Web Analytics Made Easy - Statcounter

 عبدالمهدی بخشنده معاون امور برنامه‌ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی امروز در حاشیه مراسم ملی نقش مشارکت عمومی - خصوصی در توسعه بخش کشاورزی در پاسخ به سوال خبرنگار تسنیم درباره برداشته شدن ممنوعیت صادرات محصولات کشاورزی گفت: ما همواره در وزارت جهاد کشاورزی مخالف ممنوعیت صادرات هرگونه محصول کشاورزی هستیم و هیچ گاه پیشنهادی در این ارتباط نداشته‌ایم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اخبار اقتصادی-وی افزود: با توجه به اینکه سران سه قوه قبلا تصویب کرده بودند که ممنوعیت صادرات و واردات مسئولیتش با وزارت صمت است، آنها تصمیم می‌گرفتند که صادرات محصولات مختلف از جمله کشاورزی آزاد یا ممنوع باشد.

معاون امور برنامه‌ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: حجتی 3 بار در ماه‌های گذشته نامه نوشته بود که موافق ممنوعیت صادرات محصولات کشاورزی نیست و خواستار وضع عوارض صادراتی به جای ایجاد ممنوعیت شده بود.

بخشنده گفت: در صورتی که محصول کشاورزی زیاد صادر شود و این امر منجر شود که در بازار داخلی قیمت آن محصول افزایش یابد، می‌توان این موضوع را از طریق وضع عوارض صادراتی کنترل کنیم، این روشی است که در همه کشورها از آن استفاده می‌شود.

وی اظهار داشت: پیشنهاد وزارت جهاد کشاورزی مورد قبول سران قوا قرار گرفته و مصوبه‌ای در این خصوص تصویب شده و از هفته گذشته به وزارت جهاد کشاورزی، وزارت صمت و گمرک ابلاغ شده که تنها در شرایطی صادرات کالایی را می‌توان ممنوع کرد که 6 عضو کمیته ای ویژه رای به ممنوعیت صادرات آن دهند.

معاون امور برنامه‌ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار تسنیم مبنی بر اینکه اعضای این کمیته را چه سازمان‌هایی تشکیل می‌دهند گفت: دبیرخانه این کمیته در سازمان توسعه تجارت قرار دارند و اعضای آن شامل وزارتخانه‌های جهادکشاورزی، صنعت معدن تجارت و اقتصاد و امور دارایی و سازمان برنامه و بودجه و اتاق بازرگانی است.

بخشنده یادآور شد که در صورتی که 6 عضو این کمیته به ممنوعیت صادرات کالایی رای دهند می‌توان صادرات یک کالا را ممنوع کرد اما این شرط وجود دارد که باید پیش از یک ماه ممنوعیت صادرات کالا به صادرکنندگان اعلام شود و این ممنوعیت تنها در زمانی ایجاد می‌شود که شرایط اضطرار باشد.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: محصولات کشاورزی سران قوا ممنوعیت صادرات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۶۶۹۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضوابط تامین ارز از محل واردات در مقابل صادرات اعلام شد

سامانه جامع تجارت ضوابط جدید تامین ارز از محل «واردات در مقابل صادرات» برخی کالا‌های حوزه‌ جهاد کشاورزی را اعلام کرد.

در این اطلاعیه آمده است: تغییرات زیر در خصوص درخواست‌های تأمین ارز از محل «واردات در مقابل صادرات خود و غیر» اعمال شده است:

مطابق سیاست‌های وزارت جهاد کشاورزی، واردات گروهی از کالاها صرفاً از محل صادرات گروه مشخصی از کالاها امکان پذیر است؛ به عنوان مثال واردات موز صرفاً از محل صادرات گروهی از کالاها (مانند سیب) مجاز است؛ لذا در زمان ثبت درخواست تأمین ارز واردات موز، الزاماً باید کوتاژ صادراتی گروه مجاز ارائه شود، در غیر این صورت امکان تأمین ارز و پیشبرد فرآیند واردات وجود نخواهد داشت.

بنابراین کلیه درخواست‌های تأمین ارز از محل‌های «صادرات خود و صادرات دیگران» که مربوط به کالاهای حوزه جهاد کشاورزی باشند (سازمان مجوزدهنده ارزی «وزارت جهاد-تخصیص ارز» باشد) پس از ثبت، در وضعیت «منتظر استعلام مجوز» قرار گرفته و جهت استعلام مطابقت کالای ثبت سفارش با کالای صادراتی به وزارت جهاد کشاورزی ارسال می‌شود.

پس از بررسی قواعد توسط وزارت‌خانه مذکور، در صورتی که کالاها منطبق باشد ادامه فرآیند طی شده و در غیر این صورت، درخواست به وضعیت «رد شده بر اساس ضوابط» تغییر یافته و خاتمه می‌یابد.

تذکر مهم: کلیه قواعد مربوط به انطباق گروه‌های کالاهایی، در مرحله تأمین ارز و پس از ثبت درخواست تأمین ارز صورت گرفته و در مراحل قبل (از جمله فرایندهای ثبت سفارش و تخصیص ارز) کنترلی بابت این موضوع صورت نمی‌گیرد. لذا ضروری است واردکنندگان کالاهای مذکور پیش از اقدام برای ثبت سفارش و خرید ارز حاصل از صادرات، از انطباق گروه کالایی پروانه صادراتی با کالای ثبت سفارش اطمینان حاصل کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • گروه هوش مصنوعی سازمان جهاد کشاورزی فارس تشکیل شود
  • با کشت هر گونه محصولات زراعی با آب غیرسالم برخورد می‌شود
  • همایش دریافت کد شناسه محصولات کشاورزی در مرودشت
  • تکمیل ۱۵۰۰واحد نیمه‌تمام صنایع تبدیلی اولویت وزارت جهاد کشاورزی
  • ۵۶ هزار هکتار از اراضی پلدختر زیر کشت محصولات کشاورزی رفت
  • سطح کشت فراسرزمینی به ۴۰۰ هزار هکتار می رسد
  • همکاری ایران وپاکستان در موضوع کشت قراردادی و تهاتر کالاهای اساسی
  • صادرات محصولات کشاورزی مراغه به ۲۰ کشور جهان
  • هدفگذاری ۲ میلیون هکتار کشت فراسرزمینی در برنامه هفتم توسعه
  • ضوابط تامین ارز از محل واردات در مقابل صادرات اعلام شد