Web Analytics Made Easy - Statcounter

دانشگاه علوم پزشکی جهرم اعلام کرد که عطاری‌ها به هیچ عنوان حق دخالت در امور پزشکی، دارویی و ارائه مشاوره به مراجعان حتی در حیطه طب سنتی و در موضوعاتی مانند لاغری، ترک اعتیاد یا هر مساله دیگری را ندارند. ۲۶ تير ۱۳۹۸ - ۱۱:۴۴ استانها فارس نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از جهرم، طب سنتی و مصرف گیاهان دارویی یکی از راه‌های درمان بیماری به شیوه سنتی بوده که بسیاری از مردم برای درمان بیماری‌شان از آن استفاده می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امروزه شاهد وجود عطاری‌هایی در جامعه هستیم که بدون داشتن دانش در زمینه طب سنتی و آگاهی از عواقب مصرف گیاهان دارویی به راحتی به تجویز و نسخه پیچیدن برای مردم روی آورده‌اند. این در حالی است که  عطاری‌ها حق دخالت در امور پزشکی، دارویی و ارائه مشاوره به مراجعه‌کنندگان را ندارند.

ابوالفضل نیکوسیر، معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی جهرم در گفت‌وگو با تسنیم اظهار داشت: عطاری محلی است که خشک شده گیاهان دارویی قابل تشخیص، عرقیات گیاهی از منابع مجاز آن هم به شکل بهداشتی و انواع ادویه عرضه می‌شود.

به گفته وی عطاری‌ها مجاز به ارائه هیچ نوع شکل دارویی آماده‌ای اعم از قطره، قرص و کپسول به مراجعه‌کنندگان نیستند و هر اقدامی مانند ادعای درمان بیماری از سوی عطاری‌ها غیر مجاز و تخلف محسوب می‌شود و مراجعه‌کنندگان باید به این مساله توجه داشته باشند.

نیکوسیر با بیان این مطلب که عطاری‌ها به هیچ عنوان حق دخالت در امور پزشکی و دارویی ندارند گفت: عطاری‌ها حق ارائه مشاوره به مراجعان حتی در حیطه طب سنتی و در موضوعاتی مانند لاغری، ترک اعتیاد یا هر مساله دیگری را ندارند.

به گفته معاون دانشگاه علوم پزشکی جهرم افراد نیازمند مشاوره در زمینه داروهای سنتی و طبیعی باید به سلامتکده‌های مجاز مراجعه کنند، در سلامتکده، پزشک متخصص طب سنتی حضور داشته و پس از ویزیت بیمار نسبت به تجویز دارو اقدام می‌کند.

عطاری‌ها فقط مجاز به فروش گیاهان دارویی هستندقزوین| 50 درصد عطاری‌های استان بدون مجوز فعالیت می‌کنندپلمب عطاری‌های غیرمجاز در گنبدکاووس؛ کارتن‌خواب‌ها از سطح شهر جمع‌ می‌شوند

وی با اشاره به نظارت بر عطاری‌ها در شهرستان جهرم گفت: بازدید از عطاری‌ها به طور معمول توسط کارشناسان اداره نظارت بر فرآورده‌های طبیعی، سنتی و مکمل معاونت غذا و دارو دانشگاه صورت می‌پذیرد و در کنار آن بر حسب مورد بازدیدهای مشترک همراه با اداره اماکن، اداره تعزیرات، معاونت بهداشتی و  درمان دانشگاه و بازرسین مبارزه با کالای قاچاق انجام می‌شود که تعداد بازرسی از هر عطاری به طور روتین حداقل چهار بار در سال است.

نیکوسیر با اشاره به تعداد بازرسی‌های انجام شده در چهار ماه نخست سال 98 و همین طور سال گذشته گفت: تعداد بازرسی‌های انجام شده در سال گذشته 356 مورد بوده و در چهار ماه نخست سال نیز 75 بازدید از عطاری‌های شهرستان صورت گرفته است.

وی در ادامه افزود: در بازرسی‌های صورت گرفته در چهار ماه نخست سال در شهرستان جهرم 192 کالای دست‌ساز تقلبی و غیر مجاز و 100 قلم کالای تاریخ گذشته کشف و ضبط شده است.

