Web Analytics Made Easy - Statcounter

اصغر زارعی کارشناس مسائل منطقه در گفتگو با خبرنگار مهر، در خصوص لزوم و اهمیت توسعه روابط تجاری با کشورهای منطقه‌ای اظهار داشت: با توجه به محدودیت‌ها و مشکلاتی که از ناحیه تحریم‌های اعمالی آمریکا بر ایران به وجود آمده و این شرایط باعث شده بخش قابل توجهی از روابط تجاری ما با دیگر کشورها در همه حوزه‌ها دچار آسیب جدی شود، امروز یکی از عمده‌ترین اولویت‌های سیاست خارجی ایران در تعامل خارجی، پیوند بیشتر با کشورهای همسایه و منطقه‌ای است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه از آنجا که اشتراکات زیادی میان ایران و دیگر کشورهای منطقه وجود دارد، زمینه خوبی برای توسعه هر چه بیشتر روابط تجاری با آن کشورها فراهم است، گفت: باید با برنامه‌ریزی مناسب در جهت افزایش و به فعلیت رساندن پتانسیل‌های موجود گام برداریم. از طرفی برخی کشورهای منطقه هم اولویت خود را برای افزایش سطح روابط تجاری، ایران می‌دانند که سوریه و عراق در این قالب می‌گنجند.

زارعی با بیان اینکه کشورهای منطقه و به طور خاص سه کشور عراق، سوریه و ترکیه که علاوه بر نیازمندی به انرژی فسیلی ما از جمله نفت و گاز، خواهان دیگر خدمات و محصولات ما از جمله برق، خدمات فنی مهندسی، راه و ساختمان هستند، تصریح کرد: این کشورها به عنوان کشورهایی با اولویت بالا جهت همکاری‌های تجاری برای ما به حساب می آیند که جا دارد با برنامه‌ریزی صحیح در راستای افزایش سطح توسعه روابط تجاری و سیاسی با آنها حرکت کنیم.

کارشناس مسائل منطقه با اشاره به دوران بازسازی عراق و سوریه اظهار داشت: ایران می‌تواند با بهره برداری مناسب از دوران بازسازی عراق و سوریه در راستای تأمین منافع خود و همچنین کمک به کشورهای مزبور در شرایط فعلی که از همکاری با ایران استقبال کرده‌اند، قدم‌های خوبی بردارد. ایران همانطور که در دوران سختی‌ها و مبارزه با تروریست‌ها در کنار دولت‌ها و مردم سوریه و عراق بوده، امروز هم می‌تواند دوشادوش آنها در جهت بازسازی دوران ثبات و امنیت با این کشورها همکاری‌های خوبی را داشته باشد.

وی افزود: زمینه‌های همکاری اقتصادی در حوزه‌های مختلف برای ایران در دو کشور سوریه و عراق وجود دارد اما باید برنامه‌ریزی داشت، تلاش کرد، بخش خصوصی را تقویت کرد و از فرصت فراهم شده که اراده مقامات دو طرف را هم پشت سر خود دارد، استفاده کرد.

زارعی با اشاره به تحریم قطر توسط برخی کشورهای حوزه خلیج فارس و فرصتی که جهت بهره برداری اقتصادی برای ایران به وجود آورده، اظهار داشت: متأسفانه شاهدیم که ایران نتوانست از آن موقعیت هم استفاده کند و تُرک‌ها نقش بسزایی را در تأمین نیاز بازار و اقتصاد قطر دارند و در مقابل، نقش ایران همچنان به عنوان کشوری دست چندم باقیمانده است.

این کارشناس مسائل منطقه تاکید کرد: شرایطی که امروز در آن قرار داریم می‌طلبد که برنامه‌ریزی و سیاست گذاری‌های اقتصادی ما به گونه‌ای باشد که با شناخت درست و بازاریابی بازارهای هدف، از حضور عمده و جدی تری برخوردار باشیم.

وی با بیان اینکه موضوع گردشگری از دیگر حوزه‌های همکاری اقتصادی با کشورهای همسایه است، تصریح کرد: با توجه به جذابیت‌های تاریخی و دیدنی، ایران می‌تواند در زمینه توریست سیاحتی قدم‌های خوبی را بردارد. همچنین توریست مذهبی و پزشکی هم می‌تواند از دیگر مواردی باشد که ایران ظرفیت پذیرایی و ارائه خدمات به توریست‌های مختلف را در آن داراست.

زارعی گفت: ایجاد اشتغال، رونق تولید و همچنین تنوع بخشی در سبد درآمدی کشور از جمله مزایای پرداختن هر چه بیشتر به صنعت گردشگری و همکاری با کشورهای منطقه در این خصوص خواهد بود.

این کارشناس مسائل منطقه در خصوص نقش دستگاه دیپلماسی در کمک به رونق اقتصادی کشور نیز گفت: امروز باید دیپلماسی در خدمت اقتصاد باشد ولی متأسفانه دستگاه دیپلماسی ما آنگونه که باید نتوانسته در خدمت اقتصاد باشد. وزارت امور خارجه بخش قابل توجهی از وقت و انرژی خود را صرف حل و فصل چالش‌ها و موضوعاتی می‌کند که به جمهوری اسلامی ایران تحمیل شده است.

