Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جهان نيوز»
2024-03-19@07:01:15 GMT

ترمز سیالیت روشنفکران و بوروکرات‌ها

تاریخ انتشار: ۲۷ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۴۴۵۱۴۲

جهان نيوز - دکتر حامد حاجی‌حیدری: سخنان رهبر عالی جمهوری اسلامی در دیدار با امامان جمعه پس از مذاکره مبهوت‌کننده با نخست‌وزیر ژاپن، مجدداً ارزش رکن «صائنا لنفسه، حافظا لدینه، مخالفا لهواه، مطیعا لامر مولاه» را گوشزد کرد. رویترز و بلومبرگ به سرعت تیتر «دزدی دریایی انگلیس را بی‌جواب نمی‌گذاریم» را مخابره کردند، و خبرگزاری فرانسه، دیلی‌استار، و هاآرتص «ایران قطعاً به کاهش تعهدات خود در توافقنامه هسته‌ای ادامه می‌دهد» را عنوان خط خبری خود قرار دادند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شماری از خبرگزاری‌های دیگر نیز هر دو عنوان خبری را با هم منتشر کردند.
در شرایطی که مع‌الاسف، سیاست اعلام‌شده دولت به سمت «تحریم‌ها را بردارید، مذاکره می‌کنیم» پیش می‌رود، و مطلقاً اثری از عزت نفس ملی و عقیدتی در آن ملحوظ نیست، یک قاعده رفتاری چهار پایه «صائنا لنفسه، حافظا لدینه، مخالفا لهواه، مطیعا لامر مولاه»، ارزش عملیاتی خود را برای چندمین بار در تاریخ معاصر ما گوشزد می‌کند؛ اینکه در زندگی سیال و بی‌شکل مدرن که گرایش بی‌پایانی به عقب‌نشینی در قبال «قدرت» دارد، ریشه‌ها در کجا پای هویت را مستحکم می‌کنند، و باعث می‌شوند تا دیگر عقب‌نشینی نکند و برای آتیه امت نیز چیزی به جای بگذارد. این، نقطه‌ای است که به داد هویت ملی و عقیدتی تضعیف‌شده در اثر سیالیت و شل‌ و ولی روشنفکران و بوروکرات‌ها می‌رسد تا بتواند مستحکم بایستد و حق ملت را استیفا کند: نقطه «صائنا لنفسه، حافظا لدینه، مخالفا لهواه، مطیعا لامر مولاه».
و یک سطح عمیق‌تر؛ باید ببینیم که چرا روشنفکران و نخبگان این جامعه به این وضع و حال گرفتار آمده‌اند که به جای مطالبه قاطع حقوق ملت به اتکای عبرت‌های متعدد معاصر از 1299 شمسی گرفته تا شهریور 1320 و مرداد 1332 و بهمن 1357 و... تا همین حالا، به انعطاف سیال در مقابل آن زنگی مستی که در معبد سیاه واشنگتن نشسته است، تن داده‌اند. برای مدتی گمان می‌شد که روشنفکری این کشور با تجربه‌های امام و امت همراه شده‌اند و نوای «ایران ای سرای امید»، سر می‌دهند، ولی رفته‌رفته، از بی‌بی‌سی سر درآوردند یا به کانادا رسیدند و رنگ رخسارشان به کانادادرای گرایید یا ازدیاد فراش کردند یا به معامله و مذاکره با کدخدا تن دادند و چیزی از میراث ظاهراً انقلابی چپ و راست‌شان باقی نماند. این سیالیت از کجا می‌آید و گریبان روشنفکران و بوروکرات‌های ما را می‌چسبد؟
برای ما که در متن علوم اجتماعی، روزمره، با این جماعت روشنفکر و فراموشی‌هایشان مواجه هستیم، مدام این سؤال مطرح می‌شود که ریشه این سیالیت و شل ‌و ولی روشنفکری چیست؟ پیوسته از خود می‌پرسیم که این جماعت اسیر سنت‌ها و دگم‌های تمجید و وادادگی نسبت به غرب را چه شده است که حتی نهیب عظمت اقتصادی شرق هم نمی‌تواند آن‌ها را از دگم‌هایشان جابه‌جا کند تا قدری مستقل فکر کنند؟ چرا روشنفکری ما در قبال عبرت‌های متعدد معاصر، این‌قدر فراموشکار است؟ همیشه نهیب امام خمینی رحمت الله علیه در ذهن ما سوسو می‌زند که خطاب به روشنفکران می‌فرمودند: «آخر چه بدی دیدید از اسلام؟» مگر نه این است که در تاریخ 200سال اخیر این کشور، هر گاه اسلام و علمای «صائنا لنفسه، حافظا لدینه، مخالفا لهواه، مطیعا لامر مولاه»، پا به میدان اصلاح اجتماعی گذاشتند، امت را چند گام به جلو رساندند؟ مگر نه این است که تاریخ هزاران ساله تمدن نشان می‌دهد که پیامبران توحیدی پرنفوذترین برنامه‌های پیشبرد زندگی فردی و اجتماعی را ارائه داده‌اند و هیچ فیلسوف و هنرمند و دانشمندی را یارای رقابت با تأثیرگذاری صادقانه و صمیمی آن‌ها نبوده است؟ پس، «چه بدی دیدید از توحید؟» «چه بدی دیدید از ایمان؟» «چه بدی دیدید از اسلام؟»
موجب بی‌ریشگی و وادادگی روشنفکری، یک چیز مشخص است: دنیاطلبی و عافیت‌جویی و مادی‌گری. رفتارشناسی روشنفکری به این ترتیب بوده است که زمانی با امواج و تب و تاب انقلابی مردم همراه می‌شود، اما پس از مدتی که مشغول آکادمی و مدرک و ریاست و شغل و ... می‌شود، دوباره به دگم‌های خویش بازمی‌گردد و به تعریف و تمجید از زورمداران غرب می‌پردازد. این، قدری به اقتصاد سیاسی روشنفکری در سفارتخانه‌ها هم بازمی‌گردد که تاریخ این کشور از آن خلاصی ندارد و هر از گاهی در می‌یابیم که جماعتی از بوروکرات‌ها و روشنفکران و سرمایه‌داران در سفارت بریتانیا و فرانسه و روسیه و ... پلو خورده‌اند، با نوشابه!
ما نیاز به اعمال تغییرات ریشه‌ای در روشنفکری و آکادمی و بوروکراسی خود داریم. خدا رهبر عالی این کشور را حفظ کند، ولی مطلقاً برازنده نیست که روشنفکران و بوروکرات‌های ما که طور دیگری تربیت شده‌اند، مسیر دیگری را آن‌قدر بروند تا کسی ترمز وادادگی آن‌ها را بکشد. دانشگاه و دم و دستگاه بوروکراتیک ما باید «صائنا لنفسه، حافظا لدینه، مخالفا لهواه، مطیعا لامر مولاه» تربیت کنند. نظام اجتماعی ما باید به این دست نخبگان پر و بال دهد. و سیاستمداران کشور باید با تابعیت این ارزش‌ها، مسیر تاریخی امت را به پیش برند. تکلیف سیاستمدار مؤثر، اعمال قاطع تغییرات سیاسی برای رساندن امت به شرایط مطلوب‌تر است و این با سیالیت و عافیت‌جویی نمی‌سازد. آنچه سیاستمداران مؤثر تاریخ را از سایر سیاستمداران متمایز کرده است، دقیقاً همین است؛ ریشه داشتن در اصولی که به او استحکام اعمال قاطع تغییرات سیاسی برای رساندن امت به شرایط مطلوب‌تر را ببخشد. این، همان فرمول «صائنا لنفسه، حافظا لدینه، مخالفا لهواه، مطیعا لامر مولاه» است.
منبع:صبح نو کپی متن خبر

