Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-04-26@23:14:41 GMT

سر شوخی را باز نکنید

تاریخ انتشار: ۲۸ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۴۶۰۰۸۴

سر شوخی را باز نکنید

روشن که می‌شه انگار یک تراکتور روشن شده! رنگش هم عالیه و خوب حرکت می‌کنه. » کیف می‌کند از اینکه همه را می‌ترساند و خودش از این شوخی‌ها لذت می‌برد. روی مشخصات سوسک روباتیک نوشته‌اند؛ سبک بازی: غافلگیری! همین نکته است که بعضی شوخی‌ها را برای اجراکنندگان، جذاب و البته برای فرد غافلگیر شونده، به تجربه‌ای شاید ناخوشایند تبدیل کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حتماً شما هم در خانواده‌تان بچه‌هایی داشته‌اید که منتظر مانده‌اند به آشپزخانه بروید تا نمایش هیجان‌انگیز خود را با سوسک‌های روباتیک یا مارهای پلاستیکی و رتیل‌های پمپی، روی صحنه ببرند و از عکس‌العمل شما اوقات خوشی را برای خودشان رقم بزنند.

یکی از این ابزار شوخی آدامس سوسکی است که هیچ وقت از مد نمی‌افتد. همان آدامس موزی که به شما تعارف می‌کنند و وقتی با خوشحالی آدامس نطلبیده را بیرون می‌کشید یک سوسک از آن سربرمی‌آورد. جز سوسک‌ها و مورچه‌ها و دیگر حشرات، ابزار شوخی این روزها خیلی متنوع‌تر هم شده‌اند. بسته چیپس جهنده که وقتی درش را باز می‌کنی یک مار از آن بیرون می‌پرد. خودکار جوهرپاش هم از آن شوخی‌های روی اعصاب است. وقتی که برای دقایقی فکر می‌کنی دستانت جوهری شده اما جوهر رنگی بعد از مدتی بدون رنگ می‌شود. دندان شوخی مدل گریزلر هم از آن دست ابزار بامزه است که با گذاشن آن می‌توانید یک ست دندان طلای براق و بامزه داشته باشید.

مدل‌های دیگری که خارجی‌ها در جشن هالووین استفاده می‌کنند، این روزها در بازار ایران هم یافت می‌شود. مثلاً تبری که در سر فرو رفته است یا دندان و خون مصنوعی یا زبان مصنوعی که با استفاده از این زبان یک‌سری حرکات عجیب و دور از تصور می‌شود انجام داد. مثلا زبان خود را بیرون می‌آورند و میخ یا سوزنی را از آن عبور می‌دهند و با ترساندن دیگران اسباب شادی خود را فراهم می‌کنند. مدل میخ مصنوعی هم وجود دارد که انگار میخ داخل انگشت فرو رفته و از آن خون بیرون می‌ریزد.

البته شوخی‌ها حتماً لازم نیست محدود به ابزار خاصی باشد. بدون ابزار هم می‌توان شوخی‌های جذابی را خلق کرد. شوخی‌ها اغلب خبیثانه هستند و بیشتر آنها باعث هدررفت پول یا وسایل می‌شوند، اما تعدادی شوخی‌های سرکاری هم وجود دارند که  آزار کمی به طرف مقابل می‌رسانند؛ مثلا ایمیل دوست یا همکارتان را در سایت‌های مختلف خبری وارد کنید تا هر روز برایشان یک مشت اخبار و تبلیغات ایمیل شود.

یا اینکه عکس داخل قاب عکس‌های روی دیوارها و طاقچه‌های خانه را کم‌کم عوض کنید. هر روز یکی از عکس‌های خانوادگی را با عکس یک بازیگر جایگزین کنید. ممکن است مادر شما تا مدتی حتی متوجه تعویض عکس برادرتان با مثلاً عکس ساموئل ال‌جکسون نشود! مارهای پلاستیکی‌ای که در بازار وجود دارند را می‌توانید در لباس‌ها یا وسایل دوست‌تان پنهان کنید. اگر از مارها وحشت داشته باشند، بهتر است یک دوربین آماده هم برای فیلم گرفتن از رفیق خود وقتی وسط لباس‌هایش مار را می‌بیند، دم دست‌تان باشد.

جایگزین‌کردن شکر به جای نمک داخل نمک‌پاش یا برعکس، گذاشتن نمک داخل شکرپاش هم از آن شوخی‌هایی است که هیچ وقت قدیمی نمی‌شود. البته اگر هر کدام از این شوخی‌ها را اجرا کردید، منتظر عواقبش هم باشید. هر چه باشد خودتان سر شوخی را باز کرده‌اید.

کد خبر 448451

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: مهارت های زندگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۶۰۰۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سلبریتی‌ها و سندروم فتوشاپ سازی

طی چند روز گذشته که خبر بیماری ترانه علیدوستی در شبکه‌های اجتماعی به اصطلاح ترند و وایرال شده شاهد انتشار انواع و اَشکال عکس‌هایی بوده‌ایم که از طریق فوت‌و‌فن فتوشاپ یا تمهیدات هوش مصنوعی، او را بر تخت بیمارستان نشان می‌دهد که هر بار یکی از بازیگران یا چهره‌های سرشناس در کنارش ایستاده است.

به گزارش عصر ایران؛ یکی از مهم‌ترین عکس‌هایی که دست‌مایۀ این جعل‌های فتوشاپی قرار گرفته است مربوط به بستری شدن «الناز شاکردوست» است که ظاهرا سر صحنه یکی از فیلم‌ها مصدوم و به بیمارستان منتقل شده بود و برخی از بازیگران در آن زمان به عیادتش رفته بودند.

