Web Analytics Made Easy - Statcounter

حق بودجۀ نشریات از جانب معاونت دانشجویی فرهنگی دانشگاه‌­ها یکی از قوانین نشریات دانشجویی است. اما آیا بودجه در نشریه‌های مختلف، یکسان تقسیم می­‌شود یا خیر؟

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو - مریم امرایی؛ مطابق تبصرۀ مادۀ ۲۸ «دستورالعمل اجرایی ضوابط ناظر بر فعالیت نشریات دانشگاهی»، معاونت دانشجویی فرهنگی دانشگاه‌ها، سالانه از محل بودجۀ فرهنگی، مبلغی را برای حمایت و کمک به انتشار نشریات دانشگاهی پیش­‌بینی می‌­کند و بودجۀ متناسب با شرایط و مطابق ضوابط را در اختیار آنان قرار می­‌دهد؛ بنابراین معاونت دانشجویی فرهنگی دانشگاه موظف به پرداخت بودجه و چاپ نشریات در دانشگاه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
طی چند سال گذشته دانشگاه­‌ها با افزایش تعداد نشریات دانشجویی روبرو شده­‌اند. همچنین با گران‌شدن کاغذ ممکن است دانشگاه بودجۀ قابل توجهی جهت چاپ پیش‌بینی نکند، یا نسبت به سال­‌های گذشته حمایت کمتری صورت گیرد. نشریات دانشگاه‌­ها در انواع علمی، مستقل و تشکلی در حال فعالیت هستند. اما آیا بودجه در بین سه نوع نشریۀ ذکرشده یکسان تقسیم می­‌شود یا نه؟ جهت بررسی عدالت در تقسیم بودجه در بین نشریات مختلف دانشجویی، بر آن شدیم که با چند تن از فعالین نشریات دانشگاهی به گفت­وگو بپردازیم.


هیچ گونه حمایت مالی از طرف معاونت دانشجویی فرهنگی صورت نمی­‌گیرد  
علیپور، دبیر انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه تهران، می­‌گوید: با وجود ۹ نشریه از انجمن اسلامی مستقل در دانشگاه تهران، هیچ‌گونه حمایت مالی ازطرف معاونت دانشجویی فرهنگی صورت نمی­‌گیرد. با پیگیری­‌های زیادی که در معاونت دانشجویی فرهنگی دانشگاه صورت گرفته شاید بتوان در باب مجوز و گاهی چاپ حمایت شویم.

به گفته کربلایی­‌زاده، دبیر مجمع حزب الله علم و صنعت، زیرمجمع جنش عدالتخواه، معاونت دانشجویی فرهنگی دانشگاه فقط نشریه را بدون هزینه چاپ می­‌کند، و هیچ گونه هزینه­‌ای بابت صفحه­‌آرایی و دیگر مسائل نشریات پرداخت نمی­‌کند.  
صدور شکواییه علیه نشریات جامعه اسلامی به دلیل نقد اساتید و مسئولین دانشگاه
زادمهر، مسئول روابط عمومی جامعه اسلامی دانشجویان، با اشاره به وضعیت نابه‌هنجار بودجۀ نشریات جامعه اسلامی در بحث چاپ و توزیع یا برگزاری کارگاه­‌های آموزشی اعلام کرد: از جانب وزارت علوم هیچ‌گونه حمایت مالی برای نشریات دانشجویی صورت نمی­‌گیرد. ایشان همچنین خاطر نشان کردند: به دلیل نقد‌هایی که گهگاهی در نشریات جامعه اسلامی در خصوص اساتید و مسئولین دانشگاه به چشم آمده است، متأسفانه علیه نشریه شکواییه صادر شده و یا نشریه توقیف شده است.  

چاپ نشریه توسط حمایت مالی خیرین صورت می­‌گیرد  
دهقان، دبیر تحکیم وحدت می­‌گوید: نشریات تحکیم وحدت وابسته به وزارت بهداشت و وزارت علوم و نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری هستند. اما از لحاظ مالی فقط گهگاهی از جانب دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری حمایت می‌­شویم. وی افزود: بیشتر اوقات حمایت مالی در چاپ با هزینۀ شخصی اعضای تشکل‌­ها صورت می‌­گیرد. حتی اگر اعضا نتوانند، چاپ نشریه با حمایت مالی خیرین صورت می­گیرد.    
نشریات دانشگاه الزهرا (س) از حمایت مالی خوبی برخوردار هستند

تیموری، نماینده دفتر انجمن اسلامی دانشگاه الزهرا (س)، گفت: در بحث بودجۀ نشریات دانشجویی خوشبختانه هیچ‌­گونه مشکلی نداریم. معاونت دانشجویی فرهنگی دانشگاه الزهرا (س) بودجۀ نشریات را عادلانه و در وقت مقرر به حساب مدیران مسئول نشریات واریز می­‌کند. ایشان در ادامه افزود: بعضی نشریات مربوط به انجمن­‌های علمی دانشجویی تعداد انتشارشان بیشتر از بودجه تعیین شده است، با این حالکارشناس نشریات دانشگاه الزهرا (س) حمایت مالی این نشریات را انجام می­‌دهد.

