Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش سرویس بین الملل ایسکانیوز ، «سلمان بن عبدالعزیز» پادشاه سعودی به تازگی با اعزام تعداد بیشتری از نظامیان آمریکایی به این کشور موافقت کرده است. رسانه های سعودی مدعی شده اند که این تصمیم پادشاه با هدف افزایش سطح همکاری‌های مشترک دفاعی در زمینه امنیت و ثبات منطقه است.

مقام های آمریکایی در اوت ۲۰۰۳ کنترل پایگاه هوایی شاهزاده سلطان را به مسئولان سعودی تحویل داده و پایان رسمی حضور نظامی خود را در عربستان اعلام کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در واقع عربستان بعد از گذشت ۱۶ سال از پایان این حضور نظامی بار دیگر موافقت خود را با میزبانی از نظامیان آمریکایی اعلام کرد.

نکته جالب آنکه این موافقت پادشاه عربستان با حضور نظامیان آمریکایی در این کشور یک روز پس از آن صورت می گیرد که گزارش های رسانه ای از وجود تصاویر ماهواره ای در خصوص حضور نیروهای آمریکایی در یک پایگاه نظامی در شرق ریاض خبر دادند. این تصاویر ماهواره ای عملیات آماده سازی نیروهای آمریکایی را در پایگاه نظامی شاهزاده سلطان در شرق ریاض نشان می دهد.

پژوهشکده مطالعات بین المللی میدلبری (Middlebury) که این تصاویر را بررسی کرد در گزارشی اعلام کرد نیروهایی آمریکایی اواسط ژوئن گذشته به این پایگاه نظامی رسیدند و عملیات در حال اجرا در این پایگاه، شیوه عملکرد مهندسان نیروهای آمریکایی را نشان می دهد.

از طرف دیگر مقامات پنتاگون تأکید کردند هدف از این عملیات حمایت از باتریهای پاتریوت و علاوه بر آن استحکاماتی برای توانمند سازی جنگنده های اف -۲۲ و دیگر جنگنده ها برای پرواز از این پایگاه و فرود آمدن در آن است.

در همین حال منابع آمریکایی اعلام کردند که شرکت مشهور «لاکهید مارتین» آمریکا موفق شده که برای فروش سامانه دفاعی «تاد» به عربستان قرارداد یک میلیارد و ۴۸۰ میلیون دلاری با ریاض امضا کند.

بر اساس این گزارش، قرارداد جدید با عربستان، ارزش کل معامله سامانه تاد با ریاض را به پنج میلیارد و ۳۶۰ میلیون دلار افزایش داد. داستان این قرارداد به ماجرای نخستین سفر خارجی دونالد ترامپ به عربستان در سال نخست ریاست جمهوری اش باز می گردد که در جریان آن ۱۱۰ میلیارد دلار قرارداد فروش سلاح میان واشنگتن و ریاض ظرف مدت ۱۰ سال بسته شد.

تقویت حضور نظامی آمریکا در عربستان و افزایش فروش تسلیحات آمریکایی به ریاض را می توان از چند منظر بررسی کرد: نخست آنکه آمریکا برای افزایش تنش با ایران و بی ثبات کردن اوضاع خلیج فارس با اعزام نظامیان جدید به کشورهای هم پیمان خود در منطقه به ویژه کشورهای عربی و در رأس آنها عربستان تلاش دارد تا یک فضای روانی و تبلیغاتی گسترده را علیه تهران ایجاد کرده و این پیام را مخابره کند که آماده هر اقدامی است؛ گرچه رئیس جمهور آمریکا بارها اعلام کرده که به دنبال جنگ و گزینه نظامی علیه ایران نیست و کارشناسان و تحلیل گران سیاسی و نظامی نیز بارها اعلام کرده اند که واشنگتن به هیچ عنوان توان به راه انداختن یک درگیری نظامی دیگر را با توجه به قدرت نظامی گسترده ایران ندارد اما با ایجاد این جو روانی به دنبال بهره برداری تبلیغاتی از اوضاع خاورمیانه است.

