب در متن زندگی جوانان باشد. چون ادبیات داستانی جذاب است. متأسفانه با وجود اینترنت و فضای مجازی نسبت به کتاب بی‌مهر شده‌ایم. ادبیات داستانی با محتوای عالی مثل قصه‌های قرآنی می‌تواند پشتوانه معنوی و روحی زندگی ما را تقویت کند. امروزه پدر و مادرها باید بدانند بهترین وسیله‌ای که می‌توانند با آن آینده بچه‌های خود را تضمین کنند، آشنایی با قصه‌های قرآن است. کتاب‌های خوبی با مضامین شیرین و ساده وجود دارد که والدین می‌توانند این آثار را تهیه و بچه‌ها را با آنها آشنا کنند. ما هزینه‌های زیادی می‌کنیم، اما نیازهای معنوی بچه‌ها در این بین مغفول مانده است.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: ایکنا خوزستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۳۳۳۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بزرگداشت سالگرد ارتحال آیت‌الله بروجردی در قم برگزار شد

شصت و پنجمین سالگرد ارتحال مرجع عالیقدر آیت‌الله العظمی بروجردی(ره) با حضور مراجع عظام تقلید، طلاب و روحانیون و اقشار مختلف مردم در مسجد اعظم قم برگزار شد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم ازقم، شصت و پنجمین سالگرد ارتحال مرجع عالیقدر آیت الله العظمی سید محمد حسین طباطبایی بروجردی شامگاه سه شنبه با حضور مراجع عظام تقلید، طلاب، روحانیون و اقشار مختلف مردم در مسجد اعظم قم برگزار شد.

در این مراسم آیت الله جوادی آملی و آیت الله نوری همدانی از مراجع تقلید، آیت الله حسینی بوشهری رییس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، آیت الله مقتدایی عضو شورای عالی مدیریت حوزه، آیت الله شب زنده دار عضو فقهای شورای نگهبان، تعدادی از اعضای جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، تعدادی از اساتید سطوح عالی حوزه علمیه قم، طلاب و روحانیون و اقشار مختلف مردم حضور داشتند.

این مراسم گرامیداشت پس از اقامه نماز مغرب و عشاء با قرآئت آیاتی از کلام الله مجید آغاز شد و سید مهدی میرداماد از مداحان اهل بیت (ع) مداحی و استاد حسین انصاریان نیز در این مراسم به ایراد سخن پرداخت.

در این مراسم حجت‌الاسلام والمسلمین حاج شیخ حسین انصاریان با اشاره به خدمات آن مرجع عالیقدر اظهار داشت: آیت‌الله بروجردی تا آخرین روزهای عمر با برکت خود دغدغه نشر معارف اهل بیت‌(ع) و ترویج اسلام و تشیع را داشتند.

وی افزود: ایشان در نامه‌ای به نویسندگان مصری از آنان خواست تا فرهنگ اصیل شیعه را به صورت داستان برای کودکان و مردم بنویسند. یک روز قبل از ارتحال ایشان که شدت بیماری سخن نمی‌گفتند، یکبار که چشم باز کردند از اطرافیان سؤال کردند آیا فرستاده من برای تبلیغ اهل‌ بیت(ع) به مصر رفته است یا نه، اگر هنوز نرفته او را بفرستید.

وی بیان کرد: آیت‌الله بروجردی از لحاظ اخلاقی در اوج قله بود؛ با بررسی زندگی و مطالعه کتاب‌های ایشان می‌توانیم به سیره اخلاقیشان پی ببریم. ایشان با معرفت، اخلاص و تقوا مسئولیت‌های خود را پیدا و بدون خستگی در این راه قدم نهاد و عمل کرد. معرفت، اخلاص و تقوا است که انسان را به این نقطه بزرگ اخلاقی می‌رساند.

انصاریان با اشاره به خدمات این مرجع عالیقدر به حوزه‌های علمیه گفت: ایشان زمانی که به قم مشرف شدند، 700 نفر در این حوزه مشغول به تحصیل علوم اهل‌بیت(ع) بودند و زمانی که ایشان از دنیا رفت بیش از 7 هزار نفر مشغول تحصیل بودند.

وی عنوان کرد: ایشان شاگردان زیادی در حوزه علمیه تربیت کردند که برخی از آنان از مراجع تقلید معاصر شدند و برخی را به اقصی نقاط جهان فرستادند و شاگردان ایشان توانستند در عرصه تبلیغ دین اثرگذار باشند.

این استاد حوزوی گفت: در طول 16 سالی که آیت‌الله بروجردی در حوزه علمیه قم حضور داشتند اقدامات بسیاری در راستای گسترش دین اسلام در داخل ایران و کشورهای مختلف انجام داد، که یکی از آن خدمات ماندگار اعزام مبلغ به خارج از کشور بود.

به گزارش تسنیم، آیت‌الله سید حسین طباطبایی بروجردی در سوم فررودین 1254 در بروجرد متولد شد، نسب او با 32 واسطه به امام حسین‌(ع) می‌رسد. این مرجع و عالم بزرگ جهان اسلام که به مدت 17 سال مدیر حوزه علمیه قم و 15 سال نیز تنها مرجع تقلید شیعه بود در دهم فروردین 1340 پس از یک دوره بیماری دارفانی را وداع گفت و در مسجد اعظم حرم حضرت معصومه‌(س) در قم به خاک سپرده شد.

کتاب‌های این فقیه والامقام در چهار رشته فقه، اصول فقه، حدیث و رجال است. جامع احادیث الشیعة مشهورترین کتاب او به شمار می‌آید که احادیث فقهی شیعه را دربردارد. آثار مرجع بزرگ جهان اسلام آیت‌الله بروجردی در قالب 20 عنوان کتاب و در 40 جلد، از سوی مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی به صورت نرم‌افزار انتشار یافته است.

انتهای پیام/

 

دیگر خبرها

  • نمایشگاه کتاب و ظرفیت «گردشگری ادبی»
  • نمایشگاه کتاب تهران «گردشگری ادبی» را ترویج می‌کند/ تهران می‌تواند «شهر خلاق ادبی» شود
  • توجه به قرآن، بسیاری از مشکلات امروز ما را حل می‌کند
  • حماسه قرآنی روستای چارک گویای ایمان استوار مردم استان بوشهر است
  • الزام فرهنگسازی برای کتاب‌های الکترونیکی
  • قادری: باید بدون توجه به تحریم‌ها کشور را به بالاترین حد توانمندی برسانیم
  • بزرگداشت سالگرد ارتحال آیت‌الله بروجردی در قم برگزار شد
  • ۲۲۴۱ دانش آموز قشمی به طرح مسطورا پیوستند
  • تأکید آیت‌الله نوری همدانی بر توجه به تفسیر قرآن
  • مسائل روز جامعه در تولید آثار هنری مورد توجه باشد