کرمی، مسئول بسیج دانشگاه علامه، با اشاره به این‌که دانشگاه علامه از لحاظ مطبوعاتی زیاد کار نمی­‌کند، می­‌گوید: معاونت دانشجویی فرهنگی از جنبه مالی نشریات بسیج دانشجویی را به خوبی حمایت می­‌کند.

با این‌که بودجه‌­ای برای نشریه دریافت نمی­‌کنیم، اما استقبال از نشریه خوب است

عبدالهی‌­خلج، مدیر مسئول نشریۀ «گذرگاه» دانشگاه پیام نور تهران غرب، دراین‌باره با اشاره به این‌که از ابتدای کار برای دریافت مجوز نشریه معاونت دانشجویی فرهنگی دانشگاه پیام نور هیچ گونه وعده­ای در باب بودجه به بنده ندادند گفت: هر چند خودم طراح نشریه هستم، اما برای صفحه‌­آرایی بودجه‌­ای از جانب دانشگاه دریافت نمی‌­کنم. واحد مرکزی دانشگاه پیام نور تدارکات چاپ نشریات را برعهده دارد که پیگیری این کار هزینۀ گزافی به همراه دارد، بنابراین نشریه را به صورت الکترونیکی منتشر می‌­کنیم. درخصوص نحوۀ چاپ، نمی‌­دانم که بقیه واحد‌های دانشگاه پیام نور به این صورت نشریه چاپ می‌­کنند یا نه، اما در هر صورت نشریه گذرگاه با این‌که الکترونیکی منتشر می‌­شود با استقبال خوبی روبرو است و در جشنواره دانشگاه پیام نور مقام کسب کرده است.

در دانشگاه امیرکبیر عدالت در تقسیم بودجۀ نشریات به خوبی رعایت نمی‌­شود  
همچنین فلاح، مدیر مسئول نشریۀ «راهرو» در دانشگاه امیرکبیر، گفت: در دانشگاه امیرکبیر قاعده به این صورت است که نشریات بعد از چاپ و بافاصله‌­ای که از سمت معاونت دانشجویی فرهنگی دانشگاه تعیین می‌­شود، چهل  تا پنجاه درصد از هزینه را دریافت می‌کنند. تأمین بقیۀ هزینۀ نشریه بر عهده دانشجویان است. این قضیه برای نشریاتی که مستقل یا وابسته به تشکل خاصی نیستند بسیار سخت است. البته نشریاتی که تیراژ بالاتری نسبت به دیگر نشریات دارند و حتی بعضی تشکل‌­ها، بودجۀ بیشتر از پنجاه درصد دریافت می­‌کنند. متاسفانه عدالت در تقسیم بودجۀ نشریات دانشگاه امیرکبیر به خوبی رعایت نمی­‌شود.

  تأمین هزینه صفحه‌­آرایی هر شمارۀ نشریه بر عهده دانشجویان بوده و هست  
فیروزآبادی، مدیر مسئول نشریۀ «آفتاب» دانشگاه شهید بهشتی، گفت: تأمین هزینۀ صفحه­‌آرایی هر شمارۀ نشریه برعهدۀ دانشجویان بوده و هست. معاونت دانشجویی فرهنگی دانشگاه فقط هزینۀ چاپ نشریه را تأمین می­‌کند، که متاسفانه در چند وقت اخیر هم به دلیل گران شدن کاغذ تیراژ نشریه کاهش یافته و نسبت به گذشته تعداد نشریۀ کمتری چاپ می­‌شود.

 پناهی، مدیر مسئول نشریۀ «قدم»، وابسته به انجمن اسلامی دانشگاه شاهد، اظهار کرد: معاونت دانشجویی فرهنگی دانشگاه یک بودجۀ واحد برای برگزاری کارگاه‌­ها، نشست‌­ها و دیگر برنامه­های انجمن اسلامی پرداخت می‌­کند. این هزینه شامل تأمین بودجه نشریه هم می­‌شود. در واقع ما باید به‌نحوی بودجه را مدیریت کنیم تا بتوانیم نشریه هم چاپ کنیم.   

