Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو فقیه شورای نگهبان گفت: من بی پروا می‌گویم؛ نمایندگان هم می‌خواهند بشنوند میان برخی از نمایندگان با وزرا ساخت و پاخت‌هایی وجود دارد.

آیت الله محمد یزدی عضو فق‌های شورای نگهبان در گفتگویی در مورد روابط وزرا و نمایندگان مجلس گفت: من بی پروا می‌گویم؛ نمایندگان هم می‌خواهند بشنوند میان برخی از نمایندگان با وزرا ساخت و پاخت‌هایی وجود دارد به نحوی که به عنوان نمونه فلان وزیر را صدا می‌زنند و از آنان می‌خواهند که "فلان معدن را به من یا به فرزند و داماد من بده" تا برود از آن استفاده کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در این گونه روابط فاسد، امتیاز قرارداد‌های خاص را از وزرا مطالبه و تهدید می‌کنند که اگر با خواستشان موافقت نشود آنان را به مجلس احضار می‌کنند یا برای پاسخ به سوال و یا استیضاح، آنان را به مجلس فرا می‌خوانند.

آیت الله یزدی تصریح کرد: وزیر بیچاره هم که گیر این چنین نمایندگانی افتاده است، می‌خواهد آبرویش محفوظ بماند، اما اگر میان وزرا و این گونه وکلا قراردادی تنظیم و از این امتیازات سوءاستفاده شود، چون وزیر هم امضا کرده است هر دو مرتکب تخلف شده اند و هر دو در پیشگاه خداوند قطعاً نتیجه اعمالشان را خواهند دید.

این عضو فقیه شورای نگهبان افزود:، اما اگر وزرا به این گونه نمایندگان بگویند که خلاف نمی‌کنند و تصریح کنند که مطالبه آنان خلاف قانون است حتی اگر به قیمت استیضاح و برکناری آنان منجر شود، عملکرد چنین وزرایی شرعی نیست و نمایندگانی هم که ساخت و پاخت می‌کنند عملکردشان مشروع نیست.

 

وی انگیزه برخی افراد برای داوطلبی نمایندگی مجلس شورای اسلامی را مادی دانست و تصریح کرد: اگر برخی دنبال دنیاطلبی نیستند پس هزینه‌های هنگفتی که برای نمایندگی صرف می‌کنند برای چیست مگر در دوره چهار ساله در مجلس قرار است چقدر حقوق به آنان پرداخت شود؟ پس معلوم است که دنبال چیز‌های دیگری هم هستند.

آیت الله یزدی با اشاره به سابقه دو دوره نمایندگی در مجلس شورای اسلامی افزود: در دوره اول که در مجلس حضور داشتم صداقت، صفا، پاکی، دوری از دنیا و خدمت به اسلام در نمایندگان موج می‌زد.

وی گفت: در آن دوره که من ریاست اداره قوانین مجلس را بر عهده داشتم یکی از نمایندگان حقوق دریافت نمی‌کرد، رئیس وقت مجلس از من خواست که به او بگویم ما چاره‌ای نداریم جز اینکه حقوقش را دریافت کند نزد آن نماینده رفتم و موضوع را به او منتقل کردم، اما در پاسخ گفت: "من نیاز ندارم، اینجا نیامده ام که حقوق بگیرم بلکه برای رضای خدا کار می‌کنم".

آیت الله یزدی افزود: در پاسخ به او گفتم هیئت رئیسه ناچار است حقوقت را پرداخت کند و این حق شماست، بگیرید و به هر کسی خواستید بدهید در آن زمان چنین روحیه‌ای وجود داشت که حتی من باید واسطه می‌شدم نماینده‌ای حقوقش را بگیرد، اما اکنون برخی به آب و آتش می‌زنند که به مجلس راه یابند.

این عضو فقیه شورای نگهبان در عین حال گفت: دولت و مجلس ما اسلامی است و ان شاءالله همه پایبند به شرع هستند و به بهانه‌ای عمل می‌کنند.

وی همچنین با اشاره به جوسازی‌ها علیه شورای نگهبان اظهار داشت: چه جوسازی‌هایی که علیه شهید بهشتی نکردند؛ اکنون برای من هم جوسازی می‌کنند که فلانی چند پمپ بنزین، کارخانه و اموال دیگر دارد.

آیت الله یزدی افزود: به یکی از دوستانم گفتم به شما وکالت می‌دهم که هر کسی چنین ادعایی کرد بگویید فلانی اعلام کرده است که همه دارایی‌هایش را با ۳ میلیون تومان واگذار می‌کند.

