Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-26@07:42:28 GMT

۴ میلیارد مترمکعب آب در بخش کشاورزی صرفه جویی شد

تاریخ انتشار: ۲۹ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۴۶۸۷۰۲

۴ میلیارد مترمکعب آب در بخش کشاورزی صرفه جویی شد

علیمراد اکبری روز شنبه در حاشیه بازدید از پروژه‌های آب و خاک خراسان جنوبی در جمع خبرنگاران افزود: با اجرای طرح های آبیاری تحت فشار تحول عظیمی در کارایی و بهینه کردن مصرف آب در کشور رخ داد.

وی بیان کرد: به ازای هر هکتار آبیاری تحت فشار حدود چهار هزار و ۵۰۰ متر مکعب آب به ویژه در مناطقی که رویکرد آنها به سمت آبیاری میکرو است صرفه‌جویی می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی یادآور شد: با دستیابی به این مهم، تقریباً توانسته‌ایم با انباشت خشکسالی در سال‌های گذشته سازگاری داشته باشیم.

معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: علیرغم اینکه در ۱۰ سال گذشته شاهد خشکسالی در سطح کشور بودیم اما توانستیم در تولید گندم به مدت چهار سال خودکفا باشیم همچنین در بحث شکر در آستانه خودکفایی هستیم و در بحث دانه‌های روغنی با بهینه کردن مصرف آب و عملیات بهزراعی و به‌نژادی از ضریب وابستگی ۹۵ درصد به حدود ۸۲ درصد برسیم.

وی عنوان کرد: این نتیجه انجام اقدامات موثر در دوره تدبیر و امید است که سبب شده بهره‌وری از ۹ دهم کیلوگرم بر مترمکعب به یک و ۳۲ کیلوگرم بر متر مکعب کاهش یابد و راندمان آبیاری از ۳۹ درصد به ۴۵ درصد برسد.

اکبری در ادامه خراسان جنوبی را یکی از استان‌های پیشرو در اجرای سیستم‌های نوین آبیاری دانست و یادآور شد: متوسط اجرای آبیاری تحت فشار در این استان در برنامه پنجم توسعه حدود ۶۰۰ هکتار بوده که سال گذشته به هفت هزار هکتار افزایش یافت.

وی اضافه کرد: همچنین امسال حدود یکهزار هکتار از اراضی استان به سامانه آبیاری تحت فشار مجهز شد و ۱۰ هزار هکتار دیگر نیز در دست انجام است که نشان می‌دهد مسئولان استان عزم راسخی برای بهینه کردن مصرف آب در استان طراحی و پیگیری می‌کنند.

معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی گفت: میزان سطح آبیاری تحت فشار در استان نسبت به اراضی آبی حدود ۱۶ درصد و کشور ۲۲ درصد است و در دو سال گذشته ۵۰ درصد سطح آبیاری تحت فشار که در سال های گذشته انجام شده در خراسان جنوبی اجرا شده است.

وی افزود: تلاش داریم منابع مورد نیاز بهره برداران بخش کشاورزی برای اجرای آبیاری نوین را تامین کنیم که در این زمینه به استاندار خراسان جنوبی قول داده‌ایم هرچه در استان آبیاری تحت فشار انجام شود منابع اعتباری را تامین کنیم لذا هیچگونه محدودیت اعتباری نداریم.

صبح امروز معاون آب و خاک وزارت جهادکشاورزی و رئیس سازمان امور اراضی کشور به منظور بررسی و بازدید از چندین پروژه کشاورزی، وارد استان خراسان جنوبی شدند.

دیدار با استاندار خراسان جنوبی، بازدید از منطقه ویژه اقتصادی به منظور تعیین تکلیف و بررسی مسائل و مشکلات تملک اراضی منطقه ویژه اقتصادی، بازدید از پروژه تجهیز و نوسازی اراضی سنتی حسین آباد سادات بیرجند، بازدید از پروژه آبیاری تحت فشار روستای گیو شهرستان خوسف به مساحت ۱۰۶ هکتار و حضور در نشست های تخصصی به منظور بررسی مسائل و مشکلات بخش کشاورزی استان از مهمترین برنامه‌های این سفر است.