استقبال اندک دانشجویان از نشریات
شفیعی، مدیر مسئول نشریه «آشنا» دانشگاه علم و صنعت، افزود: تأمین بودجه نشریه از جانب معاونت دانشجویی فرهنگی دانشگاه نسبت به سال­‌های قبل خیلی کم شده است. اما به‌نظر من کاهش بودجه بنا به دلایلی از قبیل: درخواست دانشجویان برای کم شدن چاپ نشریات، روی آوردن به الکترونیکی‌شدن نشریات و استقبال اندک دانشجویان از نشریات است. البته معاونت دانشجویی فرهنگی با توجه به سابقه، تعداد صفحات، و کیفیت نشریات، بودجه را تقسیم می­‌کند. اما در کل ما در این خصوص مشکلی نداریم.


حق بودجۀ نشریات از جانب معاونت دانشجویی فرهنگی دانشگاه‌­ها یکی از قوانین نشریات دانشجویی است. اما با توجه به بازخورد‌هایی که از طرف مدیران مسئول نشریات دانشگاه­‌های سطح تهران دریافت می‌شود، اکثر نشریات از لحاظ بودجه و انتشار مطالب با مشکلاتی روبرو هستند. فعالیت و انتشار نشریات نه‌تن‌ها برای رتبۀ دانشگاه بی­‌تاثیر نیست، بلکه فرصتی برای قلم‌زدن و آزاداندیشی دانشجویان است. اما چرا معاونت دانشجویی فرهنگی برخی دانشگاه‌ها نسبت به مسئله بودجۀ نشریات بی­‌تفاوت هستند؟ چرا دانشجویان فعال و نویسنده از لحاظ بودجۀ نشریات باید با چنین سختی‌هایی روبرو شوند؟ کدام منطق می­‌پذیرد که دانشجو در وضعیت فشار اقتصادی امروز از جیب خود برای انتشار نشریه هزینه کند؟ دلیل نابرابری تقسیم بودجه در بین نشریات مختلف چیست؟       

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: نشریات دانشجویی معاونت فرهنگی معاونت دانشجویی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۶۲۵۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

در جنگ نابرابر رسانه‌ای قرار داریم/ دانشجویان نشریات دانشجویی، خط قرمزها را کنار بگذارند

به گزارش خبرنگار گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، عبدالحسین کلانتری، معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم در اختتامیه سیزدهمین جشنواره سراسری رسانه و نشریات دانشجویی اظهار کرد: جنبش دانشجویی در ایران و جهان تاریخچه قابل دفاعی دارد؛ تاریخچه‌ای در جهت کشف حقیقت، آزادی، استقلال که با ادبیات مختلف در اقصی نقاط عالم شکل گرفته و جان‌مایه آن حقیقت طلبی و آزادی خواهی است.

وی با اشاره به جنبش دانشجویی در فرانسه سال ۱۹۶۷ افزود: جنبش دانشجویی در آن سال از قلب اروپا و فرانسه و آمریکا تا جنبش‌های دانشجویی در دیگر کشور‌ها و حتی ایران در تقابل با رژیم منحوش شاه گسترده شد و جنبش دانشجویی در ایران در بدو انقلاب در جهت تثبیت آزمان‌های انقلاب تا کنون فعال بوده است.

استاد دانشگاه تهران تاکید کرد: این تاریخ پر افتخار ناشی از روح پاک و خداجوی جوانان است که در دانشگاه‌ها در پرتو اندیشه‌های متعالی صیقل خورده و به همین دلیل همواره مخاطب اصلی پیامبران و همه رهبران حقیقت جوی عالم جوانان بوده اند. البته این جنبش بعد از ۱۹۶۸ به اشکال مختلف سرکوب شد و نظام سرمایه داری با تمهیدات نهادی و سرمایه داری ابن جنبش را درون خود مضمحل کرد.

وی تاکید کرد: جنبش‌های دانشجویی دهه ۱۹۷۰ و ۱۹۸۰ دراروپا به تدریج به جنبش‌های سبک زندگی تبدیل شد و تکثیر اوقات فراغت و صنعت سرگرمی بسیاری از انرژی و توان‌های جوانان را در مسیر انحرافی سامان داد که این خواست دول سلطه بود و آرمان‌های بلند دانشجویی به حاشیه رفت.

کلانتری به وضعیت جنبش دانشجویی پس از پایان دفاع مقدس در ایرات اشاره کرد و افزود: انقلاب اسلامی در این میان اتفاق بزرگی بود و تاثیراتی در متن جامعه اروپا، خاورمیانه و ملل دنبال استقلال داشت و گذاشت؛ اما واقعیت این است که دولت پس از جنگ، روند عادی سازی روابط را در پیش گرفت و به این شکل بسیاری از پتانسیل و ظرفیت جنبش دانشجویی را به درون معطوف کرد و مانع از گسترش این ظرفیت عظیم شد.