رئیس اسبق قوه قضائیه گفت: شاید باور نکنید زمانی که رئیس قوه بودم پرونده یکی از فرزندانم که به عنوان قاضی پذیرفته شده بود روی میزم قرار گرفت تا حکمش را امضا کنم و حال آنکه نمی‌دانستم که پرونده مربوط به فرزند خودم است و زمانی که در این باره از او توضیح خواستم گفت: "من با شما کاری نداشتم، شما برای خودتان رئیس هستید من طبق قانون در آزمون شرکت کردم، پذیرفته شدم و مراتب قانونی طی شد".

وی افزود: پسرم به هیچ عنوان از موقعیتم استفاده نکرد و اکنون هم از قضات سرشناس است و حتی از محکومان دادگاهش شنیده ام که او قاضی متشرعی است.

آیت الله یزدی اضافه کرد: خدا را شاهد می‌گیریم هیچیک از فرزندانم با من ارتباطی ندارند بنده اکنون صرفاً طلبه‌ای هستم و یکی از اعضای شورای نگهبان و اغلب افرادی چنین جوسازی‌هایی می‌کنند که به مقررات شرعی پایبند نیستند.

این عضو فقیه شورای نگهبان همچنین با تبیین مسئولیت اعضای این شورا در بررسی صلاحیت داوطلبان در چارچوب نظارت استصوابی گفت: در یکی از موارد، بنده مأمور بودم با یکی از داوطلبان رد صلاحیت شده که شکایت کرده بود صحبت کنم در یکی از اتاق‌های شورای نگهبان به من می‌گفت هیچ مشکلی نداشته است و ندارد.

وی افزود: حرف‌هایش که تمام شد از او پرسیدم در فلان تاریخ کجا بودید؟ بلافاصله رنگش تغییر کرد و از من علت را پرسید که در پاسخ گفتم ما مدرک داریم که در آن تاریخ فلان جا بودید و این کار خلاف قانون و خلاف شریعت را کرده اید؛ شما خودتان را آلوده کرده اید و نمی‌توانید نماینده مجلس شوید.

آیت الله یزدی اضافه کرد: به او گفتم اختیار با شماست ما برای حفظ آبروی شما علت رد صلاحیت را به خودت گفتیم و اعلام عمومی نمی‌کنیم، اما اختیار با شماست اگر اصرار دارید ما اعلام کنیم که در واکنش، پذیرفت و از شورای نگهبان رفت پس شورای نگهبان موظف است که حیثیت افراد را حفظ کند.

وی در پاسخ به مخالفان نظارت استصوابی به طرح این پرسش پرداخت که آیا اعضای شورای نگهبان باید صرفاً تماشاچی باشند؟ این تماشاچی بودن چه خاصیتی دارد؟ گفت: چنین تعریفی از نظارت استصوابی غلط است مگر ما بیکاریم که به شورا بیاییم و صرفاً تماشا کنیم که فلان افراد بخواهند به مجلس بروند ما در اینجا حضور یافته ایم تا اطمینان حاصل کنیم که الزامات نمایندگی اعم از سن، تحصیلات و صلاحیت اخلاقی داوطلبان و دیگر شاخص‌ها، قانونی است.

آیت الله یزدی افزود: شورای نگهبان در چارچوب نظارت استصوابی، ناظر بر اجرای قانون است و به هیچ عنوان هم گرایش جناحی ندارد و من در پیشگاه الهی شهادت می‌دهم به هیچ عنوان جناح بازی در این شورا وجود نداشته است.

وی همچنین درباره ادعای برخی رد صلاحیت شدگان انتخابات مبنی بر تضییع حقشان در شورای نگهبان گفت: ما افرادی را داشتیم که اعتراض کرده بودند و از آنان خواستیم که به شورای نگهبان بیایند؛ به آنان گفتیم دو راه بیشتر وجود ندارد مدارک و ادله رد صلاحیتشان را در اختیارشان گذاشتیم و آنان را مخیر کردیم به اینکه یا خودشان کنار بروند و تسلیم شوند یا ما علل رد صلاحیت را اعلام کنیم.

آیت الله یزدی افزود: به این گونه افراد اعلام می‌کنیم که برای حفظ حیثیتشان، اطلاعات را به دیگران اعلام نمی‌کنیم، زیرا حیثیت افراد محترم است و از نظر شرعی مجاز به این کار نیستیم برخی داوطلبان رد صلاحیت شده خیال می‌کنند که ما از سوابق تخلفاتشان اطلاع نداریم.

