Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-26@18:24:38 GMT

اهمیت فرهنگ کمتر از سیاست و اقتصاد نیست

تاریخ انتشار: ۲۷ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۴۵۱۱۹۰

اهمیت فرهنگ کمتر از سیاست و اقتصاد نیست

نشست خبری سفیر جمهوری ارمنستان در ایران با موضوع کنسرت های گروه کر دولتی ارمنستان در تهران، صبح پنجشنبه ۲۷ تیرماه در محل سفارت ارمنستان برگزار شد.

آرتاشس تومانیان سفیر جمهوری ارمنستان در ابتدای این نشست ضمن تشکر از حضور رسانه ها گفت: قرار است در تاریخ ۳۰ و ۳۱ تیرماه در تالار وحدت دو کنسرت توسط گروه کر دولتی ارمنستان برگزار شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این گروه از ۳۰ هنرمند با رهبری روبرت ملکیان تشکیل شده است و مدیریت هنری این گروه بر عهده آرمن آرابیان است.

تیگران منصوریان در راه ایران

تومانیان در باره کنسرت های این گروه گفت: شب اول این کنسرت ها به مناسبت صد و پنجاهمین سالروز تولد «کومیتاس وارتاپد» به اجرای آثار او اختصاص خواهد یافت و در شب دوم گروه کر دولتی ارمنستان به اجرای آثار تیگران منصوریان یکی یگر از موسیقیدان های بین المللی ارمنستان و به مناسبت هشتادمین سال تولد او برگزارخواهد شد و خبری خوشی که در این باره می توانم به شما بدهم این است که در این شب تیگران منصوریان هم در جمع ما در تالار وحدت حضور خواهد داشت.

سفیر جمهوری ارمنستان در ادامه سخنان گفت ضمن اشاره به شخصیت برجسته هنری «کومیتاس» گفت: او یکی از بزرگترین موسیقیدان های عصر خود بوده اما آنچنان که باید شناخته شده نیست. اهمیت شخصیت هنری کومیتاس برای ارمنی ها همانند اهمیت «یوهان سباستیان باخ» برای مردم آلمان است. او دارای شخصیتی چند بعدی در هنر موسیقی است. از طرفی او یک هنرمند کلاسیک و از طرف دیگر هنرمندی بزرگ در موسیقی فولکلوریک و محلی ارمنستان است. شخصیت هنری این آهنگساز ارمنی آنچنان بزرگ است که کلود دبوسی از او با شگفتی یاد کرده و گفته است موسیقی کومیتاس از جهت ماهیت تلفیقی نهفته در ذات موسیقی برای من به سختی قابل درک است. و آرام ایلیک خاچاطوریان دیگر هنرمند بزرگ ارمنستانی از لقب «اعظم» برای کومیتاس استفاده کرده است.

سال تولد کومیتاس برای یونسکو اهمیت دارد

سفیر جمهوری ارمنستان در ادامه سخنان خود در باره صدو پنجاهمین سال تولد کومیتاس گفت: سالی که به نام کومیتاس نامگذاری شد یعنی سالی که در آن صد و پنجاهمین سال تولد این هنرمند بزرگ گرامی داشته می‌شود از سوی یونسکو با عنوان یک رویداد مهم بین المللی برگزیده شده است.

تومانیان در ادامه سخنان خود افزود: به عنوان سفیر جمهوری ارمنستان برای من اولویت، توسعه روابط میان دو کشور ایران و ارمنستان است چه از لحاظ سیاسی و امنیتی و اقتصادی تا مسایل دیگر، اما معتقدم در این میان گسترش و تعمیق روابط فرهنگی به اندازه موارد دیگر دارای اهمیت است. چرا که بدون فرهنگ و روابط انسانی و ادبیات و هنر، روابط بین ملت ها بسیار خشک و بی روح خواهد بود.

این کنسرت برای تبلیغات سیاسی نیست

در ادامه این نشست سفیر جمهوری ارمنستان در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه آیا برگزاری کنسرت بزرگداشت کومیتاس با توجه به اینکه او یکی از قربانیان نسل کشی ارامنه در سال ۱۹۱۵ بوده اقدامی تبلیغاتی برای بهره برداری های سیاسی است یا خیر گفت: به هیچ عنوان به این موضوع فکر نکرده و حرفی هم نخواهم زد. اما باید بدانید که کومیتاس یکی از پایه های قدرتمند و اصلی موسیقی ارمنستان است. پایه ای که بنای هنر موسیقی ارمنستان و بزرگانی همچون آرام ایلیک خاچاطوریان، دیمیتری شوستاکوویچ و پروکفیف بر روی آن بنا شده است.

