Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-05-04@12:57:55 GMT

آتش‌سوزی در کمین است

تاریخ انتشار: ۲۸ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۴۵۹۴۶۶

آتش‌سوزی در کمین است

البته هیچ‌کدام از این عوامل به اندازه‌ی یک اشتباه و بی‌احتیاطی انسانی نمی‌توانند احتمال آتش‌سوزی جنگل را بالا ببرند؛ بنا به آمارهای متعدد، تا کنون عامل اصلی بین ۸۰ تا ۹۵درصد آتش‌سوزی جنگل‌ها اشتباه و بی‌احتیاطی انسانی بوده است. ضمن این‌که تابستان فصل گردش و سفر است و بنابراین، همه‌ی عرصه‌های طبیعی و جنگلی در معرض خطرند! در این فصل گرم، یک بی‌توجهی ساده‌ی انسانی می‌تواند عامل آتش‌سوزی بزرگی شود و  البته بطری‌های شیشه‌ای و خرده‌شیشه‌ها هم در این اتفاق نقش بیش‌تری دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این‌جا به چند مورد برای کمک به کاهش احتمال آتش‌سوزی جنگل‌ها اشاره می‌شود.

۱. خبرهای هواشناسی در خانه‌ی ما جایگاه ویژه‌ای دارد، بخواهیم یا نخواهیم در جریان این خبرها هستیم: گرم‌ترین و خنک‌ترین نقطه‌ی کشور، احتمال بارش و رعد و برق و آب‌گرفتگی، بادهای گرم، گرد و غبار و جریان‌های پرفشار و کم فشار و... همه را بلدیم.

همین چند روز قبل، درست وقت شام، پدرم با این جمله که «خب اخبار هواشناسی شروع شد» سکوت را مهمان سفره‌مان کرد و همه شنیدیم که از ۱۵ تیر تا ۱۵ مرداد قرار است اوج گرما و در حقیقت گرم‌ترین روزهای سال را تجربه کنیم.

در ادامه، خبرهایی از آتش‌سوزی جنگل‌ها در اروپا اعلام شد که علت آتش‌سوزی هنوز معلوم نبود. پدر گفت: «معلوم است، عامل انسانی است.» مادر گفت: «اما جنگل‌ها وقتی خشک می‌شوند، خودبه‌خود هم می‌توانند آتش بگیرند و...» اخبار هم که تمام شد مادرم گفت: «خب فعلاً مسافرت لغو می‌شود.» و پدر پیشنهاد داد به خنک‌ترین منطقه‌ای که اخبار اعلام کرده، سفر کنیم.

۲. من نمی‌دانستم که جنگل‌ها خودسوزی می‌کنند؛ این را برادرم گفت که در یک گروه کوه‌نوردی، فعال است.

 او حرف‌های مادرم را تأیید کرد و گفت که در جنگل‌های شمال کشور، در اثر وزش بادهای گرم خودسوزی اتفاق می‌افتد. افزایش گرما و خشکی شدید باعث خودسوزی علوفه‌ی مراتع (عمدتاً با گیاهان یک‌ساله)  می‌شود.

از سوی دیگر بادها هم می‌توانند عامل شروع و گسترش آتش باشند؛ به‌خصوص بادهایـی که منشاء آن‌ها نواحـی خشـک باشــد، باعث کاهش رطوبــت در منطقـه می‌شوند و احتمال آتش‌سوزی را بالا می‌برند.

یک عامل مهم دیگر جرقه‌هایی است که در اثر سقوط سنگ و برخورد سنگ‌ها شکل می‌گیرند. حتی برخی معتقدند که گرمایش جهانی باعث افزایش شدت خشک‌سالی شده و در نتیجه باعث وقوع آتش‌سوزی‌های مکرر در مناطق جنگلی می‌شود.

۳. از اردیبهشت امسال مسئولان و فعالان محیط‌زیست درباره‌ی لزوم حفاظت از عرصه‌های طبیعی در برابر آتش‌سوزی‌های تابستانی، به‌طور متناوب هشدار داده‌اند. بر این اساس با توجه به بارش‌های متوالی امسال و رویش گیاهان خودرو به‌صورت یک‌پارچه در دشت‌ها و عرصه‌های طبیعی با گرمای تابستان و خشک‌شدن این گیاهان که حالا در بعضی از نقاط کشور ارتفاعشان به یک متر رسیده‌، آتش‌سوزی به‌عنوان بزرگ‌ترین خطر در کمین منابع طبیعی است. برای همین لازم است که ما بیش‌تر مراقب باشیم؛ چون ظاهراً  عامل اصلی نزدیک به ۹۰‌درصد آتش‌سوزی‌ها در منابع طبیعی و جنگل‌ها خطای انسانی است.