وی با بیان اینکه یکی از وظایف و کار ویژه‌های وزارت امور خارجه پرداختن به موضوع تسهیل شرایط همکاری‌های اقتصادی و رونق تجارت خارجی است، تصریح کرد: معاونت دیپلماسی اقتصادی هم به این منظور در وزارت خارجه تشکیل شد اما تا به امروز متأسفانه اثرگذاری چندانی را از دیپلماسی اقتصادی به صورت شفاف و ملموس نمی‌بینیم.

زارعی در پایان خاطرنشان کرد: رایزنی‌های اقتصادی ما نیاز به تلاشی بسیار جدی تر از آنچه انجام شده است دارد، چرا که به نظر می‌آید نتیجه این رایزنی‌ها که در کنار تلاش‌ها و رایزنی‌های فرهنگی و سیاسی با کشورهای مختلف انجام می‌شود، محدود و کمرنگ است.

کد خبر 4665375 محمد مهدی ملکی

منبع: مهر

کلیدواژه: وزارت امور خارجه ایران تحریم اقتصادی ایران ایالات متحده آمریکا عراق سوریه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۴۷۴۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر دفاع روسیه: مسکو هرگز ناتو را تهدید نکرده است

وزیر دفاع روسیه امروز جمعه گفت: مسکو هرگز سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) را تهدید نکرده و از نظر نظامی و ژئوپلتیکی (جغرافیای سیاسی) علاقه‌ای به حمله به کشورهای این ائتلاف ندارد.

به گزارش مشرق، خبرگزاری اسپوتنیک نوشت: سرگئی شویگو در نشست وزیران دفاع کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای (SCO) در آستانه، افزود، ما فقط از مردم خود در سرزمین های تاریخی خود محافظت می کنیم.

شویگو گفت: روسیه همواره نهایت تلاش خود را بکار بسته تا توازن قوا و ثبات راهبردی در جهان را حفظ کند.

وزیر دفاع روسیه خاطرنشان کرد، قصد آمریکا برای استقرار زیرساخت های نظامی خود در آسیای جنوبی و شرقی، تهدیدی مستقیم علیه ثبات کشورهای سازمان همکاری شانگهای است.

وی در اظهارنظر درباره اوضاع در منطقه آسیا-اقیانوسیه گفت، ساختارهای نظامی و سیاسی دارای گرایش به آمریکا تلاش می کنند سیستم امنیتی منطقه را بازسازی کنند تا بر این بخش از کره زمین سلطه یابند.

وزیر دفاع روسیه خاطرنشان کرد، بازداشت تروریست های افراطی از خاورمیانه و شمال آفریقا به جنوب شرق آسیا زمینه را برای تنش جدید در منطقه ایجاد کرده است.

این مقام روسیه گفت: آمریکا از تاکتیک های دامن زدن به کانون های بی ثباتی در جهان، ایجاد تهدیدهای امنیتی استفاده و در عین حال، کمک های نظامی را به طور همزمان ارائه می دهد.

شویگو همچنین به پیامدهای فاجعه بار احتمالی ناشی از حملات مداوم اوکراین به نیروگاه هسته ای زاپوریژیا اشاره کرد و گفت حملات مداوم نیروهای مسلح اوکراین به نیروگاه هسته ای زاپوریژیا که می تواند به عواقب فاجعه بار منجر شود، نگران کننده است.

سازمان همکاری شانگهای در سال ۲۰۰۱ تأسیس شد. هند، ایران، قزاقستان، چین، قرقیزستان، روسیه، تاجیکستان، پاکستان و ازبکستان اعضای کامل آن هستند. افغانستان، بلاروس و مغولستان کشورهای ناظر آن را تشکیل می‌دهند. آذربایجان، ارمنستان، مصر، کامبوج، نپال، قطر، امارات، عربستان سعودی، ترکیه، سریلانکا، مالدیو، میانمار، بحرین و کویت شرکای گفت‌وگو هستند.

منبع: ایرنا

دیگر خبرها

  • همکاری‌های بین‌المللی و رشد اقتصادی نیازمند برقراری صلح است
  • ایران به توسعه اقتصادی مبتنی بر منافع کشورهای منطقه اهتمام دارد
  • تعاملات اقتصادی و سیاسی ایران با کشورهای دوست راهبرد برد- برد است
  • تعاملات اقتصادی و سیاسی ایران با کشورهای دوست، راهبرد برد- برد است
  • مقابله با آمریکا؛ هدف مشترک تهران - مسکو
  • حجم تجارت خارجی ایران ۱۵۳ میلیارد دلار است/ آماده تعامل هستیم
  • وزیر صمت: با وجود تحریم ۱۵۳ میلیارد دلار تجارت خارجی داریم
  • ضرورت افزایش نقش اقتصاد دیجیتال در اقتصاد کشورها
  • حملات تروریستی نتیجه حمایت کشورهای غربی از گروه‌های تروریستی است
  • وزیر دفاع روسیه: مسکو هرگز ناتو را تهدید نکرده است