Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه خبر خبرگزاری برنا، حجت الاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی عصر چهارشنبه در نشست ایران هوشمند و مراسم گشایش بیست و پنجمین نمایشگاه بین المللی الکامپ ، اظهارداشت: هر چند که ممکن است عده ای بخواهند به نفع شخصی و یا جمعی از این فضا سوء استفاده کنند اما هیچگاه نمی‌شود یک حرکت بزرگ و جهانی را بخاطر عده‌ای سوء استفاده کننده تعطیل کرد .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس جمهور با اشاره به اینکه امروز همه شهرها و 78 درصد روستاهای کشور از اینترنت پرسرعت و یااینترنت همراه نسل سوم و چهارم برخوردارند، تصریح کرد: یکی از افتخارات بزرگ دولت یازدهم و دوازدهم در زمینه ایجاد فضای جدید برای کسب و کار و تحولات اجتماعی و سیاسی است.

دکتر روحانی با بیان اینکه امروز در بحث فضای مجازی و یا حرکت در مسیر ایران هوشمند، تنها اقتصاد و اشتغال مطرح نیست، افزود: حتی از لحاظ اجتماعی، فرهنگی و سیاسی، این فضای مجازی است که مشارکت مردم را در همه امور کشور آسان‌تر کرده است، روزانه به مسئولان و حاکمان نمره می‌دهد که تا چه حد دارای مقبولیت و حتی مشروعیت هستند و همچنین برای تحولات اجتماعی و جامعه ایرانی فرصت‌های مناسب بوجود آورده است.

رئیس جمهور با اشاره به برگزاری جلسه با فعالین حوزه فضای جدید کسب و کارهای نوپا در کشور، گفت:‌ امروز تحولات بزرگی با کمک فضای مجازی در حوزه های اقتصادی، محیط زیست، رشد اقتصادی و ارتباطات اجتماعی و سیاسی ایجاد شده است.

دکتر روحانی با بیان اینکه امروز یک استارتاپ قادر است، اشتغال عظیمی برای کشور ایجاد نماید، افزود: اینکه یک استارتاپ بتواند یک میلیون و 600 هزار شغل طی 4 سال ایجاد نماید، افتخار بزرگی برای نسل جوان و تحصیلکرده و همچنین رفاه اجتماعی مردم است.  امروز مردم می‌توانند از طریق همین استارتاپ‌ها سفرهای درون شهری خود را انجام دهند که این امنیت و رفاه را فضای مجازی بوجود آورده است.

دکتر روحانی اظهارداشت: اینکه ساکنان روستاها نیز اکنون می توانند از همان درون روستا محصولات تولیدی خود را به طور مستقیم و بدون واسطه های مزاحم کسب و کار ،  به مشتریان عرضه کنند ، کار بسیار بزرگی است که دانش فناوری اطلاعات و ارتباطات برای ما بوجود آورده است.

رئیس جمهور با تأکید بر اینکه امروز بین واقعیت موجود در فضای مجازی که شرایطی مدرن است با شرایط سنتی دیروز، فاصله‌ای بسیار زیاد وجود دارد، تأکید کرد: باید این فاصله را کم کنیم که البته این کار آسانی نیست و اگر این جمع جوان وجود نداشت و اراده قدرتمند جوانی نبود، قطعاً عقب‌نشینی می‌کردند.

دکتر روحانی با اشاره به برخی از  این فشارها و موانع از جمله صدور مجوزهای لازم و مقررات مربوط به گذشته، افزود: شرایط با قبل بسیار متفاوت است و بار مسئولیت سنگینی بر دوش دولت است تا این مشکلات و موانع را برطرف کند.

رئیس جمهور با بیان اینکه دنیای جدید علیرغم فرصتی که ایجاد کرده، ممکن است به عنوان فضایی برای سوء استفاده باشد، ادامه داد: امکان دارد عده‌ای بخواهند با سوء استفاده از فضای مجازی به آبرو، حیثیت، امنیت و اموال مردم تعرض کنند که باید جلوی آن ها گرفته شود.

دکتر روحانی با بیان اینکه به فضای مجازی امن، آسان و ارزان و همچنین مقرراتی که همگان بتواند از این فضا به راحتی استفاده کنند، نیازمند هستیم، گفت: باید نسل جوان و جامعه خود را با شرایط جدید، کاملاً منطبق نماید و  از این فضا بیش از پیش بهره بگیرد.

