Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-07@04:33:16 GMT

واردات ۲۲ درصد کم شد

تاریخ انتشار: ۲۷ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۴۴۸۹۶۸

وزیر صنعت، معدن و تجارت اشاره به روند صعودی بیکاری، بر اهمیت رونق تولید در رفع مشکلات بیکاری و معیشت تاکید کرد و از کاهش ۲۲ درصدی واردات در سال گذشته خبر داد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از ایسنا، امروز (پنجشنبه) نخستین نمایشگاه "فرصت‌های ساخت داخل و رونق تولید"، با هدف داخلی سازی نیازهای صنایع کشور، با حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت (صمت)، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و رئیس هیئت عامل سازمان گسترش و نوسازی صنایع در محل نمایشگاه بین‌المللی تهران افتتاح شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رضا رحمانی در این نمایشگاه، با بیان اینکه برگزاری نمایشگاه فرصت های ساخت داخل و رونق تولید در جهت تلاش برای پویا تر کردن اقتصاد کشور است، گفت: مردم باید احساس کنند که ما در جبهه اقتصادی قرار داریم و با رونق تولید چرخه‌های اقتصادی را به حرکت در آوریم.

وی با اشاره به وجود بازار ۸۰ میلیونی در کشور، اظهار کرد: واحدهای صنعتی باید در حرکت به سمت دانش فعال باشند و جوان نخبه کشور را جدی بگیرند.

وزیر صمت در ادامه با اشاره به لزوم فعال کردن شرکت های دانش بنیان در جهت رونق تولید، تصریح کرد: اگر خانواده صنعت خودکفایی را سرلوحه کار خود قرار دهند علاوه بر شکوفا شدن دانشگاه ها صنعت هم تقویت می شود.

رحمانی با بیان اینکه جوانان کار آفرین نباید دغدغه دیده شدن را داشته باشد، گفت: این نمایشگاه شروعی برای تغییر افکار گذشته و توجه به صنعت دانش بنیان است.

وی با تاکید بر اینکه نمایشگاه باید در واحدهای بزرگ تداوم داشته باشد، گفت که در واحدهای کوچک نیز نمایشگاه به صورت انجمنی برگزار می‌شود.

این مقام مسئول در ادامه از کاهش ۲۲ درصدی واردات کشور خبر داد و گفت: سال گذشته برنامه‌ای برای کاهش واردات ۱۰ میلیارد دلاری در نظر گرفتیم که منجر به کاهش ۲۲ درصدی واردات شد.

وی همچنین خاطرنشان کرد که برگزاری چنین نمایشگاهایی می‌تواند در کاهش واردات و خودکفا شدن تولید داخلی کمک کند.

این مقام مسئول با او اشاره به روند صعودی بیکاری، تصریح کرد: فناوری و صادرات دو بال تولید است، باید روی فناوری و خودکفایی واحدهای بزرگ تاکید کنیم تا مشکلات حل شود.

رحمانی ادامه داد: تولید اگر تولید افزایش پیدا کند درآمد مالیاتی افزایش می یابد، صنایع تبدیلی در بخش کشاورزی فعال می شوند و نیروی انسانی بیشتری بکار گرفته می شود، از این رو صنعت از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.

انتهای پیام/

 

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۴۸۹۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دبیر جدید اتحادیه تولید و صادرات: مرکز «پوشاک استوک» منطقه شدیم

سیاست شکست خورده ممنوعیت واردات پوشاک، نه تنها ایران را به بستری مناسب برای قاچاقچیان این کالا تبدیل کرده است؛ بلکه طبق جدیدترین اظهارنظر فعالان صنعت پوشاک، ایران تبدیل به مرکز کالا‌های استوک منطقه شده است.
 
به گزارش اکو ایران؛ با تشدید تحریم‌های ایران در اوایل سال ۱۳۹۷ دولت واردات پوشاک را همچون بسیاری از اقلام وارداتی دیگر ممنوع کرد. بدین ترتیب واردات رسمی به نفع قاچاق کنار کشید. موضوعی که همواره مورد نقد فعالان صنعت نساجی و پوشاک بود.
 
اخیرا نمایندگان بخش‌خصوصی در اتاق بازرگانی تهران به چالش‌های صنعت نساجی و پوشاک پرداختند. طبق اظهارات فعالان این صنعت، موضوع تخصیص و بازگشت ارز صادراتی، قاچاق به‌ویژه قاچاق پوشاک استوک از جمله مهمترین چالش‌های این روز‌های آنهاست.
 
