Web Analytics Made Easy - Statcounter

مهدی حسینی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: ۱۴ نفر بیمار مبتلا به تب کریمه کنگو از ابتدای امسال تاکنون در سیستان و بلوچستان شناسایی شدند که سه نفر بر اثر این بیماری جان خودشان را از دست دادند و بقیه افراد تحت مراقبت هستند.

وی گفت: موارد ابتلا به تب کریمه کنگو در شهرستان‌های زاهدان، نیمروز، بمپور و سرباز بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرکل دامپزشکی سیستان و بلوچستان افزود: یکی از دلایل اصلی تب کریمه کنگو در این استانکشتار غیرمجاز دام توسط عده از شهروندان است که اقدام به کشتار دام در منازل یا معابر عمومی می‌کنند که این خود عاملی برای شیوع این بیماری است.

وی بیان کرد: آموزش گروه‌های در معرض خطر نظیر دامداران، افراد شاغل در کشتارگاه‌ها و مراکز بسته بندی گوشت، آموزش دامپزشکان و کارکنان دامپزشکی بویژه در بخش‌های نظارت بر بهداشت عمومی، قرنطینه‌ها و بررسی مراقبت بیماری، اطلاع رسانی عمومی از طریق توزیع بروشور، مبارزه با ناقلان عامل بیماری (کنه) از طریق سمپاشی دام و جایگاه دامی در کانون‌های بیماری و قرنطینه‌های دامی، کنترل و نظارت قرنطینه‌ای دام‌ها هنگام حمل به کشتارگاه و جابجایی، نظارت بهداشتی بر کشتار دام، استحصال، حمل و عرضه گوشت و آلایش دامی از جمله اقدامات دامپزشکی سیستان و بلوچستان در زمینه مقابله با تب کریمه کنگو است.

حسینی از شهروندان درخواست کرد که برای تهیه گوشت سفید و قرمز موردنیاز خود به مراکز عرضه تحت نظارت دامپزشکی سیستان و بلوچستان مراجعه و از کشتار دام در منازل و تماس با خون و ترشحات دام به شدت خودداری کنند.

وی گفت: دام‌های مجاز علیه انگل‌های خارجی سمپاشی و واکسینه و سپس به کشتارگاه حمل و تحت نظارت کارشناس بهداشتی مستقر در کشتارگاه کشتار می‌شوند و به مدت ۲۴ ساعت در اتاق پیش سرد کشتارگاه نگهداری و سپس به مراکز عرضه در سطح استان ارسال می‌شود.

مدیرکل دامپزشکی سیستان و بلوچستان افزود: افرادی که نقش مستقیم در نگهداری و کشتار دام دارند باید از وسایل حفاظتی از جمله دستکش، چکمه، پیراهن آستین بلند و روپوش استفاده کنند تا مورد گزش کنه ناقل این بیماری و آلودگی به ترشحات و خون حیوان قرار نگیرند.

وی اظهار داشت: در بیشتر موارد علت دیر مراجعه کردن به بیمارستان و پزشک باعث ابتلا به تب کنگو و یا حتی مرگ می شود.

حسینی گفت: تب کریمه کنگو یک بیماری حاد تب‌دار و خونریزی دهنده است که به وسیله کنه به انسان منتقل و مرگ و میر بالایی دارد.

وی افزود: بیماری خطرناک تب خونریزی دهنده کریمه از طریق گزش کنه، نیش حشرات، تماس با خون یا ترشحات مبتلایان، له کردن کنه، تماس مستقیم با لاشه گوشت، خون، ترشحات و بافت‌های آلوده دام و تنفس در تماس با دام‌های آلوده قابل انتقال است.

مدیرکل دامپزشکی سیستان و بلوچستان بیان کرد: مهمترین علائم تب کنگو در چهار روز اول ابتلاء شبیه بیماری سرماخوردگی و آنفلوآنزا از جمله تب ناگهانی، بدن درد، کوفتگی، ضعف، سردرد، درد شدید عضلات، بی اشتهایی، درد پشت حدقه چشم، ترس از نور، تعرق شدید شبانه، استفراغ، گلو درد، دل درد و غیره، علائم خونریزی دهنده (هموراژیک) است و از روز چهارم ابتلاء خونریزی از اعضای مختلف بدن مثل بینی، لثه، ادرار، استفراغ خونی، رحم و خونریزی زیر پوست نیز به این علائم اضافه می‌شود.

۹۹۲۳**۳۲۱۳

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سیستان و بلوچستان دامپزشکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۶۶۱۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار شبکه دامپزشکی طرقبه شاندیز در خصوص بیماری بابزیوز در دام‌ها

 
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی؛ دکتر علیرضا قدرتی، رئیس شبکه دامپزشکی طرقبه شاندیزگفت: عامل بیماری بایزیوز تک یاخته بابزیا است که ناقل اصلی آن انواع کنه‌های یک میزبانه، دو میزبانه و سه میزبانه می‌باشد و باعث ایجاد بیماری در گاو، گوسفند، بز و تک سمی‌ها می‌ شود.

وی افزود: بیماری بابزیوز یک بیماری انگلی است که محل زندگی و تکثیر انگل داخل گلبول‌های قرمز می‌باشد که متعاقب تکثیر و پارگی گلبول‌های قرمز باعث همولیز داخل عروقی می‌ شود.

او گفت:علائم بالینی بیماری شامل تب، کاهش اشتها و شیر، افزایش ضربان قلب و تنفس، کم خونی، زردی و هموگلوبین آوری (قرمزی رنگ ادرار) است که در صورت عدم درمان به موقع دام در عرض چند روز تلف می‌ شود.

قدرتی، در پایان ضمن اشاره به اهمیت تشخیص به موقع بیماری در روند درمان، بالا بودن هزینه‌های درمان و بروز خسارت اقتصادی فراوانی به صنعت دامداری از دامداران خواست نسبت به سم پاشی اصولی و دوره‌ای دامداری و حذف کنه‌ها جهت پیشگیری از بیماری اقدام کنند.

دیگر خبرها

  • کاهش ۳۰ درصدی ابتلا به بیماری‌های مشترک بین انسان و دام
  • هفته سلامت، نقش فعالیت‌های تشخیصی آزمایشگاهی دامپزشکی در بهداشت دام
  • هشدار شبکه دامپزشکی طرقبه شاندیز در خصوص بیماری بابزیوز در دام‌ها
  • هشدار شبکه دامپزشکی جغتای در خصوص بیماری تب نزله‌ای بدخیم
  • آغاز برنامه ملی ریشه کنی بیماری طاعون نشخوار کنندگان کوچک در خوشاب
  • بیشترین موارد ابتلا به مالاریا در سیستان‌و بلوچستان بوده‌است
  • نظارت بهداشتی قرنطینه‌ای ۲۳ هزار تن نهاده دامی درسیستان وبلوچستان
  • رونق تولید در بخش کشاورزی معطل صدور مجوز
  • ۴ هزار و ۸۰۰ مجوز دامداری و پرورش طیور رد شد
  • اجرای رزمایش واکسیناسیون دام در طرح شهید زاهدی در کازرون