رئیس جمهور با تأکید بر اینکه راهی جز همکاری همه قوا که نمایندگان آنها در شورای عالی فضای مجازی هستند، وجود ندارد، گفت: بدون همکاری و تشویق جامعه و نسل جوان رسیدن به اهداف امکان‌پذیر نیست.

دکتر روحانی با اشاره به اینکه امروز در شرایطی هستیم که قدرت‌های بزرگ با اعمال تحریم،  یکجانبه‌گرایی و سلطه از طریق فضای مجازی می‌خواهند تسلط خود را بر کشور اعمال نمایند، تصریح کرد: راهی جز خوداتکایی، همکاری با کشورهای دوست و پیشرفت علم وجود ندارد و کشورهای دوست باید در کنار یکدیگر بوده و قدرت فناوری خود را در فضای مجازی بالا ببرند تا جلوی  سوء استفاده سلطه‌طلبان و ایجاد موانع برای پیشرفت کشورها را بگیرند.

رئیس جمهور همچنین از شرکت‌های نوپای کسب و کار که تحول بزرگی در کشور بوجود آورده‌اند قدردانی کرد.

دکتر روحانی خاطر نشان کرد: امروز در تمام امور جامعه و کشور از جمله مسایل فرهنگی، علمی، اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و بهداشتی، راهی نداریم، جز اینکه از این فضا استفاده و بهره‌برداری کنیم.

رئیس جمهور افزود: با استفاده از فضای مجازی و استارتاپ‌ها می‌توانیم بازار را با تولیدگر آشتی دهیم و علم را با فناوری جدید، آشنا کنیم. امروز نمی‌توانیم در امور مربوط به محیط زیست، کنترل آب‌ها و فناوری‌های نوین آبیاری فضای مجازی را نادیده بگیرد و راهی نداریم جز اینکه از فناوری نوین استفاده کنیم.

دکتر روحانی در جمع نمایندگان شرکت‌های کسب و کار نوپا و استارتاپ‌ها که در فضای اقتصاد دیجیتال فعالیت می‌کنند، گفت: از همه کسانی که در این فضا فعالیت می‌کنند، از جمله نسل جوان، دانشگاهیان، دستگاه‌ها و وزارتخانه‌ها  تشکر و قدردانی می کنم.

رئیس جمهور با تأکید بر اینکه دولت بر مبنای اصول خود و قول‌هایی که به مردم داده برای باز بودن این فضا ایستادگی خواهد کرد، گفت: از تمام توان خود برای این منظور استفاده خواهیم کرد.

دکتر روحانی تأکید کرد: از نظر مقررات و قوانین و تسهیل شرایط برای فعالیت در فضای مجازی و استفاده از فناوری‌های نوین،  از جوانان فعال در این کسب و کارهای نوپا حمایت خواهیم کرد.

پیش از سخنان رئیس جمهور در مراسم ایران هوشمند و افتتاحیه بیست و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی الکامپ تعدادی از مدیران جوان شرکت‌های نوآفرین موفق (استارتآپ‌) در نشستی صمیمانه با دکتر روحانی به تشریح فعالیت‌های خود و همچنین وضعیت این شرکت‌ها از ابتدای فعالیت تاکنون پرداخته و مشکلات پیش روی خود را در ادامه راه مطرح کرده و از رئیس جمهور برای حمایت از استارتآپ‌ها و کسب و کارهای نوین تقاضای کمک کرد.

دکتر روحانی پس از شنیدن سخنان این جوانان فعال و نوآفرین و شنیدن مشکلات مدیران جوان این شرکت‌ها دستور داد جلسه‌ای با حضور مدیران شرکت‌ها با وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های مربوط برای حل مشکلات و موانع مطرح شده در راه فعالیت‌های این شرکت‌ها برگزار شود.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: ایران اینترنت فضای مجازی نسل جوان نمایشگاه بین المللی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۴۴۰۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ربیعی: تعطیلی شنبه توطئه نیست

دکتر علی ربیعی با بیان اینکه وقتی هر پدیده‌ای را محدود می‌کنیم و در جایی را می‌بندیم، چه هدفی داریم! وقتی با چشممان می‌بینیم اهدافمان محقق نمی‌شود، تداوم سیاست‌ها چیست؟ گفت: هدف بستن فضای مجازی چیست؟ مگر سنجش‌ها نشان نمی‌دهند که مردم تا چه میزان بالایی از فیلترشکن استفاده می‌کنند و نه از صداوسیمایی با این بودجه کلان! پس این محدودیت‌ها و اختلال‌ها چه خاصیتی دارند! همه تان هم که در شبکه‌های مجازی حضور دارید و تیک آبی و خاکستری هم می‌گیرید! این هم از آن تناقض‌ها است!