پس لازم است بیش‌تر مراقب باشیم که بزرگ‌ترها ته سـیگار و کبریـت نیـم‌سـوخته را در جنگل و مرتـع پرتـاب نکنند. یا وقتی می‌بینیم سـطح جنـگل و مرتـع پوشـیده از بـرگ یـا علف‌هـای خشـک است و درجـه‌ی حـرارت هـوا هم بالاسـت، آتش روشن نکنیم و اگر به آتش نیاز داشتیم، قبـل از تـرک محل آتـش را کامل خامـوش کنیـم.

ظروف شیشــه‌ای یــا پلاســتیکی را در جنــگل و مرتـع رها نکنیــم؛ چون حتی یک بطری آب‌معدنی حاوی چندین قطره‌ی آب یا بطری شیشه‌ای سالم یا شکسته، می‌تواند نور خورشید را متمرکز کند و مثل یک عدسی آتش ایجاد کند و اگر جایی این بطری‌ها را دیدیم می‌توانیم آن‌ها را جمع‌آوری و از منطقه دور کنیم.

اگر دست به دست هم بدهیم، می‌توانیم آمار آتش‌سوزی را در جنگل‌ها پایین بیاوریم.

کد خبر 448251

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: نوجوان همشهری دوچرخه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۵۹۴۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کمبود کالا و افزایش قیمت در کمین بازار موبایل و لپ‌تاپ؟

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین،بازار موبایل هفته دوم اردیبهشت ماه سال جاری را نیز با اخباری از تولید گوشی‌های تقلبی و محدودیت در تخصیص ارز واردات پشت سر گذاشت. البته در این هفته فعالان از احتمال تشدید رکود در بازار موبایل و لپ‌تاپ تحت تاثیر بخشنامه جدید وزارت صمت درباره سهمیه ارزی ابراز نگرانی کردند که به نظر می‌رسد این بخشنامه قرار است بازنگری شود. با این‌حال فعالان بازار کالاهای‌ آی‌تی از جمله موبایل و لپ‌تاپ همچنان از رکود در این بازار می‌گویند؛ تا جایی که به اعتقاد مدیرعامل یک فروشگاه اینترنتی تعمیرات و خرید موبایل، بازار تعمیرات با تاکید بر تولید داخل در نبود زیرساخت‌ها و کمبود کالای روز، رونق گرفته است.
کمبود کالا و افزایش قیمت در کمین بازار موبایل و لپ‌تاپ؟
از رکود در بازار لپ‌تاپ تا رونق تعمیر موبایل
پس از اینکه وزیر ارتباطات پیگیری پرونده تولید گوشی‌های تقلبی در کشور را از وظایف وزارت صمت دانست، هفته جاری سازمان توسعه تجارت ایران در نامه‌ای به وزارت صمت خواستار توضیح این وزارتخانه در خصوص تولید نوکیای تقلبی شد. به همین منظور، عباس علی‌آبادی، وزیر صمت در نشست خبری درباره تولید این گوشی‌ها اظهار کرد: «در صورت محرز شدن تقلبی بودن نوکیا، کالای تقلبی در کشور نهاد مسوول خود را دارد و البته ما هم مسوول هستیم؛ قطعا اگر ثابت شود، لااقل به آن خدمت نمی‌دهیم و به دستگاه‌های مربوطه و تعزیرات معرفی می‌کنیم.» او همچنین به ممنوعیت فروش کالای تقلبی در کشور اشاره کرد و می‌گوید اگر تولید گوشی‌های تقلبی تایید شود، مانع از واردات، تخصیص ارز و ریال به تولیدکننده می‌شویم. حتی آنها را به دستگاه‌های مرتبط معرفی خواهیم کرد. در شرایطی که تولید گوشی‌های تقلبی هنوز تعیین تکلیف نشده است و حمایت‌های مادی و معنوی از تولید داخل همچنان ادامه دارد، بخشنامه جدید وزارت صمت برای سهمیه ارزی و نحوه تخصیص آن منتشر شده و نگرانی واردکنندگان از سخت‌گیری‌های ارزی دولت را تشدید کرده است؛ تا جایی که محمدرضا فرجی، نایب‌رئیس اتاق اصناف تهران در گفت‌وگو با رسانه‌ها هشدار داده در صورتی که تخصیص ارز به واردکنندگان لپ‌تاپ مشروط به فروش ۷۰ درصدی واردات پیشین باشد، بازار لپ‌تاپ در نیمه دوم سال با کمبود کالا روبه‌رو می‌شود. به گفته او بازار در حال حاضر نیز راکد است و متقاضیان بلاتکلیف هستند.

