Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-26@10:14:14 GMT

کتابخوان‌های بیچاره

تاریخ انتشار: ۲۶ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۴۴۰۹۵۱

کتابخوان‌های بیچاره

در طرح تابستانه امسال هم می‌توانید مثل همه دوره‌های قبل کارت ملی به دست راهی فروشگاهی شده و برای کتاب‌های تالیفی ۲۵ درصد و کتاب‌های ترجمه ۱۵ درصد تخفیف بگیرید.

به گزارش مشرق، تابستانه کتاب ۱۳۹۸ هم شروع شد. طرح ویژه فروش کتاب که چند سالی است حس و حال تازه‌ای به کتابفروشی‌ها می‌دهد و طی آن دولت در قالب‌های عیدانه، تابستانه و پاییزه به کتابفروشی‌ها یارانه می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این طرح که در واقع حمایت از کتابفروشی هاست، دقیقا همان بخش از چرخه نشر و فروش کتاب در ایران را هدف قرار می‌دهد که بیش از همه نیاز به حمایت دارد. این طرح تلاش می‌کند چراغ کتابفروشی‌های کمتری یا لااقل دیرتر خاموش شوند و هر چند طرحی نیست که مشکل را ریشه‌ای حل کند، اما نمی‌توان از خوبی‌هایش هم گذشت و نادیده شان گرفت. این طرح‌ها همان‌طور که یارانه دولتی را به کتابفروش می‌رساند، برای ناشر و مخاطب هم فرصت خوبی است، مخاطب به‌طور مستقیم از یارانه موجود بهره‌ای می‌برد و ناشر هم می‌تواند به فروش بیشتر کتاب و تجدید چاپ احتمالی برخی آثار امید ببندد. اتفاقی که اغلب دوره‌ها برای کتاب‌های پرفروش هم افتاده و آنها را روانه چاپ‌های بعدی کرده است. حالا هم همان‌طور که اول کاری گفتیم یک دوره دیگر از طرح با عنوان تابستانه از روز گذشته در استان‌ها شروع شده و به‌زودی تابستان کتابی برای تهرانی‌ها را رقم می‌زند. اما در این دوره از طرح مورد علاقه کتابفروشان و کتابخوانان چه خبر است؟‌

کتاب با طرح همین تابستان
در طرح تابستانه امسال هم می‌توانید مثل همه دوره‌های قبل کارت ملی به دست راهی فروشگاهی شده و برای کتاب‌های تالیفی ۲۵ درصد و کتاب‌های ترجمه ۱۵ درصد تخفیف بگیرید. این تخفیف‌ها هم برای خرید تا مبلغ ۱۲۰ هزار تومان در نظر گرفته می‌شود. اتفاقی که با کمی این‌طرف و آن طرف‌تر طی سال‌های گذشته و دوره‌های قبلی هم رخ داده است. این که حسابش تمام و حرفی نیست، اما رفته‌ایم سراغ ماجرا از دو بعد دیگر و نگاه و بررسی کرده‌ایم.
بعدهایی که نشان می دهد این طرح های کتابی می تواند بهتر و پربارتر هم پیش برود. البته ممکن است مسئولان هم در برابر انتقادات و نکاتی که ما مطرح می کنیم حرف و توضیحی داشته باشند و دلایلی برای کارهایشان مطرح کنند. اما  ما در جمع بندی و  بحث هایی که در جمع روزنامه نگارانه مان انجام دادیم با خودمان گفتیم کاش مبلغی که برای سقف طرح در نظر گرفته شده بیشتر بود؛ قیمت کتاب در طرح قبل کجا بود و حالا کجاست...

نکته دیگر هم برمی گردد به یارانه کتاب های ترجمه. ما گفتیم اصلا چرا یارانه  به این کتاب ها اختصاص پیدا کند، هر چند ممکن است مترجمان از ما برنجند و ...