وی گفت: برخی افراد حائز صلاحیت نیستند و برای داوطلبی نام نویسی می‌کنند گاهی این افراد را دعوت می‌کنیم و برای رضای خدا به آنان می‌گوئیم که با توجه به سوابقشان اگر پرونده شأن به شورای نگهبان بیاید رأی نمی‌آورد و ناچاریم ردشان کنیم و رد صلاحیت را به نفعشان نمی‌دانیم و آن‌ها را مخیر می‌کنیم که خودشان برای حفظ حیثیتشان استعفا کنند.

 

مهر

لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000ETy برچسب ها: آیت الله یزدی ، وزرا ، نمایندگان مجلس ، استیضاح

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: آیت الله یزدی وزرا نمایندگان مجلس استیضاح

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۷۲۳۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم توجه نمایندگان مجلس به نقش دانشگاه در توسعه مازندران

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مازندران،  رحمت عباس‌نژاد سرستی در نشست هم‌اندیشی نمایندگان و منتخبان استان مازندران در مجلس شورای اسلامی با هیاُت رئیسه دانشگاه مازندران به ماموریت‌های توسعه استان مطابق سند آمایش آموزش عالی در استان اشاره کرد وگفت:  جایگاه برتر صنعت دانش‌بنیان، مدرن و دوستدار محیط زیست در کشور، تامین حیات و بقای محیط زیست شکننده و منحصر به‌فرد استان، کاهش اتکای اقتصاد استان به رشد بخش مستغلات و بازار زمین، مدیریت و حکمرانی سیاسی _ اداری شمال کشور، مدیریت و نظارت بازرگانی در سطح فراملی و ملی در شمال کشور و مرکزیت گردشگری طبیعی، ورزشی و فرهنگی در سطح ملی و شمال کشور ازجمله ظرفیتهای موجود برای دستیابی به توسعه بیشتر مازندران است.

دکتر عبدالوحید فیاضی منتخب مردم نور و محمودآباد در مجلس شورای اسلامی نیز با اشاره به این‌که برای بهبود وضعیت استان و کشور و ماموریت‌هایی که در این زمینه بر دوش داریم، باید وارد یک تعامل و مراوده شویم، گفت: آن تعامل، منجر به پیشرفت خواهد شد و ما را به مدار توسعه‌یافتگی نزدیک می‌نماید.

دکتر فیاضی با تاکید بر این مطلب که دانشگاه مازندران با پیشینه بسیار خوب و عناصر کارآمدی که از نخبگان علمی هستند، برای کشور ما کارساز است، تصریح کرد: باید مراتب مراوده و ارتباطات ما با دانشگاه معنادار و هدف‌مند باشد و برای خارج‌شدن از بن‌بست، باید مشکلات را مشخص کرده و راهبرد‌های برون‌رفت از آن را نیز مشخص نماییم و وارد گردونه‌ای شویم که با کار تعاملی، مشکلات و مسایل جامعه و کشور را حل نماییم.

دکتر غلامرضا شریعتی نماینده مردم بهشهر، نکا و گلوگاه در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست به مسایل و مشکلات استان اشاره کرد و گفت: مازندران عقب‌افتادگی‌های جدی دارد و مشکل اساسی که به نظر بنده سد راه پیشرفت و توسعه استان است موضوع بین سازگاری محیط زیست و پیشرفت و توسعه استان است.

نماینده مردم بهشهر، نکا و گلوگاه در مجلس شورای اسلامی افزود: با توجه به پیشرفت‌های علمی که در کشور در حال انجام است و در سطح دانشگاه‌ها هم بسیار مشهود و محسوس می‌باشد، انتظار می‌رود برای حل مشکلات و مسایل استان نیز به طور جدی دانشگاه‌ها وارد عمل شود.

دکتر شریعتی خاطرنشان کرد: از دانشگاه مازندران با توجه به امکانات و عناصر علمی موجود در آن، انتظار می‌رود مشکلات محیط زیستی و پسماند و ... را حل نماید. دانشگاه مازندران باید شجاعت و جسارت لازم را برای حل معضلات استان با کمک صنعت داشته باشد. ما دانشگاه را برای حل علمی مشکلات نیاز داریم.

دکتر احمد فاطمی منتخب مردم بابل در مجلس شورای اسلامی نیز با تاکید بر این نکته که دانشگاه باید نشاط و امید را به جامعه تزریق کند، گفت: دانشگاه باید جامعه‌ای را که دارای رخوت است، امید را در آن جامعه تقویت نماید.