۷۵۵۷* ۶۰۵۴

منبع: ایرنا

کلیدواژه: صرفه جویی کشاورزی آبیاری نوین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۶۸۷۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

با صرفه جویی در مصرف برق، خودرو جایزه بگیرید

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، مصطفی رجبی مشهدی مدیرعامل شرکت توانیر و سخنگوی صنعت برق در نشست خبری امروز (۴ اردیبهشت ۱۴۰۳) با اشاره به تدوین ۱۸۰ برنامه عملیاتی برای آمادگی تأمین برق تابستانی گفت: از ابتدای دولت سیزدهم ۸ هزار و ۵۳۸ مگاوات به ظرفیت تولید برق کشور اضافه شده که بخش عمده این‌ها مربوط به نیروگاه‌های جدیدالاحداث و نیروگاه‌های صنایع است و بخش دیگر، به ارتقاء ظرفیت نیروگاه‌های موجود مربوط می‌شود.

وی افزود: در بخش صنعت هزار و ۳۶۹ مگاوات نیروگاه جدید ساخته و به شبکه سراسری متصل شده است؛ این عدد تا اوج بار امسال به هزار و ۸۷۱ مگاوات افزایش خواهد یافت.

مدیرعامل شرکت توانیر با اشاره به الزامی بودن ساخت ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه در بخش صنعت در قانون مانع زدایی از توسعه صنعت برق، گفت: تاکنون موافقت اصولی احداث ۱۷ هزار مگاوات نیروگاه صنایع صادر شده و عملیات اجرای ۶ هزار مگاوات اغاز شده است.

وی ادامه داد: اگر صنایع برق مازادی داشته باشند، می‌توانند آن را به صنایع دیگر عرضه کنند که وزارت نیرو مکلف به جا به جایی و ترانزیت این برق است و اگر موفق به فروش به صنایع دیگر نشدند، وزارت نیرو این برق را با قیمت جذابی خریداری خواهد کرد.

آقای رجبی مشهدی تأکید کرد: صنایعی که تاکنون اقدامی به ساخت نیروگاه نکرده اند، در اولویت اجرای برنامه‌های مدیریت مصرف قرار خواهند گرفت.

تخصیص جوایز غیرنقدی برای صرفه جویی برق در بخش خانگی

وی با اشاره به آغاز برنامه‌های عملیاتی برای افزایش ظرفیت انتقال برق، در خصوص مدیریت مصرف برق در بخش خانگی گفت: پاداش صرفه جویی بخش خانگی مطابق قبل است و هموطنان ضمن این که با مشارکت در این طرح می‌توانند قبض رایگان دریافت کنند، جایزه هم می‌گیرند.

مدیرعامل شرکت توانیر در تشریح این جوایز گفت: پیش بینی شده که ۴۷ میلیون جایزه مختلف مانند خودرو، لوازم خانگی، تجهیزات و کالا‌های دیجیتال به قید قرعه، به مشترکانی که در مصرف برق صرفه جویی کنند، تعلق بگیرد؛ این جوایز بر اساس امتیازی که مشترک در حوزه صرفه‌جویی کسب کند، پرداخت می‌شود.

۱۹ ساعت برق رایگان بخش کشاورزی در صورت مشارکت در مدیریت مصرف

وی در خصوص بخش کشاورزی هم گفت: بر اساس مصوبه هیئت وزیران، چاه‌های کشاورزی که ۵ ساعت در طرح مدیریت مصرف برق مشارکت کنند، ۱۹ ساعت برق رایگان خواهند داشت. همچنین اگر ۸۰ درصد دیماند مصرفی این چاه‌ها با برق خورشیدی تأمین شود، از برنامه‌های مدیریت مصرف معاف می‌شوند.