امان از ترجمه
ترجمه‌ها بازار کتاب را گرفته‌اند. خیلی وقت است و کم و بیش هم پذیرفته شده که در جهان امروز، تولید علم و دانش، ادبیات و... هم مثل همه چیز سرعت بسیاری دارد. باید با جریان روز پیش رفت و خواند، اما بازار ترجمه در ایران کم آشفته نیست. ما خودمان به‌عنوان نمونه سراغ ترجمه آثار ارنست همینگوی و اورهان پاموک در ایران رفتیم و ابعاد مختلف ماجرا را برایتان گزارش کردیم. حالا در این آشفته بازار کتاب‌های ترجمه که خودشان هم نه سر دارند و نه سامان و هر ناشر و مترجمی سراغ هر اثری که دلش بخواهد می‌رود، این دسته از آثار یارانه هم می‌گیرند.
آیا بهتر نیست این یارانه‌ها به بخش کتاب‌های تالیفی تعلق بگیرد و رونق بیشتر به کتاب‌های این بخش بدهد که بسیاری برخلاف کیفیت بالا چندان هم شناخته شده نیستند؟ ما هم حواسمان است که کتاب‌های ترجمه فروش خوبی دارند و می‌توانند خیلی‌ها را به کتابفروشی‌ها بکشانند، اما این را هم می‌دانیم و می‌دانید که کتاب‌های داخلی بسیاری هم این سال‌ها جزو پرفروش‌ها قرار گرفته و مخاطبان را به خود جذب کرده‌اند.

بازار کتاب و سلیقه مخاطبان حالا اندازه یکی دو دهه قبل مقهور نام‌ها نمی‌شود و مخاطب لااقل آن‌قدر از خودش شناخت پیدا کرده که بداند دنبال چه است و می‌خواهد چه بخواند. حالا اگر قرار است از کتاب‌های ترجمه هم حمایتی بشود، آیا بهتر نیست ابتدا این عرصه سامان بگیرد و قانون پیدا کند، بعد این اتفاق برایش بیفتد؟ از شما چه پنهان بسیار دوست داشتیم دغدغه‌هایمان در این زمینه‌ها را با جناب وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی مطرح کنیم که به‌رغم پیگیری‌های فراوان موفق به دیدار و مصاحبه با ایشان نشدیم. حالا هم از همین جا می‌گوییم کتاب‌های تالیفی هم تولید داخل هستند دیگر! نباید بنای حمایت بر این دسته از آثار قرار گیرد؟

بیچاره کتابخوان‌ها
خودتان که می‌دانید چه خبر است... قیمت‌ها با هم مسابقه گذاشته اند و از سر و کول هم بالا می‌روند. انگار کالاهای مختلف قصد کرده باشند با هم حالی کنند که زور چه کسی بیشتر است. ما بیچاره‌ها هم شده‌ایم تماشاگر و فقط نگاه می‌کنیم. شده‌ایم ماجرای همان بیت معروف سنایی که می‌گوید: «گفت اندوه شام و غصه چاشت/ در دلم حب و بغض کس نگذاشت...» هر چند جماعت معدود عشق کتاب‌ها بالاخره هر طور شده خودشان را به کتابفروشی‌ها می‌رسانند، اما باور بفرمایید قیمت کتاب کمرشکن شده است. یعنی اگر حساب و کتاب کنید می‌بینید افزایشی بیشتر از گوشت و مرغ و دیگر نیازهای اولیه مردم را پشت سر گذاشته‌اند. آخرین آمارها نشان می‌دادند قیمت کتاب نسبت به شش ماه اول سال گذشته ۲۴۶درصد رشد داشته‌ است. بله درست خوانده اید، رقم همین است... حالا اگر طرح قبلی کتاب را با این دوره مقایسه کنیم می‌بینید سقف مبلغ خرید برای کتاب تنها ۲۰ درصد رشد داشته است. عیدانه کتاب دوره قبل که برگزار نشد، اما طرح پاییزه کتاب ۹۷ با همین درصدهای تخفیف و مبلغ صد هزار تومان بوده که حالا به ۱۲۰ هزار تومان افزایش پیدا کرده است. آن عدد نجومی افزایش قیمت کتاب را بگذارید کنار این عدد، می‌بینید رشد قیمت سقف خرید چقدر نحیف به نظر می‌رسد! حالا برویم حساب کنیم با این ۲۰ درصد بالا رفتن قیمت‌ها چه می‌توانیم بکنیم و چه کتابی بخریم. ببینیم اصلا با این ۲۰ درصد و چند ۲۰ درصد دیگر می‌توانیم حریف آن افزایش ۲۴۶درصدی شویم.

