Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-04-27@03:53:27 GMT

پوتین و ماکرون درباره ایران گفت‌وگو کردند

تاریخ انتشار: ۲۷ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۴۵۲۴۹۴

پوتین و ماکرون درباره ایران گفت‌وگو کردند

خبرگزاری تسنیم: ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور روسیه و همتای فرانسوی وی امانوئل ماکرون روز پنج‌شنبه در یک گفتگوی تلفنی با یکدیگر در خصوص مسائل مرتبط با برجام تأکید کردند که این توافق نقش مهمی در امنیت منطقه خاورمیانه دارد و باید برای حفظ آن تلاش شود.

بر اساس بیانیه‌ای که دفتر رسانه‌ای کاخ کرملین در خصوص محتوای گفتگوی تلفنی بین رؤسای جمهور روسیه و فرانسه منتشر کرده، دو طرف درباره تحولاتی که پس از خروج آمریکا از برجام (در اردیبهشت ۹۷) رخ داده است و همچنین راهکار‌های حل‌وفصل مسائل مرتبط با برجام بحث و تبادل نظر کرده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پوتین و ماکرون هر دو تأکید داشته‌اند که برجام یک عامل مهم در تضمین امنیت خاورمیانه و حفظ رژیم منع اشاعه سلاح‌های هسته‌ای محسوب می‌شود و به همین دلیل همه کشور‌های ذینفع باید تلاش خود را برای حفظ برجام بیشتر کنند.

توافق هسته‌ای موسوم به برجام در ماه جولای سال ۲۰۱۵ (تیرماه ۱۳۹۴) پس از چندین سال مذاکره در سطوح مختلف سیاسی و فنی بین ایران و کشور‌های ۱+۵ (شامل پنج عضو دائم شورای امنیت+آلمان) منعقد شد و بر اساس آن ایران پذیرفت برخی فعالیت‌های هسته‌ای خود را متوقف کند و در مقابل، سایر طرف‌های برجام نیز متعهد شدند که تمامی تحریم‌ها علیه ایران را برداشته و روابط تجاری با ایران را به حالت عادی بازگردانند.

با این حال دولت ترامپ در اردیبهشت ۹۷ از برجام خارج شد و تحریم‌های اقتصادی مختلفی را علیه ایران وضع کرد. تحریم‌های یکجانبه آمریکا علیه ایران از یک سو و کوتاهی طرف‌های دیگر برجام در تأمین از حقوق مشروع ایران طبق برجام باعث شده است که توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ در وضعیت بغرنجی قرار گیرد.

ایران پس از خروج آمریکا از برجام و بازگشت تحریم‌های یکجانبه واشنگتن، یک سال با این وضعیت مدارا کرد و به طرف‌های دیگر برجام فرصت داد تا به تعهدات خود عمل کنند و اجازه ندهند اقدامات یکجانبه آمریکا باعث نابودی برجام شود.

در ادامه وقتی طرف‌های دیگر این توافق اقدام عملی ملموسی برای حمایت از حقوق مشروع ایران در چهارچوب برجام صورت ندادند، شورای عالی امنیت ملی ایران روز چهارشنبه ۱۸ اردیبهشت در بیانیه‌ای اعلام کرد جمهوری اسلامی ایران در راستای صیانت از امنیت و منافع ملی و حقوق تصریح‌شده خود مندرج در بند‌های ۲۶ و ۳۶ برجام، برخی اقدامات خود ذیل برجام را متوقف خواهد کرد.

ایران در این بیانیه که در اولین سالگرد خروج آمریکا از توافق هسته‌ای صادر شد، به طرف‌های دیگر برجام ۶۰ روز فرصت داد برای اجرای تعهدات خود به‌ویژه در حوزه‌های بانکی و نفتی اقدام کنند.

روز یکشنبه ۱۶ تیرماه در پایان این مهلت ۶۰ روزه، ایران رسماً اعلام کرد که گام دوم کاهش تعهدات هسته‌ای خود ذیل برجام را آغاز خواهد کرد و از این پس غنی‌سازی اورانیوم را حسب نیاز‌های گوناگون خود، در درصد‌های بالاتر از میزان تعیین‌شده در برجام (۳.۶۷ درصد) انجام خواهد داد.

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی روز دوشنبه ۱۷ تیرماه رسماً تأیید کرد که غنی‌سازی اورانیوم در تأسیسات نطنز ایران از سطح تعیین‌شده در برجام (۳.۶۷ درصد) عبور کرده است.

