Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه سیاسی برنا، علی ربیعی عصر امروز (چهارشنبه - ۲۶ تیرماه) در آئین رونمایی و معرفی کتاب «زنان و مشارکت سیاسی» واکاوی سیاست حضور زنان در مجلس شورای اسلامی به قلم سیمین حاجی پور ساردویی که با مشارکت انجمن علمی مطالعات صلح ایران در کتابخانه ملی برگزار شد، با بیان این‌که «در سال‌های آتی شاهد افزایش جمعیت سالمند بخصوص در میان زنان هستیم»، گفت: اگر به سیاستگذاری معطوف به زنان نپردازیم دچار عقب گرد و تحجر می شویم که در این مسیر زنان هم باید مسوولان را یاری کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان این‌که «موضوع حضور زنان هم مساله روز و هم تاریخی و قدیمی است که در بسیاری از کشورهای دیگر هم که رو به صنعتی شدن پیش رفته اند وجود دارد»، ادامه داد: در ایران به دلیل خصلت‌های فرهنگی متفاوت، این مساله پیچیده‌تر شده است و ما در دوره‌های مسؤولیتی مختلف، همواره سیاستگذاری معطوف به زن را پیشنهاد و دنبال کرده ایم چرا که می‌دانیم دهه نود و دهه آینده، دهه مهم تحولات اجتماعی معطوف به زن خواهد بود.

سخنگوی دولت با اشاره به این‌که «مشاغل سنگین به مشاغل فناوری نرم تغییر یافته است»، تاکید کرد: با توجه به این تغییر چهره، درسال ۹۶، شاهد تغییر در ساختار شغلی بودیم که ۶۶ درصد مشاغل را زنان کسب کردند و مشاغل با تخصص را هم زنان گرفتند. شاهد مدعا گزارش اخیر وزیر علوم است که عنوان کرد ۶۰ درصد شرکت کنندگان کنکور را زنان و دختران دربردارند و این فاصله ۲۰ درصدی با مردان تغییر علائم اقتصادی در آینده را به دنبال دارد.

وی با بیان این‌که «نظام درآمد مبتنی به زن و تغییرات ناشی از زنانه شدن اشتغال موضوعی است که نیاز به توجه بیشتر دارد»، گفت: سازمان‌های مردم نهادی که از سال ۹۲ به ثبت رسیده‌اند با چندین سال گذشته برابری می‌کند که غالباً فعالیت‌های آن‌ها یا زن محور بوده یا زنان مؤسس آن بودند. امروز زنان خانواده بیش‌ترین کنش جمعی و اجتماعی را دارند اما باید توجه داشت که سبک زندگی باعث گسترش زنان تنها شده است و به همان میزان که این زنان نمی‌توانند شغل کسب کنند در سی سال آینده شاهد زنان سالمند بدون پشتوانه مالی خواهیم بود. سالمندی و تنهایی و زنان سالمند از پدیده آینده ایران است که باید سیاستگذاری لازم را برای سی سال آینده داشته باشیم که این امر جای بحث زیادی برای جمعیت شناسان است.

ربیعی با بیان این‌که «در سیاستگذاری مربوط به زنان نیاز به نگاه اعتدالی و فلسفه زندگی معتدل داریم»، تصریح کرد: در این مسیر باید مبانی بر پایه واقعیات فرهنگی سیاستگذاری شود. به‌عبارتی اعتدال را باید در دیدگاه‌های اعتدالی وارد کنیم و مانند ماهی در آب تغییرات را نادیده نگیریم؛ چرا که تغییرات می آیند و اگر سیاستگذاری لازم نکنیم گریبان ما را می‌گیرند. در واقع اگر به سیاستگذاری معطوف به زن نپردازیم دچار عقب گرد و تحجر می‌شویم که در این مسیر زنان هم باید یاری کنند.

سخنگوی دولت با بیان این‌که «پیشرفت زنان لزوماً از مسیر پیشرفت سیاسی نیست»، گفت: معتقدم مشارکت زنان در سازمان‌های مردم نهاد، نهادهای مدنی، صنفی و غیر سیاسی آن‌ها را فعال و شکوفا می‌کند و نهادهای مدنی راهکار اول رشد زنان است. سپس باید به فرهنگ و تغییرات فرهنگی توجه کنیم و در آخر به مشارکت سیاسی پرداخت یعنی اگر مشارکت سیاسی را بدون فرهنگ در نظر بگیریم موفق نمی‌شویم.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: خانواده دولت زنان فناوری مجلس شورای اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۴۳۴۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشارکت زنان روستایی در طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی؛ مشاور امور بانوان در وزارت جهاد کشاورزی در کارگاه توانمند سازی بانوان در حوزه حفظ و حراست و توسعه منابع طبیعی در شهر قدمگاه شهرستان زبرخان که با حضور بانوان روستایی عضو خانه‌های هلال روستا این شهرستان برگزار شد گفت: در طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت مردم و دولت باهم افزایی و همکاری در کنار یکدیگر قرار گرفته اند تا این طرح بزگ و مهم به مقصد برسد.

طهماسبی مشارکت زنان روستایی در طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت را مهم ارزشمند دانست و افزود: بانوان روستایی به عنوان جامعه‌ای پر تلاش و مولد نقش مهمی در تولید و کاشت درخت دارند وبازوان توانمند دولت در سرسبزی ایران اسلامی هستند.

مدیر کل منابع طبیعی وابخیزداری خراسان رضوی هم در این کارگاه گفت: از ابتدای سالجاری تاکنون تعداد ۷ کارگاه توانمند سازی زنان روستایی در راستای طرح مردمی کاشت یک میلیاد درخت در سطح استان برگزار شده است.

فنودی با اشاره به برگزاری این کارگاه‌ها در شهرستان‌های نیشابور، فیروزه، بردسکن، ششتمد، صالح آباد و زبرخان افزود: در این کارگاه‌ها تاکنون ۵۵۰ نفر از بانوان روستایی استان آموزش لازم در خصوص تهیه قلمه و تولید نهال و حفاظت از درختان رادریافت کرده اند.

وی گفت: در این کارگاه‌ها تعداد صدهزار گلدان پلاستیکی، قلمه سنجد، ویتکس و بذر گونه‌های بومی شامل بادامشک، آتریپلکس، نارون و ... بین بانوان توزیع شد.

مدیر کل منابع طبیعی وابخیزداری خراسان رضوی افزود: این کارگاه‌ها تاپایان سال به صورت منظم ومستمر در تمام شهرستان‌های استان برگزار خواهد شد.

دیگر خبرها

  • قهرمانی بدون شکست آرسنال در ورزشگاه وایت هارت لین (25 آوریل، 2004) / فیلم
  • مشارکت زنان روستایی در طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت
  • زنان بدون فرزند شاد‌تر هستند یا مادران؟
  • شمسایی: بازی با ازبکستان جذابیت‌های خاصی خواهد داشت
  • بدون حواله هم قهرمان می‌شویم!
  • دیدار آلومینیوم و پرسپولیس بدون حضور زنان
  • بازآفرینی داستانی از پهلوان ایرانی برای کودکان/ نمادی از فرهنگ پهلوانی در« پهلوان و فیل»
  • نمادی از فرهنگ پهلوانی در «پهلوان و فیل»
  • خطیر:گرفتن حق امضای من درست نیست، بعضی دنبال هیجان هستند/ امروز بهترین اتفاق بعد از انقلاب برای استقلال بود+فیلم
  • اجری موفق طرح نور در کرمانشاه