جاذبه های فرهنگی ارمنستان و بی مهری گردشگران

در ادامه تومانیان ضمن انتقاد تلویحی از گردشگرانی که در دوران سفر ارمنستان کمتر به بازدید از مراکز فرهنگی و شناخت مشاهیر فرهنگی ارمنستان از جمله کومیتاس تمایل دارند گفت: یکی از دلایلی که کومیتاس آنچنان که باید و شاید در بین دیگر ملت ها شناخته شده نیست را همین عدم تمایل گردشگران به نزدیکی به موسیقی و فرهنگ ارمنستان برشمرد.

انتقاد خبرنگار ایرنا را می‌پذیرم

در ادامه این نشست خبرنگار موسیقی ایرنا ضمن اشاره به این موضوع که حضور فیزیکی در یک کشور تنها شرط لازم برای شناخت فرهنگی نیست، گفت: اکثر ما بیش از هر مورد دیگری در باره نسل کشی ارامنه می دانیم چرا که تمام محصولات فرهنگی مکتوب در باره فرهنگ ارمنستان در ایران اکثراً به رویداد نسل کشی ۲۴ آوریل ۱۹۱۵ اختصاص دارد و آیا بهتر نیست با توجه به حضور تعداد قابل توجهی از ارامنه در ایران قدری هم به تولید و انتشار محصولات فرهنگی از جمله آثار موسیقی هنرمندان ارمنستانی توجه شود؟ تومانیان در پاسخ به این مطلب گفت: انتقاد و پیشنهاد شما را قبول می کنم هرچند که من نگفتم شرط لازم برای شناخت فرهنگی از کشوری حضور در آن کشور است و باید بگویم که برگزاری این دو کنسرت هم دقیقاً در همین راستا صورت گرفته است و این سفارت در گذشته نیز شرایطی را برای خبرنگاران فراهم کرد تا از کشور ارمنستان بازدید داشته باشند. کاری که ما کردیم فراهم کردن شرایط حضور خبرنگاران در ارمنستان بود و این جز با هدف تعمیق روابط فرهنگی صورت نگرفت. اما آیا چنین امکانی برای خبرنگاران و فعالین مطبوعاتی ارمنستانی هم ایجاد شده است؟

هدف از این نشست پرداختن به فرهنگ و موسیقی ارمنستان بود

در پایان این نشست آرتاشس تومانیان ضمن اشاره به این نکته که سعی داشته این نشست خبری از محدوده فرهنگ و هنر و موضوع حضور گروه کر دولتی ارمنستان در ایران خارج نشود و به همین خاطر تمایلی به پاسخ به پرسش‌های سیاسی نداشته گفت: حضور شما خبرنگاران در کنسرت بزرگداشت کومیتاس می‌تواند آغاز تمایل شما برای شناخت هرچه بیشتر ابعاد هنری این آهنگساز بزرگ باشد.

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۵۱۱۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گردشگری و صنایع دستی،‌ مردمی‌ترین نوع اقتصاد است

ایسنا/فارس معاون وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با اشاره به اهمیت تحقق شعار سال گفت: صنایع دستی و گردشگری، مردم‌ ترین سهم ما در اقتصاد است که همه اقشار می‌توانند ‌در آن نقش‌آفرینی کنند.

مریم جلالی امروز، ۶ اردیبهشت‌ماه در جشنواره مردمی  شکوفه‌های بادام در شهر دژکرد شهرستان  اقلید با اشاره به نام‌گذار ی امسال به نام «جهش تولید با مشارکت مردم»، گفت: این مهم سرلوحه کار ما قرار دارد، چرا که معتقدیم صنایع دستی و گردشگری، مردمی‌ترین سهم ما در اقتصاد است که همه اقشار می‌توانند ‌در آن نقش‌آفرینی کنند.

وی گفت: هنر زنان و خانواده‌های ایرانی این بوده که زندگی را نگه‌دارند و تولید عشق و عاطفه با محبت، تولید اخلاق و امنیت با تربیت، تولید مثل برای جوانی جمعیت، تربیت سربازان امام زمان(عج) و خلق ثروت کنند.

معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی وزارت میراث‌فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی افزود: هر منظره‌ای که مشاهده می‌شود، هر شکوفه‌ای که بر درخت می‌نشیند، هر نخی که بر تاری  و هر کیسه‌ای که بافته می‌شود و هر هنری که خانواده ایرانی از مواد اولیه در دسترس آن استفاده به هنر تبدیل کرده و رنگ آفریده، در واقع حکمت ایرانی اسلامی و سبک زندگی را رقم زده است.

جلالی با تصریح اینکه این خانواده ایرانی است که همیشه سربلند، عزت‌آفرین و عزت‌ساز بوده است، گفت: قدردان شور و شعور اهالی شهر دژکرد هستم، دژی که هم طبیعت و هم زیبایی و فرهنگ با شاهنامه‌خوانی دارد و هم موسیقی، قصه، رنگ و طعم دارد و یک رویکرد کامل برای فرهنگ ما محسوب می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه فرهنگ ما مثابه یک گنج است و ما باید بتوانیم از این فرهنگ استفاده کنیم، گفت: برای حفظ این فرهنگ باید رنج ببریم اما پشت هر رنجی، گنجی است.

معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی ادامه داد: اگه نوای شاهنامه خوانان، اگر پینه دست زنان در حاجیم و فرش و کیسه و اگر عرق و پینه دست مردان در باغداری وجود داشته، همه برای حفظ ایران بزرگ و برای سربلندی فرزندانی است که در آینده بگویند ما در ایران اسلامی زندگی کردیم.

وی با تاکید بر اینکه ایرانی با فرهنگ، غیرت، ایمان و آموزه‌های دینی خود نشان داده که همیشه وجود دارد، با مثبت ارزیابی کردن برگزاری جشنواره مردمی شکوفه های بادام اشاره  و ابراز امیدواری کرد که به سرسختی دنا و به سختی بادام و طراوات و سرسبزی شکوفه‌های بادام این جشنواره همیشه برقرار باشد و بتوانیم لبخند را بر لب خانواده ایرانی بیاوریم ومعیشت عزت آفرین با دست‌ها، زمین و درختان بیافرینم.

معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در بخش پایانی سخنانش افزود: ایرانی همیشه خوش سلیقه بوده و از هر بهانه‌ای برای حفظ فرهنگ استفاده کرده است. 

جلالی بیان کرد: رویدادهایی اینچنینی که پیوند دهنده طبیعت، فرهنگ و اقتصاد است کمک می‌کند تا اهالی یک روستا و شهر یک هویت منسجم پیدا کنند و این نشان دهنده خوش سلیقگی فرهنگ ایرانی است که با هنر، غذا، طبیعت و موسیقی سعی در انسجام ملی دارد.

وی یادآور شد: جشن شکوفه‌های بادام بهانه زیبا برای عرض اردات انسان به طبیعت و پاسداری از فرهنگ غنی  است  که درشهر  دژکرد وجود دارد و با رونق گردشگری این شهر، اقتصاد هویت بنیان ایجاد می‌شود.

معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی وزارت میراث‌فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی در پایان گفت: این رویدادها  به پیوند نسلی و آشنایی کودکان و نوجوان با فرهنگ ایرانی و اسلامی ما کمک می‌کند و از طرفی رویکرد اقتصادی و اجتماعی هم دارد و حتی می‌تواند اقتدار ایران را تضمین کند.

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • روایت فرمانده فراجا از اهمیت هجمه سنگین دشمن علیه فرهنگ جامعه
  • آغاز جشنواره «شب های موسیقی تاک» در ملایر 
  • گردشگری و صنایع دستی،‌ مردمی‌ترین نوع اقتصاد است
  • فیلمی از سورپرایز جالب مردم در کنسرت توسط گرشا رضایی
  • نقشه مهندسی فرهنگی خراسان جنوبی رونمایی می‌شود
  • نشست ماهانه هنرمندان موسیقی با اجرای ۵ کنسرت
  • برگزاری پنج کنسرت در نشست ماهانه هنرمندان موسیقی
  • موسیقی ایران به پاپ منحصر شده است/ تاریخ انقضای موسیقی‌های بی سر و ته تمام می‌شود
  • متاسفانه موسیقی ایران به پاپ منحصر شده است/ تاریخ انقضای موسیقی‌های بی سر و ته تمام می‌شود
  • چرا دانلود غیرقانونی آهنگ را دوست داریم؟