Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار اجتماعی ایرنا، حجت الاسلام «سیدحسن معین شیرازی» در سخنان پیش از خطبه‌های این هفته نماز جمعه تهران و در دهمین قسمت از تشریح «سبک زندگی دانشمندان اسلامی» اظهار داشت: برخی عالمان شهید شیعه با نام خود شناخته می شوند اما نام تعدادی از آنان با شماره هایی عجین است.

معین شیرازی به شرح خلاصه ای از زندگی «شیخ شمس الدین محمد بن مکی عاملی» از جبل عامل لبنان و مشهور به «شهید اول» پرداخت و گفت: وی صاحب آثار علمی بسیاری است اما کتاب «اللمعه الدمشقیه» هنوز در حوزه های علمیه مطالعه می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی توضیح داد: شیخ شمس الدین کتاب لمعه را برای «علی بی معید» از حاکمان شیعه سربداران نوشت تا رساله فقهی و عملی شیعیان باشد.

به گفته وی، برخی علمای متعصب مخالف شیعه تبانی کردند و «برهان الدین مالکی» حاکم آن زمان، به ارتداد این عالم حکم داد و وی را با شمشیر در میدان مرکزی قلعه دمشق به شهادت رساندند، جنازه وی را به دار کشیدند و تا شب سنگ باران کردند و سوزاندند و خاکستر وی را بر باد دادند؛ بنابراین از شهید اول هیچ مزاری به جای نمانده است.

رئیس هیات مدیره جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات ایران درباره «شهید دوم» نیز توضیح داد: «زین الدین جبل عاملی» کتاب «شرح لمعه» را نوشت که هنوز در حوزه های علمیه تدریس می شود.

«وی در حال طواف خانه خدا اسیر و به استانبول ترکیه منتقل می‌شود. حاکم آنجا دستور داده بود وی را زنده ببیند اما عده ای نگران بودند به دلیل تسلط بر مباحث فقهی و برخورداری از چهره زیبا حاکم را تحت تاثیر قرار دهد، بنابراین سر وی را بریدند».

معین شیرازی ادامه داد: برخی «قاضی نورالله شوشتری» شهید در هند و عده ای «ملامحمدتقی برغانی» را که سالروز شهادت وی در هفدهم ذیقعده ۱۲۶۴ هجری قمری (مصادف با بیست و نهم تیرماه امسال) است را «شهید ثالث» می دانند.

به گفته وی، شهر قزوین آن زمان به دو دسته شده بود، در یک بخش شهر «اخباری ها» ساکن بودند و در قسمت دیگر «اصولی ها» زندگی می کردند. پدر ملامحمدتقی برغانی به نام «ملامحمد ملائکه» که در شمار عالمان دین بود، آن زمان با «صاحب حدائق» یکی از علمای اخباری، مناظره و بر وی غلبه کرد و سبب شد مواضع وی ملایم تر شود.

این استاد حوزه و دانشگاه یادآوری کرد: در آن دوره اسلام مورد هجمه استعمارگران بود که در بلاد اسلامی از تفکر خشک تحجری مانند وهابی ها، بابی ها و شیخیه حمایت می کردند و از سوی دیگر، حمله نظامی را در دستور داشتند.

«شیخیه تلاش می کرد با کنار زدن عقل و اصول فقه و روش اخباری، اساس اجتهاد را دگرگون کند تا با خارج کردن فقها از صحنه، زمینه را برای آزادی عمل پادشاهان قاجار و سلطه بیشتر اجانب و چپاول ثروت های ایران فراهم کند».

وی به فعالیت های ملامحمدتقی برغانی برای رد شبهات و تثبیت مباحث فقهی و اصولی اشاره کرد و گفت: وی کتاب «منهج الاجتهاد» را در ۲۴ جلد نوشت.

به گفته وی، نشستی بین علمای آن زمان در دربار پادشاه قاجار (فتحعلی شاه) برگزار شد و ملامحمدتقی همراه برادر خود بر مبنای مسئله ولایت فقیه می خواستند قدرت نظامی شاه را بگیرند و در این مناظره پیروز شدند اما آنان را به عراق تبعید کردند و پس از مدتی به دلیل اعتراض علما، به ایران بازگشتند.

این استاد حوزه و دانشگاه تاکید کرد: ملامحمدتقی برغانی در قزوین توسط افرادی که مشخص نیست به کدام جریان مخالف وی گرایش داشتند، در سجده نماز ضربت خورد و مانند مولا امیرالمومنین علیه اسلام ۲ روز بعد شهید شد.

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ایثار و شهادت نماز جمعه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۵۷۹۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۱۱۰ درصدی قیمت کتاب

آمار نشر در فروردین ماه حاکی از افزایش ۱۱۰ درصدی قیمت کتاب در فروردین ماه نسبت به بازه زمانی مشابه سال گذشته دارد، در حال شمارگان کتاب نیز ۵۷ درصد افزایش داشته است.