منبع: جهان نيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jahannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جهان نيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۴۵۱۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیروزی بارسلونا با درخشش لواندوفسکی / ناپولی ترمز اینتر را کشید/پاری‌سن‌ژرمن دست‌نیافتنی‌تر شد

آفتاب‌‌نیوز :

 در آخرین بازی از هفته بیست‌و‌نهم لالیگا که مهمترین بازی این هفته از لیگ دسته اول فوتبال اسپانیا نیز بود، شب گذشته (یکشنبه) در ورزشگاه متروپولیتانو تیم فوتبال اتلتیکومادرید میزبان بارسلونا بود و این بازی را با نتیجه ۳ بر صفر به میهمان کاتالان باخت.

اولین گل بارسلونا را ژوائو فلیکس با پاسی از روبرت لواندوفسکی به ثمر رساند. او پس از گشودن دروازه تیم اصلی‌اش که از آن به بارسا قرض داده شده است خوشحالی چندانی نکرد. در دومین گل بارسلونا که در دقیقه ۴۷ رقم خورد، لواندوفسکی باز هم نقش‌آفرینی کرد و این بار در نقش گلزن ظاهر شد و از پاس رافینیا برای گشودن دروازه حریف استفاده کرد.

ستاره لهستانی در گل سوم تیمش نیز تأثیر مستقیم داشت و زمینه‌ساز گلی شد که فرمین لوپس مارین در دقیقه ۶۵ به ثمر رساند.

دیگر اتفاق مهم این بازی اخراج ناهوئل مولینا از اتلتیکومادرید در دقیقه ۳+۹۰ بود.

با این نتیجه بارسلونا از رقیب هم‌ایالتی‌اش جیرونا سبقت گرفت و با ۶۴ امتیاز نزدیک‌ترین تعقیب‌کننده رئال مادریدی شد که با ۷۲ امتیاز صدرنشین است. در جدول پس از بارسلونا، جیرونای با ۶۲ امتیاز در رده سوم قرار دارد. اتلتیکو مادرید هم به واسطه باختش یک پله در جدول سقوط کرد و ۵۵ امتیازی ماند تا بیلبائوی ۵۶ امتیازی جای این تیم را در رده چهارم بگیرد.