معاون فرهنگی اجتماعی وزارت علوم تصریح کرد:، اما در طول تاریخ مسئله فلسطین همواره مسئله اصلی جنبش دانشجویی ایران و جهان بوده است و به رغم کاربست تمام ابزار‌ها برای سرکوب آن، امروزه مسئله غزه و فلسطین به مسئله محوری جریان لای دانشجویی دنیا تبدیل و مساله فلسطین محور بازسازی جنبش دانشجویان شده است و به تدریج بسط و گسترش خواهد یافت و تبدیل به جنبش ضد سلطه می‌شود که دامن غرب و آمریکا را می‌گیرد.

وی با طرح این سوال به سخنان خود ادامه داد که وظیفه ما در این کارزار رسانه‌ای دشوار چیست؟ و در پاسخ گفت: ما در شرایط نابرابر رسانه‌ای هستیم و در جبهه رسانه‌ای ضعف داریم. البته داشته‌های ما زیاد است؛ اما در مقایسه با جبهه دشمن با مالکیت اکثر پلتفرم‌ها (سکو‌های نشر اخبار) قابل مقایسه با توان و داشته‌های ما نیست. اما توان و داشته‌های ما در متن جوامع تکثیر شده و باید این امر را پاس داریم، توانی که فراتر از مناسبات در سطح رسمی و سازوکار‌های اداری است. دانشگاه‌ها وظیفه دارند تا هسته‌های مقا نت را با کارزار رسانه‌ای در متن جوامع تکثیر و هسته‌های مقاومت و حمایت از ملت فلسطین را شکل دهند.

کلانتری گفت: قطع و یقین نماد عقلانیت و مدنیت در متن دانشگاه‌ها مجموعه‌های رسانه‌ای و نشریات دانشجویی هستند، این هم به این علت است که اساسا نوشتار فضلی بر گفتار دارد و گفتار پیچیده بر احساسات است.

معاون فرهنگی وزیر علوم ادامه داد: نگاشتن همراه با تفکر و طمانینه است، عاقبت اندیشی در نوشتار بیشتر از گفتار است و مهار احساسات که گفتار را به خود می‌پیچد در نوشتار بسی کمتر است؛ بنابراین تلالو حقیقت در نوشتار بیش از گفتار است و باید این حقیقت طلبی و حقیقت جویی و حقیقت نگاری را پاس داشت.

وی افزود: دانشجویان این فضل را در نشریات خود تکثیر می‌کنند، نشریات عقلانیت را در دانشگاه تکثیر می‌کنند، اساسا کسی که اهل تفکر است، نمی‌تواند خشونت طلب باشد و صلح جو و حامی ارزش‌های اصیل انسانی و الهی نباشد؛ بنابراین باید چنین ظرفیت‌هایی را پاس داشته و قدردان آن‌ها باشیم، همچنین اخذ مجوز نشریات را بیشتر تسهیل کنیم تا هر اندیشه‌ای فرصت ارائه نقد و نظر خود را داشته باشد و فضایی برای گفت و گوی مکتوب و معقول باشد، اگر چنین کاری کنیم متن جامعه هم از این مواهب برخوردار خواهد شد.

معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم خطاب به دانشجویان نشریات دانشجویی گفت: خواهشمندم خط قرمز‌های خودساخته بنده و سایر مسئولان را کنار بگذارید و طاقت و تحمل خود را بالا ببرید، باید به جوانانی که امام و رهبری به آنها اعتماد کرده اند، اعتماد کنیم و از ظرفیت آنها استفاده کنیم.

انتهای پیام/

نادیا عابد

دیگر خبرها

  • حذف خط قرمز‌ها و تسهیل در فرآیند صدور مجوز نشریات دانشجویی / بودجه مجزایی برای حمایت نداریم+ فیلم
  • جشنواره نشریات دانشجویی «تیتر ۱۳» به ایستگاه آخر رسید
  • نشریات دانشجویی قدرت انتشار دستاوردهای علمی را دارند
  • جای خالی وزرای علوم و بهداشت در سیزدهمین جشنواره نشریات دانشجویی و انتقاد دانشجویان
  • برگزیدگان سیزدهمین جشنواره نشریات دانشجویی اعلام شدند
  • دانشجویان باید با «تیتر» نقشه راه را به رؤسای دانشگاه‌ نشان دهند
  • در جنگ نابرابر رسانه‌ای قرار داریم/ دانشجویان نشریات دانشجویی، خط قرمزها را کنار بگذارند
  • رونق نشریات دانشجویی دغدغه‌مند و رو به جلوست
  • ضرورت جهش نوین نشریات دانشجویی در جهت حل مساله دانشگاه‌ها
  • برتری ۴ نشریه دانشگاه آزاد رودهن میان نشریات دانشجویی واحد‌های دانشگاهی