به گزارش جماران، دکتر علی ربیعی، وزیر پیشین تعاون، کار و رفاه اجتماعی که در نشست «بررسی تاثیر سیاست‌های اقتصادی و اجتماعی در رشد و توسعه اقتصادی در فضای فناوری اطلاعات» که از سوی گروه علمی تخصصی اقتصاد رسانه «انجمن ایرانی مطالعات فرهنگی و ارتباطات» برگزار شده بود، سخن می‌گفت، با بیان اینکه متاسفانه از روز اولی که اینترنت در کشور ما آمد، دائما به دنبال آسیب شناسی بودیم و بحث‌های اندکی به مساله فرصت‌های نهفته در آن پرداختند، گفت: این نگاه عمدتا ناشی از سطح فردی و بررسی تاثیر آن بر رفتار‌های فردی بوده و از روز اول با نگاه آسیب شناسانه به سمت آن رفتیم و تنها حوزه‌ای که برای ما اهمیت داشته، رفتار‌های فردی بوده است. در واقع با مشاهده رفتار‌هایی که خلاف سنت‌ها و ارزش‌های مالوف ما بوده، نوعی احساس خطر ایجاد شده است.

دوران دو رئیس قبلی قوه قضائیه، یکی از دوران‌های بسیار تلخ فضای مجازی بود

وی با بیان اینکه در سطح بعد باید آیین نامه‌ها و سیاست گذاری‌ها را بررسی کرد، توضیح داد: برای نمونه، قانون مجلس و آیین نامه‌هایی که قوه قضائیه مطرح می‌کند به این مسائل می‌پردازند و دوره دو رئیس قبلی قوه قضائیه، یکی از دوران‌های بسیار تلخ فضای مجازی بود و بیشترین فشار‌ها بر گسترش فضای مجازی در این دوران‌ها سامان گرفته بود.

ربیعی با تاکید بر ضرورت توجه به فلسفه حکمرانی فضای مجازی و حوزه تکنولوژی‌های اطلاعاتی و ارتباطی، گفت: فهم این سطح به ما کمک می‌کند که دریابیم چه اتفاقی در حوزه سیاست گذاری‌ها و همچنین رابطه مردم با فضای مجازی و تکنولوژی اطلاعاتی می‌افتد. درک این سطح به ما برای فهم علل اتفاقات کمک می‌کند. به تعبیری باید بررسی کرد عوامل و عناصر اصلی فلسفه حکمرانی دیجیتال و تکنولوژی‌های ارتباطی، چه عواملی هستند.

وزیر پیشین تعاون، کار و رفاه اجتماعی اضافه کرد: میان رویکرد‌ها و استراتژی‌های فلسفه ساز حکمرانی کشور، میان استراتژی بقا و توسعه گرفتار شده ایم. این وضعیت کنش‌ها و سیاست‌های ما را تحلیل می‌کند. از دهه ۷۰ این بحث بود که آیا می‌خواهیم خودمان را کماکان بسط دهیم به سطح جهان را قدرت خود را حفظ کنیم، آن زمان جمعبندی شد که ما هم توسعه و هم بقا می‌خواهیم. اما متاسفانه در روندی که طی شد، فلسفه بقا بر فلسفه توسعه کشور چربیده است.

از ساحت تکنولوژی‌های ارتباطی امنیت زدایی کنیم

وی توضیح داد: وقتی فلسفه حکمرانی ما بقا است، تمام تکنولوژی‌ها بر اساس آن سنجیده می‌شود. استارتاپ‌ها را این گونه ارزیابی می‌کنند. نسبت مردم با فضای مجازی، در همین ارتباط سنجیده می‌شود. ما باید این نکته را درک کنیم؛ می‌توانستیم درباره تکنولوژی‌های اطلاعاتی و فضای مجازی بحث اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی و امنیتی کنیم، اما استراتژی بقا ما را به سمتی برده است که سیاست‌های امنیتی بر سایر سیاست‌ها در امر فضای مجازی چربیده و این گرفتاری اصلی ما است.