پیش از آن نیز آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در روز دوشنبه ۱۰ تیر تأیید کرده بود که میزان ذخایر اورانیوم غنی‌شده ایران از مرز تعیین‌شده در برجام (۳۰۰ کیلوگرم هگزافلوراید UF۶ و یا معادل آن یعنی ۲۰۲.۸ کیلوگرم اورانیوم) گذشته است.

اخبار داغ ویدئوی چالش بطری هنرپیشه معروف ساختگی از کار درآمد! +فیلم فیلم: توضیح کارگردان «گاندو» درباره سکانس حاشیه‌‌ساز هواپیما فیلم: چالش باز کردن درب بطری به صداوسیما رسید! فیلم: خودرو گرانقیمت منشا به آتش کشیده شد! فیلم: علی ضیا روی آنتن زنده ادای احمدی‌نژاد را در آورد غارت بار تریلی توسط مردم بی فرهنگ! + فیلم

منبع: فردا

کلیدواژه: ماکرون پوتین برجام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۵۲۴۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماکرون: اروپا در خطر مرگ قرار دارد

رئیس‌جمهور فرانسه امروز – پنجشنبه – ضمن هشدار نسبت به «احتمال مرگ اروپا»، تاکید کرد که این قاره در «نقطه بحرانی» قرار دارد و جهت مقابله با رقبای جهان باید اقدامات بیشتری انجام داد.

به گزارش ایسنا، «امانوئل ماکرون» رئیس‌جمهور فرانسه طی سخنرانی در دانشگاه سوربُن فرانسه واقع در پاریس، پایتخت این کشور بیان کرد: «خطری مبنی بر مرگ اروپا وجود دارد. اروپا در نقطه بحرانی قرار دارد و در مقابل رقبایی که با سرعت بالا در حال تجدید تسلیحات هستند، باید اقدامات بیشتری انجام دهد.»

خبرگزاری فرانسه به نقل از رئیس‌جمهور این کشور نوشت: «اروپا احتمال دارد بمیرد و این فقط به انتخاب‌های ما بستگی دارد.»

وی افزود: «در شرایطی که قوانین تجارت آزاد جهانی توسط رقبای اصلی به چالش کشیده شده است، خطر عقب ماندن به لحاظ اقتصادی برای اروپا وجود دارد و باید الگوی رشد خود را بازنگری کند.»

ماکرون ۴۶ ساله که همچنان سه سال از دومین و آخرین دوره‌اش در ریاست‌جمهوری باقی می‌ماند، گفت: «در دنیایی که قوانین بازی تغییر کرده است، اروپا در برابر خطراتی که در جهان مواجه می‌شود، مسلح نیست.»

رئیس‌جمهور فرانسه در ادامه سخنرانی‌اش صراحتا هشدار داد: «طی یک دهه آینده، خطر تضعیف اروپا یا حتی سقوط آن بسیار زیاد است. از اروپا می‌خواهیم از یک اقلیت راهبردی بیرون بیاید؛ مسئله‌ای که او را بیش از اندازه به انرژی روسیه و در حوزه امنیت به ایالات متحده وابسته کرده است.»

در حال تکمیل...

دیگر خبرها

  • رایزنی باقری با نمایندگان ویژه پوتین
  • دیدار و گفت‌‌وگوی معاون سیاسی وزارت خارجه ایران با نماینده ویژه پوتین
  • بازگشت فروش نفت ایران به زمان برجام با دو برابر قیمت نتیجه تمرکز دولت بر بازطراحی تجارت انرژی کشور
  • رایزنی باقری با نمایندگان ویژه پوتین و شی‌جین‌پینگ
  • فضاسازی تبلیغی پارلمان اروپا علیه عملیات «وعده صادق»
  • ماکرون: اروپا در خطر مرگ قرار دارد
  • پوتین: تروریسم یکی از جدی ترین تهدیدات قرن بیست و یکم است
  • پوتین با هوش مصنوعی بازیگر فیلم زندگینامه خودش شد (+عکس)
  • چرا پوتین در جنگ اوکراین از سلاح هسته ای استفاده نمی کند؟
  • آمریکا : مذاکره مستقیم برجامی با ایران نداریم؛ نه در نیویورک و نه در هیچ کجای دیگر / درباره روش‌های ارتباطمان با ایران نظری نمی‌دهیم