Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمد آذرکیش مدیر انجمن دوستداران و پژوهشگران دزفول، (دزپارس) شامگاه پنجشنبه در حاشیه این برنامه در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: جشنواره ۱۰۰ روز با رود دز امسال برای سومین بار متوالی با مشارکت و همراهی فعالان گردشگری و محیط زیستی شهرستان از ۲۷ خرداد آغاز شده و تا دوم مهرماه برگزار می‌شود.

وی افزود: در سال ۹۶ پیشنهاد برگزاری این جشنواره توسط انجمن دوستداران و پژوهشگران شهرستان دزفول (دزپارس) مطرح شد که به دلیل اهمیت موضوع، تمامی انجمن‌های محیط زیستی، اداره محیط زیست، شهرداری و اداره میراث فرهنگی دزفول نیز به حمایت و مشارکت در این باره پرداختند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیر انجمن دوستداران و پژوهشگران شهرستان دزفول تصریح کرد: معرفی رودخانه دز در سطح ملی، ارتقای وضعیت زیست محیطی این رودخانه، ایجاد فرصت مناسب برای بهره برداری بهینه از رودخانه در زمینه‌های اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و محیط زیستی و انتقال مفاهیم، اطلاعات و افزایش آگاهی توده مردم در جهت حفظ و حراست از رودخانه دز از مهمترین اهداف برگزاری جشنواره ۱۰۰ روز با رود دز در طول این ۳ سال بوده است.

آذرکیش یادآور شد: وجود رودخانه دز با مجموعه‌ای از ظرفیت‌های تاریخی همچون آسیاب های تاریخی و پل باستانی و سایر ظرفیت‌های گردشگری و تفریحی از جمله منطقه چال کندی و کت‌های دزفول باعث شده تا دزفول به عنوان یک شهر چهارفصل مطرح شود به گونه‌ای که در ایام تابستان که دمای این شهرستان به بالای ۵۰ درجه می‌رسد وجود رود دز موجب شده تا تفریحات آبی و مناطق بکر این رودخانه پذیرای خیل عظیم مردم و گردشگران شود.

وی با بیان اینکه در طول سه دوره برگزاری جشنواره ۱۰۰ روز با رود دز از سال ۹۶ تاکنون برنامه‌های مختلفی در طول ایام ۱۰۰ روزه جشنواره برگزار می‌شود، افزود: پاکسازی بوستان‌های ساحلی، برپایی نمایشگاه هنر بازیافت، برپایی غرفه‌های هنری در کنار رود دز، برگزاری چهارشنبه‌های گردشگری و افزایش اطلاع رسانی‌ها در خصوص جایگاه، ظرفیت‌ها و فرصت‌های گردشگری این رود از طریق رسانه‌ها از جمله برنامه‌های انجام شده در طی این ۳ دوره بوده است.

مدیر انجمن دزپارس اهتمام مردم و گردشگران و متفاوت شدن دید آنها نسبت به جایگاه رود دز و تبیین آن به عنوان یک رودخانه مهم در سطح کشور را از جمله خروجی‌های این جشنواره برشمرد و گفت: در گذشته مردم صرفاً یک دید تفریحی نسبت به رود دز داشتند اما این جشنواره باعث شده که مردم نسبت به جایگاه ملی این رودخانه آگاه شوند و هر فردی به عنوان یک دزبان در حفاظت و معرفی این رودخانه پرظرفیت سهیم باشد، ضمن اینکه انجمن دزپارس به تمام افراد و گروه‌هایی که در پاکسازی ساحل دز همکاری می‌کنند نشان دزبان اهدا کرده و خواهد کرد چرا که تلاش ما تحقق شعار هر ایرانی حافظ رود دز می‌باشد.

آذرکیش در ادامه توضیح داد: از آغاز سومین جشنواره ۱۰۰ روز با رود دز از ۲۷ خرداد ماه تاکنون نشست‌های متعددی توسط فعالان محیط زیستی در اداره محیط زیست شهرستان برگزار شده است. برگزاری نشست عمومی چهارشنبه‌های گردشگری و برپایی تورهایی در راستای این جشنواره توسط آژانس‌های گردشگری دزفول از جمله برنامه‌های اجرا شده طی این مدت از برگزاری سومی دوره این جشنواره است.

مدیر انجمن دوستداران و پژوهشگران شهرستان دزفول (دزپارس) گفت: با گروه‌های مختلفی مذاکره شده و مقرر شده در طول زمان برگزاری این جشنواره تا مهرماه سال جاری برنامه‌هایی همچون عکاسی و شب شعر با موضوع رود دز، مسابقات ورزشی ساحلی، مسابقات قایق رانی، کایاک، بازی‌های محلی قدیمی در کنار رود دز، پاکسازی رودخانه توسط هیئت‌های قایقرانی و یک سمینار علمی_پژوهشی با موضوع رود دز برگزار شود.

آذرکیش با بیان اینکه رود دز محور همدلی تمام فعالان گردشگری و زیست محیطی دزفول شده، اضافه کرد: جاذبه‌های منحصر بفرد رودخانه دز همچون چال کندی و کت‌ها و مجموعه تمدنی که در کنار رود دز شکل گرفته و به گفته کارشناسان ارزش ثبت جهانی دارد موجب شده تا این جشنواره در کشور و دنیا کم نظیر باشد.