*جام جم

منبع: مشرق

کلیدواژه: دادگاه نجفی بازار سکه و ارز اخبار خودرو کتاب تابستان نمایشگاه کتاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۴۰۹۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضربه کاری به ارتش اسرائیل و ترجمه عملی تهدیدات نصرالله

ورود حزب‌الله به مرحله حملات ترکیبی و پیشرفته و به ویژه عملیات مهمی که دیروز در واکنش به جنایت رژیم صهیونیستی در ترور یکی از رزمندگان مقاومت لبنان انجام داد، حامل پیام‌هایی هشدارآمیز برای دشمن اشغالگر و ترجمه عملی تهدیدات شخص سید حسن نصرالله است. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، جنگ غزه در حالی دویستمین روز خود را پشت سر گذاشت که طی مرحله اخیر از این جنگ شاهد تحولات قابل توجهی در راهبرد و همچنین نوع عملیات‌های جبهه‌های مختلف حامی غزه بوده‌ایم.

بار بزرگی که حزب‌الله از دوش مقاومت در غزه برداشت

در این میان حزب‌الله لبنان که به عنوان اولین جبهه محور مقاومت برای حمایت از غزه اقدام کرد و در دومین روز نبرد طوفان الاقصی یعنی 8 اکتبر 2023 رسما پیوستن خود به این نبرد را اعلام نمود از همان ابتدا با یک استراتژی مشخص برنامه‌های خود را برای حمایت از مردم و مقاومت فلسطین در غزه اجرا کرد.

هدف مقاومت لبنان در ابتدای ورود به نبرد طوفان الاقصی این بود که بخشی از تیپ‌های ارتش رژیم صهیونیستی را در جبهه شمالی فلسطین اشغالی مشغول کرده و به این ترتیب باری از دوش مقاومت در غزه بردارد که حتی به اذعان خود صهیونیست‌ها این هدف حزب الله محقق شد. بعد از آن مقاومت اسلامی لبنان به شکل تدریجی شروع به گسترش عملیات‌های خود در ابعاد کمی و کیفی نموده و با وجود اینکه حزب الله در این نبرد هنوز قدرت واقعی خود را نشان نداده اما از چندین سلاح جدید رونمایی کرد که موجب سردرگمی و گیجی دشمن شده است؛ به ویژه اینکه صهیونیست‌ها نمی‌توانند پیش بینی کنند در مرحله بعد حزب الله قصد استفاده از چه سلاح‌هایی را دارد و همین مسئله مقابله اسرائیل با عملیات‌های حزب الله را دشوار می‌کند.

مرحله پیشرفته عملیات‌های حزب‌الله و سردرگمی صهیونیست‌ها

در همین راستا به ویژه طی یک ماه گذشته شاهد تغییر چشمگیری در سطح کیفی و کمی عملیات‌های حزب الله بوده‌ایم که بسیاری از کارشناسان و تحلیلگران صهیونیست بر این باورند که حزب الله موفق شده معادله‌ای را که از ابتدای جنگ غزه به دنبال تحمیل آن به اسرائیل بود تثبیت کند. نگرانی صهیونیست‌ها از عملیات‌های حزب الله زمانی بیشتر شد که این حزب قدرت خود را در سرنگونی پهپادهای پیشرفته اسرائیلی نشان داد، به طوری که از ابتدای جنگ غزه تاکنون 5 پهپاد پیشرفته ارتش اسرائیل از جمله پهپادهای هرمس 450 و 900 که هزینه سنگینی برای رژیم صهیونیستی داشته و این رژیم به کارایی آنها به ویژه در زمینه جمع آوری اطلاعات افتخار می‌کرد، توسط حزب‌الله سرنگون شده است و آخرین مورد آن هم مربوط به چند روز گذشته بود که حزب الله موفق شد یک فروند دیگر از پهپادهای هرمس 450 اسرائیل را در آسمان مناطق مرزی لبنان سرنگون کند.

پایگاه‌های راهبردی اسرائیل زیر آتش حزب‌الله

اما یکی از روش‌های قابل توجهی که حزب الله در عملیات‌های جدید خود ضد مواضع ارتش رژیم اشغالگر در پیش گرفته استفاده از حمله ترکیبی در هدف قرار دادن مواضع حساس این رژیم می‌باشد؛ موضوعی که موجب سردرگمی سامانه‌های پدافندی دشمن می‌شود. در همین راستا هفته گذشته حزب الله یک مقر فرماندهی سری ارتش رژیم صهیونیستی در منطقه «عرب العرامشه» را هدف یک حمله ترکیبی با استفاده از موشک‌های هدایت شونده و پهپادهای تهاجمی قرار داد؛ عملیاتی که موجب شوک محافل امنیتی و نظامی رژیم صهیونیستی شد.