سخنگوی صنعت برق با اشاره شناسایی و برخورد با بیش از ۸ هزار مرکز غیرمجاز استخراج رمزارز، اضافه کرد: ۳۰۰ هزار دستگاه غیرمجاز، ۸۰۰ مگاوات مصرف برق داشتند که به مراکز انتظامی و قضایی معرفی شده اند؛ برای تأمین این میزان برق که غیرمجاز مصرف می‌شد، باید بیش از هزار مگاوات ظرفیت نیروگاهی جدید احداث می‌کردیم.

وی تأکید کرد: بر اساس قانون جدید برخورد با مصرف کنندگان غیرمجاز برق برای تولید رمزارز، دستگاه‌های ماینر غیرمجاز برگردانده نمی‌شوند و باید آنها را امحاء کرد و ۱۰۰ برابر تعرفه برق نیز، جریمه می‌شوند.

مدیرعامل شرکت توانیر در ادامه گفت: تولیدکنندگان مجاز رمزارز از ساعت ۱۲ شب تا ۷ صبح و همچنین در صورت خرید برق از تابلوی برق سبز بورس، محدودیتی نخواهند داشت.

مدیریت ۶۰ درصد مصرف برق کشور با کنتور‌های هوشمند

وی درباره هوشمندسازی صنعت برق نیز،  اظهار کرد: نزدیک به ۳ هزار و ۶۰۰ هزار دستگاه کنتور هوشمند برق تاکنون در کشور نصب شده که حدود ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار دستگاه مربوط به بخش خانگی است؛ بیش از ۶۰ درصد مصرف برق کشور توسط کنتور‌های هوشمند مدیریت می‌شود.

سخنگوی صنعت برق همچنین گفت: تعرفه‌های برق در سال ۱۴۰۳ هیچگونه تغییری نخواهند کرد، اما مسئله مهم در مناطق عادی این است که اگر مشترکان این مناطق به جای استفاده از کولر‌های آبی، از کولر‌های گازی استفاده کنند، مصرف برقشان از الگوی تعیین شده بیشتر می‌شود و طبیعتا باید هزینه بیشتری برای تأمین برق بپردازند.

پیش بینی صرفه جویی هزار و ۵۰۰ مگاواتی مصرف برق با تغییر ساعات اداری

وی با تأکید بر این که ساعات اداری از ۱۵ خرداد تا ۱۵ شهریور، همچنان از ۶ صبح تا ۱۳ است و هنوز تغییری در مصوبه هیئت وزیران رخ نداده، گفت: استفاده از ظرفیت تغییر ساعاتی اداری و خاموش کردن وسایل سرمایشی بعد از ساعات اداری در سال گذشته، ۸۵۰ مگاوات کاهش مصرف را به همراه داشته است.

آقای رجبی مشهدی اظهار کرد: برای سال ۱۴۰۳ نیز هدفگذاری شده که با توجه به تجهیز اغلب ادارات به کنتور هوشمند، هزار و ۵۰۰ مگاوات از این محل کاهش مصرف داشته باشیم.

دیگر خبرها

  • اجرای آبیاری ۲۲۰۰ هکتاراز اراضی پایاب سد سهند
  • آبیاری ۸۰ درصد مزارع سبزی و صیفی آذربایجان‌غربی با نوار تیپ
  • صرفه جویی ۴۰ درصدی در مصرف آب با سیستم ابیاری زیر سطحی
  • خودرو ، جایزه صرفه جویی در مصرف برق
  • ۵۰ طرح آبیاری در اراضی کشاورزی قزوین اجرایی شد
  • تجهیز یک هزار و ۲۴۴ هکتار از اراضی قزوین به سامانه نوین آبیاری
  • پیشرفت ۶۳ درصدی طرح‌های آبیاری نوین در قزوین
  • با صرفه جویی در مصرف برق، خودرو جایزه بگیرید
  • کنتورهای هوشمند موجب صرفه جویی برق شدند
  • صرفه جویی ۱۲۰۰ مترمکعبی مصرف آب در دانشگاه بیرجند