ناپولی ترمز اینتر را کشید/ دلیل لغو بازی آتالانتا

همچنین آخرین و مهمترین بازی هفته بیست‌و‌نهم سری A ایتالیا، شب گذشته (یکشنبه) از ساعت ۲۳:۱۵ به وقت تهران در ورزشگاه سن‌سیروی شهر میلان میان تیم‌های اینتر و ناپولی برگزار شد که این بازی با تقسیم امتیازات میان دو تیم پس از تساوی یک - یک خاتمه یافت.

اینتر که پیش از این بازی ۱۰ دیدار پیاپی خود در سری A را برده بود، با گلزنی متئو دارمیان در دقیقه ۴۳ از ناپولی جلو افتاد و تا ۹ دقیقه به پایان وقت‌های معمول مسابقه نیز برنده بود، اما گل دقیقه ۸۱ ژوان ژسوس مانع از پیروزی نراتزوری شد.

آخرین بازی بدون برد اینتر در لیگ تساوی خارج از خانه‌اش برابر جنوا در روز هشتم دی ماه بود و از آن زمان تا به امروز شاگردان سیمونه اینزاگی در ۱۵ بازی ۱۳ پیروزی به ثبت رسانده بودند.

با وجود توقف در بازی یکشنبه شب، فاصله اینتر با تعقیب‌کنندگانش آنقدر زیاد است که شانس این تیم را برای کسب اسکودتو آنهم در فاصله ۹ هفته به پایان لیگ چندان به خطر نمی‌اندازد. اینتری‌ها با یک امتیازی که از این بازی کسب کردند، اکنون ۷۶ امتیازی هستند حال آنکه میلان با ۱۴ امتیاز کمتر در رده دوم جدول قرار دارد. یوونتوس هم با ۵۹ امتیاز در رده سوم است و پس از آن بولونیای ۵۴ امتیازی چهارم است.

پیش از این بازی قرار بود تیم‌های آتالانتا و فیورنتینا در ورزشگاه جوئیس برگامو به مصاف یکدیگر بروند که این بازی به دلیل سکته قلبی جو بارون مدیراجرایی باشگاه فیورنتینا و انتقال اورژانسی او به بیمارستانی در میلان با بالگرد، لغو و به زمان دیگری موکول شد.

پاری‌سن‌ژرمن دست‌نیافتنی‌تر شد

پرونده هفته بیست‌و‌ششم لوشامپیونه، روز گذشته (یکشنبه) با برگزاری شش مسابقه بسته شد که در آخرین آن‌ها پاری‌سن‌ژرمن صدرنشین میزبان خود مون‌پولیه را با نتیجه قاطع ۶ بر ۲ در هم کوبید.

ویتینیا در دقیقه ۱۴، کیلیان امباپه در دقایق ۲۲، ۵۰ و ۶۳، لی کانگ این در دقیقه ۵۳ و نونو مندز در دقیقه ۸۹ برای PSG و نوردین در دقیقه ۳۰ و ساوانیه در دقیقه ۲+۴۵ (پنالتی) برای مون‌پولیه گلزنی کردند.

پاریسی‌ها با کسب هفدهمین پیروزی‌شان در این فصل و با توجه به توقف برست رده دومی، ۵۹ امتیازی شدند و اکنون ۱۲ امتیاز با تیم دوم جدول لوشامپیونه فاصله دارند.

نتایج بازی‌های روز یکشنبه لوشامپیونه به شرح زیر رقم خورد:

برست یک - لیل یک
رمس ۲ - متز یک
کلرمون فوت ۲ - لوهاور یک
موناکو ۲ - لوریان ۲
رن ۲ - مارسی صفر

منبع: خبرگزاری تسنیم

دیگر خبرها

  • «روشنفکران و افول آمریکا» به بازار کتاب آمد
  • ناپولی ترمز اینتر را کشید
  • مدافع عنوان قهرمانی سری آ ترمز صدرنشین را کشید!
  • پیروزی بارسلونا با درخشش لواندوفسکی / ناپولی ترمز اینتر را کشید/پاری‌سن‌ژرمن دست‌نیافتنی‌تر شد
  • ناپولی ترمز اینتر را کشید/ دلیل لغو بازی آتالانتا
  • شاگردان اوسمار ترمز پیکان را کشیدند
  • وضعیت اورژانسی اقتصاد؛ ترمز تورم کشیده می‌شود؟
  • طبیعت ترمز ارومیه را کشید/ درناها یک ست کم آوردند
  • نمایش جالب ترمز اضطراری BMW M8 با سرعت ۲۲۴ کیلومتر بر ساعت (فیلم)
  • ببینید | نمایش جالب ترمز اضطراری بی‌ام‌و M8 با سرعت ۲۲۴ کیلومتر بر ساعت