آمریکا از طریق گسترش ایران هراسی در منطقه و دست زدن به ماجراجویی های ناپخته در منطقه به ویژه منطقه خلیج فارس و تجاوز به حریم هوایی و دریایی ایران که هر بار با واکنش به موضع و قاطع نیروهای ایرانی رو به رو شده تلاش می کند اوضاع را بی ثبات جلوه داده و این طور به هم پیمانان عرب خود القاء کند که منطقه خلیج فارس ناامن است و هر لحظه احتمال وقوع درگیری در این منطقه وجود دارد بنابراین این کشورها باید با خرید سلاح های بیشتر از آمریکا خود را آماده کنند.

مسأله بعدی بحث ضعف نظامی عربستان و لزوم کمک گرفتن از آمریکا برای تقویت خود در برابر گروه های مقاومت یمن در سایه افزایش حملات پهپادی و موشکی این نیروها علیه مواضع حیاتی در عربستان و امارات و کشیده شدن آتش جنگ به خانه متجاوزان است. عربستان که خود را در برابر یک گروه مردمی در یمن که بدون حمایت تسلیحاتی و مالی هیچ کشوری قدرت نظامی خود را گسترش داده و دست به انجام حملات علیه تأسیسات نفتی و فرودگاه های عربستان و امارات زده و تهدید به افزایش این حملات در آینده کرده می بیند بیش از پیش به ضعف توان نظامی خود پی برده و از یک سو برای در امان ماندن از این حملات و از سوی دیگر برای ایجاد یک دژ دفاعی در برابر ایران به راه کار نظامی ترامپ و افزایش نظامیان آمریکایی در این کشور پناه می برد.

اما اینکه عربستان در شرایط کنونی منطقه خلیج فارس که هر روز شاهد یک ماجراجویی از سوی آمریکا و یا انگلیس علیه ایران است خبر موافقت خود را با میزبانی از نظامیان آمریکایی از یک سو و افزایش خرید سلاح از آمریکا از سوی دیگر اعلام می کند بسیار قابل تأمل است.

اردیبهشت گذشته بود که مقامات کشورهای امارات، بحرین و عربستان هم نوا با آمریکا از آمادگی خود برای رویارویی با هر مسأله ای در منطقه خلیج فارس از جمله احتمالات نظامی صحبت کردند.

هر بار که اتفاق جدیدی در خلیج فارس روی می دهد کشورهای مرتجع عرب بدون در نظر گرفتن عواقب وقوع هر درگیری در این منطقه از آمادگی خود برای هر مسأله ای و حمایت از آمریکا دم می زنند؛ این در حالیست که اگر کوچکترین درگیری در خلیج فارس رخ دهد دامنه آتش آن در ابتدا این کشورها را فراخواهد گرفت.

در هر صورت باید گفت که موافقت عربستان با میزبانی مجدد از نظامیان آمریکایی در این کشور بعد از گذشت ۱۶ سال در سایه افزایش تنش ها در منطقه خلیج فارس و اقدامات آمریکا و انگلیس علیه ایران و تجاوز به حریم هوایی و دریایی این کشور در چارچوب موج سواری ریاض بر تنش ها در این منطقه و همسویی با واشنگتن علیه تهران از یک سو و مقابله با گروه های مقاومت در یمن و اذعان به عجز و ناتوانی نظامی عربستان برای مقابله با این گروه های مردمی می گنجد.

کشورهای عربی حوزه خلیج فارس باید به این نکته توجه داشته باشند که همانطور که مقامات ایرانی بارها اعلام کرده اند امنیت این منطقه جز به دست کشورهای حوزه آن محقق نخواهد شد و آمریکا تنها به دنبال بی ثبات کردن اوضاع در این منطقه بسیار حساس جهان است.

156 / 156 سلمان بن عبدالعزیز عربستان ترامپ خلیج فارس تسلیحات نظامی

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: سلمان بن عبدالعزیز عربستان ترامپ خلیج فارس تسلیحات نظامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۶۹۲۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توافق نزدیک عربستان با آمریکا؛ آل‌سعود هسته‌ای می‌شود؟

منابع آگاه اعلام کردند دولت جو بایدن و عربستان درحال بررسی‌های نهایی درباره توافقی درخصوص ضمانت‌های امنیتی آمریکا به عربستان و کمک به این کشور در زمینه هسته‌ای برای اهداف غیرنظامی هستند.

به گزارش خبرآنلاین منابع آگاه اعلام کردند دولت جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا و عربستان درحال انجام بررسی‌های نهایی درباره توافقی درخصوص ضمانت‌های امنیتی آمریکا به عربستان و کمک به این کشور در زمینه هسته‌ای برای اهداف غیرنظامی هستند. این درحالی است که توافق عادی سازی روابط بین رژیم صهیونیستی و عربستان در چارچوب یک معامله بزرگ در منطقه هنوز دور از دسترس است.