دکتر فاطمی با انتقاد از برخی از مسوولان به دلیل مواجهه غیراصولی با حضور دانشجویان در فعالیت‌های سیاسی صحیح گفت: اساتید دانشگاه با طرح و ایده به میدان بیایند. از دانشگاه می‌خواهیم در بخش‌های مختلف اقتصادی، گردشگری، پسماند و ... ورود کند و در حل معضلات استان مشارکت فعال داشته باشد.

دکتر حسن حسن‌نتاج منتخب مردم بابل در این نشست با تاکید بر این‌که حل نظام مسایل و مشکلات اساسی کشور باید علمی باشد نه هیاتی و گعده‌ای، گفت: دانشگاه ظرفیت خوبی است که متاسفانه از این ظرفیت، هم در استان و هم در کشور غافلیم.

دکتر حسن‌نتاج یکی از ایرادات دانشگاه‌ها را تقسیم شدن آنها دانست و افزود: از نکات مهم و قابل تامل در دانشگاه‌ها این است که اعتماد به نفس در میان دانشجویان از بین رفته است. اساتید دانشگاه‌ها باید تلاش کنند تا حس خودباوری در بین دانشجویان شکوفا شود که در غیر این‌صورت، قطعا با مهاجرت بیشتر نخبگان مواجه خواهیم بود.

منتخب مردم بابل در مجلس شورای اسلامی، یکی از چالش‌های اصلی استان مازندران را فقدان زیرساخت‌های لازم برای توسعه و پیشرفت عنوان کرد و خاطرنشان ساخت: مجمع نمایندگان استان، ظرفیت بسیار خوبی است که می‌بایست آن را جدی گرفت و از این فرصت در راستای تامین زیرساخت لازم به خوبی استفاده نمود.

دکتر علی‌اصغر باقرزاده نماینده مردم بابلسر و فریدونکنار در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست گفت: این جلسات می‌تواند در گام اول، دل‌ها را به یکدیگر نزدیک نماید که با این‌کار، افکار هم می‌تواند به تعالی بیاندیشد. افکار مختلفی که موجب خیر و صلاح مملکت و تعالی استان بشود.

دکتر باقرزاده با تاکید بر این نکته که مازندران را به عنوان یک کلان‌شهر می‌شناسیم، اظهار داشت: در بحث منطقه آزاد، تمامی نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی پای کار آمدند و من معتقدم که تمام نمایندگان استان می‌بایست با اتحاد، برادری، وفاق و همدلی و به صورت یکپارچه برای توسعه و تعالی استان مازندران تصمیم بگیرند و عمل کنند.

 ایزدی‌فرد معاون دانشجویی دانشگاه مازندران به اهداف این معاونت در دانشگاه اشاره کرد و افزود: عمده هدف ما در معاونت دانشجویی دانشگاه، سلامت دانشجویان است.

دکتر مرتضی علویان معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه مازندران با تاکید بر این‌که دانشگاه مادر استان می‌تواند مدیریت کلان استان را برعهده بگیرد، گفت: بسیاری از طرح‌های ما در مازندران، فاقد پیوست فرهنگی است در حالی‌که پیوست فرهنگی بسیار مهم و کارساز است.

دکتر قشقاوی منتخب مردم رباط کریم و بهارستان در مجلس شورای اسلامی نیز که به‌عنوان یکی از مازندرانی‌ها در مجلس حضور دارد، میهمان این نشست بود، بزرگ‌ترین عامل افزایش سکته و سرطان، بی‌توجهی به معضل زباله است که باید حسابی و جدی در این خصوص فکر کنیم، اظهار داشت: خوش‌بختانه زمینه فراهم است و فقط اهتمام ویژه مسوولان را لازم دارد. متاسفانه استان ما به خاطر بی‌توجهی به بازیافت و زباله در مرز سرطان‌پروری قرار دارد.

دکتر قشقاوی با بیان این‌که در این دوره از مجلس شورای اسلامی، افراد قوی و باسابقه‌ای از استان مازندران به مجلس راه یافتند، اظهار داشت: به فضل الهی، حضور شما نخبگان و افراد قوی در مجلس باعث شکوفایی بیشتر استان مازندران شود.

دکتر علی بابایی کارنامی نماینده مردم ساری و میاندورود در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست به توانمندی‌های استان مازندران اشاره کرد و گفت: ظرفیت‌های استان مازندران بسیار بالاست. نادیده گرفتن استان مازندران در سطح ملی نیز، اشتباه بزرگی است. در هیچ کجای کشور نمی‌توانید این امکانات و ظرفیت‌هایی که در مازندران است را مشاهده کنید. ما در مازندران هم دشت داریم، هم کوه، هم دریا، هم جنگل و ...