باید از ساحت تکنولوژی‌های ارتباطی امنیت زدایی کنیم. وقتی نگاه و فلسفه این گونه جلو می‌رود، به رغم هر اسمی که بر توسعه می‌گذاریم، تحمل الزامات و نتایجش را نداریم و بنابراین عملا به جایی نمی‌رسیم؛ چرا که فلسفه بقا حاکم است.

ربیعی با بیان اینکه بنیان‌های نظری و فلسفه وجودی حکمرانی ما گسترش پهنای باند اینترنت را بر نمی‌تابد، خاطرنشان کرد: حکمرانی ما می‌گوید پهنای باند را می‌خواهم، اما نه می‌تواند الزامات آن را رعایت کند و نه از نتایجش خوشش می‌آید؛ بنابراین پهنای باند ما عملا دچار مشکل می‌شود. آثار توسعه در فضای مجازی متاثر از این دیدگاه است و با جزمیتی که وجود دارد، شرکت‌های استارتاپی ما تهدید محسوب می‌شوند.

در حالی که اگر همه جهان بگویند هوش مصنوعی، آینده اقتصاد جهان و ثروت جهان تعداد مشاغل ما در خدمات شبکه‌های اجتماعی و فضای مجازی است، چون آن نگاه می‌ترسد، استارتاپ به جای اینکه سکو و جهش توسعه و اقتصاد کشور باشد، جهش وابستگی کشور و جهش دیدگاه‌هایی که ارزش‌های نامالوف را دنبال می‌کنند تلقی می‌شود.

جریان پرقدرتی سالهاست که مقابل حاکمیت تفکر توسعه و پیشرفت ایستاده

وی با بیان اینکه جریان پرقدرتی سالهاست که مقابل حاکمیت تفکر توسعه و پیشرفت ایستاده و در عمل صرفا استراتژی «بقا» را دنبال می‌کند، تاکید کرد: عنصر اصلی تاثیرگذار بر سیاستگذاری این نکته است که ما دائما و ناچارا به فراز و نشیب و کشاکش و آیین نامه‌های مختلف می‌رسیم که متاثر از این عامل در حکمرانی است.

در این نشست که در دفتر روزنامه شرق برگزار شد، وزیر پیشین تعاون، کار و رفاه اجتماعی در ارزیابی از فضای مناسب کار برای کارآفرینی در کشور، اظهارداشت: درباره اینکه چرا شکست خوردیم و کجا‌ها موفق بودند، بحث‌های زیادی می‌شود. در حالی که این مساله بسیار ساده است. از دوره ۷۶ تا ۸۴ را می‌توانیم بررسی کنیم، دوره ۹۲ تا ۹۷ هم بررسی کنیم.

نیازی به تحلیل و واکاوی‌های عمیق نداریم. این دو دوره که در آن سیاست‌ها جامع نگر هستند و روابط بین الملل درست است و جامعه مدنی نفس می‌کشد، درخشان‌ترین دوران اقتصادی همان دوران است. از ۹۴ تا روی کار آمدن ترامپ، شکوفاترین دوران استارتاپی در ایران را داشتیم، شرکت‌های دانش بنیان هم دوران خوبی داشتند.

اما اکنون با بازی با کلمات، بحث دانشگاه‌های «حکمت بنیان» را مطرح می‌کنند و روشن نیست که این شاخص چگونه می‌خواهد سنجیده شود.

با تعابیری مانند دانشگاه «حکمت بنیان»، دل خوش می‌کنند

ربیعی گفت: با این کلمات که فریبایی دارد، دل خوش می‌کنند و تحت پوشش آن‌ها آسوده می‌خوابند و تصور می‌کنند این کلمات برای ما خوشبختی و سعادت می‌آورند!