به گزارش تسنیم، براساس آمار‌های موجود در خانه کتاب و ادبیات ایران، در نخستین ماه از سال جدید، نشر ایران شاهد انتشار ۵ هزار و ۲۱ عنوان کتاب تازه بوده است، که نسبت به بازه زمانی مشابه در سال گذشته شاهد افزایش ۲۴ درصدی بوده‌ایم.

از این میان ۳ هزار و ۶۶۲ عنوان تالیفی و هزار و ۳۵۹ عنوان ترجمه بوده است. ناشران تهرانی ۳ هزار و ۶۳۳ عنوان کتاب منتشر کرده و ناشران شهرستانی هزار و ۳۳۸ عنوان.

در میان کتاب‌های منتشر شده فروردین ماه، ۳ هزار و ۱۰ عنوان چاپ اول و ۲ هزار و ۱۱ عنوان تجدید چاپ بوده است، شمارگان کل کتاب‌های منتشر شده شش میلیون و سیصد و سی هزار و دویست و شصت و چهار نسخه بوده است، اگرچه تعداد عناوین نسبت به بازه زمانی مشابه ۲۴ درصد افزایش داشته است،، اما شمارگان کل کتاب‌ها با ۵۰ درصد افزایش روبرو بوده است.

میانگین شمارگان هر عنوان نیز هزار و ۲۶۰ نسخه بوده است که نسبت به بازه زمانی مشابه در سال گذشته افزایش داشته است که نسبت به بازه زمانی مشابه ۵۷ درصد افزایش داشته است.

ارزش ریالی کتاب‌های منتشر شده در فروردین ماه، ۱۱ میلیارد و شصت و دو میلیون و پانصد و هفتاد و یک هزار و نود ریال بوده و میانگین قیمت کتاب نیز به ۱۷۰ هزار تومان رسیده است. این در حالی است که در فروردین ماه سال گذشته میانگین قیمت کتاب ۸۱ هزار تومان بوده است، یعنی افزایش ۱۱۰ درصدی را در قیمت‌ها در آستانه نمایشگاه کتاب تجربه می‌کنیم. میانگین قیمت کتاب نیز از صفحه‌ای ۵۰۰ تومان به صفحه‌ای هزار و ۲۰۰ تومان رسیده است.

افزایش ۱۱۰ درصدی قیمت کتاب در آستانه نمایشگاه کتاب در حالی اتفاق افتاده است که قیمت کاغذ نسبت به بازه زمانی مشابه سال گذشته افزایشی نداشته و تعرفه‌های چاپ نیز اخیراً و برای ماه‌های پیش رو با افزایش همراه بوده است.

در میان رده‌های دیویی نشر کودک و نوجوان با ۹۲۱ عنوان کتاب در صدر قرار دارد و پس از آن ادبیات با ۹۰۹ عنوان و کمک درسی با ۷۳۱ عنوان در رده‌های بعدی قرار دارند، کمترین عناوین منتشره نیز با ۶۰ عنوان به حوزه کلیات اختصاص دارد.

در حوزه کودک و نوجوان از ۹۲۱ عنوان کتاب منتشره ۵۶۸ عنوان تالیفی و ۳۵۳ عنوان ترجمه بوده است، اگر چه فاصله ترجمه و تالیف در این حوزه چندان نگران کننده نیست،، اما وقتی آمار کتاب‌های چاپ اول این حوزه را در قیاس با تجدید چاپی‌ها بررسی کنیم، خواهیم دید که روند حرکت ناشران به سمت کتاب‌های تجدید چاپ و کاهش تالیفات تازه در این حوزه ادامه دار بوده و وضعیت نگران‌کننده‌ای را ایجاد کرده است.

شمار کتاب‌های چاپ اول این حوزه ۴۳۵ عنوان و شمار تجدید چاپی‌ها ۴۸۶ عنوان بوده است. میانگین شمارگان کتاب در حوزه کودک و نوجوان نیز هزار و ۴۵۸ نسخه بوده است. اما قیمت کتاب‌های کودک و نوجوان نیز با افزایش روبرو بوده است، از ۵۲ هزار تومان در فروردین سال گذشته به ۷۶ هزار تومان رسیده است. به عبارت دیگر ۴۴ درصد گران‌تر شده است.

دیگر خبرها

  • بیست و دومین دوره سیر مطالعاتی بنیاد شهید مطهری برگزار می شود
  • خانه موزه‌ای در تهران که نماد عقل و عشق است
  • تثبیت صدرنشینی تیم کاراته مردان دانشگاه آزاد اسلامی در سوپرلیگ
  • ظرفیت فضای صدور احادیث در توسعه فقه اجتماعی بررسی می شود
  • استاد مطهری؛ فیلسوف یا متکلم؟!
  • خانه مادر شهیدی که دیوارهایش مزین به عکس شهدا است
  • روح تمدنی انقلاب اسلامی در مباحث علمی جاری شود
  • افزایش ۱۱۰ درصدی قیمت کتاب
  • جنبه‌های شرعی حفاظت از محیط زیست به مردم بازگو شود
  • مروری بر آثار ایرانی در بینال ونیز/ آنجا که نگاه پایان می‌گیرد