در این وضعیت، آمار گمرک از واردات انواع گوشی در سال جاری نیز اعلام شده که طبق آن در فروردین ماه تعداد ۴۹۴ هزار و ۴۹۵ دستگاه گوشی تلفن همراه به دو شیوه تجاری و مسافری وارد کشور شده است. ارزش این تعداد گوشی تلفن همراه وارد شده به کشور در فروردین امسال ۱۲۲ میلیون و ۸۵۹ هزار دلار است. براین اساس، در فروردین ماه سال ۱۴۰۳ تعداد ۴۶۶ هزار و ۱۹۳ دستگاه گوشی تلفن همراه به ارزش ۱۰۶ میلیون و ۵۵۸ هزار دلار به شیوه تجاری و ۲۸ هزار و ۳۰۲ دستگاه گوشی تلفن همراه به ارزش ۱۶ میلیون و ۳۰۱ هزار دلار به شیوه مسافری وارد شد.

تا اینجا بازار موبایل همچنان با اخبار حمایت از تولید داخل، تعیین تکلیف تولید گوشی تقلبی و محدودیت در تخصیص ارز واردات درگیر است، اما در هفته جاری خبری از الزامات جدید وزارت صمت برای روند تخصیص ارز به کالاهای آی‌تی از جمله موبایل و لپ‌تاپ منتشر شد که با واکنش و نگرانی واردکنندگان مواجه شد. طبق گفته برخی از فعالان به نظر می‌رسد که این بخشنامه قرار است بازنگری شود. حتی از سوی فروشندگان پیش‌بینی می‌شود که قیمت لپ‌تاپ و سایر کالاهای مربوط به حوزه آی‌تی با نوسانات قیمت دلار، افزایش یابد.

نگرانی فعالان از آینده بازار موبایل
به همین منظور، «دنیای اقتصاد» با برخی از فعالان و فروشندگان بازار موبایل درباره وضعیت عرضه و تقاضا و پیش‌بینی آینده این بازار صحبت کرد و آنها از تداوم رکود و نبود عرضه در بازار موبایل و لپ‌تاپ گفتند. یک فروشنده در این زمینه با بیان اینکه تقاضا در بازار موبایل و لپ‌تاپ به‌شدت پایین است، توضیح می‌دهد: «همچنان تقاضا کم است و با اینکه ثبت سفارش و تخصیص ارز به کندی و به میزان کم انجام می‌شود، تاکنون در بازار کمبود کالا نداشته‌ایم.»

طبق گفته او، مصرف فعلی لپ‌تاپ در ماه‌های اخیر حدود هفت تا هشت هزار دستگاه است و تقریبا ۱۰ هزار دستگاه در بازار موجود است. این در حالی است که این میزان در مدت مشابه سال قبل حدود ۲۰ هزار دستگاه بوده است.

همچنین، به اعتقاد علیرضا اسدی، مدیرعامل یک فروشگاه اینترنتی تعمیر موبایل با فشار بر تولید داخل در شرایط نبود زیرساخت‌ها و کمبود کالای روز، بازار تعمیرات رونق گرفته است. او در ادامه صحبت‌های خود با اشاره به کاهش قابل ملاحظه قدرت خرید مردم از کاهش تخصیص ارز موبایل و سایر کالاهای آی‌تی انتقاد می‌کند و به «دنیای اقتصاد» می‌گوید: «در حال حاضر تقاضا به دلیل کاهش قدرت خرید مردم کمتر از قبل شده و عرضه کالاهای آی‌تی از جمله موبایل نیز با محدودیت تخصیص درگیر است.»

با این حساب، به نظر می‌رسد این روزها نگرانی واردکنندگان و فعالان بازار از تشدید محدودیت در تخصیص ارز و واردات به واقعیت پیوسته و آنها پیش‌بینی می‌کنند که اگر وضعیت تخصیص ارز و ثبت سفارش در شرایط فعلی باقی بماند، بازار موبایل و سایر کالاهای آی‌تی در سه تا چهار ماه آینده با کمبود کالا و افزایش قیمت مواجه خواهد شد.

۲۲۰

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902071

دیگر خبرها

  • خطر سیل در کمین نان مردم جنوب کشور
  • مستقر شدن بالگرد در لرستان برای جلوگیری از آتش‌سوزی احتمالی ضروری است
  • این الهلال برای سه گانه کمین کرده است!
  • کمین غافلگیرکننده یک ببر برای گاومیش هندی (فیلم)
  • کلاهبرداران در کمین سرقت اطلاعات شخصی و بانکی افراد
  • رزمایش حفاظتی اطفای حریق در شاهرود اجرا شد
  • کمبود کالا و افزایش قیمت در کمین بازار موبایل و لپ‌تاپ؟
  • بازداشت عامل تیراندازی به ماموران منابع طبیعی مازندران
  • مبارزه با طرح آفت جوانه خوار درختان بلوط در شهرستان فلارد
  • سوزاندن بقایای محصولات کشاورزی منجر به نابودی زمین می‌شود