به گفته نیکوسیر کرم‌های دست‌ساز پوستی، داروها و معجون‌های غیرمجاز برای درمان چاقی و لاغری، تقویت قوای جنسی و ترک اعتیاد  از بیشترین اقلام کشف شده غیر مجاز در چهار ماه نخست سال بوده است.

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی جهرم بیان کرد: اکنون در شهرستان جهرم 61 عطاری وجود دارد و عطاری‌ها می‌بایست پروانه کسب خود را در معرض دید عموم قرار دهند. وی تاکید کرد: فروش فرآورده گیاهی و دارویی در عطاری‌ها ممنوع و وجود این فرآورده‌ها نشان از فعالیت غیرمجاز عطاری‌ها است.

افروز جعفرنیا، مدیر نظارت بر فرآورده‌های طبیعی، سنتی, مکمل دانشگاه علوم پزشکی جهرم نیز با اشاره به فروش و عرضه مکمل‌های ورزشی توسط فروشگاه‌های  موجود در سطح شهر گفت: یکی از مشکلات اصلی دراین رابطه، ارائه مشاوره‌های دارویی از طریق فروشگاه‌های موجود در سطح شهر و یا مربیان ورزشی و همچنین توزیع غیر مجاز مکمل‌های ورزشی درباشگاه‌هاست.

وی افزود: معاونت غذاو داروی دانشگاه علوم پزشکی جهرم بازدید‌ها ی متعددی به همراه کارشناسان اداره ورزش و جوانان شهرستان از باشگاه‌های ورزشی به عمل آورده که تا حد زیادی از بروز خطا در این حوزه پیشگیری شود.

جعفرنیا گفت: در سطح شهرستان جهرم 10 فروشگاه عرضه مکمل ورزشی و 34 باشگاه ورزشی وجود دارد که بازدید به صورت کلی با هدف عدم تجویز داروهای نیروزا و مکمل‌های ورزشی قاچاق و تاریخ گذشته صورت میپذیرد. 

مدیر نظارت بر فرآورده‌های طبیعی، سنتی, مکمل دانشگاه علوم پزشکی جهرم عنوان کرد: این بازدیدها توسط کارشناسان اداره نظارت بر فرآورده‌های طبیعی به همراه نماینده اداره ورزش و جوانان و نماینده اداره اماکن به صورت مشترک انجام می‌شود.

گزارش از مهسا مستعان 

انتهای پیام/ ز

R41382/P/S6,61/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۳۶۱۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه اندازی داشبورد آنلاین آمارنامه ملزومات دارویی

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، جواد شمسایی اظهار کرد: آمارنامه ملزومات دارویی برای اولین بار در سال گذشته منتشر شد و به موازات آن دسترسی به داشبورد آنلاین آمارنامه ملزومات دارویی برای ذیفنعان و شرکت های فعال این حوزه مهیا شده است.

وی افزود: مطالعات ارزیابی بالینی ملزومات دارویی نیز توسط اداره مطالعات بالینی، پذیرش شده درسال گذشته ۹ فرآورده مورد بررسی قرار گرفته است.

به گفته رئیس اداره ملزومات دارویی سازمان غذا و دارو یکی از اقدامات انجام شده در راستای تسهیل امور فراورده های ملزومات دارویی دسته بندی، استانداردسازی و تهیه فهرست این فرآورده ها بوده است

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ایران رتبه چهارم علم گیاهان دارویی و طب سنتی دنیا
  • ایران در رتبه چهارم تولید علم دنیا در حوزه گیاهان دارویی
  • توقیف لنج تجاری با ۶۰ میلیارد کالای قاچاق در خلیج فارس
  • رتبه چهارم ایران در تولید علم دنیا در حوزه گیاهان دارویی
  • برگزاری مسابقه رباتیک ورزشی در دانشگاه صنعتی امیرکبیر
  • فراخوان کشف قیمت و تامین دارو‌های تک‌نسخه‌ای اردیبهشت ۱۴۰۳
  • پرداخت بیش از ۲۰ هزار میلیارد ریال از مطالبات کادر درمان فارس
  • انجام ۵۲ هزار زایمان در بیمارستان‌های فارس
  • برگزاری جشنواره خواندن و خوش نویسی در جهرم
  • راه اندازی داشبورد آنلاین آمارنامه ملزومات دارویی