طبق گزارش رأی الیوم، این منابع اعلام کردند مذاکره کنندگان آمریکایی و عربستانی در حال حاضر اولویت را به معاهده امنیتی دوجانبه‌ای می‌دهند که ممکن است بخشی از معامله بزرگتری باشد که به بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی ارائه می‌شود و وی باید تصمیم بگیرد که آیا امتیازهایی را برای تضمین عادی سازی تاریخی روابط با ریاض خواهد داد یا خیر.

به نقل از ایسنا متیو میلر، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا پنجشنبه اعلام کرد: ما به توافقی درباره بخش آمریکایی-عربستانی معامله بسیار نزدیک هستیم. می‌توانیم در یک زمان بسیار کوتاه جزئیات را حل کنیم.

به گفته دیپلمات‌های خارجی در کشورهای عرب حوزه خلیج فارس و منابعی در واشنگتن احتمالا این بخش از طرح مربوط به ضمانت‌های رسمی آمریکا برای دفاع از عربستان و دستیابی عربستان به سلاح‌های آمریکایی پیشرفته‌تر باشد.

منابع آگاه پیش بینی کردند توافق امنیتی ریاض و واشنگتن شامل تبادل تکنولوژی‌های مدرن با ریاض از جمله تکنولوژی مربوط به هوش مصنوعی باشد.

یک مسئول آمریکایی اعلام کرد: پیش بینی می‌شود بندهای توافق ظرف چند هفته تکمیل شود.

این درحالی است که عربستان بر لزوم توقف جنگ غزه قبل از هرگونه صحبت درباره عادی سازی روابط با تل آویو تأکید دارد.

میلر گفت: عربستان توضیح داد تا زمانی که جنگ غزه ادامه دارد توافق عادی سازی روابطی وجود نخواهد داشت.

اخیرا آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا سفری به منطقه داشت و مذاکرات جداگانه‌ای با بنیامین نتانیاهو و محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان برگزار کرد.

از سوی دیگر روزنامه یدیعوت آحارونوت نوشت، توماس فریدمن، تحلیلگر روزنامه نیویورک تایمز شروط عربستان را به عنوان بخشی از مذاکرات بین واشنگتن و ریاض برای عادی سازی روابط میان عربستان و رژیم صهیونیستی فاش کرد.

این شروط عبارتند از ایجاد یک روند سه تا پنج ساله برای تشکیل کشور فلسطین، توقف شهرک سازی در کرانه باختری و عقب نشینی ارتش  رژیم صهیونیستی از غزه.

دیگر خبرها

  • عباس آخوندی: هر طرحی که در منطقه بر مبنای حذف قدرت‌های جهانی ارائه شود، از همان ابتدا با شکست مواجه خواهد شد
  • تنیس روی میز انفرادی گرند اسمش | ماجراجویی ادامه دار نوشاد عالمیان در عربستان
  • پژوهشگر فلسطینی: اعتراضات دانشجویی، نتانیاهو، بایدن و حتی ترامپ را سردرگم کرده است
  • واکنش وزیر دفاع انگلیس به تحریمش از سوی ایران/ مخالفت امارات با استفاده آمریکا از پایگاه های نظامی در این کشور/ حمله موشکی به پایگاه نظامیان آمریکایی در شرق سوریه/ رایزنی محرمانه دولت بایدن و عربستان درباره یک توافق
  • اعراب می‌توانند از جنگ تهران و تل آویو جلوگیری کنند؟
  • توافق نزدیک عربستان با آمریکا؛ آل‌سعود هسته‌ای می‌شود؟
  • واکنش وزیر دفاع آمریکا به ورود نیروهای روسی به پایگاه نظامی نیامی
  • عربستان و آمریکا به توافق نزدیک شدند؟
  • آیا جان توافق ایران و عربستان با ابتکار چین در خطر است؟/ پکن از ترس تحریم های ثانویه فروش نفت از تهران را کاهش خواهد داد/ دیپلماسی تلفنی چین میان ایران و آمریکا موفق بود
  • جابجایی جنگنده‌های آمریکایی در خلیج فارس