Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-01@16:22:41 GMT

همه چیز درباره گرمازدگی و راه‌های درمان آن

تاریخ انتشار: ۲۶ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۴۴۱۰۷۲

همه چیز درباره گرمازدگی و راه‌های درمان آن

فصل تابستان با تمام خوبی‌ها و زیبایی‌ها، میوه‌های رنگارنگ و خوشمزه، تعطیلات و سفرهای خاطره‌انگیز و...که دارد، با این حال خالی از اتفاقات کوچک و بزرگ و بیماری و مشکلات خاص خود نیست.

یکی از مشکلات یا بیماری‌های فصل تابستان بویژه این روزها با توجه به شدت گرما و افزایش دما، گرمازدگی است که در افراد آسیب پذیر می‌تواند بسیار خطرناک باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از این رو  با دکتر حمیدرضا ریحانی، مدیر گروه طب اورژانس دانشگاه علوم پزشکی مشهد درباره گرمازدگی، علائم آن، افرادی که در معرض آسیب هستند، پیشگیری و راهکارهای مقابله و درمان این عارضه گفت وگو کردیم که با هم می‌خوانیم.

علائم گرمازدگی

دکتر ریحانی در خصوص نشانه‌های گرمازدگی می‌گوید: فرد گرمازده با کاهش تعریق روبه رو شده و درجه حرارت و دمای  بدنش افزایش می‌یابد.

سردرد و سرگیجه پیدا کرده و دچار گیجی و کاهش هوشیاری می‌شود.

حالت تهوع و استفراغ، دردهای عضلانی و خستگی شدید، کاهش فشارخون، افزایش تپش قلب، ضعف و خستگی از دیگر علائم گرمازدگی است.

افراد در معرض آسیب

وی می‌افزاید: افراد چاق، خانم‌های باردار، افراد مسن بیشتر از ۷۵ سال، نوجوانان کمتراز ۱۵ سال بویژه کودکان زیر پنج سال، کسانی که سابقه بیماری قلبی و دیابت دارند، بیمارانی که داروی ضد فشارخون مصرف می‌کنند، افرادی که در معرض نورخورشید و گرما کار یا ورزش می‌کنند، در برابر گرما آسیب‌پذیرتر هستند، از این رو نباید در ساعات گرم خارج از منزل و در محیط گرم قرار گیرند.

پیشگیری

دکتر ریحانی با تأکید بر اینکه پیشگیری بهتر از درمان است، توصیه می‌کند برای اینکه به گرمازدگی دچار نشوید باید پوست خود را مرطوب نگه دارید.

مایعات کافی و بتدریج بنوشید و در برابر نور آفتاب از محافظ‌هایی مانند چتر، کلاه، سایبان و...استفاده کنید و همچنین لباس نخی، گشاد و با رنگ روشن بپوشید و در صورتی که کار ضروری ندارید در روزهای گرم از منزل خارج نشوید.

  راه‌های درمان

مدیر گروه طب اورژانس دانشگاه علوم پزشکی مشهد به راه‌های درمان گرمازدگی اشاره و اظهار می‌دارد: در صورت مشاهده علائم گرمازدگی باید فرد گرمازده را به جای خنک انتقال دهید، لباس‌های اضافی او را از تن خارج کرده و پوستش را با پارچه مرطوب خنک کنید.

کم کم و آهسته به فرد گرمازده آب بنوشانید (بهتر است آب دارای املاحی مانند نمک باشد) یا آب میوه به بیمار بدهید زیرا همراه با تعریق، املاح نیز از بدن فرد خارج می‌شود که باید املاح از دست رفته به بدن بازگردد.

فرد گرمازده را  به حال خود رها نکنید و پس از اقدامات فوق در صورت نیاز وی را به اورژانس انتقال دهید تا چنانچه لازم باشد تحت سرم تراپی و درمان قرار گیرد.