در یکی از این جعل‌های فتوشاپی، سر ترانه علیدوستی را به جای الناز شاکردوست گذاشته‌اند و سر حمید علیدوستی پدر ترانه را به جای مهران مدیری! جالب این‌که آن‌قدر این جعل ناشیانه است که حتی مو‌های مهران مدیری را بر صورت پدر ترانه علیدوستی (که خود نیز به عنوان ستارۀ پیشین فوتبال شهرت و محبوبیت دارد) گذاشته بودند یا به این فکر نمی‌کردند حمید علیدوستی لباس زمستانی به تن دارد که با هوای بهاری اکنون همخوانی ندارد.

آنچه بر تاسف این سندرم فتوشاپ‌سازی می‌افراید، استفاده برخی از صفحات سینمایی و خبری در اینستاگرام و تلگرام از همین عکس‌ها و اخبار جعلی است که حتی به اخلاق حرفه‌ای خود هم پای‌بند نیستند و بدون آزمودن صحت خبر به انتشار آن دست می‌زنند.

این حجم بالای تولید اخبار و تصاویر جعلی، صرفا برای جذب فالوئر بیشتر و منافع مالی و کاری برآمده از آن صورت گرفته و مصداقی از بی اخلاقی رسانه‌ای است و یا بی اطلاعی و ساده‌انگاری.

البته زندگی سلبریتی‌ها و کنج‌کاوی برای کشف رخداد‌های آن، در همه جای دنیا وجود دارد، اما جعل عکس و خبر برای جلب فالوئر و دنبال‌کننده بیشتر را نمی‌توان ذیل فرهنگ هواداری قرار داد.

به نظر می‌رسد این سندروم ناشی از نوعی اختلال عاطفی در بخشی از جامعه ماست که نیازمند توجه‌اند. توجهی افراطی که برای جلب نظر دیگران به خود، به جعل خبر دست زده و با خبرسازی‌های کذب، کمبود توجه خود را جبران و ارضا می‌کند. ظهور و گسترش هوش مصنوعی و کاربرد عمومی آن هم بر شدت این سندرم افزوده و شاهد جعل انواع و اقسام عکس و ویدئو‌هایی هستیم که اغلب با تصویری از سلبریتی‌ها گره می‌خورد و به تولید محتوا‌های کاذب و جعلی می‌انجامد که صرفا به مثابه تمهیدات سودجویانه مورد استفاده قرار می‌گیرد.

واقعیت این است که پاپاراتزی‌ها هم در جهان رسانه‌ای، قواعد و قوانین خود را دارند و در دایره اخلاق حرفه‌ای فعالیت می‌کنند. آنچه در شبکه‌های اجتماعی ما به واسطه فناوری‌های نوین دیجیتالی صورت می‌گیرد نوعی دست‌کاری در واقعیت است و می‌تواند مصداق فریب افکار عمومی به مثابه جرم هم تعریف شود. این جعل‌سازی‌ها نه نت‌ها به اعتماد عمومی خدشه وارد می‌کند بلکه زیست فردی سلبریتی‌ها را هم دچار مخاطراتی می‌سازد.

اگر بخواهیم این رخداد را در یک خوانش کلی‌تر جامعه‌شناسانه مورد تحلیل قرار دهیم باید آن را مصداقی از گفتمان ابتذال بدانیم که متاسفانه بر زیست-مجازی ما حاکم شده و سلامت روایت و سلامت روانی را تهدید می‌کند.

گاه برخی از این محتوا‌های ساختگی مصداق شوخی و کمدی است که صرفا برای خنده و سرگرمی تولید می‌شوند و همه کارکرد آن را می‌دانند مثل شوخی تصویری که چند سال پیش با عباس جدیدی در گرفتن عکس سلفی شده بود، اما جعل عکسی که در ارتباط با خبر بیماری ترانه علیدوستی صورت گرفته نه شوخی کردن با خبر که شوخی گرفتن خبر و اطلاع رسانی بود و می‌تواند آسیب‌های اجتماعی گزنده‌ای در پی داشته باشد و اخلاق عمومی را در سراشیب سقوط قرار دهد. سوء استفاده از شهرت فقط توسط افراد مشهور صورت نمی‌گیرد بلکه گاهی با شهرت آن‌ها صورت می‌گیرد و این هشداری است تا بفهمیم در جهان رسانه‌ای امروز، رعایت اخلاق رسانه‌ای ضرورت بیشتری دارد.

دیگر خبرها

  • شوخی کرگر و آنری با کیت عبدو در مورد امکان حضور منچستریونایتد در لیگ کنفرانس اروپا / فیلم
  • (ویدئو) انتقاد تند و تیز امیرعلی نبویان به شوخی رائفی‌پور
  • انتقاد تند و تیز امیرعلی نبویان به شوخی جنجالی رائفی‌پور
  • ببینید | بیماری بیرون‌زدگی چشم چیست؟
  • بیماری بیرون‌زدگی چشم چیست؟ + فیلم
  • (ویدیو) انتقاد تند و تیز امیرعلی نبویان به شوخی جنجالی رائفی‌پور
  • فیلم| شوخی جالب با رونالدو/رونالدو از ترس سکته کرد
  • ببینید| شوخی معنادار معین الدین سعیدی با خودروهای شاسی بلند /پس چرا به ما نگفتند؟!
  • شوخی داریم، بی‌احترامی نه!
  • سلبریتی‌ها و سندروم فتوشاپ سازی