هرویک یاریجانیان، رئیس کمیسیون صنعت و معدن اتاق تهران گفت: با وجود گذشت یک ماه از سال جدید، هنوز همه صنایع درگیر بلاتکلیفی هستند. ما نمی‌دانیم قیمت ارز در روز‌ها و ماه‌های آتی چه روندی را طی خواهد کرد و این یعنی نمی‌توانیم برای ورود به بازار‌های بین‌المللی و فعالیت در آن برنامه‌ریزی داشته باشیم. بی‌ثباتی طی سال‌های اخیر باعث شده است که ما متاسفانه از تمام بازار‌های بین‌المللی دور بمانیم.
 
مهدی پورقاضی، عضو سابق هیات نمایندگان اتاق تهران نیز گفت: آنچه صنایع را رنج می‌دهد، این است که سیاست‌های پولی و بانکی و ارزی است که بانک مرکزی و دولت به کار می‌گیرند همان سیاست‌هایی است که سال‌ها به کار برده شده و نتایجش هم معلوم است. برای مثال اصرار دارند که نرخ دستوری پایینی برای ارز اعلام کنند و از این طریق به افراد و گروه‌های خاص ارز ارزان بدهند.
 
امین مقدم، عضو هیات نمایندگان اتاق تهران به مشکلات موجود در حوزه نقل‌وانتقال پول، مبادلات ارزی و بازگشت ارز صادراتی سخن گفت و خواستار رفع آن‌ها شد.
 
طبق گزارش اتاق بازرگانی تهران، تراز صنعت نساجی در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال قبل از آن ۳ برابر منفی شده در حالی که حدود ۸۰درصد کالا‌های ما در کشور در حال تولید است.
 
مسعود شاه‌بختی، بازرس اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک گفت: جهش تولید در صنعت نساجی و به طور کلی دیگر صنایع اتفاق نمی‌افتد مگر اینکه سیاست‌های بانکی ما اصلاح شود. در حال حاضر بسیاری از کشور‌ها از ما تقاضای کالا دارند، اما همکاران ما در این صنعت به دلیل تحریم‌های بانکی و مشکلات ارزی قادر به صادرات کالا نیستند.
 
سعید جلالی قدیری، دبیر جدید اتحادیه تولید و صادرات صنایع نساجی و پوشاک ایران در این نشست با نقد از وضع موجود گفت: مساله اول ما تخصیص ارز و مساله دیگر قاچاق است. در مورد تخصیص ارز شفافیت وجود ندارد و همه اعم از صراف و ترخیص‌کار از رانت‌های موجود استفاده می‌کنند.
 
او افزود: در مورد قاچاق هم با وجود ممنوعیت واردات پوشاک که ما مخالف آن هستیم؛ ما اکنون مرکز توزیع کالای استوک در منطقه شده‌ایم. پنج سال است تلاش می‌کنیم بگوییم قاچاق بد است. ما نباید واردات را ممنوع کنیم و ممنوعیت واردات مشکلی از ما حل نخواهد کرد. قدیری تاکید کرد: ما در صادرات پوشاک و نساجی مزیت داریم؛ اما اینکه با چه مدلی جلو برویم مهم است.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • ۶۰ هزار شغل در استان بوشهر ایجاد شد/ رونق کسب‌وکارها در سال جاری
  • استقرار ۵۰ درصد تولیدکنندگان شوینده در قزوین
  • تسهیل واردات خودروهای غیر بنزینی راه کار کاهش مصرف بنزین
  • دبیر جدید اتحادیه تولید و صادرات: مرکز «پوشاک استوک» منطقه شدیم
  • وزیر صنعت: برای تولید اتوبوس نیازمند خارجی‌ها نیستیم
  • واردات ۳ میلیارد دلار بنزین در سال گذشته
  • نخستین جشنواره ملی گیاهان دارویی جنوب استان کرمان
  • چین صدر جدول نمایشگاه‌ها؛ ۸۵ درصد صادرات ایران برپایه نفت است
  • اقتصاد این کشور غافلگیر شد
  • آیا بورس به تنهایی می‌تواند باعث رونق تولید شود؟