منبع: روزنامه قدس

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: گرما زدگی درمان گرمازدگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۴۱۰۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جمع‌آوری ۱۱۹۶ کودک کار در طرح مقابله با کلونی‌های آسیب‌پذیر

به گزارش خبرگزاری مهر، سرهنگ سیدهادی موسوی در خصوص اجرای طرح ساماندهی آسیب‌های اجتماعی گفت: در راستای اجرای تدابیر سلسله مراتب فرماندهی در فراجا و شهردار تهران، این یگان حسب وظیفه ذاتی خود پشتیبانی انتظامی لازم از واحدهای اجرایی و عملیاتی شهرداری تهران را در سازمان مدیریت پسماند و سازمان خدمات اجتماعی در طرح جمع آوری متکدیان، افراد کارتن‌خواب، معتادان متجاهر، کودکان کار و زباله‌گردهای غیرمجاز از سطح مناطق ۲۲ گانه شهرداری تهران در دستور کار خود قرار داد.

فرمانده یگان حفاظت شهرداری تهران در تشریح جزئیات اقدامات این یگان در حوزه برخورد و ساماندهی پدیده کودکان کار بیان کرد: در راستای ساماندهی کودکان کار که افراد زیر ۱۸ سال در این گروه قرار می‌گیرند و بیشتر تکدی‌گری و دستفروشی می‌کنند یا شیشه خودروها را پاک و یا اسپند دود می‌کنند، هزار و ۱۹۶ نفر از سطح مناطق ۲۲ گانه شهرداری تهران جمع‌آوری شدند.

موسوی با تأکید بر اینکه در میان افراد جمع‌آوری شده ۹۸۴ نفر دارای تابعیت کشورهای افغانستان و پاکستان را دارند که شامل ۹۵۱ نفر دارای تابعیت افغانستان و ۳۳ نفر دارای تابعیت پاکستان است، ادامه داد: از میان کل افراد جمع‌آوری شده ۸۹۷ نفر پسر و ۲۹۹ دختر بودند.

وی در ادامه یادآور شد: از مجموع هزار و ۱۹۶ نفر جمع‌آوری شده که ۱۷۵ نفر زیر ۶ سال، ۶۶۲ نفر بین ۶ تا ۱۲ سال، ۲۸۰ نفر بین ۱۲ تا ۱۵ سال و ۷۹ نفر بین ۱۵ تا ۱۸ سال مشغول به فعالیت در سطح شهر بودند که این افراد توسط عوامل یگان حفاظت شهرداری تهران جمع‌آوری شدند.

بر اساس گزارش پایگاه اطلاع رسانی شهر، موسوی با بیان اینکه از تعداد افراد جمع‌آوری شده در پایتخت ۲۱۲ کودک نیز تابعیت ایرانی داشتند، گفت: در جریان عملیات ساماندهی آسیب‌های اجتماعی با محوریت ساماندهی کودکان کار، ۸۳ مورد پدیده مادر و کودک و ۷۵ مورد نیز پدیده پدر کودک مشاهده شد که این تعداد نیز با قرارگیری در گروه آسیب‌های اجتماعی بزرگسالان جمع‌آوری شدند.

کد خبر 6091926

دیگر خبرها

  • اگر معده درد یا رفلاکس معده دارید، این مطلب را بخوانید
  • برای خلاص شدن از آلرژی‌های بهاری چه کنیم؟
  • سیگار چه تاثیری بر چهره و بدن افراد می گذارد؟
  • شهید مطهری  و آسیب شناسی انقلاب
  • پیری زودرس و سرطان؛ سیگار همه چیز را نابود می‌کند
  • درمان کسانی که زود عصبانی می‌شوند
  • ۴۰ درصد افراد نابارور بچه دار می‌شوند
  • بستری شدن ۸۸ نفر به علت مشکلات تنفسی در خوزستان
  • جمع‌آوری ۱۱۹۶ کودک کار در طرح مقابله با کلونی‌های آسیب‌پذیر
  • آشنایی با علائم آبریزش دائمی بینی در بهار