اما یکی از مهمترین عملیات‌هایی که حزب الله علیه ارتش رژیم صهیونیستی انجام داده مربوط به حمله هوایی در بعد از ظهر روز گذشته می‌باشد که طی آن مقر فرماندهی تیپ گولانی ارتش اسرائیل و مقر یگان ایگوز وابسته به این تیپ در شمال شهر اشغالی عکا با چند فروند پهپاد پوششی و شماری پهپاد انتحاری هدف حمله مقاومت لبنان قرار گرفت و رادیو ارتش رژیم صهیونیستی اعلام کرد که این اولین تهاجم علیه عکا در سال 2024 محسوب می‌شود. در پی این عملیات آژیر خطر در عکا و همچنین حیفا به صدا درآمد. از طرف دیگر رسانه‌های صهیونیستی از فرو رفتن شهرک کریات شمونه در خاموشی کامل بعد از شلیک 30 فروند موشک به سمت منطقه الجلیل اعلی در شمال فلسطین اشغالی خبر دادند.

موشک‌های مقاومت کریات شمونه را در تاریکی فرو بردمقاومت لبنان 2 پایگاه‌ اسرائیل را هدف قرار دادنگرانی صهیونیست‌ها بعد از سرنگونی پهپاد هرمس توسط حزب‌الله

مهمترین پیام عملیات حزب‌الله علیه تیپ گولانی

در حالی که ارتش رژیم صهیونیستی همچنان در تلاش برای سرپوش گذاشتن بر شکست‌های خود و تلفات مادی و انسانی در جنگ غزه است اما رسانه‌های این رژیم اذعان کردند که در حمله روز گذشته حزب الله شمار زیادی از افسران تیپ گولانی کشته شده‌اند. در این میان شبکه کان رژیم صهیونیستی به نقل از تحلیلگران نظامی خود اعلام کرد که رسیدن پهپادهای حزب الله به شمال عکا یعنی «ما قبل از حیفا» باتلاقی که ارتش اسرائیل در عرصه‌های مختلف از جمله جبهه لبنان با آن مواجه است را عمیق تر می‌کند؛ جایی که اسرائیل در قطع ارتباط میان جبهه جنوب لبنان و غزه به طور کامل شکست خورده و نتوانست نیروهای حزب الله را وادار به عقب نشینی از مرزهای فلسطین اشغالی کند.

اما گذشته از ابعاد نظامی مهم عملیات حزب الله علیه مقر فرماندهی تیپ گولانی ارتش رژیم صهیونیستی که در پاسخ به جنایت این رژیم در ترور شهید «حسین عزقول» رزمنده حزب الله در منطقه عدلون در جنوب لبنان، انجام شد، اما این عملیات حامل پیام‌های هشداردهنده مهمی برای دشمن صهیونیستی بود. در اینجا باید به سخنان مقامات حزب الله از جمله شخص سید حسن نصرالله برگردیم که قبلا به دشمن صهیونیستی هشدار داده بودند که حزب الله در حمایت از غزه و دفاع از خاک لبنان و مردم این کشور هیچ خط قرمزی را نمی‌شناسد و اگر دشمن صهیونیستی به فکر گسترش تجاوزات باشد حزب الله با معادله «چشم در برابر چشم» و فورا پاسخ آن را خواهد داد. این اتفاقی است که از بیش از شش ماه گذشته از زمان ورود حزب الله به نبرد طوفان الاقصی شاهد آن بوده‌ایم. عملیاتی که دیروز حزب الله در واکنش به ترور یکی از رزمندگان خود توسط ارتش صهیونیستی، انجام داد هشداری بود برای اشغالگران مبنی بر اینکه عملیات‌های حزب الله از حدود و قواعد درگیری عبور خواهد کرد.

در اینجا لازم به ذکر است که تیپ گولانی که نیروهای آن پیشتر هم مورد هدف حملات حزب‌الله قرار گرفته و متحمل تلفات جانی شده بودند، در ارتش اسرائیل به سپر حفاظتی معروف است که سخت‌ترین مأموریت‌ها را انجام می‌دهد. نیروهای این تیپ به اقتضای شرایط، به ویژه در وضعیت سخت جنگی، از منطقه‌ای به منطقه دیگر منتقل می‌شوند و اعضای آن مراحل طولانی از آموزش‌های تخصصی را گذرانده‌اند.