کارنامی نماینده مردم ساری و میاندورود در مجلس شورای اسلامی افزود: جایی که می‌تواند از این ظرفیت‌ها به نحو مطلوبی استفاده کرده و مشکلات استان را برطرف نماید، دانشگاه است. در گذشته، مسوولان استان، دانشگاه‌ها و ظرفیت‌های موجود در دانشگاه‌ها را ندیدند که امروز ما در حوزه پسماند مشکل داریم. اگر کارگروه‌های تخصصی آن زمان ایجاد می‌شد، اکنون ما این مشکلات را نداشتیم.

دکتر بابایی کارنامی در بخش دیگری از سخنانش به استفاده درست از نخبگان دانشگاهی در سایر کشور‌ها اشاره کرد و افزود: ما در حوزه‌های مختلف از دانشگاه‌های خود غافل شدیم. اکثر کشور‌هایی که موفق هستند به این خاطر است که دانشگاه‌های خود را وارد اتاق‌های فکر خود کرده‌اند. در بحث اقتصاد دریامحور هم نتوانستیم تا به امروز از این ظرفیت‌های علمی موجود در دانشگاه‌ها استفاده نماییم. ان‌شاءالله با تشکیل مجمع نمایندگان استان، باید به سرعت برنامه ریزی کرده و از این استراتژی در راه اعتلای استان بهره بگیریم.


دکتر یحیی کامیابی معاون اداری، مالی و پشتیبانی دانشگاه نیز در این نشست، با تاکید بر این‌که ۹۰ درصد اعتبارات صرف دستمزد و حقوق می‌شود، گفت: در سال گذشته با کمک نمایندگان استان به‌ویژه نماینده شهرستان بابلسر، اعتبار دانشگاه مازندران افزایش یافته است و انتظار داریم برای کسب موفقیت‌های بیشتر، کمک‌های بیشتری به دانشگاه مازندران شود.

دکتر کامیابی با گلایه از این‌که مسوولان استان، ۳درصد بودجه متوازن ما را به سایر دستگاه‌ها اختصاص می‌دهند، اظهار داشت: ما انتظار داریم که این اعتبار به دانشگاه‌های استان مازندران نیز اختصاص یابد.

دکتر جمال قاسمی معاون پژوهش و فن‌آوری دانشگاه نیز در این نشست با اشاره به کارکرد کشوری و جهانی دانشگاه‌ها گفت: ما نباید به دانشگاه‌ها نگاه محلی داشته باشیم که بعضا به دانشگاه‌ها آسیب خواهد رساند. نگاه ما این است که اثرپذیری علمی دانشگاه باید در جامعه احساس شود.

دکتر قاسمی افزود: دو وظیفه قانون‌گذاری و نظارت، از وظایف مهم مجلس شورای اسلامی است. از نمایندگان انتظار داریم که راه برون‌رفت کشور ما از مشکلات موجود را که توجه ویژه به دانش بنیان و دانش‌پایه است در دستور کار قرار دهند. زیرا اگر از فرصت‌ها استفاده نکنیم، همان فرصت‌ها بعدا به چالش تبدیل خواهند شد.

دیگر خبرها

  • فردا؛ آخرین زمان ثبت‌نام نمایندگان نامزدها در سامانه «داوطلب»/ این مهلت تمدید نخواهد شد
  • خبر مهم شورای نگهبان برای کاندیداهای دور دوم انتخابات
  • فردا؛ آخرین زمان ثبت‌نام نمایندگان نامزدها در سامانه داوطلب
  • ببینید | هشدار آیت‌الله هاشمی به دادن اختیارات به شورای نگهبان در سال ۶۳
  • دور دوم انتخابات مجلس در خراسان رضوی الکترونیکی برگزار نمی‌شود
  • دولت رئیسی می‌خواهد کارگران را از مشارکت در تعیین دستمزدشان کنار بگذارد
  • تاییدتشکیل سازمان «سپند»/ آغاز ثبت‌نام نمایندگان کاندیداها در سامانه داوطلب
  • طرح ساماندهی مسکن و اجاره‌بها تأیید شد
  • لیست نامزدهای شورای وحدت در دور دوم انتخابات تهران
  • لزوم توجه نمایندگان مجلس به نقش دانشگاه در توسعه مازندران