وزیر پیشین تعاون، کار و رفاه اجتماعی اضافه کرد: یک تفکر ما را نیازمند توسعه و پذیرفتن نتایج و الزامات آن می‌داند و معتقد است باید برای مدیریت نتایج آن برنامه ریزی درست کرد، اما ما، چون در این حوزه وارد نمی‌شویم، با بخش‌های سنتی وارد چالش نمی‌شویم و چالش ما با بخش‌هایی است که مرتبط با فضای ارتباطی مبتنی بر شبکه‌های اطلاعاتی است.

تعطیلی شنبه توطئه نیست

ربیعی با بیان این اعتقاد که بسیار تاکید کرده ایم که تغییر سبک زندگی که در خیابان می‌بینید، توطئه نیست، بلکه تغییر ارزش‌ها است، تصریح کرد: اینگلهارت هم مطالعه کرده و می‌گوید کل جوامع این تغییرات را دارند. در هر جامعه‌ای به شکلی است. تعطیلی جمعه و شنبه توطئه نیست بعد هم فضای مجازی را محل این توطئه تصور می‌کنند.

آنچه امروز می‌بینیم، نتیجه سیاست‌هایی است که خود ما اعمال کرده ایم

به گفته وی؛ تغییر ارزشی را می‌بینند، اما، چون علت یابی نمی‌توانند بکنند، آن را توطئه می‌دانند. در حالی که بخشی از تغییرات ارزشی، جهانی و طبیعی است. بخشی از آن هم حاکی از سیاست‌های خود ما است. آنچه که امروز می‌بینیم، نتیجه سیاست‌هایی است که خود ما اعمال کرده ایم.

ربیعی با بیان اینکه شرکت‌های استارتاپی زمینه ساز ایجاد نوعی پیوند‌های جهانی هستند که ما نه به الزامات آن تن می‌دهیم و نه نتایجش را می‌پذیریم، اظهارداشت: فضای شرکت‌های استارتاپی در میان ۸۰ میلیون نفر جمعیت تنگ است و فضای جهانی را می‌خواهد.

این استاد دانشگاه با تاکید بر اینکه اقتصاد آینده، بدون اقتصاد دیجیتال، ناقص است، توضیح داد: بیشترین میزان اشتغال را ما در آینده در بخش خدمات مبتنی بر تکنولوژی اطلاعاتی داریم. هم ثروت ایجاد می‌کند و هم موتور حرکت سایر بخش‌ها می‌توانند رشد و توسعه یابند و هم میزان اشتغال را رشد می‌دهد و هر گونه کوتاهی در این زمینه رفتاری غیرامنیتی است که در واقع امنیت کشور و اشتغال و ثروت اندوزی کشور را به خطر می‌اندازد.

سخنگوی دولت پیشین ادامه داد: وقتی هر پدیده‌ای را محدود می‌کنیم و در جایی را می‌بندیم، چه هدفی داریم! وقتی با چشممان می‌بینیم اهدافمان محقق نمی‌شود، تداوم سیاست‌ها چیست؟ هدف بستن فضای مجازی چیست؟ مگر سنجش‌ها نشان نمی‌دهند که مردم تا چه میزان بالایی از فیلترشکن استفاده می‌کنند و نه از صداوسیمایی با این بودجه کلان! پس این محدودیت‌ها و اختلال‌ها چه خاصیتی دارند! همه تان هم که در شبکه‌های مجازی حضور دارید و تیک آبی و خاکستری هم می‌گیرید! این هم از آن تناقض‌ها است!

دیگر خبرها

  • وعده تأمین اینترنت برای روستاهای بالای ۲۰ خانوار کشور
  • تامین زمین ویلایی در روستاها برای متقاضیان نهضت ملی مسکن شهرها
  • فضای مجازی باید باعث افزایش انسجام جامعه شود
  • ۴۰ درصد روستاهای بابل از نعمت گاز برخوردارند
  • ۹۵ درصد روستاهای خوزستان از اینترنت بهره‌مند هستند
  • ربیعی: تعطیلی شنبه توطئه نیست
  • بیش از 22 هزار خانوار یزدی تا شهریور ماه به فیبرنوری متصل می شوند
  • دهمین کنفرانس بین‌المللی وب پژوهی برگزار می‌شود
  • برقراری اینترنت پرسرعت همراه در مسجد شکر طبس
  • پسماند و زباله معضل اصلی شهرها و روستاهای چهارمحال و بختیاری