زمانی که ارتش رژیم صهیونیستی از تیپ گولانی استفاده می‌کند به معنای آن است که در شرایط سخت جنگی گرفتار شده و همچنین طرف مقابل برای جنگ با نیروهای این تیپ نیاز به مهارت و قدرت زیادی دارد. به همین دلیل است که تلفات تیپ گولانی برای ارتش اسرائیل بسیار دردناک است.

یگان ایگوز هم که هدف حمله حزب‌‌الله قرار گرفت، در سال 1995 به عنوان یک یگان رزمی کیفی برای جنگ در شرایط سخت در جنوب لبنان با حزب‌الله تاسیس شد. هدف از تاسیس این یگان، ایجاد یک گروه کوچک کماندویی بود تا بتواند در شرایط سخت جنگی در جنوب لبنان ماموریت خود را به عنوان یک نیروی پیشرفته وابسته به ارتش اسرائیل انجام دهد.

از آنجایی که تیپ گولانی وابسته به فرماندهی منطقه شمالی ارتش رژیم صهیونیستی است، یگان ایگوز نیز از نظر عملیاتی تابع تیپ گولانی محسوب می‌شود؛ البته هیچ ارتباطی میان تیپ گولانی و یگان ایگوز وجود ندارد.

تعمیق باتلاق اسرائیل در لبنان

بعد از این عملیات حزب الله رسانه‌های صهیونیستی بار دیگر به اشتباه محاسباتی و شکست اطلاعاتی ارتش اشغالگر اعتراف و اعلام کردند که اسرائیل روی این مسئله حساب کرده بود که حزب الله عملیات‌های خود را از یک سطح و حد خاصی بالاتر نخواهد برد اما اتفاقی که طی دوره اخیر شاهد آن بودیم کاملا برعکس این تصور است و همین مسئله اسرائیل را در برابر گزینه‌های سختی قرار می‌دهد.

این عملیاتی که حزب الله انجام داد در واقع در قالب هشداری برای رژیم صهیونیستی و یکی از نمونه واکنش‌هایی بود که در آینده در انتظار صهیونیست‌ها خواهد بود ؛ البته با این تفاوت که ابعاد عملیات‌های بعدی حزب‌الله در سطح کمی و کیفی را نمی‌توان پیش بینی کرد.

روشن است که عملیات‌های روزانه حزب الله که با شدت و سرعت بیشتری علیه رژیم صهیونیستی ادامه دارد در سایه بن بست بزرگی که ارتش اسرائیل در غزه گرفتار آن شده فشارها را بر رهبری سیاسی و امنیتی این رژیم افزایش می‌دهد. اینکه حزب الله ترور یکی از رزمندگان خود را با چنین عملیات پیشرفته‌ای علیه تیپ های مهم و حساس ارتش اسرائیل پاسخ می‌دهد برای مقامات صهیونیستی بدان معناست که هرگونه عملیات تروریستی دیگر در لبنان عواقب خطرناکتری برای اسرائیل خواهد داشت.

تحلیلگران بر این باورند که در مرحله جدید از تقابل مقاومت لبنان با رژیم صهیونیستی و در سایه معادلات جدیدی که حزب الله ترسیم کرده باتلاقی که اسرائیل در جبهه لبنان گرفتار آن است عمیق‌تر خواهد شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • توماج صالحی اعدام می‌شود؟
  • نزدیکی نگاه به حجاب در اسلام و مسیحیت
  • توماج صالحی اعدام می‌شود؟ نمی‌شود؟
  • سامانه سنام قوه قضائیه پس از ۱۰ روز همچنان قطع است
  • تکرار ماجرای هاشم آغاجری؛ حکم اعدام توماج صالحی در چه شرایطی اجرا نمی‌شود؟
  • ضربه کاری به ارتش اسرائیل و ترجمه عملی تهدیدات نصرالله
  • انتشار کتابی متفاوت درباره آلبرکامو
  • ورود «مسافر و مهتاب» با «فرقه خودبینان» به کتابفروشی‌ها
  • معرفی سرگذشت رباعیات خیام و 4 کتاب دیگر
  • خدمات ترجمه فوری در دارالترجمه رسمی