وی توضیح داد: دورنمایی که برای این جشنواره پیش بینی می‌شود حضور گردشگران از سراسر کشور در کنار رود دز با رعایت مسائل زیست محیطی و بهره مندی مناسب از ظرفیت‌های رود دز است.

آذرکیش بر لزوم پیگیری مسئولان در راستای تبدیل رود دز به رودخانه حفاظت شده در راستای جلوگیری از انتقال آب از سرشاخه‌های رود دز تاکید کرد و گفت: رودخانه دز در واقع نظام اکولوژیکی چند استان بوده که لازم است مسئولان مربوطه، مردم و انجمن‌های مردم نهاد مرتبط نسبت به رفع تهدیدهای این رودخانه و صیانت از آن اهتمام بورزند.

وی در خصوص برنامه پاکسازی بوستان ساحلی دووه نیز گفت: در طول دو سال گذشته در راستای برپایی این جشنواره، بوستان‌های ساحلی رعنا و علی کله توسط گروه‌های محیط زیستی پاکسازی شده که در ادامه امسال نیز این برنامه به همت انجمن دز پارس و همکاری فعالان گردشگری و زیست محیطی، شهرداری، اداره محیط زیست و میراث فرهنگی در بوستان ساحلی دووه برگزار شد. هدف اصلی از برگزاری برنامه پاکسازی بوستان‌های ساحلی، مشارکت مردم و افزایش فرهنگ سازی در راستای لزوم اهمیت حفظ و توجه به مسائل زیست محیطی و گردشگری رودخانه دز به عنوان عاملی مهم در حوزه‌های گردشگری، کشاورزی، صنعتی و زیست محیطی می‌باشد.

به گزارش خبرنگار مهر، در این برنامه کیسه‌های پلاستیکی توسط عوامل برگزاری برنامه بین مردم و گردشگران حاضر در این بوستان توزیع و پیام‌های محیط زیستی در خصوص لزوم حفاظت و صیانت از رودخانه دز قرائت شد.

برپایی غرفه‌های هنری و پخش موسیقی محلی دزفولی از دیگر آیتم‌های برگزاری این جشنواره بود که با استقبال مردم و فعالان گردشگری مواجه شد.

کد خبر 4670345

منبع: مهر

کلیدواژه: رودخانه دز شهرستان دزفول محیط زیست خوزستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۵۶۵۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فروشگاه مجازی صنایع دستی و سوغات محلی در طبس راه اندازی شد

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان طبس گفت: امروزه با توجه به ظهور فناوری‌های دیجیتال، بسیاری از کسب و کار‌های کوچک و متوسط و کسب و کار‌های دانش بنیان به ضرورت دیجیتالی سازی کسب و کارشان پی برده اند و در همین جهت برگزاری دوره دیجیتال مارکتینگ از برنامه‌ها و اولیت‌های توسعه پایدار در روستای تاریخی اصفهک بوده است.

او افزود: برگزاری دوره‌های دیجیتال مارکتینگ در اصفهک در نهایت منجر به این شد تا تعدادی از جوانان و علاقمندان این روستا با همکاری مرکز رشد و فناوری اقدام به راه اندازی آنلاین شاپ یا فروشگاه مجازی با برند واچی https://vachi.ir/ کنند که با استقبال خوبی نیز مواجه شده است.

بیشتر بخوانید

ثبت ۵ اثر در آثار فاخر صنایع دستی کشور

عرب بیان کرد: فعالیت‌های انجام شده در زمینه گردشگری در روستای اصفهک سازگاری کامل با اهداف و برنامه‌های زیست محیطی دارد و فعالان گردشگری و صنایع دستی و مردم روستا بر این موضوع تأکید دارند و اقامتگاه‌های بوم گردی کاملا در این مسیر قدم بر می‌دارند و تولید زباله کم، بازیافت زباله و استفاده از موادی که تجدیدپذیر هستند و آسیب کمی به محیط زیست می‌زنند از اولویت‌ها و برنامه بوم گردی‌ها در اصفهک است.

 برند واچی نیز محصولاتش را به صورت کاملا سازگار با محیط زیست و با بهره گیری از سنت‌های قدیمی بسته بندی می‌کند.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان جنوبی بیرجند

دیگر خبرها

  • ایجاد ۲۱ خانه محیط زیست در استان چهارمحال و بختیاری
  • بلاتکلیفی ۸ ماهه یک مصوبه مهم زیست‌محیطی در استانداری کهگیلویه و بویراحمد
  • ثبت روز «روز گل محمدی و گلاب» در ضمیمه تقویم ملی
  • راه اندازی ۵۰ خانه محیط زیست در خراسان جنوبی
  • ادامه تورهای گردشگری‌ طبیعی به محیط زیست آسیب می‌رساند
  • فروشگاه مجازی صنایع دستی و سوغات محلی در طبس راه اندازی شد
  • از پاسداشت زبان فارسی تا تجلیل از فعالان و کنشگران حوزه میراث‌ فرهنگی
  • جشنواره غذاهای سنتی شهرستان گرمی برگزار شد
  • متخلفان صید ماهی در تور محیط بانان لرستان
  • زیر آب رفتن بوستان‌های ساحلی دزفول با پر شدن سد دز (فیلم)